МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 306
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от нас с Йонка, мога само да похваля, след кото вчера прекара 2-3 часа навън , беше много спокойна и поспалива Hug Колко добре и се отразява свежия въздух, но уви в тези жеги рядко се намира хубав ден като вчерашния. Днес отново е топло(40С) и ще си стоим в къщи. Вчера я бях облякла по късо боди без ракав и крачол newsm10, даже и чорапките и махнах и на слънце я подържах за минутка-две Party(при температура 33С)
  Пъпчиците ни взеха да минават, но сега главата ни се лющи Sad Дали е бебешка кал незнам, но май е нормално и по добре да не я пипам май newsm78, люспичките си падат сами.
  Fy welcome , засякохте, че вчера ни четеш. Дано скоро намерите решение на проблема Praynig
  Ани, завиждам ти и аз за страхотната оферта, само дочакай края на лятото  grinning039  Ние септември ще сме в БГ и ако е хубаво времето за плаж , ще отскочим до Балчик при леля ми. И да не е хубаво пак ще отидем Mr. Green, Мимозката ти там ли си или във Варна newsm78

# 31
Тук съм и веднага казвам-за мозъчните клетки,де-като искате да кърмите....така ще дае...пък и да не кърмите пак...
Мимозка,аз преди няколко дни казах за конкурса-ако искате и вашите сладури да ги изтипосат в "Журнал за жената" пратете по една снимка с кратки биографични данни на адрес:
journal@sanomabliasak.bg-за конкурса"Децата на България"....а в най-скоро време и Ивчо ще видите...а накрая пише ,че и награди ще раздават...дано да е нещо интересно....
За обличането,сблед като вчера го бях намъкнала  горкото в плюшен гаширизон,заради вятъра...днес вече сме само по боди и на босо краче..ама то тук е поне 30 градуса...иначе вкъши го караме все така-по боди или потниче...и с тънка пелена се завиваме...Но въпреки това детенце днес ми се обрина с едни малки гадни пъпки по личицето-явно Слънчо ни е понапекъл повече...то и шапка имахме,ама кой ти я държи на главата,а я сложа,а сме ревнали.../хич не разбира от мода това човече.../Сега отивам пак да мажа пъпките и да сменя 12тия памперс за днес...и вече ще му се карам...направо ще ни разори с това акане...
И понеже забравих в началото-честит рожден месец на НИКОЛА НА TANYA ARK И НА СТЕЛА НА NADIAD И НА МАРК НА МАМА ЗОРИ

# 32
  • София
Здравейте мами и от мен:)
Крейзи,Честит рожден ден на патерица да си жива и здрава,а малкия Лео да ти носи само радост!И поздравления за темичката,много ме радва Grinning
Момичета аз да ви се оплача,днес бяхме на първа консултация да видим как наддава Иван,а се оказа че милото е качило само 300гр за 19 дни,а от една седмица се дохранваме с по 30мл Нан на три хранения.Е от днес ще се дохранваме на всяко хранене и то с по 60мл Нан и дано да почне да наддава повече.Много жал ми стана за душичката когато педито му хвана мускулчето на крака и вика "ето то е омекнало и хлътнало,по това се познава,че не качва",ама аз откъде да знам Sad иначе сме пораснали с 2см и сега сме 54см.
 Bubilina вчера те видях в Щъркел,но ти май не ме позна(аз бях онази едричката, която ти се усмихна и те поздрави),направо ти завиждам благородно,изобщо не ти личи че си била бременна,поздравления.
Лека вечер от нас и дано скоро пак да имам възможност да ви чета подробно и да пиша,че последните дни трасето ми беше от спалнята в банята и обратно.

# 33
Смайли -страхотно еееее!!!Супер,че ще идвате!Най-накрая и аз да се запозная с една от нашите мами,с които толкова си споделяме виртуално..В Балчик съм,непременно да се обадиш.Непременно!!

Честит първи месец на всички бебчета!!  bouquetДа не изпусна някое..

При нас денем е топло но вечер покрай морето е хладничко, а ние живеем на брега на морето точно.Даже вечер за къпането пускам печка  Embarassed Rolling EyesДа не ме помислите за откачена?? newsm78

ЕЕ момичета вече имам две звездички?!!!!!Чак сега забелязах..Хе хе newsm44 newsm68

# 34
Крейзи, все забравям да те поздравя за темата!  Hug Страхотна е.

Момичета , като гледам как ги обличате май само аз съм лудата да го обличам още с дълъг ръкав и дълго панталонче. Инъче доста дрешки летни си накупих и нямам търпение да ги обличам.

# 35
момичета, благодаря за поздравите  Hug и за рожденния ден, и за темата! страхотни сте  Flutter  bouquet Винаги ми става готино, като чета нашите си темички  Heart Eyes

Я бързо да се отчета и аз  Grinning
За обличането - ние седим само по боди-къс ръкав или потник. Ако му станат студени краката слагам чорапи, а вечер върху бодито едно тънко гащеризонче. Почти н го завивам, само с една тънка бархетна пеленка, ама той така или иначе се отвива  Crazy

Тези 3 дни, последните, все мъкна плюшен комплект и дълги ръкави, че нали беше лошо времето преди това. Така се случва, че умира от жега детето   Nature Sunny , я сме закъсали с колата и вътре жегааааа, я всички сенчести пейки заети и яде на пек  sweating  или съм го облекла с боди с дълъг ръкав, а съм забравила нещо по-леко и милото плувнало в пот... sport027  ooooh!
Та от 3 дена ми се поти като прасенце детето, въпреки, че ако има как - само по памперс ще го оставя... (както и правих онзи ден като закъсахме с колата) Избиха го пак червени пъпчици от претопляне, та от пъпки не можем да се отървем  #Cussing out
Много се подсича милия под мишниците  Confused Някой друг да има тоя проблем? Особено след последните дни, направо кожата му пада до месо...  smile3517

А за подсичането на дупето щях да пиша преди, ама съм забравила  Rolling Eyes Embarassed Ние досега не сме имали проблеми. В болницата ми казаха да мажа по гънките по-обилно с олио, а крем Бочко или подобен да слагам само ако се подсече. Аз профилактично слагах Бочко и се белеше като подсечено на гънките при бедрата. Обаче реших един ден да пробвам само с бебешко масло и - О! Чудо!  #Shocked Мина му и обелено, и обривче малко имаше, а дупето стана розово като по рекламите  Heart Eyes  Едвам си го нацелувам от тогава.. Kissing Heart  Wink  Joy
Та мисълта ми беше (много подробно пиша, бееее....чак аз забравям мисълта като чета  Crazy Mr. Green hahaha ) , пробвайте само с мазнина един ден, може да ви мине подсеченото.
Ама и мажех обилно след всяка смяна на памперса, дори и само да е напикан или преди 10 мин да съм сменила предишен  Peace

Айде, ще лягам, пък утре пак ще се впускам в подробните си бръщолевеници   madnoel
Сега ще ходя да спя smile3524 Sleeping smile3531 , че съм като пребита след днешните гости....тръгнаха си преди малко последните  #Crazy

# 36
Здравейте
Крейзи ние бяхме със същия проблем под мишничките
Бях откачила че изглеждаше като херпес, а то подсичане било
изписаха ни Fucidin H но ме предопредиха да е точно това..... дори да ми предложат аналог да не го взимам
Маже се сутрин и вечер 7дни, но за 2 дни минава и не съм го мазала повече Simple Smile Преди всяко мазане трябва да го измиеш само с вода и да отстраниш внимателно люспите които са омекнали Simple Smile

Ние се обличаме по къс ръкав и къси панталонки и чорапки
почти не се завиваме.....само на сянка

Сега се стягаме да ходим навън.....после ще пиша пак

# 37
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте и от нас пак...

Да ви се оплача, от вчера Момчил е страшно кисел - все му се гушка и все мрънка и даже не яде вече толкова много както преди, чак се чудя да не е нещо болен.
Единствено ни решава въпроса слингът - по цял ден сме в него, даже  Embarassed веднъж мама ходи до тоалетната с него  Embarassed.

Момчиета да ви питма, понеже моят слинг е този модел: http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=4 и се чидя, дали няма да му е много топло на моето момченце вътре в него. То вчера си беше бая жега и като го целувах по челцето и му беше потничко.

Вие, мами със слингове, как се справяте.

П.П. И ние чукнахме месечина. Брей, как лети времето... като че ли вчера бях бременна и се тюках, че преносвам, а ето ни вече сме на цял месец. А от друга страна, ми се струва, че съм с бебко от цяла вечност и ми е странно какво съм правила преди да го има...

# 38
Хайде да попиша и аз. Нещо темата ни не е много активна. Но навън наистина е много хубаво времето.
Честито на всички, които навършиха 1 или 2 месеца през последните дни. Честито и на всички бебета, които са наддали добре през последните седмици.
Криси е наддал само 200 грама за последните 10 дена. Но е в нормите, спи добре, ака по 5-6 пъти на ден. И памперсите му са обилно напишкани. Така, че не се притеснявам.
Сменихме памперсите от Pampers на Libero. Размера 3-6 на Pampers вече ни е малък. А 3-6 на Libero ни е даже голям. Криси е едва 4 кг. Като се наака Pampers-а пуска при кръста. И така омазва всичко на кръста. При Libero има ластиче на кръста и се надявам да нямаме този проблем.
Ние живеем много близко до гора и през нощта си е хладно. И ние както mimozata палиме печка преди да изкъпеме малкия. През деня е облечен с боди, тънка блузка с дълъг ръкав и ританки. Опитах се един ден да го оставя само по боди и му беше студено. Навън излизаме предимно следобед - след 17.
Започнах да го поставям в спален чувал. И съм много доволна, че тъй като му е голям не може да си яде пръстите на ръцете.  Laughing Той не иска биберон и е започнал да си яде палеца или да си смуче китката. А сега не може.  
Приятни разходки на всички бебенца и родителите им Simple Smile
Мами със слингове - не ви ли тежат бебенцата? Аз вече едвам го издържам. Дори когато се "носим" лягам и го слагам на корема ми и гледам телевизия. Мисля да си направя слинг, но се чудя дали ще го ползвам. С Макси ползвах кенгуру само няколко пъти.

# 39
Здравейте и от мен и Ивчо!Наистина покрай хубавото време нещо хич ви няма в темата...Ама при нас е прекалено топло и затова сме си вкъщи/поне по обед...че дето съм го изкарвала тия дни-цялото ни личице се изпъпчи/
За подсичането под мишничките-наистина трябва да се избягва изпотяване.И това кремче-Фуцидин-сега се сетих,че са ни го предписвали със Сами-само че за обрив/пак от слънце/ и определено свърши добра работа.
За слинговете,моят още не е дошал/то стана историческо това негово пътуване../  но и аз си мислех,дали няма да му е топло на детенце вътре-пък и на мама омотана в толкова плат?Иначе оня ден пробвах в кенгуру-но не мина номера...не щем...нали сме си намерили вече удобно място-стола го сменяме само за количката/обаче ако се движи-спрем ли се чува надалеч/
Stryper,аз същио съм недоволна от Памперс-още с баткото ме разочароваха и сега ползвам всичко друго -но не и тях...
Е,лек ден и спокойна нощ от мен/ако не вляза пак,де/

# 40
Здравейте и от нас с Килиан!

При нас времето е много хубаво и слънчево, но днес няма да сме по разходки, защото ще имаме гости (Baby Watching). Очакваме да се изсипе народа от 14.00 часа до към 18 часа.

Отивам да давам манджа, че огладня човека!

# 41
Пак здравейте :0

Да допища за кремчето....
лекува и пъпчици по лицето ама не се маже цялото, а се мажат само  пъпчиците с клечка за уши Simple Smile
Става и за силноподсечени дупета.....което е добре,като се има предвид колко им е жега на дупетата в памперсите Simple Smile

Ние иначе сме добре..... започнах да успявам с цеденето....а Мони с наддаването......навън се чуства чудесно, но наобед се прибираме на хладно вкъщи.....че и каката да поспи Simple Smile.....та намирам време и да попиша.

Ние ще правим погачата в събота..... че тогава ни се падат и 40-те дни....ще отидем рано сутринта на църква и към 11 ще събера приятелки....че повечето са с дребосъчета и няма как да се организираме за следобед,че всички спят по различно време......а и с тези мачове.....така няма да притесним и татковците Simple Smile

Stryper Либерото са страхотни. Габи беше само на Либеро че от Памперс освен че ни изпускаха и се омазваше от врата надолу .....получаваше и обриви от гела който слагат вътре.....
Хъджиса пък ни изпускаше през самия памперс....през външния слой
Сега с Мони сме на някакви обикновени, защото най-малкото Либеро ни е до под мишниците ....До скоро бяхме на едни мексикански от които бях много доволна.....ама от тях внасят само от 0-4.5 кг и вече са ни плитки и започнаха да ни изпускат.
Има някакви нови.....поне за мен .....марката е Happy.....някой ако ги ползва нека каже дали е доволен Simple Smile

Сега отивам и аз да полегна....че после сме на футболно гости....и на биричка и цаца.....

# 42
Здравейте и от нас с Май-чето  bouquet
Честито на всички бебоци които правят или са направили вече месец....  ura
Ние една седмица нямахме компютър - една светкавица ни удари миналата неделя и ни гръмна дъното #Crazy ужас беше
Иначе ходихме на консултация - вече сме 3,280 кг и сме цели 54 см....5 см за 23 дни -  Mr. Green явно ще ставаме много високи мадами Mr. Green
Много е топло още...ама след малко ще излезем все пак...някъде по сенките ще ходим...че вече ни омръзна в къщи
Лек ден на всички

# 43
Здравейте, мами!

Днес татито ни изненада като се завърна още в 10ч. Взе детето и го изведе на разходка. Аз си измих косата и ги догоних. По обяд се пребрахме, направихме един голям сън. Аз се пробудих преди малко. Сега си чакам мъжете да станат (те са се гушнали в хола, много са ми сладки) и пак излизаме по разходки. А бе и у нас не е топло. Понеже нашия блок отвсякъдее обграден с дървета, има парк, като в почивна станция сме  Simple Smile и си е по хладно, затова вечер и аз пускам печка преди да го изкъпем, правя 25 градуса.
Бебчо вече не реве като го къпем легнал, а само гледка като зайче.  Rolling Eyes

ООО малкото се пробуди, чувам го че ме вика  Mr. Green ще папаме.

# 44
Здравейте,

Аз тъкмо мислех да ви се похваля, че днес най-после се престраших и съблякох Сисито по боди с къс ръкав и гащиризонче и видях, че вие сте ме изпреварили.
Ние вече почти една седмица прескачаме нощтното хранене. Ядем в 12.00 и после чак в 7.30. От 5.00 нататък мрънкаме и се успокояваме с биберон, но се надявам скоро да почнем да се будим направо в 7.00.
Хайде ще бягам вече да се разхождаме край морето, че да се разхладим. Голяма жега е тук. sweating

Общи условия

Активация на акаунт