МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 295
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте майчета,
Малко на патерица, но честит Първи месец на бебе Марк на мама Ve4erniza и на бебе Никола на мама Tania_Ark. Да ни даряват с много усмивки малките бебоци.
Ей, Таня, като че ли вчера бяхме в интензивното и си говорихме, охкайки и пъшкайки. Трябва да се видим и да запознаем дечицата, нали са ни родени на една дата.......
Да се похваля на месечината ни направихме и Погача. като се изключи дребните засечки и пререкания със свекито беше много, ама много весело и готино. Оказа се, че съм поканила бая гости.....Ами то много приятелки  Laughing пък и нали мама иска да си покаже детенцето на целия свят Wink
Ако някой иска телефона на солидарното с кърмещите майки педи  Party да пише на лични. Но да Ви кажа, че не работи с НЗОК и взема бая, защото е шеф на отделение. Всъщност като се замисля, че другите вземат около 25 лв. май не е много това, което ни е взел за посещение на крак.
Като Ви чета разбирам, че се обличаме доста за това хубаво време. Направо се шашнах като прочетох с какви одежди се разхождате. Ще я разсъблека и аз, но постепенно да не вземе да настине, че само това ми липсва. Вече съм сто на сто сигурна, че това е разковничето за трудното приспиване и накъсания сън.  ooooh! Голяма съм патица........
Иначе с бабите вече ще се побъркам. При нас май и пиперливия език ни върши работа, ама нейсе.
Чао майчета. Това е от нас, малко се отплеснах и поразхвърлях мисълта, но то кърмаческа мисъл. Какво да правиш?!? Mr. Green

# 46
Здравейте и от нас с Никола Simple Smile

На нас днес ни беше погачата и за това бях зачезнала тези дни.... Мина добре, бебко получи много подаръци. Кротуваше си през цялото време. Една приятелка, която вече почти се беше навила да има дете като го видя мъника и се шашна от размерите му - колко бил мъничък и как я било страх да го пипне Simple Smile  Повеселихме се и сега го чакам да се събуди да папка. При нас, обаче, си остана проблема с акането. Ужасът е пълен - ни чайче му помага, ни нищо. И клизма с термометър правих и пак нищо. Педиатърката ми каза да му дам дуфалак, та чак тогава се изака. Сега сме всеки ден на една лъжичка дуфалак - иначе горкото се побърква  Cry

Благодаря много за поздравите и пожеланията за навършения месец на Никола, много сте мили  Hug
Ей, Таня, като че ли вчера бяхме в интензивното и си говорихме, охкайки и пъшкайки. Трябва да се видим и да запознаем дечицата, нали са ни родени на една дата.......

Така си е Simple Smile Бързо мина времето, даже неусетно. Но да си призная, беше ми доста приятно да си говорим охкайки и пъшкайки! То не се усеща никаква болка при мисълта за малкото вързопче Simple Smile
Ще ми бъде много приятно да се уговорим някой ден и да запознаем мъничетата....

За обличането - аз  му слагам по-топли дрешки, защото и ние сме почти като в гора и си духа... В стаята, където спи си е хладно. И аз пускам печка при къпане. Но се надявам скоро да се вдигне повечко температурата, та смело да го облека в летни дрешки, защото има много хубави такива Simple Smile

Лек и усмихнат ден на всички   bouquet

# 47
  • В сърцето на любимите мъже!
Момичета аз пак да ви се оплача - направо съм опасна майка, ама опасна в истинския смисъл на думата... опасна за детето си...

Днес го сложих в слинга да го приспя, и понеже си се кокореше дълго време и реших да обиколя двора и улицата, та дано заспи.... и ... паднах... барабар с бебето в слинга...

Е, освен, че се стресна и малко го пернах с брада по главичката (да не пропусна и скъсания панталон де) нищо не стана, ама можеше да стане. Ужас, ами че то аз какъвто съм си заплес, може пак да падна и тогава да не е толкова леко преживяването....

# 48
Благодаря много за поздравите и пожеланията.
Съжалявам, че в горния пост забравих да го напиша ooooh!
Леле, Игибери страшничко звучи. Все пак всичко е завършило добре и двамата сте се разминали само с уплаха.
Усмивки

# 49
Завърнахме се и от втората разходка за днес, след малко ще се къпем. FY, много готиноче дъщеря ти не се буди през ноща. И аз искам такаааааа  Praynig Ако успея да поспа повече през ноща сутрин ще ставам по рано и така ще мога да правя 2 разходки - сутришна и следобедна. А сега докато се надигна и станало обед , то топло и чакам за следобедната вече.

Таня арк, давате ли някакви капки за коликите? Иван се запича от Еспумизана. От утре пак му го спирам. Горкото, само пърди, а днес цял ден не е акал, дори от вчера сутринта. Пак ще играе термометъра. При нас номера с термометъра и сапуна минава.

# 50
Таня арк, давате ли някакви капки за коликите? Иван се запича от Еспумизана. От утре пак му го спирам. Горкото, само пърди, а днес цял ден не е акал, дори от вчера сутринта. Пак ще играе термометъра. При нас номера с термометъра и сапуна минава.

Не, не му давам никакви капки за колики... Днес пак съм му дала дуфалак, ама до този момент няма резултат. Вече взе доста да ме притеснява тази ситуация!

# 51
А  Confused странно , че от какво се запича тогава? Ти мисля че беше на смесено хранене. Да не е нещо от млякото!?

# 52
Happy Father's Day!
  Жалко, че не се празнува в БГ, на мен много ми харесва, татковците също заслужават уважение Peace Аз искам да благодаря на нашия татко за всеотдайността и обичта , с които ни дарява. Да ни е жив и здрав!
  Най-добри пожелания и на вашите татковци  ura
 Йоана за първи път направи 6 часова пауза, последно хапна към 21:00 и после се събуди чак в 3:00. Аз обаче по навик , а и с пълни гърди станах в 1:00 Shocked Бях като фонтан. та поседях над мивката, после ме доядя, че не я събрах кърмата, ама пуст мързел, не ми се ходеше до кухнята Blush Сутринта станахме раничко , изчаках таткото да се наспи и като стана му честитих празника, връчих му вързопчето и си легнах Joy Още ни е смешно как го изненадах Crazy
Мимозката, непременно ще се обадя, само живот и здраве да се домъкнем до родината. По нататъка ще ти взема тела Hug

# 53
Здравейте момичета,
започвам със споделянето и оплакването щото много ми тежи и не знам какво да правя вече!
На 14.06 бяхме на първа консултация и педито не знам защо реши че в  края на очичките на Тити има жълтичко и ни назначи изследване на кръвта за да се установи нивото на билирубин. Заведох го в една лаборатория, взеха му кръв от която манипулация на мен ми стана лошо а той се надра да реве и накрая резултата беше 81,53 при референтна стойност на билирубина 20. По този повод извиках една неонатоложка в къщи тя го светна с едно апаратче и ми каза че нямаме проблеми с билирубина защото е в границите на нормалното и изобщо да не се тормозя! Но педито ни беше дало направление за гастроентеролог и аз го заведох и на такъв лекар - тя обаче го гледа гледа и ни предписа фенобарбитал по 3 прахчета на ден за 20!!!! дена и след тези 20 дена да отида да му вземат кръв от вена а вена се хващала на главата на толкова малки деца И аз сега не знам на кого да вярвам! а освен че каза че му няма нищо неонатоложката го накара и да суче показа ми как да му правя активна гимнастика и много простичко ми отговори на всички въпроси!
Ако не му давам обаче това лекарство /което по принцип е успокоително за лекуване на епилепсия/ педката няма да му бие ваксините а мен това ме притеснява сериозно!
Моля ако има някои със същия или подобен проблем да ми каже как е процедирал и дали е супер греховно да не се даде лекарство предписан от лекар!!!
мНого ме е страх да не объркам нещо но съм против леарствата особено ако една лекарка ми е казала че няма проблеми!!!
Май стана малко объркано и дълго ама трябваше да споделя на някой!

# 54
Денят на бащата е много хубав празник. Да са ни живи и здрави татковците.
denit - не мога да те посъветвам нищо. Само искам да те успокоя, че на Криси му взимаха кръв в родилното от вената на ръката. При китката. Така че може да не е от главата, а ръката.
Дано всичко да се оправи. Потърси повече инфо за тази стойност на билоеробина. В "здравни проблеми" може да ти кажат повече и да те посъветват.
Криси току що се нахрани и заспа. Лека нощ и от мен.

# 55
Честит първи месец на бебе Стефан и мама Мрънчо! Да е жив и здрав и да стане голям поне колкото кръсника си Laughing

# 56
Добро утро!

Честит първи месец на Стефан на Мрънчо!

Ние вчера имахме бая гости, дойдоха 32 ма души. Беше много хубаво, Килиан през цялото време или спинкаше или кротуваше. Плачеше само като е гладен. Получи много подаръци, пък и Георги намаза покрай него. Една от гостенките вчера беше една акушерка. Показа ми как правилно държа бебето като го къпем в Tummy Tub .

Показа ми няколко варианта на вързване на слинга. Каза, че е нормално бебетата да плачат вечер, защото така си изразходват енергията, събирана през деня и родителите просто трябва да свикнат с това.

Отивам да храня...

Забравих да благодаря на Крейзи за страхотната темичка!

Лек ден!

Последна редакция: пн, 19 юни 2006, 10:00 от Катя

# 57
  • София
Привет и от нас! Hug
И нашата погача мина и беше хубаво, общо взето. Бебчо събра доста подаръци, порадваха му се, а и той беше образцов - плачкаше само като огладнее. Да не казвам голяма дума, но май коликите ни затихват, днес е вече 3-ти ден и не съм давала капки... Praynig Ама да не се радвам много, че тези "гадове" са на приливи и отливи. Thinking
На партито се намираха "доброжелатели", които да ми вдигнат кръвното, като виждаха как се гушкаме с Велизар и как папка, когато сам даде сигнали за това. Цъкаха и мрънкаха как не било хубаво това и как съм щяла да го свикна "на ръце" и после и до двете 00 нямало как да ида... А аз с най - невинното си изражение само се усмихвах и се правех на храст, кимах с глава "интелигентно" и отговарях, че и сега не мога да го оставя и съм ходила до "онова" място с него. А те така  Shocked Shocked Shocked
 Joy hahaha Grinning Ами така де, това ми е работата сега, да се гушкаме с мойто ангелче и то да се чувства обичано и закриляно, да не изпитва страх, глад и самота! Naughty
А и като се възмущавах онзи ден, за издевателствата, които се практикуват на бебетата сама предизвиках "злото", в лицето на "съвети" от собстветната горда прабаба на Малчо /на мъж ми баба му/. Та тя изведнъж изцепи да сме го повивали нощно време, да са му се изправели крачетата и че тя доскоро практикувала това на тяхното бебе /мъжа ми има леля, нейна дъщера с бебе на годинка!/ Представяте ли си??? Оказах се права, че тъпотии още се правят /и то какви! #2gunfire/, ама че подобни идиотщини родата ще ме агитира не очаквах... То добре, че майка ми е била обект на убеждаване /и тя е кимала "разбиращо" като мен/, аз само откъслечно чух това онова, че ако пряко бях обект на обработка, незнам как щях да реагирам и дали нямаше да ме стегне шапката! Twisted Evil Че подобни безумия ме отвращават, а когато става въпрос за собственото ми дете, направо мога да застрелям някой! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Та това ми бяха ядовете, но то не може. Аман от умни глави, дето искат да леят просвета наляво и дясно. Close
Най - много ми хареса иначе молитвата предишния ден, попът беше адски готин  Wink, радва се на малечко и всичко беше много специално. Наистина ме накара да се почувствам особено. Пита ме кога ще кръстим "големия мъж". Аз мисля есента, живот и здраве. А вие?
И друго да попитам /като се наревах от "умната" бабичка  Blush/, някой водил ли е наследника/цата си на ортопед вече? И ако да, какво представлява прегледа? Аз питах педито, но тя каза че ще ми даде напрвление като станем на 2 месеца, че сме били много мънички. newsm78 То сега сме с размери на новородено, та на 2 мес. май ще сме отговарящи на един, точно по стандарта за ортопед. Joy
Хайде спирам, че много дълго стана, ама така е като 2 дена не съм писала, ръцете ме сърбят просто. Embarassed Wink Laughing

# 58
Урааа, успях да изчета темите  Crazy

Привет, Мамчета   bouquet

Водех си записки, така че започвам (пък после ще питам и аз Simple Smile): denit питаше за обрив по лицето - при нас максимум до половин час, след като е навлечена или завита като за северния полюс (не от мен, за което аз съм си виновна де) и Мая се обриваше по лицето, предполагам и по тялото, но там не съм видяла. После мама я разсъблече и обривът мине ... слава богу, че вече не я подлагаме на такъв тормоз - от една седмица нямаме проблеми с обривчета.
bubinka - педиатърката още първия път като ни посети ме предупреди, че ако акото е зелено (за кърмени бебета) или съм я претоплила или изстудила, нормално било само в началото да има малко зелено.
mchenz - пожелавам бързо напълняване и бързо възстановяване на детенцето, сигурна съм, че всичко ще бъде ОК!
nadiaD - надявам се няма да се обидиш, но бебетата особено наште едномесечни дребосъци едва ли знаят какво е каприз. Просто изказвания от сорта, че бебето проявява каприз и иска да го държат на ръце ...  Shocked Бебетата плачат, когато са гладни, жадни, подмокрени, когато им е неудобно, топло, студено, когато нещо ги боли и т.н. това че се успокояват, когато някой ги гушне е друг въпрос, това че може да свикнат да бъдат непрекъснато гушнати е проблем за мама, създаден от доброжелателни баби и дядовци и др. и по-скоро е каприз на последните отколкото на наште дребосъци, които естествено, че ще искат по-удобното. No hard fееlings   bouquet
Крейзибрат - и ние имаме секрет в едното оче - и педиатърката(освен майките и всички познати) каза: "Почистваш от вън навътре с памуче натопено в преварена вода и след това капваш в очето кърма." При нас се оказа, че е важно наистина капката кърма да попадне в отвореното око. Само преди да извършвам тази процедура първите капки кърма ги хвърлям.
bobsi hrist - и майка ти и свекърва ти с изказването си за погачата и подаръците са за  #2gunfire
Ани - с тая сол във водата ... надявам се след като си прочела инфото, което Крейзи е дала си го споделила и с приятелките си.
Не знам дали сте забелязали до каква степен е недоверието ни в лекарите, казва ни педито: Никакъв жълтък, никаква сол във водата и мажете със зехтин. А свеки понеже не била чувала за жълтък се съгласи с това, за солта чула от познати, ама не настояваше, обаче ... с мас да мажем детето ... то едно време една нейна позната как си подсекла детето със зехтин...то масчицата колко била хранителна  #Crazy  Shocked #Crazy Както и да е аз се радвам, че нашта леля педи засега ме кефи, ако не ме кара да давам сокчета от следващия месец още повече, ще ме кефи  Laughing
danica - не се депресирай от килограмите си, ще си върнеш предишните форми само малко търпние Simple Smile
За памперсите Pampers и аз забелязвам, че акото на мойта бонбонка и отива чак към кръста, ама си викам не й го стягам достатъчно  newsm78, пък от ластиците й се появяват едни такива следи, когато й е много стегнат памперса ... тъкмо си мислех, като свършим с тази опаковка да пробваме други и явно ще са Libero Simple Smile
Да питам майките раждали секцио: 1. Ходихте ли и кога и къде на контролен преглед? 2. Кога възобновихте сексуалния си живот?  Embarassed 3. Кога ви спря кървенето?

Дано не съм ви досадила много  Blush
Приятен ден   bouquet

# 59
Здравейте!
Мимикрия,моите лохии още си текат,на преглед ще ходя като ми спрат(ако въобще някога спрат проклетите лохии) и сексуалния ми живот е на нулата,заради лохиите #2gunfire.
Алекс още си ака зеленикаво,в четвъртък сме на доктор.Вчера милото цял ден рева,вече мога да кажа със сигурност,че капките против колики Саб симплекс не действат.
Вчера е ял през час,час и половина,явно сме в период на бум в разтежа.
Аз в четвъртък ще си искам направление за ортопед,ако не ми даде ще ходя на частно,аз съм била с луксация и искам ако има нещо да се вземат мерки отрано.
Игибери,добре че всичко се е разминало леко.
За обличането-вкъщи детето е с боди с къс ръкав и гащеризонче или ританки и нещо с дълъг ръкав,че е хладно апартамента е на 1 етаж и западен и има дръвчета отпред,но пък за къпането печка не пускам,ако е такова времето като през уикенда,ако е по-студено гладя му дрехите преди къпането и стаята се загрява.
И на мен памперсите на Памперс ми пропускат отзад напоследък и сигурно ще ги сменям и аз.
Аз зарязах диетата дето я пазех заради зеленото ако и с нея и без нея пак си е зелено,само млечни продукти не ям.
Айде време е за ядене.
Лек ден и целувки на вас и бебоците  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт