Хроничен вагинит, гъбички - моля за помощ

• 3 807
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,
Бих желала да се обърна за мнение по един доста объкващ за мен въпрос. Преди седмица отидох на гинеколог като   единственото ми "оплакване" беше бяло течение. Гинеколожката ме прегледа и определи, че съм "гъбясала" и че съм се "подредила недобре". Взе ми секрет за микробиология и ми предписа Ломексин вагинални глобули, Низорал крем и Флажил 250 мг. Постави ми и диагноза подостър и хроничен вагинит.
Искам да отбележа, че нямам никакви оплаквания от сорта на сърбеж, болка и т.н., нито при уриниране, нито при полов акт.
Резултатите от микробиологичното изследване са:
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
МИКРОБ. ИЗСЛ. НА АЕРОБИ-ГИНЕКОЛОГИЧЕН СЕКРЕТ   Профил   *   *
Микроскопски препарат   Преобладават lactobacilli; 3-4 Leuco/поле; плоски епителни клетки
Резултат   Нормална аеробна бактериална флора. Candida sp.(-) отр.

Има ли нещо нередно в резултатите ми и има ли причина да се притеснявам? Също така нужно ли да продължа приема на Флажил ако резултатите ми показват, че няма наличие на инфекция?

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 15:37 от Lynna20

# 1
    На ваше място нямаше да започна да се лекувам с предписаните медикаменти преди да излезе Микробиологичното изследване. Дори щях да питам гинеколога ми как така ми назначава лечение, след като още не знае какви са резултатите от Микробиологично изследване.

Съвет: Спрете назначеното лечение, след като резултатите от Микробиологичното изследване не показват нищо. Съветвам ви да потърсите друго мнение от гинеколог.

Последна редакция: нд, 18 ное 2018, 20:12 от Jennifer_w

# 2
  • Добрич
Микробиологията е добре.Потърсете друг  лекар.

# 3
Микробиологията е добре.Потърсете друг  лекар.
Peace

А това бяло течение какво е - рядко или гъсто?
Раждала ли си?

# 4
Микробиологията е добре.Потърсете друг  лекар.
Peace

А това бяло течение какво е - рядко или гъсто?
Раждала ли си?

Не съм раждала. Най-често течението ми е рядко, воднисто, но понякога се случва да е по-гъсто, подобно на тоалетно мляко. Има дни, в които изобщо не се забелязва или ако го е има е доста малко. Наясно съм, че може да не е нищо сериозно, но все пак исках да се посъветвам със специалист. Скоро имам записан час при друг гинеколог и ще поискам още едно мнение.  Доколкото съм запозната резултатът от микробиологията не показва наличие на сериозна инфекция, а аз след прегледа при гинеколожката бях се приготвила психически за какви ли не ужасии да ми излязат в резултата. Confused

Общи условия

Активация на акаунт