Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 233
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
В пика на сезона с кола в Бари е супер и по-необходимо, но в Амалфи с кола е абсурд - няма къде да паркираш, улиците са тесни и по-добре да си с мотор, особено в задръстванията. Градския транспорт ти е под 10 евро за 24 часа и си е  комфортен, а Позитано така или иначе е най-добре да отидеш с ферибота, че иначе 30 мин по стълбите нагоре и надолу не си струва. 

В Неапол ако си в историческия център всичко е на макс 30 мин пеша.

# 436
Здравейте, искам да попитам ходилите в Неапол дали наистина е толкова опасно колкото казват?

# 437
Не, изобщо
пазете се от джебчии само, както навсякъде из Европа

# 438
Малко повечко са джебчиите, но няма да тръгнат да те събарят или да ти дърпат чантата от ръцете.

Ние понеже си тръгнахме от апартамента и с раниците ходихме до Херкулан /демек туристи, балами/, то ни бяха отваряли раниците, аз бях сложила най-отгоре мръсни чехли Smile
На мъжа ми му направиха заграждение в автобуса, отделиха го от мен и детето на най-тясното място отзад и тръгнаха да го преджобват двама едновременно. Той после триста пъти съжали, че не ги е оставил да му вземат 5-те лева и да се чудят, как да ги делят после Smile

Тръгнете с малко повече внимание, нищо страшно няма.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 20:41 от evhen

# 439
Малко повечко са джебчиите, но няма да тръгат да те събарят или да ти дърпат чантата от ръцете.

Ние понеже си тръгнахме от апартамента и с раниците ходихме до Херкулан /демек туристи, балами/, то ни бяха отваряли раниците, аз бях сложила най-отгоре мръсни чехли Smile
На мъжа ми му направиха заграждение в автобуса, отделиха го от мен и детето на най-тясното място отзад и тръгнаха да го преджобват двама едновременно. Той после триста пъти съжали, че не ги е оставил да му вземат 5-те лева и да се чудят, как да ги делят после Smile

Аз по-скоро не възнамерявам да оставам там, просто до там е полета… Бих искала да посетя Капри,Соренто и Амалфи. Колко време би стигнало за тази обиколка? Нормално обикаляне, а не спринтиране? 😃 Също да попитам как са цените, сравнено с Рим например?

# 440
  • IT
Разбирам, но 550 лв за три дни за малка кола през юли ми се струва доста.
Ми много е, те са решили да си избият годината. В Римската тема някой се оплакваше от високи цени на хотелите.
Лично аз мразя да шофирам в Пулия, винаги се препотявам от зор. Точно днес сутринта като се прибирах карахме в обратната посока, т.е. Монополи, Полиняно, Бари  и нагоре, миии ако можеше да си го спестя щеше да е супер. Яко ги пере сачмата, да не говорим че както всяко лято така и това ремонт има в много участъци.

# 441
  • Манчестър
Малко повечко са джебчиите, но няма да тръгат да те събарят или да ти дърпат чантата от ръцете.

Аз по-скоро не възнамерявам да оставам там, просто до там е полета… Бих искала да посетя Капри,Соренто и Амалфи. Колко време би стигнало за тази обиколка? Нормално обикаляне, а не спринтиране? 😃 Също да попитам как са цените, сравнено с Рим например?

На мен 7 дена не ми стигнаха.

# 442
Тогава от неапол директно за Соренто. Спането в Соренто е по-евтино. В Соренто прешоръчвам уроците по правене на сладолед. Не е нещо уау, но те забавляват.

С автобус можеш да отидеш до Амалфи. Там е хубаво да посетиш лимонената градина. Предварително се запазва. За един ден ще го посетиш Амалфи, но ако искаш да му се насладиш на градчето - отиди още един ден и се отбий и до Атрани. На пешеходно разстояние е.

Позитано - до там и обратно с ферибот. Най-добре похарчените пари са това. Ето ти го един ден плаж.

До Равело - пак е един ден и напълно си заслужава. Не помня от къде се тръгва, но има една планинска разходка - пътят на боговете - гледа се цялото Амалфи отгоре докато ходиш. И там един ден.

За Капри - там има доста неща за гледане. Последния път за една седмица пак остана какво да се види.

# 443
Здравейте,

Аз пък останах много разочарована от Неапол. Не бих го препоръчала за пътуване. Смятам Италия има хиляди по-красиви и интересни места за гледане.

Амалфи е красиво и въобще пътя до Позитано, Капри, Соренто е най-добре да е по вода. Просто е красиво и удобно.
"От тук до там" най-удобно е с мотор ,но става, ако сте двама.
С кола, до първия платен паркинг и от там на крака.
И пак ми се струват много изкувствени места с много магазини и много туристи. ..
На позитано преди да се излезе на пристанището има огромна сладкарница. Има един лимонен десерт, не помня как се казваше, най-типичния за зоната.. само заради него си заслужава да се върна:)

# 444
Не съм била в Кампания, въпреки че много обичам Италия. Така че не мога да кажа лични впечатления. Но всички казват, че Неапол е най-противоречивия италиански град - или се влюбваш в него, или ти опротивява. И вероятно е така. Но си зависи от настроението, компанията, времето, поставените цели, бюджета и т.н. И най-важното - как подхождате към новото нещо, в случая град.

# 445
  • Milano

На мъжа ми му направиха заграждение в автобуса, отделиха го от мен и детето на най-тясното място отзад и тръгнаха да го преджобват двама едновременно.

Това за нормално ли трябва да го считаме?!
Защото не е такова.

Eli....., вероятно е била Delizia al limone.

# 446
Аз да съм казала, че е нормално?!?
Ама не го обраха, докато в рейс 72 в София  мангустите успяха Smile

Разказах случката, за да се знае, че е в по-голяма степен разпространено джебчийството и трябва да се внимава!

На нас паспортите ни бяха в раница, която има цип откъм гърба, парите ни бяха във вътрешни джобове на якета зад цип и такива дребни, и предварително обмислени неща ни запазиха спокойствието.

# 447
Не мога да отговоря на въпросите, по-скоро се интересувам от част от отговорите. Понеже и аз съм в процес на организиране, да попитам Соренто или Салерно бихте ми препоръчали за няколко нощувки. Част от тях ще бъдат в Неапол, но ми се искаше част и на крайбрежието.
Соренто, а най-добре Позитано Simple Smile

Соренто и само Соренто! никакъв Неапол!

# 448
Като за първи път на крайбрежието - всичките без може би една в Соренто. Салерно е твърде надолу.

# 449
  • София
Кажете ми, моля, къде са по - хубави плажовете? Монополи, Полиняно или Бари?

Общи условия

Активация на акаунт