Плюсове и минуси на кварталите в София - 4

• 49 367
  • 773
  •   1
Отговори
# 525
Тя цяла ОК с метро я продават.

# 526
То тва е ясно, четох обява и за чист въздух и щях да се задавя от смях

# 527
Според мен ще пуснат по-начесто автобуси до метрото, т.е. сегашния 45 няма да минава на високосна година. Иначе хем не е далеч метрото, хем не е съвсем близо.

# 528
То 45 ще остане ли изобщо, идеята му нали беше да има връзка на ОК с метрото?

# 529
  • София
45 е пълна скръб.

# 530
Старата част на Овча Купел не е лоша, но за мен Овча Купел е най-прецаканият квартал от към излизаме към центъра. Няма нито 1 главен булевард директно натам.

# 531
То и трамвай 5 хич не е далеч, а той е бая удобен

# 532
Старата част на Овча Купел не е лоша, но за мен Овча Купел е най-прецаканият квартал от към излизаме към центъра. Няма нито 1 главен булевард директно натам.

Борис?

# 533
Борис си е съвсем близо за живеещите в стара част, а с трамвай 5 си в центъра относително бързо. Но, тя и улица "Боряна" се води стара част, ама ако си зачукан нагоре към Монтевидео ли беше улицата на НБУ, нещата стават по-различни.

Може да спрат автобус 45 и да пуснат някакъв друг, та метрото да ползва от повече хора.

Последна редакция: ср, 23 яну 2019, 17:17 от Анонимен

# 534
Овча Купел (мисля, че е старата част) е доста популярна сред съдиите. Има съдийски кооперации НС - съдии, съдебни помощници, кой както е успял да се уреди. Чух, че гаражите там вървят по 15хил. - 20 хил. евро.

Горна баня, освен отдалечеността има и друг недостатък - през зимата и паднал сняг дори такситата отказвали да возят до/от там. Ограничени възможности за избор на ТВ кабелен/интернет доставчик.

Иначе и двата квартала, Княжево също, са балнеокурорти от безвъзвратно отминалото минало - имам предвид не соц-а, а преди 9-ти. Балнеокурорти не само заради минералната вода, но и заради климата.
По Цар Борис ІІІ, от сегашния Гешов  до последната спирка на петицата и от двете страни на булеварда имаше много красиви къщи-вили, строени от интелектуалци - университетски преподаватели, лекари, индустриалци, преди 9-ти. Къщите също заминаха в миналото, на тяхно място е сегашното НС.

Ако говорим за хубав климат и излезем извън околовръстното - Иваняне и Банкя. Пак казвам - Тодор Живков живееше в Банкя, не в Бояна. От кварталите на Банкя - гората над банята, т.е. тази част на центъра, Иваняне и Михайлово, но последното е най-високо и с най-лоши, почти липсващи пътища. Говоря за климат, не за друго. Иваняне би трябвало да е много по-добре - то също е с мин. вода, всъщно мин.вода Банкя е от извора в Иваняне.

# 535
В ОК не бих живял, но не мога да отрека, че е един от най-перспективните райони за инвестиция. Или по-скоро беше такъв като гледам цените в момента...

# 536
Някои от бившите хубавите вилички още са си на Борис, ама кел файда, при тази мръсотия и движение. Там не става за живот. Из ОК и Павлово има все още приятни улички с вилички (къщички), да видим до кога.

# 537

Вие къде бихте си купили апартамент,ако сега трябваше да купувате?В кои квартали,какво бихте се съобразили,това,че ще ходя с кола не ни пречи свикнали сме.
В чужбина идват и ти взимат детето от училище или го караш ти,пак е отдалечено,така,че това не ни пречи изобщо,за работа пак си пътувахме,и това не е критерии.
Блаодаря,че ще споделите и вашите мнения?С удоволствие ще ги прочета.

Със сигурност някъде, където има канализация, развита инфраструктура и нормални условия за живот.
Харесват ми изток и някои части от изгрев и дианабад, но не бих се ограничил с само с тези квартали

# 538
  • София
Аз ( за себе си говоря и не споря с никого), бих купила в Изток ако имам бол бюджет ( Изгрев и Дианабад не), евентуално в Гео Милев към Ситняково ( където живея сега) или Оборище около Военната Академия. В по- компромисен вариант кв.Редута , но само ако имам гараж . Ако нямам бюджет и съм ограничена в Слатина отсам реката. Blush
В Центъра съм живяла и не бих се върнала. До стадион Славия сме живяли и още имаме жилище там, нооо не е за мен, онази там част ....
В подножието на Витоша по бившите села, може би бих живяла , като чукна 50+ Confused

# 539
  • София
Ауу, как забравих Военна академия - покрай оградата от дясната й страна какви местенца има, с вътрешни дворчета, все едно не си в центъра на София.

Общи условия

Активация на акаунт