Неапол (Кампания) и Бари (Пуля) – Красивата Южна Италия – 3

• 48 230
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Подкрепям абсолютно.

Продължавам да мисля ,че Италия е най- красивата страна в света и цял живот не стига да се разгледа и види всичко.
Неапол има незаслужена известност според мен.
Има градчета, които хората не са чували и са дълеч по-красиви и интересни.
На пример из Абруцо, Марче ,Умбрия.
Има много по-малко туристи и по-автентични места.. да не говориме за храната.. Абруцо е просто рай.

# 466
  • IT
Марке 🤣само че там без кола е леко трудно. Има много хубави места съгласна съм.

# 467
Не е по темата, но съм съгласна за красотата.
Днес сме в Таормина. Изола Белла.

От терасата ни в Джардини.

Елказелка, Монополи от Бари гледах, че е близо, вероятно гледаш от Алберобелло? Те са на различни жп линии май.
Ние окончателно се отказахме от Матера. Днес слънчасахме на 32 градуса тук, в началото на юли вероятно ще е същата жега там.

# 468
Марке 🤣само че там без кола е леко трудно. Има много хубави места съгласна съм.

Вярно. Simple Smile ние на шега го наричаме Марче и така ми дойде Simple Smile

# 469
Благодаря ви за отговорите. Имах колебания дали да отделим на Неапол няколко часа след кацането, но започвам да се разколебавам. Ще нощуваме в Соренто. Отделили сме по един ден за Соренто, Амалфи с Равело и Позитано. Имаме още един пълен ден и имам колебания къде да отидем. Ще се радвам на съвети. Мислех да го посветим на Неапол, но май е по-добре да пропуснем. В Помпей и на Капри съм била и не ми се ходи отново. Майори и Минори заслужават ли си цял ден? Или някой остров - Прочида или Исхия?

# 470
Според мен Неапол не трябва да се пропуска. Дори и да не се интересувате от история, казват, че Националният археологически музей е един от най добрите по рода си в света.

# 471
Според мен Неапол не трябва да се пропуска. Дори и да не се интересувате от история, казват, че Националният археологически музей е един от най добрите по рода си в света.

Да, и почти всички фрески от Помпей са там.

# 472
А защо да е по-добре да се пропусне?
Неапол е най-удобен за преди и след полет именно заради близостта до летището и удобния транспорт. Освен това има много какво да се види. Забуленият Христос в капелата Сан Северо за мен е нещо, което наистина трябва да се види наживо. Отделно има много площади, крайбрежната и т.н. прекрасни за разходка места. Замъкът Сан Елмо, музеите...

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 14:06 от Fancy

# 473
А защо да е по-добре да се пропусне?
Неапол е най-удобен за преди и след полет именно заради близостта до летището и удобния транспорт. Освен това има много какво да се види. Забуленият Христос в капелата Сан Северо за мен е нещо, което наистина трябва да се види наживо. Отделно има много площади, крайбрежната и т.н. прекрасни за разходка места. Замъкът Сан Елмо, музеите...

За забуленият Христос.. проверете кога е отворено и си вземете билет он-лайн. Има дни в които е затворено... нещо нелогично за мен... четвъртък или понеделник... нещо такова беше.
 За всичко останало ЗА МЕН не си заслужава толкова..

# 474
  • IT
Понеделник повечето музеи в Италия са затворени.

# 475
Понеделник повечето музеи в Италия са затворени.

Затворено е във вторник.  Сега проверих... помнех, че беше нещо нелогично..

# 476
  • IT
Верно е така 🤣, странно и археологическият им музей и той е затворен вторник. Но да, забулената скулптура и за мен не е за изпускане.

# 477
Любимият ми Неапол .......Преди да стъпя там,изчетох много негативни коментари.Истината лично  за МЕН е,че е един магнетичен и неповторим град.Изключително контрастен,пъстър......
История,култура,самобитност,ПРИРОДА,крайбрежие и архитектура - всичко е като един загадъчен и непредсказуем филм!
ЕДНО от най-НЕЗАБРАВИМИТЕ ми изживявания в Италия беше 4-дневният ми престой в Неапол.
Наистина е биещото сърце на Южна Италия. Обожавам го!

# 478
Момичета, днес се върнахме от 5 дневно пътуване - Рим, Бари, Албeробело, Матера и Полиняно а маре. Прекрасно беше Simple Smile Тези дни ще оправя снимките и ще кача Simple Smile Имайте предвид, че вчера в Матера беше 37 градуса. Наистина започва да става невъзможно за пътуване, предвид престоящата жега. На линия съм, ако имате конкретни въпроси Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 22:28 от ЕваНиколова

# 479
Откъде резервирате нощувки в Бари? Аз гледах Booking и Airbnb, но цените ми се виждат повишени спрямо предишни търсения...

Общи условия

Активация на акаунт