МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 323
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
  • В сърцето на любимите мъже!
Ох, Крейзи направо ме кефиш с тия чашки - едната от едната гърда, а другата - другата, хилила съм се с глас.

А иначе и Момчо реве от жега, и аз го събличам по памперс.

# 76
Здравейте момичета! Влизам само на бързо за да ви питам за памперсите. Доста дискутирана тема, ще пусна и търсачката....
Та проблема ми е, че все е мокро и напикано синчето ми. Ползвам марката "Памперс", уж пристягам добре, но нали си имаме чурка и я слагам нагоре. Като вземе да рита заради коликите явно се поразхлабва папмперса. И идва вечното сменяне на дрехи, чаршавчета и пелени.
От коя марка сте доволни вие?
Много мами се оплакват от Пампес. Проблемът е, че има доста фалшименто. Ние сме на Либеро от самото набало. Много съм доволна. Пропускат самъ когато ни станаха малки - така разбрахме, че сме за следващия номер. Анита - пробва ли да смениш размера!? Може би вече са му умалели  newsm78. Пък за пишката моя мъж ми каза: НАГОРЕ ЛИ? ТИ ЗНЕШ ЛИ КОЛГО Е НЕУДОБНО ПИШКАТА ТИ ДА Е НАГОРЕ! МОЯТА ДА НЕ БИ ВСЕ НАГОРЕ ДА СТОИ  Grinning  Grinning  Grinning

Леле МАЙчета голяма жега днес. Разхождали сме се по боди с къс ръкав само. Ама то не се диша бе  ooooh!, нооооооо така май е по-добре, че ако е студено ще се оплакваме, че е студено. То угодия няма.

ИГИ слава богу, че сте добре и двамата. Ама то и аз като се замисля ... много често си мисля, че ще падна, ще го блъсна и тем подобни.
напоследък...май само господ ме пази/ а и  бебо/,че все забравям като минавам покрай вратите и някой ден направо ще му цапардосам главичката в някоя каса...

Същите сме и ние. Майка ми веднъж дойде у нас и като ме видя как взимам завоя и влизам в стаята косата й настръхна. Пък и аз се усещам, че направо ще го фрасна някой ден. УЖАС.

ХАйде стига толкоз за сега, че прекалих...

# 77
  • София
през деня яде през 30 минути...

крейзиииииии, успокой ме че така е нормално, и нашата миа прави точно така...през нощта и деня точно като вас..ужас...по едно време се притесних защо така не влизаме в режим и все на 30, 40 мин през деня...е, поне не сме сами. иначе папа и ака и вс изглежда нормално...ама пусти страх...

# 78
Здравейте майчета и бебешори!
Ние днес бяхме на разходка само сутринта. Следобед такъв дъжд се изсипа, че ми остана време да изгледам един филм.  Sunglasses Бях забравила какво е това чудо.

Денит и ние доскоро бяхме с жълтеница, но педи ми каза че няма смисъл да го бодат. Да ти кажа мина от самосебе си. Фенобарбитал пихме 3 прахчета, но то е нищо. Знам че ако се провежда лечение с фенобарбитал, трябва да се приема поне седмица. Сега е важно бебчо да ака повече, защото 98% от билирубина се изхвърля чрез акото , а само 2% чрез урината.  Party А и да те успокоя, по най-нови изследвания, деца с по висок процент на билирубин по дълго време, били по здрави след време. Хедра беше превела една статия и е пуснала тема.

pepsun, добре дошла при нас и честито ти бебе Хриси

# 79
  • Бургас
Здравейте,
Ние днес бяхме почти цял ден навън. Прибрахме се само за обеден сън от 12 до 15 и пак навън. Жасмина снощи нещо сбърка графика, та се хранихме в 23, 2 , 5 и си припомних набързо какво е да ставаш нощно време.
Памперси ползвам на Либеро. Много съм доволна. Като вземат да пропускат минавам на по-голям размер.
Аз раждах секцио. Контролен преглед, доктора ми каза след 30-40 ден. Аз ходих около 30-я. Лохиите ми спряха окончателно към средата на втория месец. Секс правихме като ми спряха лохиите, а и доктора беше разрешил.
Ох и аз се присъединявам в отбора на опасните майки. Понеже разопаковах количката - махнах покривалото и обиколника, да влиза въздух при детенце и да е открита повече, и днес като се прибирах имаме стълба пред входа доста височка и като наклоних количката Жасмина се изсухли и без малко да я изсипя. Изкарах си акъла. Как може да съм толкова безотговорна майка  Banghead Изобщо не се сетих, че може да падне. Идеше ми да се ритна отзад от яд. Вече я вързвам с коланите и мнооого внимавам, кой знай до кога.

# 80
Преди малко Ивко си откри  играчката над леглото иси я разглеждаше с интерес доста време.

Преди да го изкъпем идва тоя от входа дето събира парите за миене, осветление и т.н., само че аз си бях забравила портфейла в гаража, а мъжа ми имаше цяло 50лв и нямахме никакви дребни пари и взех да разваля 50тях лева от пликчето с паричките на Ивко. И мажа ми се майтапи и вика на въпросния комшия: Видя ли сега какво стана , детето плаща!  Grinning А оня се дърпа и не му е удобно да вземе парите и вика че щял да мине утре. А мъжа ми продължава да се майтапи: Нищо, нищо , нека и той да плаща вече!  Joy

# 81
Видя ли сега какво стана , детето плаща!  Grinning А оня се дърпа и не му е удобно да вземе парите и вика че щял да мине утре. А мъжа ми продължава да се майтапи: Нищо, нищо , нека и той да плаща вече!  Joy
много съм се смяла бреее, скицо! Joy
Все ще ме разсмееш по никое време  Wink Mr. Green

# 82
Ееее, днес Лео става на 1 месец newsm38 . По този повод да ви почерпим виртуално  Flutter
  cook eat

# 83
Креизи,честит ви първи месец!Все едно вчера се ваикаше,че не излиза това човече...Аз днес не съм изобщо в час.Елла заспа чак в 5 сутринта и спа само два часа през деня.Вървя като ударен самолет.Момичета,нямам кърма и това си е.Много ми е гадно.Ям,пия,давам често-резултат нулев.Днес за първи път пробвах да изцедя-30мл едва.Та на мамите дето се кълнат,че ам няма да дадат-вие просто сте щастливки да имате кърма.Да си държа детенцето гладно не мога,а то определено е гладно.Винаги давам първо да суче,но не стига.Оф,днес съм отчаяна и няма смисъл да развалям настроението във форума.

# 84
Crazy - честит първи месец Simple Smile Леко да минават следващите и с много радост да празнувате първата годинка следващия май.
Ира - аз все още имам малко кърма. Но не дадох АМ. Не знам защо, но гърдите ми произвеждат в пъти по-малко кърма от времето, когато кърмих Макси. Не се предавай. Гърдите ти постоянно произвеждат кърма. Опитай една седмица да не додаваш, а да суче винаги, когато поиска. Няма да умре от глад. Само на теб няма да ти е лесно. Докато се нагодят по детето ти може да се наложи известно време да й даваш непрекъснато. Така винаги ще й тече в устата - дори и да са капки. Но ще стимулираш лактацията. И продължавай да пиеш много течности, лактогонен чай и каквото друго взимаш. Не давай вода, нито биберон-залъгалка. Ако можеш се научи да кърмиш легнала. Слагаш я и ставаш чак когато тя заспи и сама пусне гърдата.
Беше ужасно. Бебето ревеше и искаше да суче часове. Гърдите ме боляха и ми се плачеше, заедно с него.
Ако искаш прочети в библиотеката за ползите от кърменето. За теб и за детето ти е по-добре да се кърмите.
Четох, че кърмата ти се регулира първите 6 седмици. Така че в този период може да има и други дни в които кърмата да не му стига. Поне при нас се случва от време на време да суче много често. Но вече и си изгради свой режим.

Нашата педиатърка ми каза, че с новия рамков договор вече няма право да ми даде талон за ортопед. И тъй като настоях ми даде талон за педиатър. Трябва да се разбера с нея да ми даде талон за ортопед.
Ще слагате ли някакви ваксини, различни от тези по касата? След 1 седмица Криси ще навърши 2 месеца и не знам какво да правя с ваксините.

Преглед, лохии и секс след секцио:
преглед - след няколко месеца ако искам да отида на общ гинекологичен преглед.
лохии - спряха чак към 40-тия ден. Макар, че бяха много слаби. Появяваха се и изчезваха.
Сега чакам мензиса и съм любопитна кога ще дойде.
секс - след 2-рия месец според гинеколога ми. Също 2 месеца трябва да се пазя да не вдигам тежко, за да не се получи херния.
Но във форума четох, че някои жени са правили секс след първия месец. И понеже се чувствах добре вече 3 пъти правиме опити. Заради лохиите ползвахме презерватив. Но много ме болеше. И затова ставаше по малко всеки път.

Лека нощ

# 85
  • Пловдив
Привет и от нас със Хриси, много благодаря за топлото посрещане
 Grinning
Kabranska, с удоволствие ще се присъединя към групата за разходки

Моята принцеса засега е много добро дете, апетит не и липсва, за щастие и кърма има достатъчно така че расте и слъша когато си иска.

Честит първи месец на Leo

Относно контролня преглед след раждане, моята лекарка в Белгия ми каза че като минат 6 седмици трябва да се направи и после следващия задължителен е като се спре кърменето. Тъй като при мен 6 седмици минаха днес мисля да отида на контролен преглед, дано всичко да е наред

Приятни разходки на майските бебчета

# 86
EEEE, Краези, страшни коктейли си ни забъркала. Да ти е честита месечинката на Лео.
Аз след малко тръгвам по разходки, че следобед и през фитнеса трябва да мина. А това време не мога да го разбера, уж го дават топло, а аз никакво слънце не виждам да напича.

Страйпер, ти ще ме убиеш, какви са тези часове все в които пишеш. Аз и да съм будна по това време, ще ме домързи да сядам на компа.

# 87
Момичета,нямам кърма и това си е.Много ми е гадно.Ям,пия,давам често-резултат нулев.Днес за първи път пробвах да изцедя-30мл едва.Та на мамите дето се кълнат,че ам няма да дадат-вие просто сте щастливки да имате кърма.Да си държа детенцето гладно не мога,а то определено е гладно.Винаги давам първо да суче,но не стига.Оф,днес съм отчаяна и няма смисъл да развалям настроението във форума.

Ира...... и аз бях така....започнах да кърмя през деня на всеки час .....около седмица......и сега ми е малко като количество кърмата...но слиза на всеки час и това което изцедя когато не го кърмя....додавам след кърменето на следващото хранене....и една доза ми остава за камерата Simple Smile И отново благодаря на Игги за което   bouquet
Освен това ......това че изцеждаш 30мл. не значи че бебо яде толкова......аз в началото не можех да изцедя и 10-15мл. а Мони си спеше и си пълнеше памперсите както си му е реда......

Крейзи ..... честит ви първи месечен ден ....а и на всички които правят днес един месец  baby_neutral

Добре дошла на pepsun

# 88
  • София
Crazy, ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК , МНОГОООООООО ЗДРАВЕ И щАСТЛИВИ УСМИВКИ ЗА ЛЕО!!! Heart Eyes txtloves smile3525 smile3534

ИРКА, Гърдите постоянно произвеждат кърма. Опитай една седмица да не додаваш, а да суче винаги, когато поиска. Няма да умре от глад. Само на теб няма да ти е лесно. Докато се нагодят по детето ти може да се наложи известно време да й даваш непрекъснато. Така винаги ще й тече в устата - дори и да са капки. Но ще стимулираш лактацията. И продължавай да пиеш много течности, лактогонен чай и каквото друго взимаш. Не давай вода, нито биберон-залъгалка. Ако можеш се научи да кърмиш легнала. Слагаш я и ставаш чак когато тя заспи и сама пусне гърдата.

Четох, че кърмата ти се регулира първите 6 седмици.

присъединявам се към горе написаното! бъди упорита поне до 6те седмици, а ако имаш търпение и после, ще се урегулира кърмата ти, не може да е текло и вече да не тече. ние през деня също ядем супер често, на 20 мин, на час е много да кажа...виж през нощта от 12 та чак в 5 ме събуди...успех!!!

bouquet newsm10 txtloves

# 89
  • видин
здравейте мами,
да се включа и аз рано , защото ще излизаме да се поразходим.
ира, и аз имах такива дни - но продължавах да кърмя. пия много от лактогонния чай. има ефакт. пия и през нощта - ако не го направя - след два часа няма никой. опитай и ти да пиеш.  и много храна трябва - ако не закуся сутрин - кърмата също спира.

Общи условия

Активация на акаунт