Плюсове и минуси на кварталите в София - 4

• 49 535
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
То и трамвай 5 хич не е далеч, а той е бая удобен
И как стигаш от трамвай номер 5 до "Боряна"? Според мен е далече.   Или с друго превозно средство?

# 601
„Боряна” е дълга улица. Близкият ѝ край е на 10-тина минути от петицата. От далечният край може да се иде на спирката на Околовръстното за 15-тина минути, но пътят не е приятен. Вече, ако си по средата ще е по-далеч.

# 602
Чуването е въпрос на съседи и на това с какво помещение граничите. Няма нормална сграда, в която да не се чува, ако банда дечурлига играят гоненица отгоре или съседът си е надул уредбата. Изолацията подобрява нещата, но не ги нулира. И аз имам ударна изолация на тавана и въпреки това чувам дечицата на съседа, ако се разскачат. Разликата е, че само ги чувам, а не ми бъркат в мозъка. Така е и с купон в съседния апартамент - ако легнеш да спиш в пълна тишина се дочува, ако се засмеят силно или ако надуят музиката.

И затова спорът за това в панел или в тухла не се чувало нищо е въпрос за съседи, а не за метод на строителство Mr. Green

# 603
Районът около "Боряна" няма никакви магазини, освен, може би Фантастико. Има цигани в района, тротоарите са много зле, автобус 45 - да ви е страх да се качите, според мен временна линия, връзка със сегашното метро от Люлин, но после ще го махнат. Не знам с осветлението на улиците как е, сигурно зле. Много бездомни кучета. Ако не си с кола, просто нямаш градски транспорт. единствено автобус 73, на колко хора служи, не знам.

# 604
  • София
Ако можеше човек да прави оглед и интервю и на евентуалните бъдещи съседи, а не само на жилището.. Simple Smile

Спомням си колко обстойно разпитвах собствениците на апартамента ни за съседите им - кой какъв е, навици, дали са имали проблеми..добре, че са близки приятели на мои роднини, та се знаем. Иначе щяха да решат, че съм куку. Хич не ми пукаше, исках да имам максимална информация. За щастие, каквото ни казаха, всичко е съвсем точно. Съседите ни се оказаха много приятни хора и нямаме проблеми.

Тази 'Боряна' трябва да я погледна на картата, постоянно я споменавате, стана ми интересно къде е.

# 605
Май не ви е стъпвал кракът на ,,Боряна”. Има средно голям супермаркет на нея, с приятно кафене, а самата улица в долната си половина е с чудесен, широк тротоар. Цигани в района твърдо не живеят! Вече из ОК 1 и 2, не знам какво е положението. Улицата е красива и живописна, с доста къщички с дворчета, на пролет е разкош - цветя и зеленина. Нагоре към Монтевидео може да е по-зле, но това е съвсем малка част от нея.

# 606
Ако можеше човек да прави оглед и интервю и на евентуалните бъдещи съседи, а не само на жилището.. Simple Smile

Спомням си колко обстойно разпитвах собствениците на апартамента ни за съседите им - кой какъв е, навици, дали са имали проблеми..добре, че са близки приятели на мои роднини, та се знаем. Иначе щяха да решат, че съм куку. Хич не ми пукаше, исках да имам максимална информация. За щастие, каквото ни казаха, всичко е съвсем точно. Съседите ни се оказаха много приятни хора и нямаме проблеми.

Тази 'Боряна' трябва да я погледна на картата, постоянно я споменавате, стана ми интересно къде е.
На един оглед, хубав апартамент, но имаше теч. Брокерът нищо не каза. Оказа се, че точно над апартамента, живее семейство от малцинствата, лете 5-6, зиме ставали 12-13. Нямаха и намерение да направят нещо за теча.

# 607
  • София
Аз съм живяла в старата ОК, хем живеехме в  близката до  Борис част, зад училището. Едното дете изгледах в парка срещу старата баня, там близо до Боряна. Аз не успях да свикна с този район за няколко години, честно.
ОК не ми беше Ok. , как да кажа. Може да се е променил района защото това беше преди няколко години. Ама не е за мен, Даже още имаме жилището там, но е за наематели и толкоз.
Обичам по- централи места с много магазини, банки, аптеки, няколко парка, Мол-ове и училища на близко, Транспорт от няколко посоки поне и Центъра да не е далеч. Ill

# 608
Това е отделен въпрос, Yangdze, всеки си има разбирания и усещания за удобство.

ОК доста се разви последните години, което за мен е голям минус - много народ, коли, хаус. Но вече има банки, аптеки, магазини, кафенета и прочие удобства достатъчно. Плюс това наблюденията ми са, че в квартала живеят много млади хора, което несъмнено придава приятен облик.

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 11:08 от Анонимен

# 609
Супер си е в района според мен. Единствено притеснителното за мен е, че кафетата са пълни с хора по анцузи.

# 610
  • София
Важното е анцузите да са официални. Анцуг означава комплект/костюм. Значи са един вид костюмари  Joy

# 611
Площта е за колкото си платиш..

Е, що говорите глупости сега? Simple Smile

*Анцузите и аз не мога да ги понасям!

# 612
Анцузите ходят по моловете, не в двете кафенетата на "Боряна". Изобщо съчинение до съчинение в темата от хора, които дори не знаят за какво говорят.

# 613
Анцузите ходят по моловете, не в двете кафенетата на "Боряна". Изобщо съчинение до съчинение в темата от хора, които дори не знаят за какво говорят.

Да бе да. Анцузите са навсякъде в ОК, вкл. и по кафетата.

# 614
Спортуват хората, какво лошо има?

Общи условия

Активация на акаунт