МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 348
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Честит първи месец на бебе Лео, да е много много здрав и усмихнат smile3510
Ира, присъединявам се към майките, който са те посъветвали да не се отказваш. И аз бях така - след секциото много трудно ми слезе кърмата, а и бяха го научили на биберон с огромни дупки в болницата. В къщи една седмица се мъчихме, но се получи. Както и другите са те посъветвали -пробвай легнала, на мен ми е най-удобно така. И трябва много търпение. Аз пих чая на Хип за стимулиране на лактацията и правих много топли компреси преди кърмене.
Желая ти успех!!!

# 91
  • Бургас
Честит първи месец на Лео!

Тук времето е отвратително. Жега, а една мъглаааа. Сега ще напече по обяд и няма да можем да излезем преди 17 ч. А дребната се сърди.

Ирка, аз обратно на всички ще ти кажа, че важното е, че си кърмила досега. Не виждам защо кърменето трябва да става изтезание за теб или бебето. Предполагам че си пробвала това онова, еми ако няма няма какво толкова. Някои бебета и толкова не получават. Гледай ти и детето да се чувствате добре. А че кърмата се регулира сигурно е вярно, но моята си намалява а 6 седмица отдавна мина. Аз се мъча вече 20 дни и взе да ми писва. Айде стига съм чела морал, отивам да изпия кафето. kaffeetrmker_2

# 92
  • София
 TadaЧестит 1 месец на бебчо Леонардо! Да е жив и здрав, послушен, да папка и расте голяяяям и да няма колики и други бебешки "екстри"!  Wink Tada
 welcome и на новата мама pepsun!!!
Днес и аз имам голяяяям повод за черпене: с мъжо правим цели 9!!!, години откакто сме заедно, ние не сме женени, но за нас си е нещо като годишнина, защото от този ден /и двамата сме били 'лапета на 16 години!/ сме неразделни и верни на себе си и на любовта си! newsm76  loveuuu  Kissing Heart
Затова черпя виртуално за нашата "годишнина"  cheers Drunk Wine Glass eat cheers cook cook  Misc Baby Bottle, която ще празнуваме най - вероятно вкъщи с Велизар, който не ми дава да изляза от стаята и за 2 минути!  Crazy Като се вкопчи в мене, направо няма мърдане. Чудя се на всички вас, които имате време да отидете някъде сами и да направите нещо за себе си - фитнес, фризьор, заведение и пр. newsm78 Аз още не съм се възстановила напълно от раждането /онзи проблем с шевовете...  Cry/, а не мога и на лекар да отида, просто няма как да го оставя, той сякаш е прикачен за гърдите ми, няма оттърване.
А сега и в тези горещини иска постоянно да суче, вода не признава, аз не го и насилвам.
Ирче, и аз се присъединявам към агитиращите те мами да не се предаваш без борба! В името на детето! Ако съдя по себе си да не съм кърмила и един ден, аз НИКОГА не мога да изцедя нищо, ама нищичко, само капка някакви. Като чета останалите мами как текат и пълнят фризерите и съм ето така  Shocked #Crazy Sick Незнам какъв е този случай, моят... newsm78 Хедра, ако ни следиш, би ли ме светнала дали "има такова животно като мене???" Аз как да установя дали действително имам кърма и дали му стига така? И защо след папкане бебо си остава вкопчен в мен и след 15 - 30 минути иска пак да яде??? Иначе си  се храни, мляска, тече му кърма от устата и си наддава, ака и пишка по МНОГО. Няма празно при нас на всяка пампа... Ако съм се самоубеждавала че нямам кърма, отдавна да съм нагънала да давам АМ и аз, добре че изчетох цялата библиотека в Кърмаческия. Но и аз се притеснявам на моменти, особено след това денонощно ядене нашто. Като скачени съдове сме и до кенефа сме заедно... Embarassed
Приятен и прохладен ден ви желая, радвайте се на бебчовците, защото толкова бързо порастват и се променят с всеки изминал ден!!! newsm32

# 93
  • В сърцето на любимите мъже!
Като стана дума за кърмене, и аз да се изкажа... нали съм много "компетентна" Wink

Ира, не се тревожи - това е първото и най-важно условие да успееш. Дори и да не се пребориш с лактацията, има АМ, детенцето ти няма да гладува - и по-добре да яде АМ, отколкото да има изнервена и отчаяна майка.

Та, след като се успокоиш, приеми, че една или две седмици ще си закачена за бебо нон-стоп, махни всички, ама всички биберони и шишета от полезрението си. Седни на дивана, сложи си на масата 2-3 литра айрян, вода, сокчета, лактационен чай, две три книжки и списания и дистанционното за телевизора.

След това слагай бебо на гърдата, като пусне, пусне, ако не, не - стоиш си с него така! А реши да реве, бам пак буташ цица в устата му. И никакво цедене... Аз не мога да разбера мамите дето цедят и додават. Не е нужно бебко да яде еднакво количество на всяко ядене - може сега да изяде 80 мл, на следващото хранене 5, а на по-следващото 130 мл.

На мен, макар че яко ми текат гърдите, никога не мога да изцедя повече от 30 мл, ама НИКОГА, и цедя еднакво, независимо дали Момчо е ял или не! Та не се връзвай на милилитрите от помпата.

И още нещо, ако си добре с английския, виж този сайт, страхотен е: http://www.thebirthden.com/Newman.html

# 94
Здравейте мами!
Искам да ви почерпя виртуално, вчера станахме на 1 месец newsm38
Нашия бебан направо ме смайва, не съм виждала беб което да мрази толкова много неща....мрази да го събличат , мрази да го обличат, мрази да се къпе всяка вечер целия квартал разбира когато сме във водата, мрази да е по голи крачета...
Направо в чудо съм се видяла, не е нормално това.Сега времето е хубаво и не знам дали е добре да го обличам само по късо ръкавче и по голи крачета а и не знам с какво е най-добре да го завивам вечер в къщи и когато излизаме на разходка....
Помагайте с обмяна на опит моля Praynig

# 95
Здравейте и от нас ! Айде и аз да се отчета , че много време мина , ама като не съм си водила записки newsm78... ще видим за колко неща ще се сетя  Rolling Eyes

Честит първи месец на Лео !!! Да е жив издрав и много да се гордеят с него мама и татко ! Същите пожелания / на патерица / и за Момчо на Иги , както и за големият отбор бебчета от 19 юни !!! Специарни поздрави на мама Mcheuz и бебе Михаела - стискаме ви палци да сте здрави и да растете бързо !!! Поздрави и на бебоците , които навършват месец днес / ама като не съм ги прочела ooooh!/!!!

Denit , не знам какво си решила относно лекарството , но аз в никакъв случай не бих го дала / тия доктори понякога ме изумяват с техните безумни предписания / . Жълтеницата при бебетата е напълно естествена и преминава от самосебе си - не мъчи бебчо с изследвания и себе си с тревоги / .

Айдееее... вече давам заето  newsm78 Ами да ви кажа , че днес рано рано бяхме на консултация и ни казаха , че сме дебели / да , бе  hahaha/ - качили сме 1250 гр. и сме пораснали с 6 см.

Олче , честита ви годишнина - да сте живи и здрави да ги направите 100 txtloves!!!
Емоли , не се притеснявай и ние с къпането и обличането сме така - да покажем колко сме страшни и колко можем да викаме !!!

Ние сме страшна работа - ядем от всичко - от цица breastfeeding , от шише Misc Baby Bottle , от лъжичка - каквото и да е само да пуска , обаче онзи ден реших да го избъзикам и му дадох да близне краставица , но ... за моя изненада не му хареса . Иначе сме на смесено хранене , акаме най-много по 1 път дневно и то с голям зор , но пък със спането нямаме грешка / пу-пу-пу / - снощи яде в 21 часа и спа до 5 сутринта , а след като папна и до 7 !!!

Айде чао за сега и целувки !!!

Аааа .. сетих се - Олче , Румя и други мами от София- къде ходихте на църква ??? И носихте ли нещо , записвахте ли се предварително и такива ми ти въпросчета ... чакам инфо  ... и много благодаря newsm51

# 96
ЧЕСТИТ ПЪРВИ МЕСЕЦ НА МАЛКИТЕ МУШМОРОЦИ!
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ОЛЧЕТО И ТАТИТО!

welcome на новата мама pepsun и бебока!

Stryper, нашто педи ни препоръча да си купим втората вакисна (тази с 5-те елемента - цената и е около 67-70 лева), а не да ползваме предоставената от Здравната каса (тя е с 3 елемента и не включва вакисна за менингит и незнам другото какво е). Педито каза, че дори да не си купим  ваксината с 5-те елемента, после ще ни накара да си купим ваксина само за менингит (тя не се поема от ЗК). На у-щето 9 месеца също имаше лекция за ваксините и там препоръчаха поне първите ваксини да са от т.нар. "неживи" ваксини, а ЗК ти поема само "живи" ваксини. Всеки сам си преценява.

По въпроса за обличането - това което съм прочела, и са ми казали - теорията е - както ние се обличаме, завиваме и т.н. - така и бебока. Не може в тези жеги да го умотеш в одеала и да го навлечеш.

Хубав ден, приятни разходки на малките дупета и много  Hug!

# 97
  • Бургас
Emoli, честит ви първи месец и на вас! Щях да те питам какво стана с хапчетата за спиране на кърмата - пи ли и свършиха ли ти работа? За обличането - четох, че трябва да се водим по себе си, ако ти си леко облечена така обличаш и бебето, ако на теб ти е хладно, обличаш бебето с една дрешка повече от теб. Жасмина в къщи е само по боди с къс ръкав. Завивам я с една тънка пеленка и навън и вечер, само че вечер много взе да се отвива и май по-често спи отвита.
ol4eto, честита ви годишнина! Да имате още много красиви мигове заедно.

# 98
Ух, туй за кърмата и аз се шашкам понякога стига ли ми не ми ли  newsm78
Добре, че е татито да ми напомня за пилните напишкодрискани памперси, иначе на моменти и аз съм готова да му ръчна нещо допълнително  Embarassed
Олче, и аз съм като тебе - с цедене НИЩО не става.. пробвала съм от препълнена гърда да цедя.. е повече от 20-30 мл ни пуща.. А туй малкото сучи и се дави чак в кърма понякога  Crazy
Иначе постоянно ми виси на циците.. като залепени сме от 2-3 дни.. Ако не спи постоянно смуче.. Макар че понякога го виждам как само си седи захапал и не суче.. ама като го махна и мрънкоти.. ми да си седи като иска  Mr. Green
Пък да ти кажа и още нещо - и аз си имам сучки със шевовете.. ама от толкова търчане по бебока и нямам време да се погледна.. Имам няква дупка дето ми се е образувала, където е изпуснал едния шев и нямам идея дали ще се затвори или ще си имам 3 дупки  hahaha

А за висенето постоянно на гърдата.. и аз се чудя нормално ли е толкова да иска да ми е закачен  newsm78.. То 10 минути спокойно не може да седи.. все търси да ме дъвчи.. Ако не му дам нервничи, яде си ръцете ЦЕЛИТЕ.. Биберони и шишета изобщо не признава плюе яко  Crossing Arms

Иначе вчера бяхме сефте на консултация - и сме качили 1 кг и 5 см за 20 дни  Mr. Green

Емоли, и ние ревем като се преобличаме и като се къпем.. Само татито на чешмата като ни оправя мълчи.. Във ваната е рев голям и аз реших, че няма да го мъчим докато се събира на мивката  Joy
А за обличането - само по боди с къс ръкав и без крачоли ходим.. То егати лудата жега кво да го навличам детенце..
Crazy, да ти е жив и здрав мъника   bouquetИскам и аз тортаааааа .. ама няма  Rolling Eyes

# 99
Честит пърни месец на Лео и бебока на Емоли ,както и на др. бебенца ако съм пропуснала някое!!

Ира-Д аз установих нещо -всъщност не съм сигурна,че наистина е така ,но може да пробваш.Нали в началото имах запушване на някакви каналчета на гърдаат и вдигах температура.Тогава една мама кърмачка ми каза да пия лецитин за отпушването им.После по едно хапче профилактично се пие.Прави ми впечатление,че като не пия лецитин в определени периоди от деня ми намалява кърмата,също ако не закусвам.И затова гледам всеки ден да го пия тоя лецитин.Абсолютно безвреден е,той е съставна част от храната.Продава се свободно в аптеки и дрогерии,защото е хранителна добавка.Не знам дали е от него ,но не пречи да опиташ.
На нас днес ни биха първата ваксина SickАз излязох,че ми беше жал,таткото я държа Sad

# 100
  • София
Момичета, много благодарско за пожеланията! Hug Hug Hug
Ve4erniza, записахме си предварително час в една квартална църква /аз живея в "елитния" столичен квартал "Дружба"1/ Grinning Мъжо се разправя със записването, че нали до тази молитва не трябва да влизаш в църква!  NaughtyЛелката дето продава свещите му е  казала да носим само олио за кандилото на Св. Богородица и "каквото преценим" като пари за свещеника /или църквата като дарение, все тая/. Нашата молитва беше кратка - 10 - 15 минути ни чете и то на входа на църквата, после ми каза, че може да си запаля свещичка с близките, но бебо спеше в количката си, в предверието, че не е кръстен и не можело да влиза дотогава. А аз не бях допусната преди "очистителната" молитва да свърши също. Нали 40 дни след раждането се водиш "нечиста". #Crazy Sick #2gunfire Общо взето това е. Много се учудих Руми като разправяше, че попът е разнасял нейното бебе нагоре надолу... newsm78 Наш Велизар само го спомена няколко пъти и го погали по главичката, но в храма така и не "долази"... Grinning Joy hahaha
Много ми е смешно, като чета как вашите мушмуроци мразят преобличането... Ние с къпането сме на 6, киснем като жаби, ама тоя момент с обличането ни е МЪКААА. Особено ако сме гладни... Някой може да си помисли, че го колим детето.  Crazy Даже след къпане често се кърмим полу - облечени, развлечени и разпасани като пияни казаци, без чорапи и с разкопчан дюкян, че много зор за манджата настава... После докато мляскаме се обличаме "в движение" Blush

# 101
ОЛЧЕ -голям образ си,ще ме умориш от смях hahaha а твоя син направо ти е "ОТРЯЗАЛ" главата.  много прилича на теб.. Simple Smile

# 102
Даже след къпане често се кърмим полу - облечени, развлечени и разпасани като пияни казаци, без чорапи и с разкопчан дюкян, че много зор за манджата настава... После докато мляскаме се обличаме "в движение" Blush

Е Олче, това с пияните казаци беше върха!!!!! Joy   Joy    Joy

ve4erniza, аз бях писала, че питахме в църквата "Св. Петка" - там е без записване, нищо не се носи. В "Св.Троица" - същото ни казаха, а за парите - колкото прецениш. Най-добре да провериш в църквата, където си решила да ходите.

# 103
Някой който е ходил на преглед при ортопед може л ида каже как протича прегледа?

# 104
Честит първи месец на Лео и на Виктор!И на всички празнуващи/че ако почна да изреждам,все някой ще пропусна.../И на Олчето-дано много да се обичате,и поне още 90 години да сте заедно...И да напълните къщата си с деца....
Ирка,съжелявамч мила,че така се получава,но сигурна ли си ,че наистина няма кърма-имай впреедвид,че никога не можеш да изцедиш от гърдата толкова колкото бебка може да изсуче...а и при неиното сукане определено гърдите се стимулират по-добре за да произвеждат повече мляко...Виждам,че момичетата са ти дали много съвети,ако имаш време прочети статиите от кърмаческата библиотека-при мен поне ми дават успокоени е всеки път когато се почуствам несигурна и ако искаш пиши на ЛС на Бу-винаги се отзовава/ а и знам вече доста случаи на мами които са успели да се върнат ,и то успешно,към кърменето след пауза и захранване с АМ/Стискам ти палци да успееш...просто защото освен по-полезно кърменето е и по лесния за мама начин на хранене/няма да миеш шишета,преваряваш води и да топлиш и т.н./
Емоли,само вие да сте такива чуствителни...и нас ни знае вече мааалата

Общи условия

Активация на акаунт