Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 552
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Germany
Днес излизахме на вечеря и се пръснах с Elie Saab Girl of Now. Чувствах се много добре с него, даже и комплимент получих. Мисля че при специален случай или излизане е красив вечерен парфюм. Исках да споделя с вас понеже отначало не го харесах и прибързано го отписах. Радвам се че не го върнах както мислех отначало.
Напоследък събрах доста парфюми, дано ми донесат нужното разнообразие за да успея да им се наслаждавам без да ми омръзнат и да си ги изпръскам. Не съм свършвала парфюм от много отдавна.
Athena, докато ти четох предишните постове, ми беше на езика да ти кажа да не бързаш, и да му дадеш шанс, защото си мислех, че е твой тип парфюм, но реших, да не ти се бъркам в решението. Радвам се, че си му дала нов шанс и си изчакала да видиш цялата му красота. За мен е много красив парфюм, който изисква време, за да се развие и да тръгне, и не остава незабелязан. Много ми беше интересно едно видео на Jeremy fragrance, което за съжаление не намирам в тубата, а и беше на немски, сигурно е било във ФБ страницата му, та там Джереми пръскаше на едно корабче за разходки на непознати хора, повечето на възраст 40-50 години от Elie Saab Girl of Now. Първоначалната реакция на жените беше отрицание, бееее, много сладко, неееее, в никакъв случай. Когато обаче даде на мъжете им да миришат парфюма от жените, и беше фурор - уау, страхотен, много секси, той всъщност не е толкова сладък, леле, трябва да си го купиш. И жените взеха, че го харесаха също Joy Аз не мога да го нося за съжаление, въпреки, че много ми харесват бадемите в него, но го харесвам много на други жени как стои, и определено  е от парфюмите, с които не оставаш инкогнито. Дано намериш точната доза и начин на носене, в които ти допада парфюма. Да си го пръскаш с удоволствие.

Мис Каролин Бингли, въобще не разбрах какво точно търсиш. Сладко, ама да не е точно сладко, и да няма ванилия Rolling Eyes Предполагам си наясно, какво значи гурме и какви ноти най-често съдържа. Кристал ноар на Версаче /за него всички разбрахме, че ти харесва много Grinning/  за мен например е супер сладък, но сладостта идва основно от цветята и подправките, но и от ванилията. И там има ванилия, нищо, че не е посочена в пирамидата. Имала съм най-първото издание, в голямата черна кутия, и периодично все някой ми го подарява този парфюм, защото отговарям на клишето за него - темпераментна тъмноока брюнетка и би трябвало да припадам от кеф, като го получа. Да, ама не. Мъка голяма ми е. Трябва сама да откриеш твоя лимит и да разбереш какъв точно вид сладост харесваш, а това става с проби, няма друг начин. Предложението на Deetron и Fever Ray по първоначално зададеното ти търсене за гурме с аромат на крем брюле е право в десятката, не бързай да го отхвърляш, без да го познаваш. Gold Sugar на мен ми мирише на кроасаните на 7 days  с крем брюле. Усеща се кокосът, който е с плътна, креместа текстура, също се усеща ароматът на прясно изпечен блат от многолистно тесто. Това е аромат на дом, в който се пекат сладкиши, и е за лично удоволствие. Всеки си има такъв момент, когато му се стои вкъщи на дивана по дебели чорапи, пие си топло мляко с мед, хубаво му е, удобно му е, топличко му е, и нищо от външния свят не го интересува. Gold Sugar e идеалният парфюм за точно такъв момент. Трайността му и прожекцията също са доста добри, което също не е за пренебрегване. Цената дори няма да я коментирам. Аз го купих за 14 евро и дъщеря ми вече го е подредила на челно място при нейните парфюми, че е златен и любим Satisfied

И още едно супер бюджетно предложение мога да дам на любителите на шоколадовите гурмета H&M Choc - Melty goodness H&M Мирише буквално на прясно отворен буркан Нутела, леко разтопен. Усеща се и лешниковото присъствие, и шоколада  се топи на небцето ви. Любителите на коледните шоколадови лимитки на Ив Роше, както и на Кавали Голд трябва да го пробват задължително. Намира се на щандовете за аксесоари в H&M за сумата от 6 евро. От тази серия в тези сладурски цветни шишенца ми допаднаха още Lipstick, T-Shirt - Classic cotton, Yuzu - Zesty Fizziness и Pear - Bursting with juice. Не казвам, че са върха на парфюмното изкуство, но за 6 евро си струва човек да се позаиграе Joy

Друго предложение от мен, с аромат на крем брюле, стига да има къде да го пробваш - Eau Gourmande Creme Brulee Laura Mercier Този парфюм е буквален мирис на крем брюле. Плътна яйчено-млечна текстура, шушулка ванилия, горена захарна коричка. Ммммм. Иде ти да вземеш лъжицата и сам да се изядеш. Обаче е сладък, вкусен, и има ванилия, ама то и в крем брюлето това има Grinning

Може да пробваш и новия парфюм на Ариана Гранде Cloud Ariana Grande Много нетипичен за марката, и изненадващо интересен. Започва много вкусно, точно с гурме посоката, която аз харесвам - сладост на крем, цитрусови кандирани корички, шоколад и сладка круша, на фона на красив цветен воал и топла дървесна подложка. И скоро след чудесното начало, започна изненадващо да ми напомня на нещо, и се оказа, че страшно прилича на Бакара руж, и то във вариант, който е много по-носим, от оригиналната Бакара руж. Дървесните ноти са същите, но това горчивото смолисто присъствие го няма, и не са толкова интензивни и уморяващи. Ягодите на Бакара са заменени с вкусен сметанов крем и карамелизирани круши, посипани с лешников шоколадов крем и омайна орхидея. На мен лично ми допада, и ще го пробвам на кожа, за повече впечатления. Но определено е супер предложение за звезден аромат.  Флакончето е интересно, и имитира облак за информация. Синята част е подвижна и се накланя в двете посоки.

Друг път ще пиша за нишовите ми впечатления, че не върви да пиша за скъпотии след този пост Joy

Аромат за деня беше Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum. Бях забравила колко го обичам този парфюм Heart

# 166
Добро утро! А какво ви е мнението за Roberto Cavalli Paradiso Assoluto? Искам да подаря на сестра ми. Тя харесва серпентина на тази марка. Това дали ще й хареса? Оприличете го на някой друг или, който харесва този- харесва и....

# 167
Paradiso Assoluto е страхотен аромат😍, идеален за сезона. От трите аромата от серията, на мен този ми е най- топъл, плътен и има една идея повече сладост от Paradiso. Paradiso Azzuro си е типично лятно ухание. Gemma di Paradiso още не съм го пробвала. Мислех да го поръчам вчера без проба, да си допълня серията, но се отказах за сега . Според мен, Assoluto ще бъде добър избор и ще й хареса, но не намирам общо със серпентината.

# 168
Ковачева просто не искам ванилията да е преобладаваща нотка и да не е твърде присъствена. Това е. Иначе е ясно, че ще я има. В доста аромати а има.
Точно нещо сходно търся каквото описа-на домашни сладкиши,току що изпечени. Крем с белтък, сметана, кроасани.
Пример какво не искам  е точно Прада Кенди. Твърде задушлив,твърде карамелен и ванилов, много непоносим за мен.
Много хубаво описание на Голд Шугър. Ще го търся. Иначе Версачето е сладичко,да. Но точно толкова колкото аз предпочитам-леко и ненатрапчиво. И заеднохс другите дървесни и типично ориентарски нотки-всичко се развива прекрасно и се усеща,а тази сладост идва като връх, като нещо топло и симпатично,което се улавя.

# 169

Гледам сега този сайт елинор(така ли беше?). Много намалени,чак ми съмняват .
И аз го погледнах от любопитство, и на мен цените ми се сториха съмнително ниски, като ги сравнявам с други подобни сайтове.

# 170
Именно. Нямам вяра аз. Но пък тук казват и в другити теми,че е надежден. Аз от Венера,Нотино и Парфимо поръчвам.

# 171
Мис Бингли, пробвала ли си Miss Dior EdP 2017 и Miss Dior Blooming?

Ти по-назад писа, че търсиш плодова сладка роза:
Тази е със сметана:
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Eau … -2017--45202.html

Този е по-плодов:
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Abs … ooming-39070.html

Цветни са и са сладки, а не отявлено гурме с ванилия.

Фантастичен крем (за мен) са Dahlia Divin Le Nectar, Girl of Now.
С много проби и разносвания става, докато намериш своето.

Dolce Gabbana pour Femme 2012 пробвай също. Peace
https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Dolce-Gabbana- … -Femme-15335.html

# 172
Включвам се по темата с Елинор.Сайта е на 120 процента читав.Току що ми звъннаха ,за да ме информират,че единият парфюм от поръчаните три,е изчерпан.И друг път съм поръчвала-няма разлика от парфюмите,които съм си взимала от магазин и тези от Елинор.Сега си поръчах Flowerbomb Nectar,имам и около 5 мл.от същия,купен от Испания.В понеделник като си го получа ще сравня и ще пиша,но до сега не е имало проблеми.

# 173
темата за сайтовете:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1055811
има списък в първия пост

дами, ще ви бъде ли удобно да прехвърлите дискусията за сайтовете в подходящата тема?
ако не, започвам да трия тук

# 174
Добро утро! А какво ви е мнението за Roberto Cavalli Paradiso Assoluto? Искам да подаря на сестра ми. Тя харесва серпентина на тази марка. Това дали ще й хареса? Оприличете го на някой друг или, който харесва този- харесва и....

Аз съм писала няколко пъти за този парфюм в темата, потърси с търсачката.

Споделям мнението на kovatcheva за H&M парфюмчетата. За цената си са много сполучливи. Няма го това спиртно евтинеещо начало, много са приятни и френдли (ако мога така да се изразя). на мен ми допадат Lipstick, T-Shirt - Classic cotton, да съм ходещ шоколад, круша или друг плод не е моето. Но определено са нацелили нишата, има за всички типажи жени.

Мис Каролин, може би ще ти допадне сладкото сладко от парфюмите на Jimmy Choo - https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Jimmy-Choo-10573.html
Има доволно варианти, пробвай като начало Illicit Jimmy Choo for women.

# 175
Еее,страхотни сте. Записвам и ще тествам при първа възможност. Поръчах вече едни мостри.Мис Диор съм тествала преди време-не ми направи впечатление.
С нетърпение чакам Фентъзито,че имам само бегъл спомен от миризмата.
Любимия ми 5 Авеню без пари в Елинор.

# 176
  • София
Моля за съвет. Търся парфюм за моя приятелка, на която любимият парфюм е Chloe EDT. Може ли да ме насочите към нещо сходно.

# 177
# 178
  • София
Bright Crystal, мерси за отговора. Парфюмната версия на Клое ми се стори много различна от тоалетната вода. Тествах и Chloe Nomade, но не ми допадна. Шаналчето аз го имам и го ползвах цяло лято, но си права, че няма общо с Клоето. Ще пробвам Chloe Love story Blush

# 179
Здравейте, търся Черната орхидея.

Общи условия

Активация на акаунт