Плюсове и минуси на кварталите в София - 4

• 49 403
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
Имах познат точно на Мадрид живееше, на линията на трамвая даже спирка има там, срещу градинката и под Докторската . Не е ул. Оборище , ама си е до нея . Ми..не е зле там, харесва ми, ама ако гледате чист въздух , няма такъв там (мен не ми пречи да живея там де, ама нещо не се получи тогава)))
Та той винаги казваше Мадрид, срещу градинката , май имаше едно кино там преди , не това дето го бутнаха срещу паметника Левски, божееее вече не помня какво беше навремето((( Но улиците там не ми харесват-тесни, стръмни на места...затворено много пространство, сякаш няма въздух. Обаче и това няма да ми пречи, но не ми подарява никой там жилище))) Оборише това си е улицата на тузарите на времето, както и ул. Латинка в кв Изток, там пък дипломати повечето купиха жилища и са все такива повечето там.
мадрид с/у градинката е янко сакъзов.

# 466
ейййй вярно така беше)))))))
ами ей-на дадох фира)))
Права си Сакъзов беше , ми то отдавна беше тази одисея,еййй какви времена бяха((( Беше над едно кино, малко на същата улицата не му помня името, отдавна го няма , но на линията на трамвая , после май спагети продаваха там ресторант, сега не знам какво е
блоковете бяха без асансьор обаче на 6 етажа, после си сложиха някакъв не знам как успяха , но успяха да направят малък.
Има хубави места в София, сега и с това метро, повечето са с коли, но все пак...хубаво е да ти е удобно. Най-важното обаче е да ти е спокойно у дома и съседите да се точни хора. Дето се вика, ако не помагат, поне да не вредят. Който не го е преживял...просто не знае как човек се мъчи, мъчи , накрая се маха или просто разболява.

# 467
Имам едно конкретно предложение за Лаленцето - http://www.irisestates.bg/tristaen-apartament-v-ekskluzivna-sgra … a-prodazhba-4783/
Ама не е в Дианабад, а точно в Студ.град. И паркоместата се бяха изчерпали, сега може и да имат налични, не зная, но без паркомясто не бих купила. Иначе виждате къде гледа на юг, района го пооправиха, ДГ може в Дианабад да се посещават, тя спомена, че имат вариант и за транспорт, огромно Фантастико наблизо откриха. За мен е много важна гледката от прозореца. По тази причина живея на мястото, където живея, сега като купувах жилище това беше първото, което ме интересуваше.
Или ето нещо в Борово, което пък е близо до ДГ и училище, има и поликлиника https://www.mirela.bg/imoti/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2 … -offer321449.html

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 20:42 от milittana

# 468
Пише, че е с гараж.

# 469
Взимате 100 точки за гледката, но губите 1000000 за квартала.

# 470
Между другото кварталът на втората обява е по-скоро Красно село, поне по карта. Мястото не е лошо.

# 471
  • на земята
Благодаря ви много.Всичко ще разгледам.
Между другото в Иван Вазов има доста приятни места,Яворов  и Гео Милев също
е прегледам обстойно.

# 472
аз пак свенливо ще попитам къде е квартал оборище

Стига де, още във филма "Любимец 13" на Апостол Карамитев (на героя му де) софийският футболен клуб Витоша предложи голяма заплата и квартира в "Оборище, дипломатическия квартал". Откакто се помня софиянци са си говорили за квартал "Оборище", ако и това наименование да е съвсем неформално.
Това, че днес официално го няма какво променя?  То и име на улица "ЦарЯ" няма, ама това не пречи на хората да го споменават.

Не съм съгласен. Навремето, когато някой живееше в Оборище, то това не значеше квартал, а улицата. Аз живея в община оборище, но никой не нарича мястото, където съм аз "оборище".
Ами твоето жилище не е Оборище, а в центъра и винаги си е било така. Как се казва района няма голямо значение. Много райони обхващат коренно различни квартали. Така е и в твоя случай. Район Триадица също е с много широки граници. Започва от Идеален център и свършва до края на Кръстова вада и Манастирски ливади. Но това не значи, че Идеален център, Хадилника, Кръстова вада и Манастирски ливади са един и същи квартал.

# 473
Тодорище Simple Smile, Тодорище - кой разбере, разбере!
Ай да си гледаме ЕГН-тата - вижте си първите 2 от последните 4 цифри. И ако видим 67 - V Райсъвет (РНС), V районно управление на МВР, ул. Марин Дринов, Докторската градина.

# 474
аз съм 67 значи живея в докторската

# 475
Тая тема вече съвсем стана място за избиване на комплекси.
П.С. моите цифри са 37, познайте от кой квартал съм Joy Joy Joy

# 476
  • София
За толкова години във форума, за първи път ми се случва хора да си мерят егн-тата. Винаги има първи път Smile

Към авторката: понеже споменаваш Гео Милев, наистина се разходете до там, хубав квартал е. Все още като отидем до 22-ра поликлиника, ми става мило и леко носталгично Simple Smile

# 477
Защо толкова хора са така негативно настроени за Бояна,ами то в центъра по ли е хубаво или в някои квартали пълни с цигани и с мръсотия.Знам ли там като че ли мястото най ми допадна,имаме още да оглеждаме.
Диаянабад не ми хареса,студенски град абсурд,Овча купел също не ми допадна.Търся по спокойно място,да няма много строителство,затова се спрях на някои квартали.
Сега тези дни ще гледам,Бъкстон,Павлово и Княжево.
Вие къде бихте си купили апартамент,ако сега трябваше да купувате?В кои квартали,какво бихте се съобразили,това,че ще ходя с кола не ни пречи свикнали сме.
В чужбина идват и ти взимат детето от училище или го караш ти,пак е отдалечено,така,че това не ни пречи изобщо,за работа пак си пътувахме,и това не е критерии.
Блаодаря,че ще споделите и вашите мнения?С удоволствие ще ги прочета.
Здравейте, разгледайте и кв. Карпузица, намира се близко до Горнобански път. Там е спокойно и приятно. 🥳

# 478
И на мен ми харесва Гео Милев, много приятен квартал е. Но ако не си близо до Цариградско шосе, не е много комуникативно (градският транспорт не е особено добър там - 1 трамвай и 1 автобус само).

# 479
Скрит текст:

3 означава, че не си родена в София, което не е позорящ факт, просто е факт.
Родените в София са с 6.
67 обхваща района на бившия 5 РНС, сегашния район Оборище и Подуене, мисля.

За толкова години във форума, за първи път ми се случва хора да си мерят егн-тата. Винаги има първи път Smile
То имаше усмивка след предложението, извод - хумор/ирония.
Към Лаленце
Хем да е в София, хем да е чисто, хем да е спокойно - не че няма такива места в рамките на града (в рамките на Околовръстното), но не са толкова много и вече се поставя въпросът дали в тези ограничени части от определени квартали ще си харесате жилище, т.е. дали има предлагане.
Щом не ви пречи да се возите нон-стоп с коли, можете да потърсите и доста извън София.

Общи условия

Активация на акаунт