засилване на имунната система

• 42 009
  • 255
  •   1
Отговори
# 75
  • Mediterraneo
Мда, чакам Кристиян да изготви примерно меню на дъщеря ми.  bowuu
Като не ти е до главата боледуващо дете е много лесно отстрани да се изказват предположения и да се дават съвети. Всичко е до късмет, хора. Не ми говорете, че храненето, ранно или късно захранване ще определят дали един човек ще боледува по- често или не. Stop

# 76
  • София
Като не ти е до главата боледуващо дете е много лесно отстрани да се изказват предположения и да се дават съвети. Всичко е до късмет, хора. Не ми говорете, че храненето, ранно или късно захранване ще определят дали един човек ще боледува по- често или не. Stop

Напълно съм съгласна!

Много пъти казвам на майки дето ми дават съвети как да си гледам детето -  за това защо ми боледувало детето, а тяхното защо не - "Трай бабо да те не среща".

Една моя колежка ми развиваше теорията, че толкова хубаво си гледа детето, че видиш ли не боледува(дете на 1 год.), т.е. всички останали майки на често боледуващи деца сме немърливи и безхаберни по отношение на децата си.
Да кажа само - дъщеря ми до като тръгна на ясла е боледувала само веднъж. И сега щом си е в къщи е здрава. Обаче тръгне ли на детска...

# 77
Знам,4е Ще ме сложите на кладата и жив Ще ме одерете,ако кажа неЩо встрани от раzбиранията ви. Rolling Eyes

По принцип zдравословното хранене и такьв живот водят до естествено и трайно стабилиzиране на имунната система на даден индивид.Неzависимо дали е дете или вьzрастен.Един мальк дисбаланс в витаминната добавка и ве4е може да има отслабване или дори иzраzени симптоми.Което си е факт,факт си е.

Много хора неzнаят кое хранене е zдравословно и наричат "раzнообраzното " хранене "zдравословно",а то не е едно и сьЩо и няма всьЩност ниЩо обЩо с него.

Не искам нито една майка да се чувства виновна или немърливи и безхаберни по отношение на децата си.
Но ми се иска,всяка една майка да има пове4е интерес кьм zдравословното хранене,а не да се отдрьпва с думите
"Трай бабо да те не среща".  ,които не са от полzа zа никого.

Здравето не е кьсмет.То се гради с много труд и усилия.

Цитат
Мда, чакам Кристиян да изготви примерно меню на дъщеря ми.   
Като не ти е до главата боледуващо дете е много лесно отстрани да се изказват предположения и да се дават съвети. Всичко е до късмет, хора. Не ми говорете, че храненето, ранно или късно захранване ще определят дали един човек ще боледува по- често или не.

Не,няма да ти иzготвя менйу zа детето,има литература достатьчно на таzи тема на бг еzик в БГ.Купува се и се чете,добиват се zнания,а zнанията дават сила и мьдрост.
Децата ми не боледуват zаЩото АЗ и ЖЕНА ми правим всичко вьzможно да zапаzим крехкото им zдраве,както и да zасилваме постоянно имунитета им (каквато е и темата) с zдравословно хранене.Усилията ни не са на вятьра и няма ниЩо обЩо с кьсмет.ЗаЩото,който пуШи или яде много пьржено,Ще си получи рано или кьсно "кьсмета" си определен от теzи навици.
Иzклиу4ение правят раzбира се,вродените аномалии с генетични или метаболични патологии,които не слагам в таzи графа.

За ранно или кьсно zахранване няма да пиШа.Зависи отново с какво е zахранено детето.Някои майки zахранват с попара с вино,други с пресен морковен сок.И тук се вижда ясно,че не е кьсмет последствието,което може да дойде...

Не случайно пиШа и zа ваксините като основен причинител на "лоШа имунна система" (термин,който да се раzбира от всички,иначе не сьЩествува в медицината като такьв) и все по болни деца,zа което няма вина никой освен Политиката.

Сикрет
Цитат
от натурално нишесте с плод
  Ей това неzнам кьде расте? Wink ЗнаеШ ли качествата на едно ниШесте и какво сьдьржа?  bouquet

# 78
Никол
Теzи маргаритки,които са на косата на детенцето ти се ядат и са много полеzни.Сьдьржат пове4е витамин С от киви и портокали.

Линка е на немски,но вляво има да се иzбере друг еzик.
http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4nsebl%C3%BCmchen

# 79
Теzи маргаритки,които са на косата на детенцето ти се ядат и са много полеzни.Сьдьржат пове4е витамин С от киви и портокали.

Линка е на немски,но вляво има да се иzбере друг еzик.
http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4nsebl%C3%BCmchen
Китайски чай в бурканче с два умрели смока вътре (тайландска "рецепта") "за подсилване" съдържат мноого калций...

# 80
Сьжалявам,4е си го про4ел и си нау4ил неЩо ново и полеzно.Ако иzобЩо zнаеШ името на това ценно растение се раzрови zа аргументи,аz нямам какво да ти кажа...
Рукола салата zнаеШ ли какво е? Листата на глухар4ето...Какво сьдьржат...бил си zает да учиШ zа ваксини...
И на тях се присмиват,а си ги похапват сладко,купени от магаzина и опаковани в целофан,при това 3 евро zа 100 грама.А в моята градина са беz пари. Mr. Green

Цитат
Китайски чай в бурканче с два умрели смока вътре (тайландска "рецепта") "за подсилване" съдържат мноого калций...

Това си е живо zаяждане от невежество.ЗаЩото в това описание няма калцйи,но в маргаритките е докаzано,4е има и не само Са...Има информация в Фитокодекса.

Не ме у4удва такава реакция,която е напьлно нормална след толкова години кьлване на материя,тоооолкова дале4 от природата,толкова дале4 дори от самия Хипократ. Peace

А и тук не полу4их отговор,предполагам и други се интересуват.

Цитат
Да, след като преболедуваха всичко възможно и достигнаха възраст, когато не са имунонедостатъчни (3-6 годинки)
От цитата иzлиzа,4е децата са "имунонедостать4ни" до 3 годиШна вьzраст...Тогава питам как ваксините влияят на една недораzвита имунна система?
Всички ваксини се слагат до 2 год.вьzраст,когато имунитета е нестабилен и когато детето е редно да бьде кьрмено в това време zа да полу4ава готови антитела от кьрмата
.

Чакам обяснение.

# 81
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Нишестето е пшенично- натурално ( без ароматизатори и оцветители ).......съдържа много полезни неща......за вкус прибавям и банан, кайсия или ягоди...........

# 82
Цитат
за вкус прибавям и банан, кайсия или ягоди

Иначе сьвсем ли е беz вкус?

Аz на един банан,една ягода или кайсия не слагам zахар,сол или други подправки... Wink Не им трябва "овкусяване".  bouquet

# 83
  • София
Цитат
съдържа много полезни неща
secret, нишестето точно не виждам какво полезно съдържа, освен празни въглехидрати Laughing.

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 11:16 от Iva_D

# 84
  • София
Много хора неzнаят кое хранене е zдравословно и наричат "раzнообраzното " хранене "zдравословно",а то не е едно и сьЩо и няма всьЩност ниЩо обЩо с него.
Но ми се иска,всяка една майка да има пове4е интерес кьм zдравословното хранене,а не да се отдрьпва с думите
"Трай бабо да те не среща".  ,които не са от полzа zа никого.
Здравето не е кьсмет.То се гради с много труд и усилия.
 Темата се поизмести, но да кажа...
  Ще те разочаровам - и други хора освен теб правят разлика мужду здравословно и разнообразно хранене.
  Проявявам достатъчно интерес към храненето на децата си и не се отдръпвам. Просто искам да кажа на тези, на които не им се е случвало децата им да боледуват да бъдат малко по-умерени в определенията си.
   Здравето трябва да се поддържа и да се пази, но дали човек ще е здрав не зависи само от здравословното хранене. Звучи дори наивно тази теория.

# 85
Цитат
съдържа много полезни неща
secret, нишестето точно не виждам какво полезно съдържа, освен празни въглехидрати Laughing.

Mr. Green    smile3513

# 86
Етиа,не сьм искал да те zасегна ли4но,просто сложих твоята фраzа като обобЩен пример.
 Peace
Иначе трябва много zнание,zа да не zвучи таzи теория наивно.  bouquet

Цитат
Здравето трябва да се поддържа и да се пази, но дали човек ще е здрав не зависи само от здравословното хранене. Звучи дори наивно тази теория

# 87
За засилване на имунитета е въпроса. Отговор: 1. Гимнастика, подвижни игри на открито.
2. Масажи редовно правени. 3. Всякакви водни процедури - за децата и игра в коритото е достатъчно. При възможност къпане със слънчева вода/ на село, вила, тераса, ако има такава/.
3. Пълноценно хранене - за тялото. 4. Положителни емоции - за душата.

ЗДРАВ ДУХ В ЗДРАВО ТЯЛО Grinning

Бъдете здрави

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 12:00 от brazilkata

# 88
според мен има доста голямо значение и околната среда , и въздухът, който дишат децата ни . едно е да живееш точно между два натоварени булеварда (в близост до площадка за балиране на отпадъци) и е съвсем различно в някое чисто и спретнато селце , където хората си произвеждат сами почти всичко . двигателната активност - също е много важна , лично аз много подкрепям мнението , че игрите във вода са безценни ,особено слънчевата . откакто е топло - всеки ден по 40 мин до 1 час детето се намира в един леген на терасата и се забавлява чудесно . искам да кажа на всички майки , които казват "много е лесно,като не ти е на главата болно дете " , че най- лесно е да се оплакваш , а всъщност доста зависи от вас самите какво ще направите за да укрепнат децата ви . и си позволявам да го казвам , защото и моето дете беше едно от най-болнавите в яслата , все още не сме достигнали момента , в който ще спре изобщо да боледува , но съм сигурна че това ще се случи .
хайде , със здраве

# 89
Цитат
едно е да живееш точно между два натоварени булеварда (в близост до площадка за балиране на отпадъци) и е съвсем различно в някое чисто и спретнато селце , където хората си произвеждат сами почти всичко

Права си Раде,НО
Човек е толкова устойчив на всички теzи zамьрсители и химии около него,че оцелява вьпреки всичко.Важното е органиzмьт му да функционира на 100% и ниЩо няма да може да му попречи да живее пьлноценно.
Здравето е комплексна единица и се гради с всички фактори,които сте иzброили,като някои са второстепенни,други неzаменими.

Общи условия

Активация на акаунт