Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 8 част

• 61 889
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Родих на 24.06 както знаете, но да си кажа. Включвам се да каже, че памперсите не са ми ги взимали. Оставах по един,когато взимаха бебето.  Мокрите кърпи ги взеха и затова трябват 2 пакета.

# 691
Родих на 24.06 както знаете, но да си кажа. Включвам се да каже, че памперсите не са ми ги взимали. Оставах по един,когато взимаха бебето.  Мокрите кърпи ги взеха и затова трябват 2 пакета.
Благодаря, а има ли нещо друго специфично което трябва да се носи.
За мен ясно, лични принадлежности, помпа  и тн.
За бебето 1 пакет памперси, 2 пакета мокри кърпички....?
В тази извънредна обстановка има ли опция някой да ми донесе нещо?
Възнамерявам може би да си взема дрехите за изписване и дрехите за бебето..
П.С за бебето какво количество памперси трябват 😂

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 20:47 от Daisy1123

# 692
  • София
Могат да ти носят каквото ти е необходимо и да го оставят при охраната. Багажа се качва два пъти дневно.
Бях взела 52бр. памперси, върнах около 15-20 за 6 дни престой.

# 693
Аз носех пакет от 72 памперса и два пакета мокри кърпи за бебето.
Всяка сутрин, като взимаха бебето за тоалет и визитация давах по 5 памперса, стояхме 6 дни, на петия бяха свършили та ММ ми донесе.
Аз носех и дрехи за бебето и ми беше добре, защото понякога след визитация връщаха бебетата с блузка с връзки на гърбът и пелена надолу, омотана по специфичен начин като чувалче (не знам дали го обясних както трябва).
Изобщо нямаше шанс да се справя с тази пелена и затова като сменях памперса си му  обличах мои дрехи и после вечерта за тоалета слагах техните.

# 694
Аз носех пакет от 72 памперса и два пакета мокри кърпи за бебето.
Всяка сутрин, като взимаха бебето за тоалет и визитация давах по 5 памперса, стояхме 6 дни, на петия бяха свършили та ММ ми донесе.
Аз носех и дрехи за бебето и ми беше добре, защото понякога след визитация връщаха бебетата с блузка с връзки на гърбът и пелена надолу, омотана по специфичен начин като чувалче (не знам дали го обясних както трябва).
Изобщо нямаше шанс да се справя с тази пелена и затова като сменях памперса си му  обличах мои дрехи и после вечерта за тоалета слагах техните.
Благодаря, аз може би само дрежки за изписването ще взема.
Значи смяната на памперсите, не се извършва само от тях?
А обяснява ли някой нещо за самото кърмене?

# 695
на мен лично никой нищо не ми обясни за кърменето. Може би ако бях настоявала можеше и да ми обърнат внимание, но се оправях сама.
Те сменят памперси само когато вземат бебето за тоалет, иначе ти си сменяш в стаята, когато има нужда.
Багаж могат да ти носят, както са написали по горе. Санитарка взима багажа и ти го носи да стаята, по същата схема можеш да изпратиш багаж към мъжа си.

# 696
И на мен никой нищо не ми е обяснявал, нито за кърменето, нито за нищо.
Добре че АГ, което ми води ЖК и съответно после ми беше избор на екип идваше всеки ден поне по веднъж да ме види, ми преглеждаше и гърдите и като се напълниха ми обясни кое - как да правя.

# 697
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
През 2015, когато родих аз, акушерките, докато разнасяха шишетата с АМ, отваряха вратата на стаята, показваха глава и повтаряха "слагай го на гърда". Ама как да го сложиш, държиш, тц, никои нищо не показва и обяснява.
 Една от майките, който бяха там вдигна скандал, беше платено секцио, очакваше и искаше пробни кърмения, мерене на бебе преди, след кърмене, да я учат как се къпе и преоблича бебе...

# 698
През 2015, когато родих аз, акушерките, докато разнасяха шишетата с АМ, отваряха вратата на стаята, показваха глава и повтаряха "слагай го на гърда". Ама как да го сложиш, държиш, тц, никои нищо не показва и обяснява.
 Една от майките, който бяха там вдигна скандал, беше платено секцио, очакваше и искаше пробни кърмения, мерене на бебе преди, след кърмене, да я учат как се къпе и преоблича бебе...
От 2014 досега си е все същото. "Слагай го на гърда." Само това повтарят, щото, нали, подкрепят кърменето. Ама как точно става, никой не ти показва.

# 699
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
От 2014 досега си е все същото. "Слагай го на гърда." Само това повтарят, щото, нали, подкрепят кърменето. Ама как точно става, никой не ти показва.

А смешното е, че това е болница, която "подкрепя" кърменето.

# 700
Хаха казали са ви нещо. Аз се мъчих с моето бебе нещо, само отвориха вратата, казаха нещо от рода на: а, ти го кърмиш сега, и излезе. Първия път бях доста притеснителна и хип не ми хрумна, че им влиза в задълженията да ми разказват. Поне този път имам опит, и пак няма да ги търся

# 701
Ако държите да кърмите и нямате опит, ви съветвам да проверите как стои въпросът с посещението на консултант по кърмене (заради достъпът, все пак трябва да дойде при вас с бебето).

# 702
Съгласна съм с pepina80. Аз се свързах с консултант чак у дома, но дойде у нас и спаси кърменето ми. Мисля, че и тогава не е късно, ако гърдите се цедят редовно.

# 703
Не е късно и у дома да дойде консултант и пак ще потръгнат нещата, но имайте предвид, че в болницата все си намират за какво да те държат поне 5 дни и ситуацията с кърменето става доста тегава. Вариант за там е помпа и шише, за всеки случай.

# 704
Докторът ме спаси, защото ми показа как да си масажирам гърдите и така не се запушиха. Тайно давах на бебето коластра и после малко кърма, колкото имаше, защото по принцип не гледат на добро око на цедене и даване в шише, тъй като стерилността е под въпрос. Стерилизацията губи ефект след 24 часа например. Но по-важно ми беше да не хвърлям коластра, която е два дена точно.
Забравих да споделя, че бебето ми не искаше да суче. С много упоритост успяхме след втория месец.

Общи условия

Активация на акаунт