За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 42 316
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Включвам се с малко закъснение за шницелите,  попаднах на Шницели Сан Джакобс .
https://do-kalisto.blogspot.com/2018/11/blog-post_23.html

Не съм ги пробвала. Могат ли да се изпекат във фурната за по- здравословно?

# 121
  • Sofia
Колко време се вари боб? Защо ли се захванах, като не обичам и не съм говила. Варих половин час, изхвърлих водата, сега от час се вари и още не е готов.

# 122
  • София
Включвам се с малко закъснение за шницелите,  попаднах на Шницели Сан Джакобс .
https://do-kalisto.blogspot.com/2018/11/blog-post_23.html

Не съм ги пробвала. Могат ли да се изпекат във фурната за по- здравословно?
Смятам, че ще се разтече и няма да имат хубава форма, но на принципа проба-грешка може и да пробваш. Когато се  изпържат температурата е висока и бързо ще ги грабне и няма да им се развали формата.

Колко време се вари боб? Защо ли се захванах, като не обичам и не съм говила. Варих половин час, изхвърлих водата, сега от час се вари и още не е готов.
Може и повече от 2 часа, зависи дали бързо увира или не, а това зависи от вида боб. Затова ползвам винаги тенджера под налягане и до 45-50 мин е готов.

# 123
 За белтъците със сигурност знам, че нищо им няма. Въпреки, че ако са от една седмица, аз не ги ям, а ги правя на маска за лице Sunglasses
Да попитам за замразен спанак - имам такъв и искам да направя баница със спанак. Но за баница трябва да се задуши, а той вече е бланширан предварително. Да го запържа ли или как? Нали отделял токсини при повторна термична обработка?
Имам и замръзен праз, но ако реша да правя баница с него няма толкова да се чудя. Ще го бухна направо в тигана с малко мазнина и докато се размрази.....

# 124
  • WonderLand
-viki А как се очаква да консумираме замразения спанак без да е минал повторна термична обработка? Мятай го в тигана да се размрази и задуши и го ползвай.

# 125
Ако боба е киснат няколко часа във вода и не си слагала сол при варенето, трябва да стане за 2-3 часа, иначе... Disappointed Relieved

# 126
А, сега видях, че в моя хладилник си стои един самотен жълтък. Защо и от къде само ММ може да отговори, но предварителните данни говорят че седи от близо седмица. И ако съм виждала да се консумират белтъци от толкова време за ядене, не съм виждала жълтъци. Няма му нищо, не си е променил цвета или да има мирис, но.... Дали да го използвам за баницата?

# 127
  • София
А, сега видях, че в моя хладилник си стои един самотен жълтък. Защо и от къде само ММ може да отговори, но предварителните данни говорят че седи от близо седмица. И ако съм виждала да се консумират белтъци от толкова време за ядене, не съм виждала жълтъци. Няма му нищо, не си е променил цвета или да има мирис, но.... Дали да го използвам за баницата?
Нищо му няма, бухай го  в баницата.

# 128
За белтъците със сигурност знам, че нищо им няма. Въпреки, че ако са от една седмица, аз не ги ям, а ги правя на маска за лице Sunglasses
Да попитам за замразен спанак - имам такъв и искам да направя баница със спанак. Но за баница трябва да се задуши, а той вече е бланширан предварително. Да го запържа ли или как? Нали отделял токсини при повторна термична обработка?
Имам и замръзен праз, но ако реша да правя баница с него няма толкова да се чудя. Ще го бухна направо в тигана с малко мазнина и докато се размрази.....

Замразеният спанак за баница само го размразяваме изцежда ме и ползвам
не го обработвам термично

# 129
  • Sofia
Ако боба е киснат няколко часа във вода и не си слагала сол при варенето, трябва да стане за 2-3 часа, иначе... Disappointed Relieved

Благодаря на всички, стана за 3 часа. При първото варене не слагах сол, но след това да, може би затова стана бавно.

# 130
Имам омаслени тавички за пица. Когато купувах ми обясняха да ги измия веднъж и дотам, не трябва да ги мокря, за да не ръждясат. Но как да ги потдържам имаха засъхнало тесто? Измих ги на риск.

# 131
  • Montana, Bulgaria
Хора, сготвих си ориза на фурна без вода..... Сега сложих след 40 мин печене.  Дали ще стане нещо или ще вечеряме едно голямо нищо? Много се ядосах.

Да се допълня. Яде се и се сготви добре, чак не мога да повярвам. 😂

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 20:24 от MoHu Todorinska

# 132
Измивай си тавичките. После може пак да ги омаслиш.

# 133
  • София
Имам омаслени тавички за пица. Когато купувах ми обясняха да ги измия веднъж и дотам, не трябва да ги мокря, за да не ръждясат. Но как да ги потдържам имаха засъхнало тесто? Измих ги на риск.
Подобни тавички винаги измивам и веднага подсушавам добре с домакинска хартия или ги вкарвам във фурната на 30 градуса за 10-15 мин.

# 134
Някой може ли да ми помогне със съвет как бих могла да си направя заготовка за паниран кашкавал и сирене, която да стои във фризера и да си чака само момента на пържене.
Ще посрещам гости и ми се иска от преден ден да си подготвя продуктите с панировката и в деня само да вадя и да пържа. Само с галета ли става това? А и тя как да се захване по парчетата кашкавал и сирене?
И последно... Simple Smile дали ако успея да замразя после вадя и доректно пържа или ще трябва да чакам да се размрази?
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт