Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 489
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Привет!
Колебая се между Un Jardin Sur Le Toit   и  Un Jardin Sur Le Nil на Hermès . Покупката ще е малко "на сляпо", тъй като на първия имах една мостричка, която ме караше постоянно да я вадя и мириша, буквално ме подлудяваше. Но докато разглеждах във fragrantica, вниманието ми беше привлечено и от втория.
Та, някаква помощ, ако някой има наблюдение и върху двете "градини", коя да избера?
Признавам, за съжаление нямам никакво време да ходя до някой магазин, ще поръчам онлайн!
Предварително благодаря!
За да съм по темата- литри чак не, но много, много обичам  Donna на  Sergio Tacchini и винаги имам 2 Relaxed шишенца от него

# 211
  • Бургас
Агентче,общите ни любимци са Органза,Алюр и Жадор.Kissing Heart Иначе имам много любими парфюми,като съм особено голям почитател на Ланком,като ги почнеш наред Поем,Хипнозата,Нощния Трезор,Тresor midnight rose,обожавам ги!Други,които искам да бъдат винаги с мен са Chanel Chance eau tendre,Картие Карат,Poison girl EDP,Мон Герлен едп и едт,Линстант едт,Клое ЕДП и Chloe love story eau sensuelle,Гучи Блуум,Amouage Ciel,Amouage Blossom love,Guerlain Champs elysees EDT,Lady Vengeance,Манифесто и още много други.Пробвах-https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Bloom-Nettare-Di-Fiori-50572.html,много добре смесен парфюм точно ЗА МЕН,доста сходен с първото издание /в което съм влюбена/ според моите усещания,но този на кожата ми е по-мек и не го намирам за ретро,идеален е.Heart Ще ми е много интересно да има някога тема кой какво разбира под ретро аромати!Тествах и Мис Диор едт на кожа,наистина прилича доста на Мадмоазел,но категорично за мен Мис Диор 2012г.едп няма общо нито с едт версията,нито с Коко Мадмоазел,различен парфюм е.Обмислям дали да не си купя и Коко едп,много го харесвам!placebo7,според мен заложи на сигурното Un Jardin Sur Le Toit,което вече си пробвала да не стават изненади,но аз без да се замислям съм за Нилските градини,които са ми летен фаворит,но без предварителен тест недей!

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 15:48 от Bright Crystal

# 212
  • София
Поразносих миналите дни L'Interdit. Има нещо много криво в това творение - хем ми е малко банален, хем донакъде ми харесва, хем има една нагарчаща хартиена нотка, но като на хартия, която е била залепена за храна и си сдъвкал по погрешка. Жасминът е респектиращ и много сух, без да бъде омаен и сексуален. Круши, слава богу, не усещам. Трайността му е прилична. Не ми е интересен.
Но Aromatics in White и на трето носене ми харесва много. Толкова българска е розата в него, че ми става мило и родолюбиво. Поръчах го, но не само заради розата. Приказно отпускащ парфюм, но осезаем във всеки един момент от деня. Пластовете също са доста отличими. 

# 213
  • София

Чета внимателно и препоръките ви за мъжки - трябва да е много свеж и леко мъжествен и подходящ за офис (как пък отсам океана все се намира някой с алергия към парфюми?!?)
За мен точно такъв парфюм е Bvlgari Pour Homme Soir - https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Pour-Homme-Soir-770.html  Peace

# 214
  • София
Чета внимателно и препоръките ви за мъжки - трябва да е много свеж и леко мъжествен и подходящ за офис (как пък отсам океана все се намира някой с алергия към парфюми?!?)

Agent Provocateur - предложението на sympathy e отлично Hands Plus1

Бих посъветвал горещо, да опитате този чудесен парфюм:
Acqua di Parma Colonia Pura  - https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-di-Parm … a-Pura-45876.html
Скрит текст:

Смятам, че ако изключим по-високата цена, като парфюмни качества ще се впише идеално във Вашето търсене.

# 215
Един от любимите ми парфюми е celine oriental summer. Вече не се произвежда, но аз имам 50 мл. каше. Друг такъв аромат досега не съю срещала. Може би има нещо общо с NU, но не съвсем. Има ли някой друг тук с пристрастия към този винтидж аромат? Поздрави!

# 216
Да питам и тук,че все ви "изпускам" Grinning
Искам да си подаря "на сляпо" някой парфюм за зимата.Спряла съм се на тези три:
Lancome La Nuit Trésor
Lancome La Vie Est Belle L'Eclat
Viktor & Rolf Bonbon Femme
Разбрах,че Lancome La Vie Est Belle L'Eclat е сладък и пудрен аромат,аз обожавам такива,и най-много съм си харесала него.
Кой да си поръчам?

# 217
  • София
Цитат на:  link=topic=1075960.msg37774566#msg37774566 date=1543323284
placebo7,според мен заложи на сигурното Un Jardin Sur Le Toit,което вече си пробвала да не стават изненади,но аз без да се замислям съм за Нилските градини,които са ми летен фаворит,но без предварителен тест недей!

Bright Crystal, с подчертаното заби още един пирон в колебанието ми Laughing но май ще послушам съвета ти и ще поръчам Un Jardin Sur Le Toit  и мостра от другия. Присъствието на морков и домат в нилските градини гъделичка любопитството ми страхотно.
Благодаря ти за отговора  Hands Thumbsup

# 218
  • Germany
Ще ми е много интересно да има някога тема кой какво разбира под ретро аромати!
А защо трябва да чакаш нова тема? Спокойно можеш да започнеш с твоето определение за ретро аромат. Така всеки, който чете твое описание, в което определяш даден аромат за ретро, ще знае какво да очаква. Предполагам, че ще е полезна за всички такава дискусия.

# 219
Агентче,общите ни любимци са Органза,Алюр и Жадор.Kissing Heart Иначе имам много любими парфюми,като съм особено голям почитател на Ланком,като ги почнеш наред Поем,Хипнозата,Нощния Трезор,Тresor midnight rose,обожавам ги!Други,които искам да бъдат винаги с мен са Chanel Chance eau tendre,Картие Карат,Poison girl EDP,Мон Герлен едп и едт,Линстант едт,Клое ЕДП и Chloe love story eau sensuelle,Гучи Блуум,Amouage Ciel,Amouage Blossom love,Guerlain Champs elysees EDT,Lady Vengeance,Манифесто и още много други.Пробвах-https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Bloom-Nettare-Di-Fiori-50572.html,много добре смесен парфюм точно ЗА МЕН,доста сходен с първото издание /в което съм влюбена/ според моите усещания,но този на кожата ми е по-мек и не го намирам за ретро,идеален е.Heart Ще ми е много интересно да има някога тема кой какво разбира под ретро аромати!Тествах и Мис Диор едт на кожа,наистина прилича доста на Мадмоазел,но категорично за мен Мис Диор 2012г.едп няма общо нито с едт версията,нито с Коко Мадмоазел,различен парфюм е.Обмислям дали да не си купя и Коко едп,много го харесвам!placebo7,според мен заложи на сигурното Un Jardin Sur Le Toit,което вече си пробвала да не стават изненади,но аз без да се замислям съм за Нилските градини,които са ми летен фаворит,но без предварителен тест недей!

Доста съвпадения имаме javascript:void(0);   Новото ми откритие Gucci Bloom Nectare Di Fiori .... по-хубав е за мен от оригиналния Блум и изключително много ми прилича на един мой летен любимец от преди години   
https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Beyond-Paradise-530.html
Много елегантно балансиран. Явно освен пачули ,ванилия ,жасмин ,харесвам и тубероза,въпреки ,че във Фракас ми е много химическа ,от време на време ме дразни,трудни отношения имаме..
Даже го поръчах вече.

# 220
Цитат на:  link=topic=1075960.msg37774566#msg37774566 date=1543323284
placebo7,според мен заложи на сигурното Un Jardin Sur Le Toit,което вече си пробвала да не стават изненади,но аз без да се замислям съм за Нилските градини,които са ми летен фаворит,но без предварителен тест недей!
Bright Crystal, с подчертаното заби още един пирон в колебанието ми Laughing но май ще послушам съвета ти и ще поръчам Un Jardin Sur Le Toit  и мостра от другия. Присъствието на морков и домат в нилските градини гъделичка любопитството ми страхотно.
Благодаря ти за отговора  Hands Thumbsup
Много е странна морковената нотка в Нилските и аз лично никога не го препоръчвам насляпо. Мен ме дразни, въпреки че го носех едно време, сега вече не.
Покривните обаче са ми абсолютен фаворит и много ги обичам.

Да, давайте за ретро ароматите, ще е интерсно. За мен черната версия на Гучи Блуум е ретро отвсякъде. Ретро бели цвета, специфични за отминали години. Харесвам го, спокоен е, но имам Блуум и ще си нося него, защото е подобен, но по-модерен, какъвто точно предпочитам в този момент.

# 221
  • Бургас
Не знам Ковачева,ако се включите наистина ще е интересно и аз така мисля.Нямах предвид определение за ретро,по-скоро да посочваме точни парфюми,които определяме за такива.Иначе аз веднага мога да започна с Шанел5,друг много ретро за мен е Коко,аз го харесвам обаче Шалимар,Мъст на Картие,Dior Miss Dior Eau de Toilette Originale,,Амуаж Диа,Jicky,Пантерата на Картие не ми е мега ретро,но да кажем има такива препратки поне за моя нос,Самсара,Опиум,Sisley Soir de Lune,Шанел19,Kelly Calèche го усещам изключително ретро,24 Faubourg,Knowing,Aromatics Elixir,Climat и други.Мимозата,Гучито е разкошно,веднага ми влезе под кожата.Heart Пели,аз съм за Нощният Трезор или Бонбон тази версия,която си посочила ти на ЛВЕБ не мога да я възприема,особен ми е този парфюм,но пък на теб може да ти хареса.Blush

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 19:09 от Bright Crystal

# 222
  • The Evergreen State
Понеже писах за Valentino Donna няколко поста по-напред а стана дума за ретро, за мен той е ретро. Остатъчната миризма е лека розова пудра като в грим. Това завършва класическият му образ но пудрата дава това ретро усещане което не би допаднало на жени които търсят нещо с по-модерно звучене.

Розата в него напомня леко на мускалчетата българска роза и тук той отново няма да се хареса на всички които не харесват тази асоциация и засилва ретро излъчването му.

Колкото и да ми харесва Valentino Donna, не го препоръчвам без тест заради горните две неща.

Като цяло най-ретро аромати за мен са тези в които усещам пурда и грим в драй дауна.

Пели и трите аромата на които си се спряла са мощни, сладки, плътни и специфични, има голям риск да не ти харесат щом не ги познаваш. В една графа са с оригиналния LVEB или Flowerbomb Viktor and Rolf, най-общо казано разбира се като ориентир какъв тип аромати да очакваш. Оттук и трите са много индивидуални и всеки един от тях има и фенове но има и хора които не ги харесват. Моят съвет е не дей без тест или проучи повече за тях.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 19:36 от Athena

# 223
И на мен Кристалче : ) ,обаче имма спомени , че не ми хареса първоначално оригинала или може би е бил Аква версията ?! Та затова ги подминавах с пренебрежение и оня ден ,докато чаках детето в МОЛ-а да излезе от час и от скука изпонапръсках няколко парфюма ,като единия беше този.МММММ красота,поръчах го утре ще дойде.Пробвах и Флоренцията двоумя се,има нещо -Да и нещо НЕ,но пък е силен присъствен,може би зимата ще му подхожда..

Ретро парфюми за мен са Шанел № 5 това е ясно,имам го ,защото така съм си решила ,че всяка жена трябва да мине през един такъв аромат..,както и да има перли под някаква форма..Не се смейте! : ) друг ретро ми стана Eau du Soir Sisley , по едно време бях вманиачена по него и от този период все още имам 3 непълни бутилки .. Други ретро  са  ми е Фракас,Хабанита , Beautiful Estée Laude , Десиделла на Нина Ричи ,Амариж, Champs Elysees , 24 Faubourg, Опиум,Самсара ,Пантерата ми клони и тя към ретро,но я харесвам.
Шалимара сякаш не ми е ретро...

# 224
За мен ретро са предимно алдехидните аромати и съдържащите комбинацията бели цветя и карамфил, както и циветка.

Първообраз за мен в света на парфюмите като ретро е Clin d'Oeil Bourjois (https://www.fragrantica.com/perfume/Bourjois/Clin-d-Oeil-16879.html), а съвременните му аналози са  Clin d'Oeil Passionate Bourjois и BOURJOIS CLIN D'OEIL NIGHT MUSE. Имам ги и двата и си ги пръскам предимно вкъщи, когато съм облечена с дебела плетена жилетка или съм в спомен за "учителката с големия златен пръстен".

Ретро ми е Amarige Givenchy https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Amarige-3.html

Опиумите (всички версии) на Ив Сен Лоран.

First Van Cleef & Arpels и Obsession Calvin Klein.

Le Baiser Du Dragon Cartier ми звучи на мен ретро, въпреки че не съдържа алдехиди, карамфил https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Le-Baiser-Du-Dragon-310.html

Maroussia Slava Zaitsev си е типично ретро, макар и много добро балансирано и незнайно защо н амен ми мирише на канела в базата https://www.fragrantica.com/perfume/Slava-Zaitsev/Maroussia-1196.html

Италианските на Roccobarocco и едно много любимо мое ретро, което за жалост претърпя преформулиране и му бях сърдита, но не се сдържах и го поръчах. Ми влече ме – Roma Laura Biagiotti https://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Biagiotti/Roma-628.html

Това се сещам на прима виста, със сигурност бих причислила още в тази категория – ретро.

Общи условия

Активация на акаунт