Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте

• 11 794
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА GeryD  Heart Eyes
Да е жива и здрава! И бебчето й Тодор много да я радва и слушка! Любов, щастие и усмивки!
и да се престрашава да пише при нас Hug

# 256
Здравейте и от нас!   Аз вече не си лягам с кокошките newsm44. С Криси ходим на кръчма всяка вечер и се прибираме към 22:30ч. В тия жеги ни е почти невъзможно да излезем на следобедна разходка преди 18, 19ч и затова се прибираме по-късно, което мен лично много ме устройва Sunglasses.
 Nasya, Криси много благодари за инфото за слънчевата вода Hug. От както ни светна всеки ден му правя обедно плацикане newsm37 .
 'айде до по-късно, че Криси напълни памперса Blush

# 257
.................................. Има едно кремче за заличаване на белези следоперативни и от всякакви други рани, казаха ми че и за заличаване на стрии става - CONTRATUBEX. Аз си го купих да си мажа белега от секциото, но съм толкова редовна,че досега съм се мазала 3-4 пъти Embarassed Embarassed Embarassed А то трябва да се маже 2 пъти дневно Peace Струва около 15-16 лв. и е една малка тубичка.
С две ръце съм ЗА него. Аз нали имам операция преди да родя, та белега ми беше от пъпа до ... Само то ми го скри, макр да не бях много редовна. Ама как не съм се сетила, че и за стрии става  Blush Други ден ще си го взема. Междудругото не мирише на лекарство  Sick и е много мекичка кожата после. Аз се мазах много малко тогава и имаше ефект, дано и сега има, че корема ми е като на зебра  Confused

# 258
За стриите - ами гърдите ми пострадаха още при първата бременност.  ooooh!  Втория месец и хоп сутиен с 2 номера по-голям, кожата ми просто не издържа, а сега вече съм ги прежалила, появиха се още, мазах с разни щуротии, но ефект нула, затова спрях. Лично мое мнение е, че си зависи от кожата дали се поддава на стрии и съответно на лечението им.
Днес кумата ми дойде на гости с 8-месечния си син. Беше чудесно, излязохме и навън на хубава сянка, поговорихме си, но в никакъв случай наговорили, че то при нас нямат край приказките. Тя живее в Дружба, а аз в Овча Купел и се виждаме рядко.
Айде, че беба плачка, чао!

# 259
Здравейте мамита! Благодаря ви за посрещането и пожеланията! Hug
Роси, с Нини излизаме към 9ч., слезаме в Морската пием кафенце до Летния театър и към 11ч. се връщаме в "Чайка". Там стоим на сенчестите люлки пред блока на родителите ми още около час, час и половина и после се прибираме.
  chefЗа кашите: оризовата е най-хубава ако се направи от необработен ориз /има го в диетичните магазини или щандове в големите магазини, един пакет 0,5кг е 1,10лв/.Измива се ориза и се запича в 80градусова фурна за около час и половина. Изпечения ориз се смила на брашно. Две ч.л.с връхче се накисват в 150мл вода от предната вечер. на сутринта се добавя 1-2 пера пресен лук, 1-2 листенца магданоз и 4-5 капки зехтин най-обикновен "Олива". Вари се на слаб котлон с бъркане до подходящо сгъстяване. Сервира се с малко кърма или адапте по избор на бебока. Wink
Овесените ядки ги взимам цели и ги накисвам във вода и варя пак с лук и макданоз и зехтин. Не съм правила от други на вид ядки.
Предстои ми да правя елда, така че не съм запозната още.
Температурата у дома вечер е 26-28 градуса жега!Беба спинка по тъничко боденце с късо ръкавче и само с единичен чаршав, босичка. А бе много ми се поти това дете! Особено около ушите и на тила! Излязоха и чак пъпчици като на голям човек от това потене. Все гледам да я преобличам и подсушавам ама все нещо не става...Вие как процедирате?
И друго ми прави впечатление - намали си млекцето за сметка на водичката все ежадно горкото. Давам все още от минералната Девин и нямаме "странични ефекти" както се твърди по форумите. Препоръчаха и и "Предела", но нея я няма в нашия магазин.
Стрии имам на корема, но почнаха да избледняват от самосебе си, а операцията ми вече почти не личи с пръв поглед. Но съм си 75 кила и туй то не съм свалила нищо, ама какво да направя не е време за диета! Tired
Ох голямо писане му дръпнах, айде до утре Hug

# 260
Здравейте мамита!

Днес ни исписаха от болницата Cry

ТОва беше най-голямият кошмар в живота ми (като исключим болеста на мама и погребението й)

Имахме пневмония, малкия беше през цялото време на инжекции, отслябна, стана жълт, обичките му хлътнаха, и изобщо направо не ми се говори.

Сега вече сме си в къщи и бебчо не дава да го оставиш в легнало положение мисли си че идват за инжекциите.

Хайде засега спирам утре ще продължа!

# 261
  Искам да благодаря на всички, които питаха за нас! Hug Hug

# 262
Краси, миличка, настръхна ми косата! Щом сте вкъщи се надявам бебунчо да се подобрява и бързо да забравите тревогите. Аз нали с мойта кака бях в болница точно в 9-тия месец на бременността ми, тя беше с двустранна пневмония. Но ти с бебчето направо си герой, дръж се мила, бъди спокойна, то те усеща и се успокоява. Гушкайте се колкото иска и така... милото то   love001
Нашта бебка чааак сега заспа, страшен рев беше, друсане и смяна на щафетата - ту мама ту тати. Ужас някакъв, дали не е пак от зъбките, че то се поразхлади у нас още около 22ч, но чак сега заспа.
Лекинка на всички мамита и бебоци, да сънувате хубави сънища!

# 263
Добро утро и от мен!
Най-после да прочета какво правят другите февруарски бебчета, защото моето ми разказа играта последните дни...  ooooh!
Нямахме интернет повече от седмица/докато чакахме да пристигне пакета ADSL на БТК/, но имам чувството, че не съм влизала във форума от години... Надявам се, че всички бебешоци са добре и жегите не ги измъчват много.
Краси, представям си какъв кошмар си изживяла - влизала съм в болница с Дани два пъти, и то за много по-незначителни неща/всъщност и двата пъти заради обезводняване след разстройство - така че затова сега съм толкова твърд противник на ранното захранване - все си мисля, че ранното захранване има връзка с бъдещите проблеми със стомахчето/ и това са едни от най-кошмарните моменти в живота ми. Важното е, че вече сте си вкъщи. Лека-полека ще се отърсите от отрицателните емоции и ще продължите напред с повече усмивки и добро настроение  Hug

А сега да ви разкажа как е Вики - все още е само на кърма, изобщо и не съм правила опити да го захранвам/той вече и кърмата отказва, пък какво ли остава за други храни, но за това ще ви разкажа после/. Между другото, когато бяхме на консултация и лекарката попита какво яде, след отговора ми, че е само на кърма, тя ме изненада с репликата, че вече именно това се препоръчва на младите майки. Спомена за някаква конференция на педиатрите и че скоро ще излезнат с общо становище за захранването - в смисъл, че е добре да е след шестия месец.
Та на консултацията се установи, че последния месец Вики е качил 500 гр. и 2 см. На мен ми се сториха малко, но според нея е добре при положение, че е на кърма. Вече е 6,900 кг. и 62 см. /дребосъче по отношение на сантиметрите, но пък това определено си е наследствено Joy/ Биха му втората доза от Инфанрикса - отново без никкави странични реакции, без да давам профилактично нищо.
Иначе май ни мъчат зъбки... Имаше дни, в които мрънкотенето беше непрестанно - бях на път да полудея  Twisted Evil Като знам колко е тихичък и послушен обичайно... И най-странното е, че май го мъчи едно кучешко зъбче. Именно то е най-подуто/венеца имам предвид/ и дори има нещо като раничка. От вчера обаче положението се успокои донякъде... но пък оттогава е със запушен нос, така че все още има какво да ни притеснява... Като следствие от това вечер спи не особено дълбоко, почти непрекъснато с биберон в уста и непрекъснато иска да се обръща по корем. Именно по корем спи от вчера... Интересно дали има връзка със запушеното носле...  newsm78
И не знам дали е от зъбите или от жегите, но от около седмица яденето се превърна в абсолютен кошмар. Ако преди хапваше по 180 мл. на ядене, сега ако успея да му пробутам 120-130 мл. си е жив късмет. Започва да яде лакомо и първите няколко минути е добре... След това започва едно опъване, борене, бутане на шишето, бутане на ръчичките в устата... Някакъв ужас... Слагам го в столчето, започваме да се правим на маймуни и хапва още 20-30 мл., но си е голям зор... Не знам какво му става. Дано положението скоро се нормализира, защото така и така не качва кой знае колко много, а сега с това малко ядене... не знам...
Ох, стига съм писала... После ще се включа отново...

# 264
 Краси, наистина е ужасно Sad. Не мога да си представя, какво сте преживели с малката. Аз лично няколко пъти съм боледувала от пневмония, но като по-голяма, а какво е било за малката... Sad Дано по-бързо се възстановите и на нокого да не се случва fingerscrossed!

# 265
Суити, знаеш ли, като чета и твоя постинг и си мисля че сигурно им е от зъбчетата на тези бебоци и от жегите в комбинация... и ние сме си все тама и венеца долу му е яко подут, ама навсякъде Shocked тоне така ми се вижда.... А и от няколко дни е непоносимо - по цял ден рев и мрънкане... и да го държа и да го оставя, каквото и да правя все не бива и не бива, направо луднах - немога даже и до WC да ида на спокойствие. Иначе Марти сега си е в къщи и уж помага  милото...
А Крум  го водих даже сутринта и при лекарката ни, че почнах да се притеснявам да не би пак да са се върнали гадните бактерии(казаха че при възпаление се  понижава и апетита и аз щом не ще да яде почвам да меря температури и се шашкам много Rolling Eyes). Тя каза че венците са подути и че от жегите нормално да иска да яде по-малко. И моя хапва около 120-130, най-много до 150, ама рядко... а на Ам пише 6 лъжичку в 180 мл - 200 мл готов разтвор Shocked Та той милия това като за две яденета ще муе е. Не е възможно да изпие толкова....
Мамета, които сте на АМ - по колко успяват да изпият вашите бебчета и колко пъти на ден?
 Понеже нали пък при мене много бързо спря кърмата и минахме от веднъж на АМ, каза че кърмените бебета много трудно свикват с вкуса на АМ(това не важи за вас де). Иначе съм му взела сега Милумил - а той е толкова сладичък и така хубаво мирише чак и на мен ми се пипива, а аз иначе мляко не близвам, от дете - не обичам... Та нали съм го и захранила и каза че кашите и пщретата повечко засищат, а и АМ също, та даже и по 4 пъти на ден ако яде било нормално. Претеглихме го за мое успокоение - беше 7400, ама с бодито и памперса - иначе голичък преди 20 дена беше 7000 - та значи добре си е...
Краси - много ми е мъчно че е трябвало да изживеете това Sad Гушкайте се и дано повече не ви се налага. Желая много бързо оздравяване на бебчо Hug
Ох утре заминавамеее - с нетърпение чакам вече да се поразсеем малко, дано Крум а е спокоен, че тия дни ми разказа играта #Silly А при тази реплика, вчера Марти пита "Мамо - а каква е играта - Крум да реве и да мрънка и ти да не можеш да свършиш нищо и да плачеш ли?" Wink Е.. хванало е смисъла на играта... че аз вчера по едно време се разревах (нали съм си ревла), от безпомощност.. не знаех направо какво да направя че да го успокоя - сменям разни шишета - вода, сок, мляко... дрънкалки подавам, пея, люшкам и нищо, абе направо бях луднала perko

# 266
Хм... изчезнал ми тикера на Крум... а нищо не съм пипала newsm78

# 267
Инче, днес намерих начин да се справим с храненето - храня го, докато спи - не 180 мл., ами 200 да му дам, ще ги изпие Joy
Но пък може просто да се е успокоило детето, защото днес положението вече е търпимо/чак на розово избива  Mr. Green/.
Ще видим как ще яде, когато не спи... Ако пак започне да се бори с мен - къде да запрати шишето и как да омаже всичко с мляко и най-вече мама, започвам да го храня, само докато спи...

# 268
А мойто заспи ли, нищо не мога да му сложа в устата Wink Даже и залъгалката си плюе щом заспи.
А пък ние днес ставаме на 5 месеца.. толкова бързо минава времето... докато се обърнеш и ей на - те порастнали...
Да си похваля и моя сладур - и той вече се обръща, ама си затиска ръчичката и не винаги успява да я измъкне, но с още малко тренировки и ще успее Hug
И сега това ние любимата поза за спане Wink http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=861136
А ето и новата ни любима играчка... http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=861137 голям кеф му е да се занимава с нея, трудно я изпуска, става за "ядене" и много лесно се натиска за да "пиука", та и той сам успява, случайно разбира се Wink

# 269
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

Общи условия

Активация на акаунт