Кое е най-доброто отопление според вас и защо?

• 40 663
  • 452
  •   1
Отговори
# 120
Начална инвестиция винаги има и колкото е по-голяма, толкова по-ниски сметки се плащат после. То и за ниски сметки за климатици ти трябват 2-3 хиперинверторни климатика пак си излиза бая цифра началната инвестиция. И хубавите газови котли с ниска минимална мощност започват от 3000.

# 121
Някой на газ, който да е получавал сметка за последния месец? Интересно ми е колко плаща.

# 122
За декември още не са излязли сметките.

# 123
  • София
За декември още не са излязли сметките.

Ахъм, към 5-6ти пускат съобщенията и после искат да са платени до 10ти Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

# 124
Нашата за ноември беше 115 лв., ще видим как ще е за декември.

# 125
170 е нашата. Поддържаме около 21-22 градуса, външен апартамент. И на мен ще ми е интересно да разбера на другите колко е, ние за първа година сме на газ.
За ноември платихме около 80.

# 126
Ние поддържаме 23, едната страна е външна. По-висока сметка от 140 лв. не сме плащали (само веднъж миналата зима, иначе до тогава и след нея не е имало по-висока от 120), зимните месеци плащаме около 120 лв. С малко дете сме и ползваме много топла вода също, трета година сме на газ. Жилището е тристайно с отопление на 2 бани.

# 127
Някой от отопляващите се на газ в София има ли идея колко точно струва 1 кубик от природния газ с ДДС и акцизи за битови потребители, каквито сме ние? Никъде в интернет не мога да го открия това нещо, вероятно умишлено е така. Пишат ли го на фактурите, понеже аз не си ги получавам?

# 128
Как не ги получаваш? Аз също, но съм заявила по мейл и си влизам в сайта на овергаз и ги проверявам. Там ги има всичките фактури.

# 129
Гласувам за климатик,защото парното иска постоянно да гори иначе не е много надежно, аз съм с парно и мисля да го зарязвам, ще минавам може би на климатици, 1 дървата станаха 90-100 лева,2 взимам за около 1000 лева дърва,паля го след 17;30 защото с жената сме на работа,сгрява за 2 часа някъде,става към 20 часа, и ние лягаме към 22 часа,а през това време яко дърва, и 3 детето се прибира към 14;00 и чака на студено до като се прибера да го запаля,за това взимам климатици пускам ги и не се занимавам с щуротии повече

# 130
  • Някъде по Дунава
Къща  в крайдунавски град на два етажа с алуминиева дограма и без изолация, на всеки етаж има по три спални, хол и кухненски бокс, два коридора, баня, тоалетна. Локално парно с котел на дърва и донбаски въглища. Пали се от ноември до април, преди  ноември  ние ползваме климатик, а свекърите долу духалка. Общо сме 7 човека. За една зима отиват 5 тона въглища, 2 кубика дърва, около 1500лв или по 133лв на семейство на месец. Отделно плащаме около 220лв ток за цялата къща на месец. От всички електроуреди имаме по две( и ние и свекърите). За мен е удобно, защото не се занимавам с парното, палят го мъжът ми и свекъра, но си е хамалогия и мръсотия. Отделно че сутрин докато се запали и стопли и вечер след като изстине върви климатика. Всъщност климатика не го изключвам, просто намалям градусите докато се топлим и когато поизстине той сам се включва. В стаите е топло, в коридорите и банята по- малко. Определено бих предпочела централно парно, но в града ни няма такива екстри или газ. Хората масово са с локално парно на въглища или пелети.

# 131
  • София
Гласувам за климатик,защото парното иска постоянно да гори иначе не е много надежно, аз съм с парно и мисля да го зарязвам, ще минавам може би на климатици, 1 дървата станаха 90-100 лева,2 взимам за около 1000 лева дърва,паля го след 17;30 защото с жената сме на работа,сгрява за 2 часа някъде,става към 20 часа, и ние лягаме към 22 часа,а през това време яко дърва, и 3 детето се прибира към 14;00 и чака на студено до като се прибера да го запаля,за това взимам климатици пускам ги и не се занимавам с щуротии повече
При условие, че има изградена инсталация /тръби и радиатори/, според мен газов котел би бил по-доброто решение. Топли се доста по-голяма площ от 1 стая и го няма "духането" на климатика, което мен лично много ме дразни.

# 132
Парно, ок 100 кв, изцяло външен апартамент, ново строителство, по-висок етаж. Навсякъде отоплено доста, не обичаме студа. Около 200-250 на месец в отоплителния сезон, обикновено на изравнителни сметки ни връщат по малко.
Другия му плюс е безкрайната топла вода. Не бих се лишила никога по собствена воля от това благо.
+1 и ние сме с парно

# 133
Къща, 200 кв.м. с вътрешна изолация. Отопляваме с камина на дърва с водна риза и радиатори около 120 кв.м. В останалите спални се пускат конвектори ако имаме гости с преспиване. Поддържаме около 23-24 градуса, плащаме около 800 лв на сезон - 700 за дървата и още 100 за цепене и рязане. Били сме преди на локално парно с въглища, но беше по-скъпо и много прах и мръсотия. Искам климатици, само да щракна копчето, но не мога да си го позволя - холът ми е около 70 кв.м. ММ се занимава основно с чистене и палене, през седмицата я палим след работа в 17,30, събота и неделя по цял ден.

# 134
Парно с котел на газ. 4 радиатора големи и два малки - в бокса и банята. В коридорите и тоалетната няма, но изобщо не е студено там. Блокът е саниран.

Общи условия

Активация на акаунт