Паническо разстройство - 34

• 45 277
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Ivan Markov-Aiwan Bg 605323
Много прилича на паник атаки, наистина. Стягай се, доста време ще е така и по-зле може да стане.
И при мен така се появиха първоначално.
Предполагам, не че знам със сигурност имаш страх от смъртта (и аз го имам), а загубата на близките ти носи и депресивни състояния, няма как. Приятелите са си приятели, но родните са друго нещо. По празници ще ти е най-тежко. Успех! Да, ангажирай се с приятни неща, друго много не мога да помогна.

Благодаря ти за отговора..амии до колкото мога се стягам а за страх от смърта ми да кажам гоо имам,но пък нз и аз гледам да се успокоявам как толкова много време ако беше някоя тежкка болест да бях се гътнал вече...

Чудесно, как можете да кажете на човека да се стяга и че по-зле ще става. Тук хората са с ПА и не е удачно да говорите така.

# 181
Като цяло всичко е много странно..ето вече почти година съм така,постояно замайване(не световъртеж) по ясно изрязено около обяд някаде и някво стягане в главата напрежение ли е нз и аз,не пия нищо никакви хапчета,не спирам да си ходя на работа всеки ден 6 дена в седмицата,а работя в склад подобно на магазин(аа като вляза в магазин по принцип замайването ми се утроява...) всеки ден гледам да правя нещо къде задачки къде по колата и долу горе ми е по добре като ми е заето съзнанието,друго странно е че примерно с колата нямам никакви проблеми карам си перфект и ми е добре липсва ми и това замайване и потъване...абе нз и аз..дории и се престраших в това състояние лятото и на джет се качих,ама да кажа чувствах се перфекно.. ноо влязат ли ми пак мислите в главата(ама какво ми има,ще падна ще припадна,от какво съм болен и така нататък) и става страшно ..сменям погледа веднага нито ми се говори с някой нито ми се прави нещо,губя желанието за всичко...

А по повод замайването в магазините бих ви посъветвала да отидете на отоневролог или пак на невролог. Може и да става въпрос за замайване следсвие на стреса, но болката в главата не е от това. Съветвам ви, защото имам подобен проблем със замайване и световъртеж, който се засилва от светлини, магазини, молове, бързо движение.

# 182
Ivan Markov-Aiwan Bg 605323
Много прилича на паник атаки, наистина. Стягай се, доста време ще е така и по-зле може да стане.
И при мен така се появиха първоначално.
Предполагам, не че знам със сигурност имаш страх от смъртта (и аз го имам), а загубата на близките ти носи и депресивни състояния, няма как. Приятелите са си приятели, но родните са друго нещо. По празници ще ти е най-тежко. Успех! Да, ангажирай се с приятни неща, друго много не мога да помогна.

Благодаря ти за отговора..амии до колкото мога се стягам а за страх от смърта ми да кажам гоо имам,но пък нз и аз гледам да се успокоявам как толкова много време ако беше някоя тежкка болест да бях се гътнал вече...

Чудесно, как можете да кажете на човека да се стяга и че по-зле ще става. Тук хората са с ПА и не е удачно да говорите така.

Хубаво е като ме коментирате да прочетете, което е проблем на модерното ни общество.

Първо, няма какво да го лъжа, почне ли нещо такова си отива с години. Аз 20 г съм така и ако четете темата ще видите, че повечето са си така от години, тук-там някой вика имам познат излекуван, ама нищо конкретно и не казва как е станало това и дали има траен ефект.
То и аз съм излекувана, като си пия хапа и имам спокойна седмица, ама като стане яко бачкане и стрес гледай пак как всичко се връща.
Баба ми беше с това над 40 години, няма какво да се лъжем остава си до гроб. На периоди са самите състояния, които се обострят от стреса или други неща в живота ти, дори и при лечение и подобрение, състоянието не се преодолява изцяло, няма излекуване така да го нарека.
Казала съм друго, обаче, от това което вие пишете и сте ми изопачили думите: ПО-ЛОШО МОЖЕ ДА СТАВА. Дали ще стане или не е божа работа. Стискам палци да го преодолее бързо и лесно, но няма какво да се лъжем, темата не е да го правим.

# 183
"Преди да лекувате някой, попитайте го дали е готов да се откаже от нещата, които са го разболяли."
Хипократ

# 184
Като цяло всичко е много странно..ето вече почти година съм така,постояно замайване(не световъртеж) по ясно изрязено около обяд някаде и някво стягане в главата напрежение ли е нз и аз,не пия нищо никакви хапчета,не спирам да си ходя на работа всеки ден 6 дена в седмицата,а работя в склад подобно на магазин(аа като вляза в магазин по принцип замайването ми се утроява...) всеки ден гледам да правя нещо къде задачки къде по колата и долу горе ми е по добре като ми е заето съзнанието,друго странно е че примерно с колата нямам никакви проблеми карам си перфект и ми е добре липсва ми и това замайване и потъване...абе нз и аз..дории и се престраших в това състояние лятото и на джет се качих,ама да кажа чувствах се перфекно.. ноо влязат ли ми пак мислите в главата(ама какво ми има,ще падна ще припадна,от какво съм болен и така нататък) и става страшно ..сменям погледа веднага нито ми се говори с някой нито ми се прави нещо,губя желанието за всичко...

А по повод замайването в магазините бих ви посъветвала да отидете на отоневролог или пак на невролог. Може и да става въпрос за замайване следсвие на стреса, но болката в главата не е от това. Съветвам ви, защото имам подобен проблем със замайване и световъртеж, който се засилва от светлини, магазини, молове, бързо движение.
Ами аз ходих при невролог,според него съм в перфекно състояние,да ама не точно... прави ми там обичайните неща и така и после ми казва и че страха е диагноза...за замайването нз и аз понеже  колкото повече работа имам а тя е свързана с движение основно се чувствам по ок дории и като хукна и да бягам там по 400-500 метра го няма това замайване,аа това за главата пак казвам за мен лично това не е болка,за тази една година се случи да ме боли глава еми като си боли си боли..различно е,и тогава пих един парацетемол и си минава болката..странно е всичко като цяло

# 185
Има ли някой, който е пил Золофт и е имал проблеми със съня? Минава ли?

# 186
Това " По-лошо ще става, за мен важи с пълна сила. Вече над 23 години се мъча. С годините става по-зле. Симптомите се обострят. Социалната ми фобия се задълбава. Все повече се отдръпвам от хората.....И съм много отчаяна и уплашена.

# 187
Ами при вас има ли го това,има дни в който направо е ужасноо и буквално имам чувство че този ден ми е последен....и после пък идват и долу горе по добри дни,пак си присъстват симптомите но не толкова силно изразени и тогава се чувствам доста по жив като цяло?

# 188
Добре дошъл в отбора ни. Simple Smile
И на мен ми звучи точно като тревожно разстройство с обичайната хипохондрия и замайване. Аз имам такава болка (както ти каза, то не е болка, а повече като тежест) в дясната част на главата и даже ми се и замъглява окото понякога. Помисли как да релаксираш, ако трупаш стрес от ежедневието.

# 189
Добре дошъл в отбора ни. Simple Smile
И на мен ми звучи точно като тревожно разстройство с обичайната хипохондрия и замайване. Аз имам такава болка (както ти каза, то не е болка, а повече като тежест) в дясната част на главата и даже ми се и замъглява окото понякога. Помисли как да релаксираш, ако трупаш стрес от ежедневието.
Ами същата работа съм и аз и на мен така ми се замъглява погледа,не че не виждам наблизо или надалеч,а по скоро някво странно като на филм,и при мен тежаста е насочена в дясно,не е постояна от време на време е така даже сякаш ми се стягат и горните ченета...а да трупам стрес от ежендевието..това по скороо го определям...Че сам си създавам стреса и напрежението..просто съзнанието ми в повечето дни започва още със ставането(голямото мислене за някоя лоша болест и т.н и т.н) пълен хипохондрик ...ии такаа хоп дойде на работа пълен бус със стока която трябва да сваля еййй като почна значи почти двукратно изчезват симптомите...и така както все си мисля че съм мн болен си от нещо,и като се загледам в мой колеги на по 18-20 год като хвърлят два кашона по тежки и умаляват пък аз неее силата си е с мен,във такива ситуаци често някакси се успокоявам и се чувствам идея по добре..

# 190
Същото! Simple Smile Simple Smile 
Даже в момента ми тежи в дясно, защото дойдох на работа с градския транспорт (на мен не ми е ОК все още при пътуване с градския).
Хипохондрията много мъчи, ама то след всичките лекари и изследвания - какво да го мислим повече. То един ден така и така ще дойде... поне до тогава да не живеем в страх. Simple Smile

# 191
На някои от вас случва ли се внезапно да го среже някоя остра болка я гърдите? Мен сега пък това започна да ме мъчи. След направени екг-та, ехографии и холтери, няма вече за какво да се хвана... но пък винаги ме притеснява.

# 192
Даже в момента ми тежи в дясно, защото дойдох на работа с градския транспорт (на мен не ми е ОК все още при пътуване с градския).
Хипохондрията много мъчи, ама то след всичките лекари и изследвания - какво да го мислим повече. То един ден така и така ще дойде... поне до тогава да не живеем в страх. Simple Smile
Така така напълно си права! Ама теорията я знам ама със изпълнението пробадам с трясък хах, а за транспорта нз предполагам че в градския и на мен ще ми е зле не съм пробвал,понеже постояно съм с колата,ама там ми е добре чувствам се ок като карам

# 193
А Дара ти какво имаш предвид за Същото което казваш,за виждането,за главата или Simple Smile

# 194
Ася, много пъти. Още помня като ме стегна докато готвех и ми мина веднага мисълта "Дай да изключа поне котлона, че може нещо да ми стане". Simple Smile Simple Smile
Иначе ме е стягало така и преди да имам ГТР, но тогава не съм го мислила изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт