Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 234
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Не мога да отговоря на въпросите, по-скоро се интересувам от част от отговорите. Понеже и аз съм в процес на организиране, да попитам Соренто или Салерно бихте ми препоръчали за няколко нощувки. Част от тях ще бъдат в Неапол, но ми се искаше част и на крайбрежието.

# 391
  • София
Не мога да отговоря на въпросите, по-скоро се интересувам от част от отговорите. Понеже и аз съм в процес на организиране, да попитам Соренто или Салерно бихте ми препоръчали за няколко нощувки. Част от тях ще бъдат в Неапол, но ми се искаше част и на крайбрежието.
Соренто, а най-добре Позитано Simple Smile

# 392
  • IT
За Казерта един ден е много, особено ако ботаническата градина няма много неща за гледане, не целият дворец е отворен за посещения

# 393
За Казерта един ден е много, особено ако ботаническата градина няма много неща за гледане, не целият дворец е отворен за посещения
Благодаря за отговора. А с какво бихме могли да го съчетаем в тази посока? Приемам предложения и за ден втори за момента ми е празен в програмата.

# 394
  • IT
А де🤣аз си спомням, че го обиколихме за 2-3 часа точно на връщане към Рим след седмица в Неапол. Дворецът доста бързо го прегледах🤣Лично мен не ме впечетли нито дворецът, нито градините. Ако съм аз въобще няма да отида, ами от Соренто ще хвана влака и да Помпей/ везувий( но това, ако съм аз 🤣). Единственото впечетлително е гледката от двореца към градините и фонтаните, но след Версай просто всички градини ми бледнеят.Но пак казвам това е мое мнение.

# 395
Здравейте! Обмисляме да направим екскурзия до Бари в началото на юли. Може ли информация дали е достатъчно, че с мъжа ми сме със сертификати за ваксиниране, за 2 - годишно дете изисква ли се тест, има ли вечерен час и някакви ограничения, носят ли се маски на открито, свободно ли е придвижването между градовете, работят ли заведенията?

# 396
А струва ли си човек да отиде до Везувий? В смисъл има ли хубави гледки? Самото изкачване колко време отнема? Разбрах, че става само с гид. Колко човека трябва да се съберат за група?

# 397

Соренто твърдо. Градчето е по-голямо и има повече възможности за хранене. А и особено ако сте и с кола под наем е лесно за намиране на нощувка с паркинг. От него можете да пътувате с влакове до Помпей, Везувий и Ерколано. А и можете да хванете корабче до Капри. Удобно е и за цялото Амалфи крайбрежие.

# 398
  • Milano
Здравейте! Обмисляме да направим екскурзия до Бари в началото на юли. Може ли информация дали е достатъчно, че с мъжа ми сме със сертификати за ваксиниране, за 2 - годишно дете изисква ли се тест, има ли вечерен час и някакви ограничения, носят ли се маски на открито, свободно ли е придвижването между градовете, работят ли заведенията?

Деца ПОД 2г. са освободени от задължителен тест.
Маските на открито са задължителни.
Не се знае кога ще отпаднат. Вероятно втората половина на юли.
Вечерният час ще бъде премахнат на 21.06.
Придвижването е свободно, заведенията работят понеже няма "оранжеви зони" в момента.

Ще трябва пак да питате за евентуални промени, като наближи пътуването.

# 399

Деца ПОД 2г. са освободени от задължителен тест.
Маските на открито са задължителни.
Не се знае кога ще отпаднат. Вероятно втората половина на юли.
Вечерният час ще бъде премахнат на 21.06.
Придвижването е свободно, заведенията работят понеже няма "оранжеви зони" в момента.

Ще трябва пак да питате за евентуални промени, като наближи пътуването.

Regina di cuori, много благодаря за отговора!
Правилно ли разбирам, че трябва да правим тест на детето, щом е навършили 2 г.?

# 400
Да питам още нещо - можете ли да препоръчате други сайтове за настаняване в Кампания и Пулия освен Букинг и Airbnb?

# 401
Да питам още нещо - можете ли да препоръчате други сайтове за настаняване в Кампания и Пулия освен Букинг и Airbnb?
Agoda.com(ползвал съм ги в Милано) Лично аз резервирах през Airbnb, апартамент в Соренто за края на юни.
ПП Моля знаещите по темата Кампания, да хвърлят едно око на последното мнение от страница 26 😁

# 402
Не по-малко хубави от Равело са Атрани, Минори и Майори.
За нищо на света не бих пропуснала Ерколано и Помпей.
За Неапол няколко часа са мизерно малко. Поне цял ден, ако не и два.

# 403
Добавям като задължителен и Археологическия музей в Неапол, не знам, защо така се пропуска.

Ако бяха предковидните времена аз лично бих отседнала в Салерно, защото прибирането към Соренто е приключение.
Ние бяхме в никакво време през март и едвам на 3-4-ти автобус се качихме. Мисля си,че в другата посока няма да е така, а и Салерно ме интригува мен.

Относно въпроса за придвижването: Неапол летище - Ц.Гара и там електричките. Имаше една тънкост, че Ц.Гара не е първата спирка и вече идва пълно влакчето, виж,  да се придвижиш до първата.
Друг тънък момент, в автобуса от Соренто към крайбрежието се сяда на десните седалки😉

# 404
От Porta Nolana тръгват влаковете Неапол-Соренто. Върви се 4-5 минути от спирката на автобуса от летището.

Общи условия

Активация на акаунт