Лято в Албена 2019 г.

• 58 916
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
  • Зеленият рай в сърцето на България
Бях в Албена 3 поредни години без тази (защо ли). Наблюденията ми са, че качеството пада за сметка на цените, които растат главозамайващо...
Ние 4 пъти ходихме в Албена, но и аз искам вече да сменя мястото, по ред причини. Само че не знам къде другаде има хубав широк спокоен плаж... Например, когато сме ходили на Китен и Приморско имам чувството, че някой на главата ми ще седне Simple Smile))
Тази година на Албена беше много спокойно в началото на юли, голям кеф.

# 586
Че то и на Слънчев бряг беше спокойно началото на юли! А цените в Албена, за Соц-а който предлагат са меко казано нереални. Почивах преди няколко години в Ралица и няма да повторя. Все едно участвах в стар БГ филм. Почиват на стари лаври, но така клиенти не се печелят.

# 587
Леле, аз пък съм останала с впечатлението, че Албена е почти най-скъпия курорт. Там паркинга ние задължителен да платиш, демек едно 100тина лв на престой поне. И доколкото се спомням не беше ли там минералната вода 25лв?! Ако на това му се вика евтино, значи ние живеем на прага на мизерията с нашите стандарти! Не може да се сравнява тризвезден хотел в Албена с петзвезден в Обзор. Смешно е. Петзвездните в Албена и те не отстъпват на парите на другите.

# 588
Ами аз говоря за петзвезден в Приморско, не в Обзор. И парите са наполовина на тези за тризвезден в Албена. На който му е смешно, нека се смее. Пък аз си знам къде бих и къде не бих почивала за в бъдеще.

# 589
  • София
И доколкото се спомням не беше ли там минералната вода 25лв?! Ако на това му се вика евтино, значи ние живеем на прага на мизерията с нашите стандарти!
11 лв. е била водата, при това в едно единствено заведение. Разбирам идеята на дискусията в момента, но примерът с водата не е най-удачният, като се има предвид че това не е общовалидна истина за целия курорт Wink

# 590
  • sofia
Моля за мнения дали при другите хотели освен Ралиците вечер има аниматорско представление на различна тематика?  Каква е вечерната анимация в хотелите извън бебешката? При нас вчера в Ралиците имаше комедийно шоу. В някой дни вечер има pool party.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 08:53 от vili80bg

# 591
В Калиакра Маре имаше вариате, бинго, куиз . Всяка вечер имаше детска дискотека. И ние и детето бяхме много доволни.

# 592
  • София
В Гергана също има вечерни шоута - ние попаднахме на 3 такива много приятни тази година - Лед танцувално шоу /много добре направено/, една девойка от Варна пя и пак някаква варненска танцова формация бяха поканили. И трите си заслужаваха. Иначе и комедийни шоута имаше, но те си бяха традиционните такива на аниматорите.

# 593
Кърпите се сменят ако да оставени на земята

Сега сме тук ... УЖОСНО Е .
Мръсни чинии и прибори .Нискокачествена храна.
Паркинга не е 10 лв на ден , а много повече ... ако 3 пъти излезеш от комплекса е 30 лв .
Не бихме дошли отново да почиваме тук.
Мойте уважения но е безобразие.
Няма хладилник в стаята ... ако искаш е по 5 лв на ден...а хотела е с 3 звезди , смешна работа .
За интернет да не говорим има само в лобибара 

# 594
  • София
Защо изобщо ходят на Албена хора, които не могат да оценят мястото.
.... Виж друго си е на почивка в Поморие, където в 6 ч. се бият за място на свободната зона. Петзвезден хотел с много добро обслужване, на страхотни цени  в центъра на село Приморско или град  Китен е страхотно решение  и е върха на почивката, особено когато си отишъл да отмориш на морския бряг.
Тази година Албена беше пълна с румънци, защото е недооценена от българите. Друг е въпросът, че качеството на предоставяната услуга и цените на престоя в пик сезон не са право пропорционалални.

# 595
Оценката на всеки е различна и не може да се подигравате на хората, които изказват своите впечатления. И да - бих отишла в село Приморско, ако съм сигурна че там няма румънци, защото те могат да съсипят атмосферата на всеки един хотел. Вече разбрах, че ходят главно на почивка тип ол инклузив, което е добър ориентир като начало.

# 596
Защо изобщо ходят на Албена хора, които не могат да оценят мястото.
.... Виж друго си е на почивка в Поморие, където в 6 ч. се бият за място на свободната зона. Петзвезден хотел с много добро обслужване, на страхотни цени  в центъра на село Приморско или град  Китен е страхотно решение  и е върха на почивката, особено когато си отишъл да отмориш на морския бряг.
Тази година Албена беше пълна с румънци, защото е недооценена от българите. Друг е въпросът, че качеството на предоставяната услуга и цените на престоя в пик сезон не са право пропорционалални.
Не си права според мен.
Оценявам Албена и особено плажа, пясъка, ивицата, природата, но това не е направено от човешка ръка, а е даденост на красивата ни родина. Друг е въпросът, че някой е построил някакви сгради и рекламира там морето и плажа.
Била съм 3 пъти в Албена. Посетила съм 2 пъти Елица (доволна много), един път Нона (отказа ме от Албена)
Тази година ви чета, защото искахме да направим второ море за седмица и съответно по-назад, по-нисък клас хотел, но съм очарована от плажа и природата там. Но...избрахме Сл. бряг и на цена ми излезе ол. инклузив, колкото ми искаха в х-л Добруджа за закуска и вечеря и стая с тераса (това е екстра, но без климатик да се знае) Съжалявам, ама не съм крава да ме доят. Дори и на това бяхме съгласни за Албена, ама ми се каза да го избягвам този хотел-миришело невъобразимо, нямало да ни почистват и т-н, да избера с доплащане малко Лакуна Маре май (пак имаше промоция) но икономична стая, първи етаж и не знам какво си...еми отказахме се.
За ПРиморско не е село. Всяка година го посещаваме поне веднъж, харесвам това градче (мое виждане) И не е село да ме извинявате, а град, при това община
Няма да я оценим Албена, не защото не е красиво там, а защото са алчни и самозабравили се, особено към българите. Да ме извиняват, ама аз не работя за хиляди левове на месец и да дам една шапка с пари и да не ми сменят спалното бельо, да ползвам стая като кутийка, да ме хранят с някакви измислени храни, а в съседния хотел чужденците на почит.
Между другото разликата в ценообразуването трябва да идва в местоположението на хотела и донякъде обзавеждането му, общите части и спато (където има), както и външните басейни и барове. Може и в храната откъм деликатеси (печени прасенца, лавраци и т.н., анимация дори), но пак пиша цената хич , ама хич не е малка за това дето те влагат и харачат за туристите , ако го калкулираме. Защо ли? Ами защото морето и пясъка не е техен, а точно за това отиваме. Хотелите не са нито като големина на стаите и удобства по-добри  от други места на половин, че и повече цена. Хората ходят на много места, виждат и у нас и в чужбина как е, правят си сметката и знаят вече кое-що.
Мда, а за Приморско май беше градът с най-хубавите плажове у нас и най-дълга пясъчна ивица или бъркам? Не, че я предпочитам пред Албена, ама не ми е болка, че не е толкова широка и хотелите поне тези семейните са  чисти, сменят ми кърпи и бельо редовно, имам си климатих и хладилник, обзавеждането по нищо не отстъпва в повечето на това в Елица и Нона( там съм била и затова сравнявам), но няма външен басейн. Анимация има всяка вечер до общината и то фестивали някакви с гости от други държави с песни и танци. Храна ходя къде си искам или избирам хотел с ресторант наблизо (колкото искаш има)
Да, няма да ходя на Албена. Не защото не я оценявам, а защото не съм да не си правя сметка, дори и да имам пари и да се чудя как да ги харча (де да беше така, ама...не е)

# 597
  • Варна
Сега сме тук ... УЖОСНО Е .
Мръсни чинии и прибори .Нискокачествена храна.
Паркинга не е 10 лв на ден , а много повече ... ако 3 пъти излезеш от комплекса е 30 лв .
Не бихме дошли отново да почиваме тук.
Мойте уважения но е безобразие.
Няма хладилник в стаята ... ако искаш е по 5 лв на ден...а хотела е с 3 звезди , смешна работа .
За интернет да не говорим има само в лобибара 
Добре де, не мога да разбера какво искате да получите за тези пари които плащате? Хотелът е 3*, не можете да искате шампанско и сьомга за ядене. Пак казвам, Албена си е народен тип курорт, вярно че има и няколко по-висок клас хотели, но като цяло си е курорт ориентиран към масовия потребител. Това че някои хора го мислят за среден или висок клас курорт само подвежда останалите да си го мислят и после се разочароват като отидат там на почивка.

# 598
Аз не мисля, че има някой, който да не оценява природните дадености на Албена. С прекрасния си плаж и зеленината си курортът е едно от най -добрите места за почивка в България. Затова и държи доста високи цени, които при нашия стандарт са непосилни за много семейства. Но тези природни дадености не са достатъчно основание да претендираш за сериозни суми, а срещу тях да предлагаш мръсна посуда, нискокачествена храна, да не сменяш чаршафи и хавлии, защото видите ли вие се намирате на райско място. Няма да коментирам абсурдните интериорни и и цветови решения и захабата мебелировка в повечето хотели, но и лошо обслужване...това вече не бива.
В този „ народен” курорт за 5 нощувки в хотел три звезди /Славуна/  през септември за двама е 1187,50лв. Всеки да си прецени дали е евтино или не.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 10:55 от Marsela 17

# 599
Искат чистота хората и нормална храна (обикновена, но прилична) Както и цена за тризвезден обикновен хотел за стая без някакви специални удобства и луксозни мебели.
Между другото и на бунгала съм била. Еми сменяха ми бельото на 3 дни, бяхме 12. Да, оставяха чершафите да си ги слагаме ние, но...поне доваха бельо. За цената няма да казвам и сравнявам. Но пак беше на първа линия, на самия плаж))
Не знам правите ли се на много богати, наистина ли не разбирате, или някой просто дава парите и да ги харчите. Аз ги изработвам, затова като отида искам да ми предлагат поне минимума, което са обещали и написали, че ще имам и за което плащам.
Ми Албена стана недостъпна за обикновения българин и то защото са се уредили да вземат старите хотели, да затворят комплекса и да ползват ивицата за собствена. Това лично мен ме вбесява, ама какво от това. Няма да променя нищо, затова си търся други места. Ако пуснат нещо като за мен, добре -отивам с удоволствие.
Да питам някой бил ли е в хотел Добруджа. Настина ли е толкова зле и трагично. Вярно ли е, че като влезнеш в хотела не можеш 5 минути да издържиш от миризма на застоял канал и мърсотия .  Много ми се искаше да го посетим, заради самата Албена и се вмествахме в цените, но..това ме отказа
ПП. А природните дадености не бива да се калкулират в цената за мен. Нито е тяхно дело, нито собственост. Може малко да е завишена, но двойно и тройно да ме извиняват. Защото ако ги нямаше, за това дето предлагат и влагат пари от платеното от вас, дали бихте отишли там и дали би си заслужавало-големината на стаите не могат да променят-не са големи, храната, обслужването, кое отговаря на тези цени???

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 10:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт