Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 249
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте. Плануваме семейно 10 дни в Рим, Неапол и крайбрежието. Пътуването е със самолет до Рим, после влак до Неапол и оттам за България. Въпросът му е, какво трябва да се направи със сертификата за локализация? Можем ли спокойно да пътуваме до Неапол с влак, защото ще дам адреса на апартамента в Рим и там няма да се връщаме? Другите нощувки ще са в Соренто. Моля, ако някой е запознат да помогне. Притесняваме този сертификат за локализация. Пътуването е началото на август.
Благодаря предварително. 

В самия образец пише, че когато имате няколко нощувки, на различни места, се посочва само адресът на първата нощувка. Не му се притеснявайте толкова Simple Smile Само внимавайте после да го разпечатате, че петък 30 човека са останали на летището. Раян искат и бордните карти да са принтнати.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/blizo-30-dushi-ne-bjaha-dopusnat … Fo53dOtknU1OG6XMQ

# 421
  • София
zigizagi няма да съм с кола. Самолет, влак, автобус и пеша Wink
Розова маслинка, почти винаги съм за една нощувка, рядко за две Simple Smile Планът е: ако успея бързо с проверките отивам в Матера, ако не - Бари. Разходка, плаж и си лягам. На следващия ден автобус до Алберобео, разходка, плаж и се връщам в Бари, на следващия ден си заминава. Това пътуване ще е от редките - с две нощувки. Всъщност, планът ми прави мой приятел, който е обиколил всичко и, абсолютно му се доверявам за това, къде ще ме прати Simple Smile

# 422
Цените на колите под наем са потресаващи през уиз. Вие откъде ще наемете?
[/quote]
За съжаление, цените на колите под наем в Бари през юли и август във всички сайтове са потресаващи.

# 423
елказелка,
с две нощувки аз бих отишла до Полиняно а Маре, Монополи и Лече.
Алберобело е една от тези забележителности, които оставят вкус на конвейер у мен!

# 424
Цените на колите под наем са потресаващи през уиз. Вие откъде ще наемете?

На летището. Август е месеца на почивките така че всичко ще е скъпо, не само колата.

# 425
  • IT
Имайте предвид, че така или иначе има леко покачване на цените на всичко принципно, но според мен в южната част на страната не е толкова забележимо.

# 426
Разбирам, но 550 лв за три дни за малка кола през юли ми се струва доста.

# 427
Мен не ме е срам и си пътувам с градски транспорт из Амалфи всеки път като отида. Даже в Иския и на автостоп съм пътувала като закъснява автобуса. В крайна сметка изкуството да не правиш нищо докато си на почивка е точно това - не гониш време, светофари, график. Движиш се бавно и все ще стигнеш до където си тръгнал.

# 428
Моля, помагайте. Казусът е следният - един познат, българин, живее си в България онзи ден е отишъл до Сърбия за 2 часа. Карантинирали са го на границата, направил си е тест и се е освободил от карантина. До тук добре. Проблемът е, че след няколко дни лети до Италия и във формуляра за получаване на QR код следва да посочи, че е бил в Сърбия. Въпросът ми е - дали няма да подлежи там на карантина? Чета, но не мога да разбера

https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioCont … u=vuoto&tab=4

Другият вариант е...знаем какво, но се чудя дали може по някакъв начин да се провери?

# 429
И аз бях решила да вземем кола за Пулия. Но за 7 дни да платиш 700 евро + 200 евро застраховки не мисля, че е нормално и ще заложим на обществения транспорт. И тук не става въпрос за срам. Автомобилът дава по-голяма свобода и възможност за разглеждане, но явно няма да е този път.

# 430
Леле, това са двойни цени! Вече е направо недостъпно да вземеш кола под наем. Disappointed

# 431
Моля тогава да споделите сайт на обществен транспорт. Планът е от Бари до Матера, Алберобело, Полияно ал маре, Монополи и Фазано.

# 432
trenitalia.it за влакове до Полиняно, Монополи и Фазано
https://ferrovieappulolucane.it/en/ за Бари- Матера, гарата е до централната в Бари, но е отделен вход

# 433
Ползвайте Rome2Rio и Гугъл мапс паралелно  при търсенето на транспорт. 

# 434
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт