Лято в Албена 2019 г.

• 58 808
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
loretta82, не искам да изпадам в полемики, но сравнявате Гергана/ Славуна и Магнолия, без да отчетете и разликата в цените между тези хотели, нали? Разходете се и тази година до Гергана и вижте дали е същото, за което сте платили в Магнолия и от което се оплаквате.  Не е нормално човек да е платил за Магнолия или Компас и да очаква качеството на услугата да е като на 5* хотел. No Mouth

Не защитавам никого, но много мразя да се правят некоректни сравнения и оттам да се налагат генерални заключения Thinking
Разбира се,че не сравнявам нищо. Разбира се,че съм наясно от разликата 3* и 4*.
Тук става въпрос,за нивото,подръжката,обслужването,хигиената,отношението на персонала и т.н.
Как да изразя положително мнение за нещо,като нямам такова. И за да не останете с погрешно мнение,ще споделя,че нито съм претенция,нито вип гост,нито "кифла" и т.н.
Тук става въпрос за елементарни неща. Чисти хавлии и чаршафи,измита бана, телевизор,омазан с нещо си от сорта на размазани плодове 😣
Това заварих,след като се нанесохме. Гардеробът беше с пясък по рафтовете....
Та изчизтих си стаята,колкото можаш,преди да разпъна сергията.
Но уви,едва ли ще "повторя" на Албена.
Както каза управителя на ресторанта,снощи:
"С трици,маймуни не се ловят"
Албена не е това,което беше!
Мое мнение 😉

# 271
  • София
Колеги, имам наблюдение върху Албена от доста, доста време. Факт е, че има сериозна криза с персонала. Тази криза обаче май е обхванала цялото ни черноморие - мутрагените са стиснати и читавите българи избягаха да работят в турзима зад граница. Лично познавам такъв човек от Гергана, може би най-симпатичния барман. Факт е и, че в 4-звездния Гергана обслужването, от камериерки до ресторант беше паднало миналата година, предполагам тази ще е по-зле. Защо ще е по-зле ли?

Ами защото едни лица (да ги наречем условно Маргините) са искали да вземат  плажа на Албена на концесия, респ. - за да печелят трябваше, освен чадъри и шезлонги да станат платени за Всички почиващи в хотелите, и да го позастроят тоя плаж, това дискотечки (което не се връзва с хотелите първа линия), и разни други барчета. След 3 проведени концесии, в последната Албена успя да сключи наем за 5 г. (в крайна сметка - не концесия, а наем), но ще плаща сериозна сума годишно, от порядъка на 1,9 млн, ако не ме лъже паметта. Извинете, ако бъркам, данните ги има някъде в сайта на МРРБ.

Следователно, не че нямат пари Албена, но аз лично очаквам някакви икономии откъм персонал, ол инклузив и пр., уви. Кой е виновен, че 30 години (!!) след тъй наречената Демокрация живеем още в мутренски времена и условия!?

# 272
Кой е виновен, че 30 години (!!) след тъй наречената Демокрация живеем още в мутренски времена и условия!?

Ние сме си виновни, кой друг! Търпим чинно тези малоумщини. Че и децата ни вече са потърпевши. Всичко си заслужаваме...
А пък Албена от икономиите си за персонал и обслужване ще си икономисат и туристите.

# 273
Ама какво ме интересуват мен плащанията на Албена, че трябва да ги избиват от икономии в обслужването? Да са си направили сметката, миналата година дадоха бесни суми за бариери и чек пойнти за паркиране, събират също така бесни суми от туристите. Ама било за изплащане на бариерите. Ми тяхна си работа. Сега пък икономии щото плажа така и така. Догодина пък ще трябва туристите да платят от джоба си ремонта на х-л Добруджа например. Да си правят сметката какъв продукт създават и може ли той да привлече клиенти. Другото не ги интересува хората.

# 274
  • В.Търново
Знаете ли тази година в кой край е плажа на Компас?

# 275
  • велико търново
Някой с впечатление от хотел Вита парк или Ралица? Интересува ме и аквапарка има ли някакви нови атракции? Какво е атракции за тийнейджъри? Ходили сме две годи под ред там.И общо 4 лета в Албена.

# 276
Аз лично, не виждам какво по- добро се предлага в хотелите за 120 лв на вечер на човек!!  Тази година пак сме на Албена, но честно казано ако не се случи нещо положително за напред, може и да ни е последното лято. Отиваме основно заради детето там

# 277
  • MA
Аз лично, не виждам какво по- добро се предлага в хотелите за 120 лв на вечер на човек!!  Тази година пак сме на Албена, но честно казано ако не се случи нещо положително за напред, може и да ни е последното лято. Отиваме основно заради детето там

Така е, но пусто ме тегли сърцето към Албена. Прекарала съм детството си там и в Кранево, но преди 20 години само чужденците бяха богопомазаните, на които беше позволено да посещават хотелите. За нас беше немислимо.
Но и аз си мисля, че това ще ни е последната година. Останах доста разочарована от великия Парадайс миналата година. Надали нещо се е подобрило сега като е Маритим. Даже очаквам да се е влошило още и почистване и база.

# 278
  • София
Споделете за Парадайс малко повече информация, моля? Какво е било миналата година?

# 279
  • MA
Споделете за Парадайс малко повече информация, моля? Какво е било миналата година?

Ето линк към мнението ми от миналата година, номер 911:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1032169.900

# 280
Колеги, имам наблюдение върху Албена от доста, доста време. Факт е, че има сериозна криза с персонала. Тази криза обаче май е обхванала цялото ни черноморие - мутрагените са стиснати и читавите българи избягаха да работят в турзима зад граница. Лично познавам такъв човек от Гергана, може би най-симпатичния барман. Факт е и, че в 4-звездния Гергана обслужването, от камериерки до ресторант беше паднало миналата година, предполагам тази ще е по-зле. Защо ще е по-зле ли?

Ами защото едни лица (да ги наречем условно Маргините) са искали да вземат  плажа на Албена на концесия, респ. - за да печелят трябваше, освен чадъри и шезлонги да станат платени за Всички почиващи в хотелите, и да го позастроят тоя плаж, това дискотечки (което не се връзва с хотелите първа линия), и разни други барчета. След 3 проведени концесии, в последната Албена успя да сключи наем за 5 г. (в крайна сметка - не концесия, а наем), но ще плаща сериозна сума годишно, от порядъка на 1,9 млн, ако не ме лъже паметта. Извинете, ако бъркам, данните ги има някъде в сайта на МРРБ.

Следователно, не че нямат пари Албена, но аз лично очаквам някакви икономии откъм персонал, ол инклузив и пр., уви. Кой е виновен, че 30 години (!!) след тъй наречената Демокрация живеем още в мутренски времена и условия!?

Поправям те, тъй като наистина грешиш:

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/albena-ad-ostava-koncesione … a-balchik-2134094

http://www.tourism.government.bg/bg/beaches

# 281
  • София
Не, не греша, моля проверявайте си информацията. Вашата е от ноември 2018.
Ето ви от март 2019! Wink Wink Wink

https://pronewsdobrich.bg/2019/03/12/albena-ad-specheli-targa-za … e-blizo-2-mln-lv/

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/albena-ad-specheli-tyrg-za- … kompleksa-2153088

# 282
Добре де, цитирам от линковете
„Албена“ АД спечели търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плажната ивица във ваканционното селище. Компанията е била единственият явил се участник в търга.

Албена АД със съобщение до акционерите си по повод концепцията за "спящите акции"

Офертата, която е предложена, е за 1 971 600 лева с ДДС годишна наемна цена. Чадърът и шезлонгът ще струват най-много по 8 лева, пише още в предложението на дружеството. Плажът е изключителна държавна собственост с площ 149 635 квадратни метра, отдава се под наем от Министерството на туризма."
Тоест какви мутри, какви пет лева, просто МТ е решило вместо концесия за 30 години, да пусне под наем и то - единствения явил се участник в търга.....хайде да не ги жалим толкова албенци.....

# 283
  • София
milittana, обясних по-горе какви са били конкурентите на Албена и алтернативите. Албена АД искаше да си стопанисва плажа на по-ниска годишна цена, но... това е положението, иначе друг го взимаше.

# 284
  • София
Тоест какви мутри, какви пет лева, просто МТ е решило вместо концесия за 30 години, да пусне под наем и то - единствения явил се участник в търга.....хайде да не ги жалим толкова албенци.....
Като не сте наясно, недейте да говорите глупости. Процедурата за концесия се е проваляла/отменяла няколко пъти, както и Ronald е споменал. Българинът явно си сака и мутрите и дискотеките по плажа и лудницата на някои други български курорти. Но не това, мисля, е акцентът на темата "Лято в Албена".

Общи условия

Активация на акаунт