Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 161
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
На майка ми оперираха щитовидната жлеза в Токуда с робот.Много доволна,нямала е после болки.
Моите операции все отворени бяха,и хистеректомията,и на щитовидната жлеза.Доста болки,но съм алергична към обезболяващи,а ми казаха,че морфин и подобни няма да ми слагат,защото после съм щяла да ходя сама да си искам.Тя и майка не е ползвала обезболяващи.Тя е хем с алергии,хем асматичка.
При нея на врата нямаше оток,а аз си имах.Тя си говореше добре и можеше даже да вика,докато аз колкото и да се напъвах,няколко месеца съвсем тихо говорех,оправих се,но бавно.
Знам,че не е хистеректомия,но е същата болница,също с робот и правя сравнение.Майка хиляда пъти ме моли да отида и аз в Токуда,аз не,в Бургас ще се оперирам.
За отворената хистеректомия...болеше две седмици,мина.Сигурно с робот болката ще е много по-слаба и ще мине още по-бързо.

# 526
Къде работи проф Горчев, момичета? И как ще направи пластиката ? В един сеанс с хистеректомията ли? Иначе за робота не се притеснявай. Няма да имаш проблеми, бързо ще се раздвижиш и ще мине. Само ще теябва да се пазиш после.

# 527
Румид, нямам впечатления от Токуда и Майчин дом. Аз съм оперирана с робот от проф. Горчев, хистеректомия и пластика на влагалището. С много добро впечатление съм. Ако се спреш на него, питай каквото те интересува. Аз съм от Варна.

# 528
Защо се прави пластика на влагалището и задължителна ли е при хистеректомия?

# 529
  • Русе
Здравейте, преди 1.5 години ми направиха лапароскопска тотална хистеректомия, заради Са коли утери ин ситу. Нямах почти никакви оплаквания до скоро. Но от 1 месец имам тъпи постоянни болки в кръста, в колянна става, в слабините и страшни болки в главата в областта на тила. Не знам дали са свързани. Вие имали ли сте такива оплаквания и на какво могат да се дължат?

# 530
За колената и кръста може да е остеопороза.Получавала се след премахване на яйчниците.А за слабините,ако вдигаш тежко-повече от 3-4 килограма.Ама трябва и лекар да те види.

# 531
Робот има в болница Токуда и Майчин дом в София.

някой от пишещите тук дали има впечатления за хирурзи от тези две клиники
Оперирал ме е Доцент Марков-лапороскопия,преди две години. Не беше хистеректомия, но все пак... Много съм доволна. Общо взето ми спаси живота той...след обикаляне при ‘големи’ специалисти.Забравих-той е в Токуда.

# 532
  • на морето
Здравейте! Имам миома и се налага премахване на матка. На 46г съм и искам да направя лапороскопска. Препоръчаха ми др. Магунска в клиника Щереви. Бихте ли ми казали някакви отзиви и препоръки за други лекари в София. Интересувам се и от др. Марков Токуда. Интересува ме и цената и дали мога да ползвам нещо по здравна каса. Предварително Ви благодаря

# 533
Доволна съм от д-р Карагьозов. Ползвах направление, нооо има доплащане под форма на избор на екип, вип стая, персонална акушерка, кетъринг. 1650 лева платих за три дни престой, като още стотина заминаха за изследвания преди операцията.

# 534
  • на морето
Доволна съм от д-р Карагьозов. Ползвах направление, нооо има доплащане под форма на избор на екип, вип стая, персонална акушерка, кетъринг. 1650 лева платих за три дни престой, като още стотина заминаха за изследвания преди операцията.
Благодаря Ви. А за коя болница става въпрос - Токуда? И за Илия Карагьозов, нали?

# 535
Илия Карагьозов, да, но болницата е Вита2, до мол Парадайз. Това беше преди година и половина - сега дали е още там не зная.

# 536
Здравейте! Имам миома и се налага премахване на матка. На 46г съм и искам да направя лапороскопска. Препоръчаха ми др. Магунска в клиника Щереви. Бихте ли ми казали някакви отзиви и препоръки за други лекари в София. Интересувам се и от др. Марков Токуда. Интересува ме и цената и дали мога да ползвам нещо по здравна каса. Предварително Ви благодаря
На базата на собствен опит препоръчвам д-р Янчо Делчев от болница Доверие, минаха три години и половина, нямам никакви оплаквания, много съм признателна за високия професионализъм и отлична техника,  аз обаче бях с отворена операция, имам свои съображения и я предпочитам. Възстановяването е по-продължително, но за мен това е по-сигурният вариант, лично мнение. По каса имаше тогава 800 лв., доплатих 1300 и за мен всяка стотинка си струваше. Имат и робота Да Винчи, в случай че се интересуваш.

Последна редакция: сб, 20 юни 2020, 08:41 от Tiger Lily

# 537
dodi има отделна тема за операция на миома. Информацията там е по пълна и обширна. Вероятно и ще ви е по полезна. 🙂
https://m.bg-mamma.com/?topic=1187823

# 538
Здравейте момичета, казвам се мария и тръгвам сега по вашият път.  Ще се радвам на съвети и подкрепа. Благодаря

# 539
Здравейте!
Останах изключително доволна от др. Карагьозов и екипът му в болница Вита. Ползвах здравна каса ,но и заплатих 1650лв.

Общи условия

Активация на акаунт