Лято в Албена 2019 г.

• 58 929
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
Да де, понеже пазарът определя, ще видим тая кочина дето я заформят след 5 години кой ще я посещава ако се оттеглят румънците, щото и те имат интернет хората и виждат какво се предлага на други места все пак....Да не стане като тази година да пускат ласт минит август месец на минус 20% за най-предпочитаните хотели. И за мен настаняване  на цените  на Парадайз Блу и Фламинго гранд не е масов сегмент.

# 616
MariaNova, по едно нещо си приличаме - аз също предпочитам друг вид почивка. Почивала съм в Албена за последно преди пет години /и то заради детето / и от тогава приключих с ОИ. Не е било заради мястото, просто си пренаредх приоритетите. Аз не определям дали едно място е скъпо, по това колко пари съм дала, а по това какво съм получила за тях. В тоя ред на мисли продължавам да твърдя, че Албена е скъп курорт. Що се отнася до „ личните отношения” между хотела и клиента - надявам се си осмислила колко абсурдно е това.

# 617
От последните дискусии разбрах няколко неща. Ще обобщя:
1. Почиващите на Приморско сме диви селяни. Как пък изобщо ни дойде наум да почиваме в едно село, вместо да се наредим нейде из хайлайф курортите...
2. Почиващите в Албена си мислят, че курортът е скъп, а той всъщност е много евтин. Подозирам, че недоразумението идва отново от селянията на почиващите. Почти нищо не плащат, а очакват нещо... Амаха...
Момичета и момчета, почивайте, където искате. Не съдете и не сочете с пръст. Тук се споделя кой как, къде и защо. С идеята темата да е полезна за четящите, които се чудят кой път да хванат.

# 618
  • Северо=Западналия край
Тези дни се доста уморих да чета темата Simple Smile чак мислех да изключа известията Simple Smile
Много се унесохте в размисли и страсти
.......
Тази година пропуснах Албена и почивах в село Приморско Wink, но догодина ще събирам още от сега пари и ще съм на плажа на Албена Wink
Пожелавам весело лято на всички които още не са почивали.

# 619
Яснооо, "евтиното" в Албена е недосотъпно за средностатистическият българин.
От миналото лято категорично решихме повече да не даване никакъв шанс на този курорт лежащ на някакви фалшиви стари лаври. Да плажа е невероятен, но само това не е достатъчно.
Едно не ми става ясно, защо всяка година след много лоши отзиви относно обслужването и възмущение от непрекъснато покачващите се цени има толкова много желаещи да се "наказват" точно там? А?
Лошо отношение към българите, храна с ниско качество, анимация на няколко езика, но рядко на български и т.н., нооо не ние обичаме Албена....
Нищо не е в състояние да ме върне отново тук, дори и така хваленият Парадайз, за който аз категорично твърдя, че е прехвален / бях там в годината на откриването му/. Моля, тези, които толкова го хвалят, да не пишат отново, колко е хубаво в стая с басейн. Видях ги.Да, там храната е хубава, хотела беше захабен вече, сега сигурно е още повече. Камериерките украинки с които няма как да се разбереш, правят се на "ударени". Възползвах се от хубава промоция за него и пак ме беше яд, че се подлъгах, на редовните му цени няма как да се накажа.
В обобщение какво става, много недоволни, много мрънкане, но тук, а и друго като се тегли чертата извода е: да скъпичко ни беше, но децата се забавляваха. Хубаво, но не се оплаквайте.

# 620
Според мен всичко е до очакване и до това как усещате нещата. И за мен Албена си е скъп курорт, но ако осигурява спокойствие и удобства за нас с малко дете въобще не се замислям къде да отида. А и аз си обичам на познати места да ходя. Не съм с изискване всеки ден да ме чакат чисти чаршафи и сутрин и вечер да ми сменят кърпите. Но е факт, че тази година откъм персонал за почистване беше зор. Аз съм претенциозна откъм хранене, така че не очаквам да има 100 ястия, предвид, че аз ям определени неща. Но гладни не сме останали. И детето има къде да играе, плажа е пред хотела. Кеф ти басейн, кеф ти плаж, кеф ти спане. За мен това е почивка. Захвърляш си протмонето в стаята, грабваш плажната чанта и си почиваш. Ние ходим в Албена повече от 7 години  и си е факт, че нищо не се е променило. Даже в Ком ппомня, че една година имаше май и вносен алкохол към цената, а сега всичко е Савой.

# 621
  • Варна
Все се чудя на хората които всяко лято ходят на почивка на едно и също място. В смисъл за нас почивката е не просто да заседнем някъде, да ядем и да се печем, а включва пътувание, обиколки, гледане на непознати места, морето и храната също са важни, но при храната наблягаме на нови неща, а не на количеството.
Че като стана дума дали било скъпо, ами 200-250лв. за двойна стая   в хотел 3* с ОИ не е скъпо, по-скоро е народна цена. Това е все едно спане за 100лв. + ядене за още толкова за 2-ма, като сложиш и камарите екстри, като басейни, анимации, и т.н., изобщо не е много.  Просто си плащаш за това което получаваш. Друг е въпроса дали повечето хора ползват всичките екстри, защото повечето не им обръщат много внимание и казват после че било скъпо, а те също са в цената. Същото се отнася и за ОИ, камари с храна след това отиват на боклука, а това също струва пари. А ние от години избягваме ОИ хотелите, главно заради лош опит. Случвало ни се е да се отвратим от храната и от хората които се тъпчат като невидели, просто не е гледка. Да ти се яде нещо различно от масовите неща сервирани по ОИ, а на ОИ да слагат масовите гозби от които вече ти е писнало и нямаш апетит. Както и да е, затова и от много години ходим само на BB, закуската ни е достатъчна, от там нататък си вземаме каквото ни се яде и като дръпнем чертата ни идва значително по-евтино, разбира се не сме от ящните хора които живеят за да ядат. Така че в този смисъл цените на Албена са народни за всичките неща които предлагат насреща, спане, ОИ изхранване, басейни, анимация, други екстри из комплекса като ескалатори и други занимания, и т.н. А дали хората ги ползват е друг въпрос.

# 622
Всеки разбира почивката си по различен начин. Аз искам да почивам активно. Имам си време за обикаляне, имам си време за почиване.

# 623
5 години почивахме в Албена, много харесваме курорта - плажа, зеленината, близостта до Варна и Калиакра. Но детето поотрасна и се оказва, че няма толкова забавления за нея. Анимацията в Албена, според мен, е за малки деца. Ежегодно повишаващите се цени и платеният паркинг мен лично ме отказват засега от курорта. А и има толкова други места за посещаване. Въпреки това Албена си остава в сърцето ми и следя темите, дори когато нямаме намерение да почиваме там.
MariaNova, по принцип много обичам България и бих почивала в родината си, но за съжаление нашите "бизнесмени" не знаят как се прави бизнес. За голямо мое съжаление нито анимацията, нито храната може да се сравнява с AI в близка наша южна съседка. Говорим за хотели от един и същи ценови клас.

# 624

Че като стана дума дали било скъпо, ами 200-250лв. за двойна стая   в хотел 3* с ОИ не е скъпо, по-скоро е народна цена.

Всеки си гледа и се разпростира спрямо своята камбанария, но да твърдиш, че тези цени са народни, си е цинизъм. И тази година бях там, възползвах се от икономичните стаи, които не бяха икономични, а просто  няма как да обяснят на тези които са платили 140лв. на вечер на човек, защо за тях няма намаление. Стаите са едни и същи. Първия ден гледах в Сенди цяло крило беше празно. Ще цитирам и аз клишето, че всяка година запада курорта, или по скоро всичко е примчено в извличане на печалба за сметка на комфорта на почиващите.
Това което няма как да се отрече, че зеленината се поддържа идеално.

# 625
Пак казвам, давате малко пари и имате големи очаквания.

Дайте повече пари, изберете правилния хотел и няма да мрънкате.

По добре при бюджет 1500лв (примерно) идете на доказано място извън Албена, отколкото на калпав хотел в Албена.

# 626
Момичета,
Тук споделяме мнение...
Не ме съдете Вие почитателки на този курорт !!!
Щом ви харесва румънчета да ви кихат и плюят в салатата,да ядете с мръсни прибори нискокачествени храна,да заплащане по 5 лв допълнително в 3* хотел за хладилник,да не ви сменят нито веднъж чаршафите и кърпите за 6 дни , да плащате по 10 лв паркинг а да няма къде да паркирате (Но ако в деня напуснете курорта три пъти за разходка извън комплекса цената на паркинга става не 10 а 30 лв ... това го там никъде) почивате си в Албена ...
Всеки е с различен бюджет , ние за тази "лукс " платихме 1200 лв. В Х-л Орхидея  ... ако сложим и паркинга 100 лв (пжнеже ходихме на разходка извън курорта) ... и хадилник по 5 лв на ден, шалтета и др удобства то излиза по добре да бяхме взели хотел 4* или 5 * ... без коментар съм .

Всичко добро !

# 627
Тук започнаха да влизат хора, които малко грубо започнаха да ни наричат простакеси за това, че сме избрали да почиваме в Албена. Ако няма какво положително да кажете, по- добре подмонете тази тема. Форумът е голям и има място за всички.
Говорите така, все едно само в Албена има румънци о всички те кашлят, кихат и сер@т.
Всеки сам избира къде да почива и къде да си даде парите, но да ни упреквате за избора е твърде нахално!

# 628
  • Варна
Момичета,
Тук споделяме мнение...
Не ме съдете Вие почитателки на този курорт !!!
Щом ви харесва румънчета да ви кихат и плюят в салатата,да ядете с мръсни прибори нискокачествени храна,да заплащане по 5 лв допълнително в 3* хотел за хладилник,да не ви сменят нито веднъж чаршафите и кърпите за 6 дни , да плащате по 10 лв паркинг а да няма къде да паркирате (Но ако в деня напуснете курорта три пъти за разходка извън комплекса цената на паркинга става не 10 а 30 лв ... това го там никъде) почивате си в Албена ...
Всеки е с различен бюджет , ние за тази "лукс " платихме 1200 лв. В Х-л Орхидея  ... ако сложим и паркинга 100 лв (пжнеже ходихме на разходка извън курорта) ... и хадилник по 5 лв на ден, шалтета и др удобства то излиза по добре да бяхме взели хотел 4* или 5 * ... без коментар съм .

Всичко добро !
Много грубо, недей с такова отношение. Албена си е народен курорт, както вече казах. За парите си човек получава много, затова и има такъв наплив на Румънци, защото и на тях им харесва отношението на това което получават за парите които плащат. Е няма дрес код с костюми и т.н. глезотии, но все пак това си е народен курорт. Може и да се е случило някой да кашля, но това се случва във всеки голям курорт, винаги има зарази, при толкова много хора на едно място няма начин да няма.
А 1200лв. за седмица за двама за 3* ОИ си е народна цена, пада се по около 80лв. на човек, спане, храна на корем, анимация, и т.н. други екстри. Затова и има толкова румънци, защото си струва, те също си правят сметката.
П.П. Защо му е на човек хладилник в стаята, ако е на ОИ изхранване? Просто ми стана любопитно.

# 629
PeacockLove, не си разбрала поста според мен на svetlina.
Тя също е почивала там и е разочарована тази година. Не е към хората, които избират Албена, а че няма покритие на пари-качество, че е скъпо за това, което се предлага и не се спазват елементарни хигиенни навици от самия хотел по задължиние и правило.
За мен Албена не е народен курорт. За мен Албена е касичка на хора искаше спокойствие и хубав плаж. Първото те не могат вече май да осигурят, а второто си е природно и те нямат там нищо вложено и ихарчено. Да, има нещо подобрения-аквапарка, ескалатора, зелените площи, но и всеки хотел има такава площ и полага грижи, а това е комплекс.
Моето мнение е , че цените са надути, анимация не само няма на български, но и не навсякъде има дори на първа линия хотели-пример Елица и Нона, аз така и не видях такава (нищо нямаше, особено в Нона) За какви пари калкулирате, като ако е лошо времето, дори няма лоби бар в тези хотели примерно. Има 2 маси в Нона, няма къде да се седне вътре и пийнеш или поговориш, в Елица същото. Къде се разхождат тийновете примерно, ми те подивяват там, няма за тях нищо. Има ли спа-център-фитнес, вътрешен басейн, сауна, парна баня да попитам? Защото в други хотели за тази цена ми предлагат и това, че и повече и в лошо време се разнообразявам и не стоя затворена в стаята и въздишаща. Но няма такъв плаж, няма тази природа, а аз това искам, както и вие. За какво са тези цени? За плажа-той е даденост, за храната-писа се вече, за вътрешни удобства-басейн, лоби бар, спа център-такива няма. За чистота-все по-зле става и дори елементарни неща не се спазват -смяна на кърпи, почистване (кошче и метла примерно на ден), на 3 дни спално бельо...къде е това. Че в Нона аз сама си чистех, дебнех прахосмукачката на чистачката, оплаках се на рецепция и .."ми няма персонал и не спомгват", ама чистят на чужденците, ние захвърлени и изоставени, анимация няма, тематични седмици подигравка, това още преди 5 години.
Чета темата, защото ми е болно. На мен ми е мъчно хора българи да стопанисват и управляват български хотели на българска територия и да ме скубят и използват.
Да..ще отида, ако има промоция, в смотан хотел, да не ме е яд за парите, но да ползвам плажа (защото съм гражданин на тази страна и искам да се радвам на природата и)
Докато има хора наистина да дават тези фантастични пари, няма да се освестят и научат. Защото и хотелите не са техни и построени от тях. Те са от соц.времето, само подобрени и реновирани. Така че...да не продължавам, но цена-качество е безумно. За мен 140 -160 лв на човек на ден не е народна пара. А за тези цени да ме извиняват-нито спа, нито анимация, нито храна, нито хигиена, за храната вече..как уцелиш и според вкуса ти (ние не сме за храна и пиене там)

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 11:48 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт