Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 489
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ще ме насочите ли към мъжки парфюм, от който ти се подкосяват краката.
Армани с кедър е любимият му и Диор Саваж. Останалите май не му пасват толкова добре.
Благодаря предварително.
Може да тествате тези - за мен са чудесни:

Abercrombie & Fitch First Instinct Blue  for men - https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/First-Inst … t-Blue-50034.html

Versace Pour Homme Dylan Blue for men - https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versace-Pour-Homme-D … n-Blue-40031.html

Coach Platinum Coach for men - https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Platinum-50777.html

# 196
Въпрос към познавачите на Монталите - ако трябва да избирате между Roses Musk и Pure Gold - кой бихте си взели? Пробвала съм и двата по веднъж и ми харесват еднакво май, освен това съм везна...

# 197
Въпрос към познавачите на Монталите - ако трябва да избирате между Roses Musk и Pure Gold - кой бихте си взели? Пробвала съм и двата по веднъж и ми харесват еднакво май, освен това съм везна...
На мен Монталите по принцип не ми допадат или поне тези които съм използвала,но съм за Pure Gold с двете ръце Simple Smile

# 198
  • София
Темата е много напреднала и сигурно интересна. Благодаря за нея на Денси Simple Smile

Литри не знам дали искам да имам от някой парфюм. Нямам и парфюмен подпис, макар че някакви хора ме асоциират с дадени аромати или поне отбелязват, че съм "отново с онзи хубавия".

Отдавна не се бях изненадвала от парфюм. Неочаквано ми хареса нещо на Clinique. Винаги съм подминавала марката с понамръщване, защото са посредствени в бялата козметика, а в декоративната направо ужасни. Но ми попадна една мостра покрай покупките от Черен Петък на Aromatics in White. Два дни го носих, може би имам за още два. Мек, нежен и съвсем леко палав флоренталец е. Бялото заблуждаващо създава очаквания за бели цветя, такива почти няма. Усетих много балансиран букет от свежа роза и току показващи се други цветя - виолетката е истинска и ухае като самия цвят, а лабданумът - омаен (оказва се че много ми харесва това цвете, но го познавам само от парфюми). Пиперът при отварянето е много лек и ненатрапчив, нищо пощипващо и нахално няма в него. Базата е приказно балсамова и мека.

Червеният Шанел си беше чинно наличен в Палермовската Сефора и също беше включен в промоцията от 15% намаление на всички марки. Изненадах се много като се запознах с него - мекота, добрина, човечност. Нищо общо с марката обаче. И никаква трайност поне при мен.

# 199
  • София
Четох преди малко, че Метресата на АП е спряна от произодство, пък гледам почти навсякъде се предлага. Знаете ли нещо по въпроса? Да знам да се запасявам ли Grinning

# 200
  • София
Аз пък вчера изненадващо харесах един Opium flower shock. Следващият път ще разуча и другите версии, но до сега съм подминавала YSL. Едноименният ми се е струвал твърде силен и натрапчив. Независимо,че си падам по сладост има парфюми, които ми харесват, но не мога да нося.

# 201
Черният опиум ми е голяма любов Heart

# 202
Какво се случи с Натали Никол --липсват ми постовете и  с  описание на парфюми..

# 203
Здравейте! Извинявам се, че нахлувам в тема директно с въпрос. Моля някой да ми припомни дали в Сефора има мини тестери. Колебая се дали харесвам един Задиг и Волтер и искам да пробвам да го понося няколко дни.

За не съм офф ще кажа от кои парфюми искам литри 😁 Mon, Gucci 2, Coco mademoiselle и може би Marry me.

# 204
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Поръчах си ( от Parfimo)  и дойде  Jacomo for her, преди това го мирисах няколко пъти в DM, уж ми хареса, сега ми мирише на спирт и крем за бръснене Каро. Леко съм разочарована, ще го почакам да видя как ще е по-късно през деня.
Другата ми покупка - Elizabeth Arden 5th Avenue EDP,  засега ми стои лимонен.

# 205
Synshine допада ли ти Авенюто? Аз  усещам също лека зелена нотка,много свежа ,но не и лимон. Леко кисела,цитрусова. На мен това ми е супелр любим аромат. Много приятна,пролетна,свежа и цветна композиция. Усещам лайката и люляка,малко вянилия, пудра.

# 206
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Synshine допада ли ти Авенюто? Аз  усещам също лека зелена нотка,много свежа ,но не и лимон. Леко кисела,цитрусова. На мен това ми е супелр любим аромат. Много приятна,пролетна,свежа и цветна композиция. Усещам лайката и люляка,малко вянилия, пудра.

В интерес на истината, права си, нещо цитрусово е, не точно лимон. Приятен е, утре ще го пробвам него.
Преди време мирисах Elizabeth Arden Green Tea, също ми хареса, и един друг, но не се сещам кой Arden беше, малко пиперен е.

# 207
Агентче,и аз съм получавала много комплименти за Алюр и като ми свърши,което няма да е скоро ще си го купя отново ЗА МЕН този парфюм е вечен.Откривам сходства във вкусът ни към парфюмите,три общи любимеца имаме
Кои са те, Кристал и още по-важно - кои са другите ти любимци, да ги поогледам и да си ги сложа на уишлиста във Фрагрантика! Grinning

Четох преди малко, че Метресата на АП е спряна от произодство, пък гледам почти навсякъде се предлага. Знаете ли нещо по въпроса? Да знам да се запасявам ли Grinning
Линк, моля!
А също ако я ползваш от години можеш ли да ми кажеш дали намираш разлика във трайността и. Не я усещам вече 15 мин след апликация. Вярно е, че не се заливам и че околните казват, че се усеща деликатно/слабо, но все пак!

Тази тема е много вредна! Един пост написах и 3 дни по-късно поднових 2 стари (J'adore & Organza) и добавих и YSL Cinema - така всяко дете и баща им има какво да ми подари за Коледа. Оправдах се пред себе си Черния Петък, че това хоби уж го бях сложила под контрол!

Чета внимателно и препоръките ви за мъжки - трябва да е много свеж и леко мъжествен и подходящ за офис (как пък отсам океана все се намира някой с алергия към парфюми?!?)

# 208
  • The Evergreen State
На мен Valentino Donna все повече ми влиза под кожата. Купих го преди няколко седмици спонтанно и усещам че вече се привързвам към него. Построен е около роза, но тя е блендирана с фина кожа, пачули и идея ванилия което го вади от рамките на чист флорал, придава му дълбочина, характер и зрялост като същевременно стои много фин и елегантен. Ванилията тук е само загатната и е много пестелива което спасява парфюма да не е твърде сладък и лепнещ. Роза, кожа и пачули са смесени изключително премерено като оставят много тънък и искрящ шлейф. Двете пръс които слагам сутрин усещам до вечерта, но само при движение, за мен е напълно достатъчно.

# 209
  • София

Линк, моля!
А също ако я ползваш от години можеш ли да ми кажеш дали намираш разлика във трайността и. Не я усещам вече 15 мин след апликация. Вярно е, че не се заливам и че околните казват, че се усеща деликатно/слабо, но все пак!

https://www.fragrantica.com/board/viewtopic.php?id=194305 ето тук.
Не я ползвам от години, миналата зима я купих и я разносвах основно пролетта.
На мен ми е любима в топло и влажно време. Като трайност не ме впечатлява много, при все че пръскам сериозно. Винаги подновявам след 5-6 часа.
Синема също я видях в горния списък. И аз съм и фен.

Общи условия

Активация на акаунт