Паническо разстройство - 34

• 45 185
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Някой чувал ли е за лечение на депресивни състояния с Транскриниална магнитна терапия?

# 646
И аз я вдигам такава температура и се чудех каква е ...Sleeping

# 647
Хора, кой е по-добрия вариант според вас? Със силно изявената си хипохондрия, която ми пречи да водя нормален живот в момента, кой е по-добрия вариант - антидепресанти или бензодиазепини? Като цяло физическите ми симптоми са уж по-нарядко, но тази параноя за здравето не ме оставя намира. Билковите хапчета ми помагат да не съм толкова нервна, спя добре, но... мислите остават. Корем да ме заболи, глава да ме заболи, а да не говорим сега с тези грипове, леле как съм се психирала...

# 648
бензодиазепините успокоителни ли значи

# 649
Като цяло Ад трябва да те излекува, а Успокоителното (бензодиазепин), да тушира силни тревоги докато започне да действа Ад. Щото той почва да действа от 14-тия ден нататък , ако не е Деанксит или нещо подобно.  Антидепресанта ти е антибиотика, успокоителното ти е парацетамола(сваля тревожноста за няколко часа , както парацетамола температурата). Но почнеш ли Ад, минимум 5-6 месеца трябва го приемаш със всички му добри и лоши страни.

# 650
За успокоителни говоря, да. Пила съм такива, и то от силничките. За няколко часа съм като замаяна от тях, не знам на кой свят съм. 😁 Помагаха, но временно, а и се привиква от тях. Антидепресантите не искам да ги почвам само поради една причина - странични ефекти, и то такива които нанасят вреда на организма. Не знам вярно ли е това? Slavun 78, всъщност доста точно се изрази, баш като антибиотик са, затова и много се колебаех, миналата година заради проблеми пих около 5 АБ и от там всъщност тръгна цялия страх за здравето. От страничните ефекти като прескачане, започнаха и паник атаките и от там развих хипохондрия.

# 651
  • софия
Има природни хранителни добавки АФА водорасли, които помагат в тези случаи и не увреждат организма. Имам познати, на които им повлияха много добре.
Изключително богати са на невропептидни предшественици, от които се образуват допамин, серотонин и др. Серотонинът е вещество, което се образува в стомашно-чревния тракт и мозъка - с изключително важна роля за регулирането на сърдечния ритъм, процесите на съня, дишането. Предполага се, че ниските нива на серотонин водят до депресия, увеличена агресивност, нервни разстройства, раздразнен стомах. Водораслите са много добро средство за укрепване и хармонизиране на ПНЕИ-системата ни.

Последна редакция: нд, 27 яну 2019, 17:18 от bisac

# 652
хранителни добавки които помагат при депресия тревожност ИНОЗИТОЛ  ГЛИЦИН ТАУРИН

# 653
Някой от групата болен ли е от грипа ..и как се лекувате?,че аз вече съм се шашнала с тази кашлица ,а чак утре мога да ида на лекар.Disappointed Relieved

# 654
Някой от групата болен ли е от грипа ..и как се лекувате?,че аз вече съм се шашнала с тази кашлица ,а чак утре мога да ида на лекар.Disappointed Relieved
Ние всички сме болни.Лекуваме се с Тамифлу но все пак попитай лекар .

# 655

Какво си се шашнала заради кашлицата? Недей обръща всичко на лоши болести,а и знаеш, че симптомите за нещо лоши са доста по различни.
Приеми го нормално, усмихни се на себе си и знай, че след 3-4 дена няма да има и помен от грипчето Simple Smile

# 656
Аз съм от тия, дето хранителните добавки, билковите препарати, леките медикаменти като валериан, валидол и дори някой по-силни- ксанакс, диазепам не ми помагат.

Всъщност предното лято се влоших точно като спрях клонарекса, започнах лексотан, а знам че не ми помага, валидол и валериана и стана ад. Всяка нощ повръщах и изравнявах кръвното и беше нещо нечовешко.
Та стигнах до АД за пръв път.

Съветът ми е опитайте с по-леки продукти, но ако виждате че затъвате яко, не се осланяйте на тях.

Някой писа, че към АД се привиква, явно не щом не е със зелена рецепта.

# 657
А да те попитам, клонарекса колко време може да се пие? Говоря за дози от по 0.5мг.
Интересува ме, защото при мен приема е доста продължителен вече.

# 658
3-4 месеца са ми казвали на мен. От там нататък води до силна зависимост.

# 659
  • Перник
Не мога да кажа за другите лекарства от групата, но моята психиатърка твърди, че доза от 25мг вс ден до живот не е проблем и я нарича бебешка доза. Колко е вярно не знам, уж съм и се доверила. Важното е да съм ок, зависима или не ми е все тая/говоря за такава доза/

Общи условия

Активация на акаунт