Кое е най-доброто отопление според вас и защо?

• 40 692
  • 452
  •   1
Отговори
# 90
  • ново
Това звучи добре. Нашият котел също е комбиниран, на с костилки не сме го пробвали. Обаче тия 45-50 градуса малко ми се струват 😀 Ние, когато го палим държим около 70.

# 91
На климатиците има достатъчно възможни настройки на струята - сила и посока, че да не се усеща никакво течение. Незаменими са ми, но през лятото. За зимата са ОК само за едно помещение, не могат да да направят такъв комфорт, навсякъде да е равномерно топло - коридори, баня, стълбище.
За коридори, баня, стълбище има конвектори. Имам навсякъде. Имаме и котел на пиролиза с дърва, но не го ползваме вече, защото вечно се притеснявахме да не пламне нещо, да го оставим да работи като сме на работа и т.н.

# 92
  • Ямбол
Това звучи добре. Нашият котел също е комбиниран, на с костилки не сме го пробвали. Обаче тия 45-50 градуса малко ми се струват 😀 Ние, когато го палим държим около 70.

На нас ни е добре. Много радиатори, конвектори имаме, а и бойлер. Температурата вкъщи е около 24-25 градуса. Топлим 2 етажа все пак.

# 93
Е, ако стоиш до климатика създава такова усещане, да. Но иначе е голям кеф с едно копче да си решаваш проблема с отопление на стаята и сметката да ти е наполовина на тази с ТЕЦ.
И един мармот завива шоколад!
На бас се хващам за една отопляема стая
парното е по -евтино от климатик респективно ток.
По-леко с мармота https://nova.bg/news/view/2017/09/18/193231/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D … D0%B8%D0%B2%D0%B0
И не зная какво разбираш под една отопляема стая - аз отоплявам 250 квадрата, вкл. 2 бани. Топло е навсякъде
С климатик или климатици?Ами ако вие вярвате на новините чудесно ,аз даже не ги и гледам.Та кой както иска да се грее парите са си ваши.Аз съм си изказал мнението.

# 94
Абе казвайте у кого е най-топло, че да идвам Joy....голям цепенак навън, доста стегна....

# 95
  • ново
Абе казвайте у кого е най-топло, че да идвам Joy....голям цепенак навън, доста стегна....
Тето, в момента у нас е тамън кат за теб. Аз съм по потник и пуфтя Smile

# 96
Откакто са пуснали парното е 26 градуса у нас. Топло ли е, не е ли😂

# 97
Едно одеяло съм наметнала...че в кухнята е Ладно...
Искам печка на дърва в момента  от ляво да ме грее, от дясно - парно...а изотзадзе онуй на Лиляна с костилките...

# 98
Искам печка на дърва в момента  от ляво да ме грее, от дясно - парно...а изотзадзе онуй на Лиляна с костилките...
И От мен едно младо червено вино пък нека ти е зле.

# 99
Като добавите и един здрав младеж да топли и той, обадете ми се Grinning

Много е относително за централното парно. В моя град Топлофикация покрива само част от него, не целия и има и доволни, и недоволни. Общо взето, за блокове, където всичко го ползват, излиза сравнително изгодно и все пак си е чиста работа, без допълнителни занимавки, за това спор няма. Ако са се изпоотказали доста от хората в него... на останалите им излиза скъпо. Има значение и дали има денонощно хора в жилището или масово са си вкъщи хората само вечер и в почивните дни, все пак.
А сравненията с Русия как се топлят на газ и им е добре дето видях по-нагоре из темата... ами съмнявам се на руснаците да им излиза същото като разход, те не внасят газ от майната си, а имат най-големите залежи в света. За тук колкото познати имам на газ (не са много), след някое време все казваха че не са доволни от финансова гледна точка.

# 100
  • София
Скрит текст:
Като добавите и един здрав младеж да топли и той, обадете ми се Grinning

Много е относително за централното парно. В моя град Топлофикация покрива само част от него, не целия и има и доволни, и недоволни. Общо взето, за блокове, където всичко го ползват, излиза сравнително изгодно и все пак си е чиста работа, без допълнителни занимавки, за това спор няма. Ако са се изпоотказали доста от хората в него... на останалите им излиза скъпо. Има значение и дали има денонощно хора в жилището или масово са си вкъщи хората само вечер и в почивните дни, все пак.
А сравненията с Русия как се топлят на газ и им е добре дето видях по-нагоре из темата... ами съмнявам се на руснаците да им излиза същото като разход, те не внасят газ от майната си, а имат най-големите залежи в света.
За тук колкото познати имам на газ (не са много), след някое време все казваха че не са доволни от финансова гледна точка.
Не са доволни понеже както повечето не са им сметнали инсталацията както трябва или най-често изобщо не са наемали човек да им я сметне, а са си купили на своя глава котел и радиатори и тръби. Котела е с прекалено голама минимална мощност спрямо консумацията на радиаторите и като добавим българщината - ще затворя тоз и тоз радиатор, че да спестя някой лев и той котела съвсем не може да влезе в режим, следователно бачка на максимална мощност доста време в денонощието, в стаите с изкл. радиатор студено и накрая сметката тлъста. Така се получава "стоя на студено изключил съм радиаторите, а сметката ми е голяма, то мноо скъпо на газ". Ако всичко е сметнато както трябва си е направо изгодно от финансова гледна точка.

# 101
Здравейте!Какво ще кажете за канадскити камини?Има ли някой който да ги ползва?

# 102
Това за българщината не го разбрах, така се процедира навсякъде по света, никой не буфка радиаторите в 10-те си стаи, като обитава 3 от тях например. А мои познати с къща около 300 кв- в Княжево плащат близо 1000 лв на месец за газ за отопление на цялата къща, която е с добра изолация и сменена дограма.

# 103
Вътрешен апартамент в стара тухлена кооперация без допълнителна изолация . В апартамента под нас не живее никой и не се отоплява.  Сметките са ни около 120-130 лв. на месец, като в това влиза и топлата вода, а имам вана -джакузи, която се ползва по предназначение 2-3 пъти седмично. Поддържаме целодневно 22- 23 градуса. Жилището е 80 кв.м чисти и е с високи тавани. За сравнение, живяла съм в тухлена гарсониера 45 кв.м. , крайна, но на висок етаж с изложение юг и запад, топлехме се на климатик и подово. Двама души, които по цял ден ни нямаше, вечер, като се прибирахме , беше 16-17 градуса. Плащахме по 200-250 лв. ток на месец. В най-студените сме имали сметки и по 300 лв. Това преди 10 години, така че с две ръце за централно парно.  Предполагам централизирана газификация е още по-добре.

# 104
  • София
Това за българщината не го разбрах, така се процедира навсякъде по света, никой не буфка радиаторите в 10-те си стаи, като обитава 3 от тях например. А мои познати с къща около 300 кв- в Княжево плащат близо 1000 лв на месец за газ за отопление на цялата къща, която е с добра изолация и сменена дограма.
Зависи от радиаторите. Ако консумацията на тези 3 радиатора е по-малка от минималната мощност на котела е проблем и излиза по-скъпо да си с 3 вкл. и още 3 изключени радиатора, отколко да си с 6 включени, които да поддържат котела в нормален режим. Ама тея работи никой не ги мисли. Всички си мислят, че като си затворят радиаторите и ще плащат по-малко, ама при котлите не е баш така.
Твоите познати плащат прекалено много за тея 300 квадрата. При добра система и изолация и около 24гр. дневна температура е нормално да плащат по около 5-600лв. за тези квадрати.

Общи условия

Активация на акаунт