Операция на щитовидна жлеза -16

• 55 524
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ, СКЪПИ ДАМИ 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹Да сме много здрави, обичани и обичащи жени!!! Весел празник!

# 496
# 497
Привет, дами и честит празник! След почти три месеца прием на еутирокс 0,75 резултатите ми са в норма:
ТСХ-1,502 / 0,35-4,94/
 fT 4-1 /0,7-1,48/ 
 fT 3 -2,28 /1,88-3,18/
Имам остатък от жлезата след операцията. Вчера пратих резултатите на проф. Пандев. Каза, че са супер и да продължавам с тази доза. И понеже си оправям документите  по изисканото от ТЕЛК писмо, вчера бях на ендокринолог в нашата болница. Каза ми че може би лятото ще трябва да намаля дозата даже и на  0,50 , но тогава ще имам среща с професора и ще го питам.
Хубаво изкарване на празника!

# 498
  • Варна
Привет, дами и честит празник! След почти три месеца прием на еутирокс 0,75 резултатите ми са в норма:
ТСХ-1,502 / 0,35-4,94/
 fT 4-1 /0,7-1,48/ 
 fT 3 -2,28 /1,88-3,18/
Имам остатък от жлезата след операцията. Вчера пратих резултатите на проф. Пандев. Каза, че са супер и да продължавам с тази доза. И понеже си оправям документите  по изисканото от ТЕЛК писмо, вчера бях на ендокринолог в нашата болница. Каза ми че може би лятото ще трябва да намаля дозата даже и на  0,50 , но тогава ще имам среща с професора и ще го питам.
Хубаво изкарване на празника!

Е супер. Проверявай все пак, че мърдат стойностите.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 09:46 от Глухарче

# 499
И аз за TSH. Бях останала с впечатлението, че трябва да е близко до нула, ако цялата ми жлеза е премахната. Сега направих замерването - 2 месеца след операцията - и е 2.43. Това значи, че хормоните, които взимам (първо беше 75, сега е 100) не са ми достатъчни?

# 500
  • Варна
И аз за TSH. Бях останала с впечатлението, че трябва да е близко до нула, ако цялата ми жлеза е премахната. Сега направих замерването - 2 месеца след операцията - и е 2.43. Това значи, че хормоните, които взимам (първо беше 75, сега е 100) не са ми достатъчни?

Значи стойностите на ТСХ се поддържат според диагнозата. За нас с папиларен карцином трябва да поддържаме около 0,2-0,5 въпреки, че последно време май взеха да го отричат, но за сега все още гоним тези стойности. Поне аз де.

# 501
Близо до нулата, ако имаш карцином. Не помня твоя случай. Ако нямаш карцином, въпреки че ти е отстранена цялата, то не се гонят такива ниски стойности (0.1-0.3). 

# 502
  • София
Здравейте, момичета!
Днес бях при професор Пандев. С Базедова съм, да припомня. Още 6 месеца шанс ми дава и Септември, като се видим вече ще преценим кога ще е операцията. Каза, че има още 10% шанс да се размина. Нямам тревоги, особено след днешната ни среща за самата операция. Радвам се, че не избързах и отидох при него вместо при Сечанов. Сега съм спокойна. Докато със Сечанов имах известни тревоги вътрешно.
Поздрави!
Благодаря Ви за съветите и мненията!

# 503
  • Перник
Аз днес звънях за час... Няма... В петък ми казаха звъннете на 11 вечерта или 12 сутринта. Звъня в 18 днес-няма часове. Освен в спектър, в Сф къде още преглежда?

# 504
Аз днес звънях за час... Няма... В петък ми казаха звъннете на 11 вечерта или 12 сутринта. Звъня в 18 днес-няма часове. Освен в спектър, в Сф къде още преглежда?
В негов си кабинет на ул. Хубча. Виж на 1ва стр.има мобилен тел.за записване.

# 505
Близо до нулата, ако имаш карцином. Не помня твоя случай. Ако нямаш карцином, въпреки че ти е отстранена цялата, то не се гонят такива ниски стойности (0.1-0.3). 

Е бях на ендокринолог - имам остатък от жлезата Fearful И на всичкото отгоре в протокола от онко-комисията пишело, че трябва да съм на супресивна терапия заради карцинома, което значело макс доза, пък те ме почнали със 75мг.
Абеее като взема едно дРЪво!!!

Но пък туморния маркер е на 5.72 при 78 горна граница. Каза, че за два месеца от операцията и при наличие на част от жлезата било добре.
Човек трябва да завърши медицина, мамка му, за да е сигурен, че знае какво му се случва и никой не го пуска по пързалката.
Сори за френския Simple Smile

# 506
Аз чакам за час при професора вече две седмици, казаха ми вече за април ще стане, но все още не са ми дали точна дата и час.

# 507
  • Варна

Е бях на ендокринолог - имам остатък от жлезата Fearful И на всичкото отгоре в протокола от онко-комисията пишело, че трябва да съм на супресивна терапия заради карцинома, което значело макс доза, пък те ме почнали със 75мг.
Абеее като взема едно дРЪво!!!

Но пък туморния маркер е на 5.72 при 78 горна граница. Каза, че за два месеца от операцията и при наличие на част от жлезата било добре.
Човек трябва да завърши медицина, мамка му, за да е сигурен, че знае какво му се случва и никой не го пуска по пързалката.
Сори за френския Simple Smile

Тази горна граница не я гледай, не важи за нас. Но ти е добре маркера предвид, че операцията е била скоро. Ще падне още доста.

# 508
  • Перник
Ако на някой му трябва час при проф. Пандев, обадиха ми се от МЦ Спектър, че днес е дал дата и има часове за 1-ви април.

# 509
А като пия повече хомони, отколкото трябва, трябва да отслабвам или да дебелея? Обърках се пак.

Общи условия

Активация на акаунт