Плюсове и минуси на кварталите в София - 4

• 49 385
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Имах познат точно на Мадрид живееше, на линията на трамвая даже спирка има там, срещу градинката и под Докторската . Не е ул. Оборище , ама си е до нея . Ми..не е зле там, харесва ми, ама ако гледате чист въздух , няма такъв там (мен не ми пречи да живея там де, ама нещо не се получи тогава)))
Та той винаги казваше Мадрид, срещу градинката , май имаше едно кино там преди , не това дето го бутнаха срещу паметника Левски, божееее вече не помня какво беше навремето((( Но улиците там не ми харесват-тесни, стръмни на места...затворено много пространство, сякаш няма въздух. Обаче и това няма да ми пречи, но не ми подарява никой там жилище))) Оборише това си е улицата на тузарите на времето, както и ул. Латинка в кв Изток, там пък дипломати повечето купиха жилища и са все такива повечето там.
Киното срещу паметника беше кино Сердика, култово кино беше, първото с Долби стерео, а това срещу градинката беше кино Левски. Май се водеше филмотечно, с някакви арт-хаус филми, подобно на сегашното Одеон, тогава филмотечно кино Дружба май беше.
мадрид с/у градинката е янко сакъзов.
Сега да, но тогава беше бул Владимир Заимов.
Jedinait пак някакви комплекси избива с неговата локация. Има си квартал Оборище и си се знае от време оно. Пък сега не всички в Оборище са имали слугинче в къщата Wink, ама пак са си били в Оборище.
Лаленце, въздухът в София навсякъде е подобен, все пак се разнася лесно над града и се задържа заради котоловината, но има достатъчно тихи и спокойни, и зелени места. Някои са ти ги казали, има и други, просто трябва да търсите.
Лично аз от долен Лозенец не мърдам, освен ако не съм принудена. Всъщност, за Иван Вазов ще се прежаля Simple Smile - всичко, казано от фанфанито за него, е вярно.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 11:55 от Анонимен

# 481
  • на земята
Скрит текст:

Тая тема вече съвсем стана място за избиване на комплекси.
П.С. моите цифри са 37, познайте от кой квартал съм Joy Joy Joy
3 означава, че не си родена в София, което не е позорящ факт, просто е факт.
Родените в София са с 6.
67 обхваща района на бившия 5 РНС, сегашния район Оборище и Подуене, мисля.

За толкова години във форума, за първи път ми се случва хора да си мерят егн-тата. Винаги има първи път Smile
То имаше усмивка след предложението, извод - хумор/ирония.
Към Лаленце
Хем да е в София, хем да е чисто, хем да е спокойно - не че няма такива места в рамките на града (в рамките на Околовръстното), но не са толкова много и вече се поставя въпросът дали в тези ограничени части от определени квартали ще си харесате жилище, т.е. дали има предлагане.
Щом не ви пречи да се возите нон-стоп с коли, можете да потърсите и доста извън София.

Благодаря за съвета.
Не не ми пречи да пътувам,но ако искам вила в покрайнините няма да търся апартамент все пак.
От пътуване до пътуване разликата е огромна.Не,че в задръстването ще стигнем по бързо от центъра до някой квартал?
Решили сме апартамент и това търся!

# 482
Благодаря за съвета.
Не не ми пречи да пътувам,но ако искам вила в покрайнините няма да търся апартамент все пак.
От пътуване до пътуване разликата е огромна.Не,че в задръстването ще стигнем по бързо от центъра до някой квартал?
Решили сме апартамент и това търся!
Не ви трябва отвъд околовръстното, освен ако не работите дистанционно и нямате деца в училищна възраст.
Да, предлагането е ограничено, а цените са високи. Но ако набележите всички такива места, вече са изредени в постовете - Докторски, Оборище, Яворов, Изток, Иван Вазов, Лозенец (там ще ви е трудно отсяването заради бъркотията в обявяването) и ги следите редовно, ще намерите.

# 483
Първо да иде да огледа, за да се увери, че това са нейните квартали. Защото жената каза, че иска спокойствие и зеленина, пък не всички от горепосочените ми се връзват с това, което търси. В Изток например е лудница, защо да се завират там. Сигурно има и спокойни части, но вероятността те да ги намерят и да изпадне точно там жилище е нулева. Изобщо голямо обикаляне ги чака и не знам как от Бояна се стигна до тотален център. Съвсем объркахме жената.

# 484
  • София
Не съм съгласна, че въздухът е подобен из цяла София. В Бояна е много по-чист.

# 485
Първо да иде да огледа, за да се увери, че това са нейните квартали. Защото жената каза, че иска спокойствие и зеленина, пък не всички от горепосочените ми се връзват с това, което търси. В Изток например е лудница, защо да се завират там. Сигурно има и спокойни части, но вероятността те да ги намерят и да изпадне точно там жилище е нулева. Изобщо голямо обикаляне ги чака и не знам как от Бояна се стигна до тотален център. Съвсем объркахме жената.
Ами те не целите квартали са такива, а части/места от тях. В Изток точно зад Парк-хотела е едно, а на самото Цариградско е съвсем друго. В Иван Вазов на Бяла черква е едно, а на Бурел срещу стадиона е съвсем друго. Спокойствие и зеленина има, трябва да ги потърсят, обаче.
За мен Бояна и Драгалевци имат смисъл само ако е къща.
Не съм съгласна, че въздухът е подобен из цяла София. В Бояна е много по-чист.
Ей сега да дойде Нико с графиката си Simple Smile Нищо подобно, Бояна е в същия смог, допълнително усилен от отоплението на твърдо гориво. Смогът свършва по-високо, от Витоша се вижда, че всички квартали на витошката яка са под нивото му, влизат в него. Ето линк към моментната картина, почти цяла София е зелена, Бояна и Драгалевци, изобщо витошката яка са оранжеви:
https://airbg.info/map/

# 486
  • София
Ако някой може да гарантира кога ще има вятър и ще отнася смога...

# 487
Освен, ако не живееш на Алеко, няма как да ти се гарантира чист въздух. В Софийската котловина се диша гадно зимата и това е положението.

# 488
Имах познат точно на Мадрид живееше, на линията на трамвая даже спирка има там, срещу градинката и под Докторската . Не е ул. Оборище , ама си е до нея . Ми..не е зле там, харесва ми, ама ако гледате чист въздух , няма такъв там (мен не ми пречи да живея там де, ама нещо не се получи тогава)))
Та той винаги казваше Мадрид, срещу градинката , май имаше едно кино там преди , не това дето го бутнаха срещу паметника Левски, божееее вече не помня какво беше навремето((( Но улиците там не ми харесват-тесни, стръмни на места...затворено много пространство, сякаш няма въздух. Обаче и това няма да ми пречи, но не ми подарява никой там жилище))) Оборише това си е улицата на тузарите на времето, както и ул. Латинка в кв Изток, там пък дипломати повечето купиха жилища и са все такива повечето там.
Киното срещу паметника беше кино Сердика, култово кино беше, първото с Долби стерео, а това срещу градинката беше кино Левски. Май се водеше филмотечно, с някакви арт-хаус филми, подобно на сегашното Одеон, тогава филмотечно кино Дружба май беше.
мадрид с/у градинката е янко сакъзов.
Сега да, но тогава беше бул Владимир Заимов.
Jedinait пак някакви комплекси избива с неговата локация. Има си квартал Оборище и си се знае от време оно. Пък сега не всички в Оборище са имали слугинче в къщата Wink, ама пак са си били в Оборище.
Лаленце, въздухът в София навсякъде е подобен, все пак се разнася лесно над града и се задържа заради котоловината, но има достатъчно тихи и спокойни, и зелени места. Някои са ти ги казали, има и други, просто трябва да търсите.
Лично аз от долен Лозенец не мърдам, освен ако не съм принудена. Всъщност, за Иван Вазов ще се прежаля Simple Smile - всичко, казано от фанфанито за него, е вярно.

Начи комплекси и локация точно ти да коментираш вече става нагло.

# 489
Според мен търсите нещо почти невъзможно да се намери в София точно. Тихо и спокойно върви ръка за ръка с мръсен въздух. Обяснявам и защо така се получава - тихо и спокойно обикновено е в по-крайните квартали, където има повече къщи, но пък там има повече топлене с твърдо гориво, съответно въздухът си е бая замърсен. Примери за такива квартали - Бояна, Драгалевци, Горна Баня и др. Има и тихи и спокойни от старите панелни квартали, но там обикновено пак има защо да не е претъпкано с ново строителство и причината в повечето случаи са си циганите. Пример - Красна поляна, Западен парк. За там важи с пълна сила отровното обгазяване от съседната махала, вечер мирише на пушек, понякога е даже задушливо!
Общо взето, ако искате тихо и спокойно, ще трябва да се примирите с не до там чист въздух, ако пък искате "по-чист" въздух, ще трябва да се примирите с не до там тихо и спокойно. Уточнявам, че това важи за София-град.

# 490
  • София
jedinait, ще те помоля да спреш със спама и да си направиш отделна тема, в която старософиянците, женени или омъжени за други такива, да си мерите егн-тата и адресните регистрации. Ставаш адски досаден.

# 491
Според мен търсите нещо почти невъзможно да се намери в София точно. Тихо и спокойно върви ръка за ръка с мръсен въздух. Обяснявам и защо така се получава - тихо и спокойно обикновено е в по-крайните квартали, където има повече къщи, но пък там има повече топлене с твърдо гориво, съответно въздухът си е бая замърсен. Примери за такива квартали - Бояна, Драгалевци, Горна Баня и др. Има и тихи и спокойни от старите панелни квартали, но там обикновено пак има защо да не е претъпкано с ново строителство и причината в повечето случаи са си циганите. Пример - Красна поляна, Западен парк. За там важи с пълна сила отровното обгазяване от съседната махала, вечер мирише на пушек, понякога е даже задушливо!
Общо взето, ако искате тихо и спокойно, ще трябва да се примирите с не до там чист въздух, ако пък искате "по-чист" въздух, ще трябва да се примирите с не до там тихо и спокойно. Уточнявам, че това важи за София-град.
Ами точно това не е вярно - тихо и спокойно е около руското посолство, зелено и приятно, парк на 5 минути, а е почти в центъра. Тихо, спокойно и зелено е в Иван Вазов, като изключим големите улици като Витошка, Бяла черква и Петко Каравелов, а е на 10 мин пеш от НДК и на 5-10 мин от Южния парк пеш. Същото е и около парка Заимов, ако не си на булевардите, същото е и в Оборище (Мърфи, Русалка и наоколо), а е на 10-15 мин от Ал Невски пеш. И т.н.
Напълно е възможно да се намери тихо, зелено и спкойно в центъра или съвсем близо до него, на 10-20 мин пеш, но предлагането е ограничено, а цените високи, и иска много търсене и обикаляне.

# 492

Не е баш така, но възможностите са крайно ограничени.Тихо и спокойно в рамките на София има - Иван Вазов, по баирите на Лозенец, Яворов, Изток до някъде. Извън околовръстното става в по-ниската част на Драгалевци, Бояна, Симеоново. Не е чак толкова замърсен въздъха там.

# 493
Имам едно конкретно предложение за Лаленцето - http://www.irisestates.bg/tristaen-apartament-v-ekskluzivna-sgra … a-prodazhba-4783/
Ама не е в Дианабад, а точно в Студ.град. И паркоместата се бяха изчерпали, сега може и да имат налични, не зная, но без паркомясто не бих купила. Иначе виждате къде гледа на юг, района го пооправиха, ДГ може в Дианабад да се посещават, тя спомена, че имат вариант и за транспорт, огромно Фантастико наблизо откриха. За мен е много важна гледката от прозореца. По тази причина живея на мястото, където живея, сега като купувах жилище това беше първото, което ме интересуваше.
Това до парк хотел Витоша ли е?
Ако е то, мястото е много хубаво и няма почти нищо общо с недостатъците на СГ, но цената си я бива. Интересно ми е колко от тези 147 кв са реални и какво е разпределението на трите стаи.

# 494
Имам едно конкретно предложение за Лаленцето - http://www.irisestates.bg/tristaen-apartament-v-ekskluzivna-sgra … a-prodazhba-4783/
Ама не е в Дианабад, а точно в Студ.град. И паркоместата се бяха изчерпали, сега може и да имат налични, не зная, но без паркомясто не бих купила. Иначе виждате къде гледа на юг, района го пооправиха, ДГ може в Дианабад да се посещават, тя спомена, че имат вариант и за транспорт, огромно Фантастико наблизо откриха. За мен е много важна гледката от прозореца. По тази причина живея на мястото, където живея, сега като купувах жилище това беше първото, което ме интересуваше.
Това до парк хотел Витоша ли е?
Ако е то, мястото е много хубаво и няма почти нищо общо с недостатъците на СГ, но цената си я бива. Интересно ми е колко от тези 147 кв са реални и какво е разпределението на трите стаи.
Това не е ли точно зад ТУ, срещу  градинката в студ. град се пада. Залагам на 100 кв ЗП (не светла), ако е толкова, става 2000 е/кв (цената 175 К е без ДДС).

Общи условия

Активация на акаунт