Истина или мит е това, че мъжете си избират жена само по външния й вид?

• 16 971
  • 431
  •   1
Отговори
# 180
БигСити, трябва да пообогатиш малко средата си. Извън клишето тестено изделие + бачкатор.

Защо си мислиш, че се движа в такива среди? Напротив, моята среда е от отбрани кръгове в които се движат реализирани, умни и красиви хора.

Отбрани, друг път. Само се погледни и осъзнай, къде пишеш в момента. Joy

Мигар тук не сте единствено ултракрасиви богини?

# 181
При положение, че жените избират защо никоя не си избира принца на белия кон (разбирай млад, прелестен и финансово осигурен екземпляр) а все се задоволявате с бачкатори?
Защото въпросните са лъскави, но всъщност бедни момченца, които имат стандарт благодарение на кредитите на мама и тате. Този стандарт се изпарява бързо и те се превръщат в бачкатори нисък клас, които нямат нищо свое - или е на мама, или на тате, или на банката заложено.
Бачкаторите висок клас, за които ти говориш, от друга страна, имат постоянен стандарт, който поддържат сами и имат капацитета при срив пак да се изправят на крака относително бързо.

А пък за манталитета, самочувствието и ценностите на принцовете с конете не ща да отварям и дума, че е страшно. Такива гъза си дават, за да са лъскави и атрактивни на прима виста.

Все едно да питаш защо избирам бонбони Тофифи пред бонбони Моцарт, въпреки че моцартките се водят малко по-скъпи и малко по-шик. Ми защото моцартките само на опаковка го докарват, а самите те са гаден марципан.

# 182
Не, аморе, аз говоря за бачкатори нисък клас. Като това мъжа ти да е горд собственик на панелка в Дружба 2 и да кара десетгодишно такси.

# 183
  • Paris, France
При положение, че жените избират защо никоя не си избира принца на белия кон (разбирай млад, прелестен и финансово осигурен екземпляр) а все се задоволявате с бачкатори?

Бачкаторът също може да бъде млад, прелестен и финансово осигурен. Не знам какво разбираш под бачкатор и какво му е лошото. Срамна работа няма ми казваше дядо ми. Много бачкатори тук изкарват повече от преподаватели, чиновници, адвокати. Ако принцът на белия кон прилича на испанския Карлос Il, не мерси. Ще предпочета коня, макар да не обичам коне.

С аристократ аз не бих могла да живея. Начинът им на живот ме депресира.

# 184
  • France
БигСити Е, тя, Салсиша ти отговори. Възможности, ресурси... Затова те съветвам да обогатиш кръгозора. Някъде отвъд има и принцове, и карети, и даже принцеси, които не стават на тикви сутринта.

# 185
Не преставам да се дивя на рефлекса ви да зачерквате нечий успех приписвайки го на мама, тате, международното положение и прочие.
Аз ви казвам, че има хора, които не превиват гръб от сутрин до вечер,  притежават уменията и потенциала да правят пари и ги правят без намеса на тази ваша deus ex machina с която обяснявате социалния статус на тези имащи повече от вас.

Били лъскави но бедни.... Ми не са. Затова са принцове на бял кон. Нали сте наясно с конотацията на този израз?

# 186
Не, аморе, аз говоря за бачкатори нисък клас. Като това мъжа ти да е горд собственик на панелка в Дружба 2 и да кара десетгодишно такси.
Сладурче, явно имаме различни разбирания за бачкатор. Таксиджията по цял ден джътка и дори не си мръдва гъза да качи в багажника 50см куфар на 40кг девойка.
Бачкатор за мен е човек, който работи с ръцете си. Техник, механик, фермер, майстор някакъв.
Другото - панелка, викаш. Аз съм расла в 100годишна къща (ок де, 100годишна не стана, че я събориха и вдигнаха 3 пъти по-голяма) в центъра на провинциален град. Само това ме прави повече аристократка от 99% от българските випаджии, които са от махали и села покрай градове като родния ми. И пак не бих се хванала с пачкар. Не защото не ща да ходя по молове, а защото тоя пачкар не е поне 5то поколение (виж горе какво съм писала), а е някаква новобогаташка издънка с противен манталитет, дето се е научил сам да се подмива и че всичко се купува с дребните стотинки, дето ги има.

# 187
Добре, изяснихме що е бачкатор. Както и изяснихме това, че тези със синя кръв трябва да се събират със себеподобни. Съгласен. Но нашият дискурс е за друго. Зашо след като жените имат претенции да са тези, които избират (с всичките му условности), то никоя не заявява, че избира да си вземе за мъж красавеца на випуска завършил на запад говорещ 4-5 езика и направил първия си милион преди 30-тата си година?

# 188
  • София
Ми едно време просто нямаше такива.
Сега, може да изритам бачкатора в панелката му в Овча купел и да си намеря някое сладко хипстърче!
Ама пусто, не съм толкова зла!

# 189
Добре, изяснихме що е бачкатор. Както и изяснихме това, че тези със синя кръв трябва да се събират със себеподобни. Съгласен. Но нашият дискурс е за друго. Зашо след като жените имат претенции да са тези, които избират (с всичките му условности), то никоя не заявява, че избира да си вземе за мъж красавеца на випуска завършил на запад говорещ 4-5 езика и направил първия си милион преди 30-тата си година?
Защото е скучен, примерно. Да не говорим, че влачи амбициите на мама и тате, а няма персоналност. За какво ми е такова плоско шиле. Никаква изненада, никакъв живец.

# 190
Какво мислите по въпроса с облеклото? Но не нашата мила поговорка как по дрехите посрещат, а по акъла изпращат. 🤐 А просто да споделите какви наблюдения имате върху мъжете от тази гледна точка за нашето облекло? Така например, ако се издокарам и натокам, когато излизам с мъж, имам виновно вътрешно чувство, което ми прошепва: "С това ли мислиш да го спечелиш и да плениш сърцето му - да се издокараш като плеймейтка и той да хлътне по теб само заради сексуално влечение?!" Знам, че вероятно стилът ми е леко скучен и сухарски, бих искала да го разчупя, но пък се притеснявам именно мъжът отсреща да не си падне по мен, защото дрехите ми са секси и го привличам физически, а в един ужасен момент да каже, че винаги е харесвал само външността ми. Вие какво мислите за всичко това?

Да, от личен опит мога да потвърдя, че има дрехи, които карат мъжете да се обръщат след теб и не е задължително тези дрехи да са вулгарни.
Също така смея да твърдя, че жените също обръщаме внимание на външния вид и дрехите. Ако кажа, че не ми прави впечатление добре облечен и привлекателно изглеждащ мъж, ще излъжа...

# 191
  • France
Ех, БигСити, животът не е само "50 нюанса". Много повече са. Така, че излез от това клише.

# 192
Е колко пъти да ти отговаряме?
1. Не могат (Салсиша)
2. Не искат, защото
2.1. Вече са избрали друг (Фрий)
2.2. Индивидът не струва като мъж (аз)
3. (свързано е с 2.2.) Този красавец, освен че не струва, има и други проблеми - визията му е под въпрос, а милионът под още по-голям въпрос.

Ето ти друго сравнение. Защо ще избера майстора (в никой случай таксиджия!) с панелката от Дружба 2 пред Банев или Арабаджиев? Защото те са амбициозни селянчета (по Ханибал от 'Мълчанието на агнетата' ). Евтини са. Впрочем, грозни също. Банева е... гледам я на снимките и си мисля - ако намеря някой балък като нейния да ми плати 2-3 пластики, ще я отвея. После се сещам, че не ползвам думата балък с положителна мисъл Wink

# 193
Ех, БигСити, животът не е само "50 нюанса". Много повече са. Така, че излез от това клише.

Мисля, че от двама ни аз съм този, който разчита нюансите. От пребиваването ми тук установих, че малцина не виждат света единствено като черен и бял.

Гал, няма да споря повече. Права си. Смятам темата за принцовете за приключена.

# 194
  • Буркина Фасо
добре де , според заглавието на темата по какво даден мъж да избира жена , освен по външен вид?
бачкатор или не, с пари или без ....все едно. гледаш и приемаш.  понякога правиш отстъпки.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт