За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 188
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • ту тук, ту там
Отивам да чета, Лабрекс, благодаря! 🤗

# 91
ти отиде, но аз да покажа тези, които научих от ани http://pep-4o.blogspot.com/2017/03/blog-post_22.html - няма разрават вътре, тайната е, че се пържат съвсем за кратко, колкто да се запечатат и после във фурната. По-сочни пържени от тия наистина не сме яли. Иначе съм ги смесвала с галета, картоф -суров, или настърган, тиквичка.

# 92
  • Русе
Здравейте!
Искам да направя шницели от кайма, но не искам са стържа вътре картоф или кашкавал. Има ли някаква класическа рецепта? В добавеното брашно ли е тънкостта? Моля за изпитани рецепти и трикове за сполучливи шницели! 😊

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_18.html

# 93
Имам тесто от понеделник в хладилника. Мога ли да ползвам за пица или да го хвърлям? Не мирише на кисело, но ме е страх, че няма да се получи

# 94
Ако тестотоне с квас - още по-добре ще се получи.

# 95
  • София
Здравейте!
Искам да направя шницели от кайма, но не искам са стържа вътре картоф или кашкавал. Има ли някаква класическа рецепта? В добавеното брашно ли е тънкостта? Моля за изпитани рецепти и трикове за сполучливи шницели! 😊

Шницели от кайма

Продукти:

Скрит текст:
За каймата:

1 кг кайма смес
1 глава лук (1връзка пресен лук или 1/2 стрък праз)
1 бр. яйце
1 с.л. кисело мляко
2 с.л. галета
1 щипка сода бикарбонат
чубрица
кимион
черен пипер
сол на вкус
олио за пържене

За панировката:

3-4 бр. яйца
200 гр. брашно
200 гр. галета

Приготвяне:

Скрит текст:
Омесвате добре каймата с всички останали продукти. Готовата смес оформяте на шницели (12-14 бр.). Поставяте ги в хладилника за 1 - 2 часа.
После овалвате в брашното, потапяте в предварително разбитите яйца, пак овалвате в галетата и пържите в сгорещената мазнина.
Вкъщи много ги обичаме с праз и гарнитура зелева салата и картофена салата или червено кисело зеле сала и пак картофена салата. Без домашна лютеница също не се разминава. Да ти е сладко.

# 96
  • ту тук, ту там
Благодаря ви! По стечение на обстоятелствата ми се отложиха шницелите тази вечер, но ще си избера рецепта и ще пробвам, даже няколко ще пробвам, докато намеря търсения вкус.

Последната рецепта (на Марго) е 1:1 с моята рецепта за пържени кюфтета. Не ми беше хрумнало да направя просто по-сплескани панирани пържени кюфтета! Embarassed

# 97
  • София
Благодаря ви! По стечение на обстоятелствата ми се отложиха шницелите тази вечер, но ще си избера рецепта и ще пробвам, даже няколко ще пробвам, докато намеря търсения вкус.
...................
Още едни ще ти предложа, в каймата няма картофи, но има един важен момент, всеки шницел след като е приготвен се поставя  във фризер, това е много важно за да ти се получат така както са на снимката. Виж ги и тях.

https://recepti.gotvach.bg/r-97808-Шницели_от_кайма_със_задушени_картофи_на_пара

# 98
  • София
Има ли фолио за свежо съхранение с по-добра резачка от тази на кутията (картон)?
Също и хартия за печене ми трябва - каква препоръчвате.
 В ДМ гледах 1-2 вида

# 99
Хартия за печене купувам от Лидл. Препоръчаха я, а когато започнах да я използвам се убедих, че е хубава. Преди съм купувала от Кауфланд, но нещо не ми се нравеше.

# 100
  • София-Младост
Ще правя патица с кисело зеле. Да я сваря ли преди това за 30-40 минути (или повече...почти до готовност) и след това да пека...в гювеч примерно? Защото ми се струва, че зелето ще се смие и скашка, ако ги сложа от самото начало заедно.

# 101
  • София
Ще правя патица с кисело зеле. Да я сваря ли преди това за 30-40 минути (или повече...почти до готовност) и след това да пека...в гювеч примерно? Защото ми се струва, че зелето ще се смие и скашка, ако ги сложа от самото начало заедно.
Бих я кипнала, тя ще  пусне мазнина, обери я и я сложи към зелето.

# 102
Трябва ми лека рецепта за десерт с маскарпоне. Имам заквасена  сметана и стафиди, бишкоти също Simple Smile

# 103
  • София
Трябва ми лека рецепта за десерт с маскарпоне. Имам заквасена  сметана и стафиди, бишкоти също Simple Smile

Кростата с крем от маскарпоне и малини

Милфьой с маскарпоне и парченца шоколад

# 104
  • София
Момичета, забавила съм една голяма кутия с маскарпоне в хладилника. Срокът й на годност е бил до 15.11.18.
Да го ползвам ли или не е добра идея?

Общи условия

Активация на акаунт