Операция на щитовидна жлеза -16

• 55 559
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Здравей, благодаря.
От София съм.
Т.е. да разбирам, че при такива резултати по-скоро няма шанс комисията сама да реши да ме праща на йод терапия?
Не съм запозната с ТЕЛК-овете, тъй като нямам роднини и познати с такъв и затова не съм наясно какво ми дава. Когато кандидатстваш за работа, не се ли представя този ТЕЛК, това си е доста ограничаващо и намаляващо шансовете според мен дори за офис работа (неопасна) или бъркам? Какви са ползите - получаваш някакво обезщетение предполагам за определен период?
Ох, не че това ми е толкова важно де, аз още съм в шок от всичко, което ми се случи, но съм благодарна, че рано се откри. Дано всичко да е наред и за вбъдеще. И на всички, които по неволя са се озовали в тази тема, много здраве желая Flowers Hibiscus

За йода Аникка ти е казала. Аз да ти кажа за Телка. Получава се пенсия според стажа, но предполагам си млада и едва ли ще взимаш повече от минимума 176 лв. Да, не може да остане скрито от работодателя и е възможно да направят спънка при постъпване, тъй като нас ни пази чл 333 според който не могат да ни изгонят от работа без разрешение и малко бягат като ощипани, но не всички. Иначе ограничението е да не работим с химии.

# 481
Благодаря ти, Anikka. Говорих с ендокринолога,  назначи ми еутирокс от 100мг. Ще го спра месец преди йодтерапията, пък кога ще е тази терапия, надявам се ще разберем скоро.

# 482
Благодаря ти, Anikka. Говорих с ендокринолога,  назначи ми еутирокс от 100мг. Ще го спра месец преди йодтерапията, пък кога ще е тази терапия, надявам се ще разберем скоро.
Супер, 100 ще ти е малко като доза по принцип за нашата диагноза, защото целим 0.1-0.2 тсх. Но и без това то си трябва време за напасване на дозата, а ти ще го спираш пак надяваме се скоро. Успех и дано бързо поръчат йод, но повечето от нас са чакали 2-3, че и повече месеци заради тромавите процедури  (обществена поръчка, спокове, евентуално обжалване и пр)

# 483
Супер, 100 ще ти е малко като доза по принцип за нашата диагноза, защото целим 0.1-0.2 тсх. Но и без това то си трябва време за напасване на дозата, а ти ще го спираш пак надяваме се скоро. Успех и дано бързо поръчат йод, но повечето от нас са чакали 2-3, че и повече месеци заради тромавите процедури  (обществена поръчка, спокове, евентуално обжалване и пр)
Може и да не и е малко 100 мг. Аз с 40% жлеза и с тази доза, даже го смъкнах на 0.006, което пък е прекалено ниско.

# 484
Именно че си с 40% жлеза и е съвсем различно.

# 485
Момичета, пак имам нужда от помощ. С папиларен карцином и остатък 40% жлеза съм. Започнах с доза 100 мг всеки ден-ТСХ -0.006, сега съм на 5 дни по 100 и 2 по 50 и пак ТСХ-то -0.005. Ендото ми препоръчва да спра изцяло хапчето 2-3 дни и да започна 5 дни по 50 мг и 2 по 100 мг. Вашето мнение ми е важно, моля кажете някоя подходяща схема

# 486
  • Варна
Момичета, пак имам нужда от помощ. С папиларен карцином и остатък 40% жлеза съм. Започнах с доза 100 мг всеки ден-ТСХ -0.006, сега съм на 5 дни по 100 и 2 по 50 и пак ТСХ-то -0.005. Ендото ми препоръчва да спра изцяло хапчето 2-3 дни и да започна 5 дни по 50 мг и 2 по 100 мг. Вашето мнение ми е важно, моля кажете някоя подходяща схема

Това до някъде е добре, останалата жлеза работи. Може би трябваше да се стартира изцяло с 50 мг. и според това да се коригира, явно доктора иска да нацели от раз ама си е малко тото. Слушай си доктора явно се мъчи да вкара някаква схема. Според мен ще е добре всеки ден 75мг., нооо слушай доктора.

# 487
Ох, хич не знам какви дози да препоръчам, то аз съм батак. Пих един месец 75мг, тъкмо сякаш се наместиха нещата, вдигнаха я на 100мг до изследванията на ТСХ. Около 2 седмици я пия, от днес имам едни изтърпвания около устата и пръстите на ръцете... Ще търпя още 5-6 дни, дано да излезе добро изследването, че да ме мирясат.

# 488
Ами супер, значи макар и по-малко от половинка, ама си бачка здраво. Сега среднодневно пиеш 85.7 мг. А с новата схема, която ти предлага лекарят ще пиеш 64.3мг осреднено на ден. Ще пржбваш и ще видиш. Със сигурност ти трябва по-малко доза, предполагам и още ще се намали. А защо чак с 50 мг.разлика са пиеш? Т.е.защо между 100 и 50 да скачаш различните дни, защо не пиеш 75 мг и 50 мг.различните дни попитай го (казвали са ми, че не е желателно да има разлика от 50 в различните дни, не знам дали е вярно).

# 489
  • тук и там
Това изстръпване не е ли заради  калция?Аз съм със половин жлеза и не съм на хормони,но докато бях във болницата-доктора ми каза ако имам странно усещане около устата и изтръпване на ръце,крака и т.н -,да започвам веднага калций.Не съм наясно,просто това си го спомням със сигурност-имах изписан,който трябваше да вземам при нужда.

# 490
Ох, хич не знам какви дози да препоръчам, то аз съм батак. Пих един месец 75мг, тъкмо сякаш се наместиха нещата, вдигнаха я на 100мг до изследванията на ТСХ. Около 2 седмици я пия, от днес имам едни изтърпвания около устата и пръстите на ръцете... Ще търпя още 5-6 дни, дано да излезе добро изследването, че да ме мирясат.

Изтръпването може да свързано с калция, както казва Kaisia, с дозата тироксин едва ли. А иначе не е ли правилно 30-40 дни да минат от промяна на дозата и тогава да се пускат изследвания. Не знам защо вие я променяте и 2-3 седмици по-късно ще пускате кръвни, до колко ще е обективна информацията...

# 491
Ами супер, значи макар и по-малко от половинка, ама си бачка здраво. Сега среднодневно пиеш 85.7 мг. А с новата схема, която ти предлага лекарят ще пиеш 64.3мг осреднено на ден. Ще пржбваш и ще видиш. Със сигурност ти трябва по-малко доза, предполагам и още ще се намали. А защо чак с 50 мг.разлика са пиеш? Т.е.защо между 100 и 50 да скачаш различните дни, защо не пиеш 75 мг и 50 мг.различните дни попитай го (казвали са ми, че не е желателно да има разлика от 50 в различните дни, не знам дали е вярно).
Според теб е ок 5 дни по 50 и два по 75 мг? Така ли да разбирам? Утре съм в онкологията и там ще питам, също

# 492
  • Варна
danche77 ние не сме вързани към определен лекар. Аз например държа точно определен да ме следи, който няма нищо общо с онкологията и си ходя при него. Плащам си изследванията и ехографа и ми е мирна главата, защото му имам доверие и съм спокойна.

# 493
  • Перник
Може ли да ми припомните при високо тсх пулса се ускоряваше или забавяше и обратно, забравила съм...

# 494
  • Варна
Може ли да ми припомните при високо тсх пулса се ускоряваше или забавяше и обратно, забравила съм...

Аз на това не се връзвам. Едни и същи симптоми може да ги има и при хипер и при хипо.

Общи условия

Активация на акаунт