Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 225
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
В Полиняно е най-интересен, между скали от двете страни, но е каменист и е добре да имате аква обувки.

Монополи

Бари

# 451
  • София
Ако има толкова хора, директно го пропускам Полиняно Simple Smile Имам обувки, но не ми се носят, предпочитам пясък...

# 452
Здравейте!
Плануваме пътуване до Бари от 6 до 10 юли
Искаме да направим разходки до Матера за един ден и на следващия ден до Алберобело,  Полиняно а маре и Мартина Франка
Искаме да пътуваме с влак или автобус. Имат ли оферти, с които да можем да слизаме и да се качваме по отсечката, за която сме си купили билети?
Ще съм благодарна и на всякакви препоръки, относно "новите условия" за пътуване, свързани с COVID
Моля за вашите препоръки, съвети, опит
Благодаря!

# 453
Аз само да кажа, че наземния оператор на уиз еър отказа да ми види теста преди полета до Неапол днес, каза, че от днес не изисквали...Същата информация получих и от италианските митничари при пристигането ми в Неапол. Супер абсурд...

# 454
Аз само да кажа, че наземния оператор на уиз еър отказа да ми види теста преди полета до Неапол днес, каза, че от днес не изисквали...Същата информация получих и от италианските митничари при пристигането ми в Неапол. Супер абсурд...
Вече не изискват тест, така ли? А какво изискват?

# 455
На летище Неапол искат само лична карта Simple Smile) Уиз лична карта и бордна карта...Супер неорганизирани...На Секюритито ми търсиха някакъв печат на борднята карта като изискване на уиз, на гишетата на наземния оператор казаха, че това е отпаднало като изискване и искаха само лична карта и бордна карта, PLF сам им го дадох, но честно казано останах с впечетлетие, че не знаят какво гледат...Лично аз ако тръгвам отново, не бих тръгнал без тест ако няма такава информация официялно...

Соренто е прекрасно място Simple Smile) Благодаря на всички за отговорите на въпросите ми.

# 456
Здравейте на всички Simple Smile
След известно чудене накъде да се пътува, в крайна сметка и ние ще се понесем към Бари през юли. Подозирам, че ще се изпържим.
От мисли около мерки и документация, не мога да седна да си планирам спокойно маршрут Neutral Face Ще сме там 3 пълни дена живот и здраве. Алберобело и Матера искам да ги разгледам. Дали отива по един цял ден за тях или могат да се комбинират с още някоя дестинация? Това при условие, че ще пътуваме с влак или рейс и ще трябва да се връщаме в Бари.

Да попитам, сертификатът за уседналост и QR кодът един и същ документ ли са? Също откъде се взема бланката за попълване? От сайта на самолетната компания? И като попълниш тази бланка, въпросният сайт ти праща кю ар код на пощата, който трябва да принтираш и отделно да се регистрираш някъде онлайн?

# 457
С уговорката, че сме в процес на четене и планиране и не сме го видели на практика, мога да кажа, че за Матера си трябва отделен ден. Алберобело смятам да го комбинираме с Локоротондо и Мартина Франка, но не знам как ще се получи.
На останалите въпроси все още нямам отговор. При динамично променящите се условия смятам да изчакам.

# 458
wwwrrr, би ли споделила впечатления от Соренто, Амалфи, Позитано? Има ли много туристи? Пълнят ли се автобусите за крайбрежието? Носят ли се маски или не е много стриктно спазването на тази мярка? В жегата докато катерим някоя стръмна уличка, маската би била доста затормозяваща.
Сетих се да попитам още в Позитано има ли спирка долу в ниското или трябва да се качим пеша до главния път? Има ли опасност автобусът да не спре?

# 459
  • IT
За Позитано спирката е на главния път. Маските в Италия все още са задължителни навън, от понеделник ако не бъркам Кампания е бяла зона, но няма отпадане на маски. Различна е стриктността на носене в различните градове. Като бяхме в Матера миналата седмица масово хората са с маски под брадите. Тук при нас в Рим не се свалят и е много ужастно са се ходи навън в тази жега и влажност.

# 460
wwwrrr, би ли споделила впечатления от Соренто, Амалфи, Позитано? Има ли много туристи? Пълнят ли се автобусите за крайбрежието? Носят ли се маски или не е много стриктно спазването на тази мярка? В жегата докато катерим някоя стръмна уличка, маската би била доста затормозяваща.
Сетих се да попитам още в Позитано има ли спирка долу в ниското или трябва да се качим пеша до главния път? Има ли опасност автобусът да не спре?
Маски се носят стриктно навсякъде, освен на плажа или когато човек е в заведение. Ние сваляме отвреме на време за малка почивка, но 95% от времето сме с маски както и всички хора около нас. Предвид температурите и това, че не сме свикнали да бъдем на открито с маски, не е особено приятно, но се свиква. Туристи има, като голяма част е вътрешен туризъм. Автобусите се пълнят на 100% на първите спирки- Соренто и Амалфи, като част от хората слизат по маршрута и до сега не видях някой от междинните спирки да не може да се качи, но на първите спирки и сутринта в Соренто и следобяд в Амалфи оставаха хора за следващият автобус, правостоящи не се допускат, автобусите са климатизирани а шофьорите истински виртуози. Спирки долу в Позитано няма, но и не би било възможно предвид широчината на улиците. Когато сте на спирка за всеки случай сигнализирайте на идващият автобус, че желаете да се качите и ще спре.

# 461
  • София
Имам питане, понеже ще пътувам с влакове и автобуси, заслужава ли си да ходя до Монополи, след като ще ми струва час и 50 мин отиването? Струва ли си, или да си действам по програма - Полиняно и после Бари за плаж.

# 462
Нещо бъркаш, Бари - Монополи е 50 минути, Монополи-Полиняно е 10 минути

# 463
Нагоре се коментира. Но да дам и аз моите 5 стотинки.
В Неапол съм се чувствала най-несигурна изобщо от всички места на които съм била. Дори в Палермо по малките сокаци и на пазара не изпитах този страх, който имах по улиците на Неапол, и то посред бял ден. Не са само джебчийте проблема. Около гарата има много чести случаи на въоръжени грабежи. Раниците абсолютно задължително се носят отпред. На наши познати им се случи случка. Четирима са обградили мъжа, докато още двама притиснали жената. Всякакви накити и часовници не се носят изобщо.
Бяхме отседнали в центъра на една от най-оживените и уж сигурни улици. И вечерта, излизайки да вечеряме, имахме сблъсък с джебчии точно пред входа ни.  
Въпреки това бих препоръчала да се отделят на града поне два дни. Много мръсен южен град(на фона на всичко останало в страната), но посвоемо чаровен и с дух. Има много какво да се види.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 11:09 от Fancy

# 464
  • Milano
Точно Фенси, не е "като всеки друг град".

Общи условия

Активация на акаунт