Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 500
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
И аз свързвам ретрото с пудрената нотка най-вече. Не познавам много ретро аромати. Но винаги асоциирам като типичен ретро парфюм "Мадам Крез"и "Кобако"-силни, пудрени, от времето на мамината младост....Шанел 5 също.
Ето това е за мен ретрото. Всичко произведено преди 80-те и около за мен е ретро. Но пък са ми доста интересни. И бих носила при определени обстоятелства и настроения.
Имам желанието да се запозная с повече такива парфюми. Муск, рози също са ми ретро, но за мен в тази дума има повече хубав смисъл. Аз харесвам и ми е интересно всичко ретро.
Но както казах, доста ми е малък опита специално с такива аромати още и не познавам много от типичните класически ретро парфюми.
5 Авеню за мен също е ретро,но го обожавам.

# 226
  • София
Имах по едно време Nahema на Герлен, доста ретро и побързах да се отърва от него. Някои от пудрените аромати ми харесват и ги нося - Narciso Rodriguez Poudree, Valentino Valentina Poudree. Те за мен не са ретро, "модерна" пудра са. Valentino Donna също ми звучи добре.
Усеща ли се тамян в Clinique Aromatics in white?

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 20:21 от Lizia

# 227
Момичета един въпрос : имам от преди 3 години онлайн купен,не помня от къде Narciso Rodriguez for her EDТ шишето е розово и кутията е розова,а докато ровя от известно време гледам,че EDT наистина е в розова кутия ,но черно шише?!Нямах досега съмнения ,защото аромата е какъвто познавам със сериозна трайност обаче?Има ли промяна в последните 2 години или не?

# 228
  • София
EDT е в черно шише, EDP в розово.

# 229
Момичета един въпрос : имам от преди 3 години онлайн купен,не помня от къде Narciso Rodriguez for her EDТ шишето е розово и кутията е розова,а докато ровя от известно време гледам,че EDT наистина е в розова кутия ,но черно шише?!Нямах досега съмнения ,защото аромата е какъвто познавам със сериозна трайност обаче?Има ли промяна в последните 2 години или не?
Тоалетната вода е в черна бутилка с розов надпис и розова кутия. Парфюмната вода е в розова бутилка (флакон) с черен надпис в черна кутия. Аз не съм виждала розова кутия с розов флакон на този вариант. Откъде е купен? Дайте снимка.

# 230
" Мадам Крез" беше любимия парфюм на майка ми😊, ползваше го докато тотално изчезна от магазините. Последната бройка й я подарих аз, когато бях студентка, бях я купила предварително и я крих до рождения й ден, защото ми бяха казали, че повече няма да се произвежда. То май и не съм го виждала от тогава този парфюм, но още помня аромата. След дъъълго търсене на еквивалент, в крайна сметка в момента използва доста често Маруся на Зайцев, Черути 1881, класическата версия, както и Експлозив на Айгнер, зелената ябълка на Дона Карън. Това са ми и на мен май доста ретро аромати, но са хубави.

# 231
харесвам доста от парфюмите, изброени в темата, като ретро и не всички приемам като такива
този, който е най-ретро за мен, е лулу на кашарел - опаковка, кутия, аромат ... всичко крещи "дърт ужас" Joy

# 232
На мен пудрените не са ми ретро, по-скоро са някак като гримьорната на актриса – много суета и грим на едно място. На моменти ги обичам, на моменти ми звучат позьорски.

# 233
За мен най-ретро аромата до който съм се докосвала е Кристал ЕДТ на Шанел.Представям си белокоса баба от 70-те години с червено червило и подредени бели букли,напръскана с него.Улра,мега ретро....

# 234
  • Пловдив
Ааааа, не така с лошо за Лулу на Кашарел. Любим ми е. Stuck Out Tongue Winking Eye
Амариш на Живанши при мен води класацията на ретро мирис.

# 235
  • Франция
Сигурна съм, че имаше такава тема, и то немного отдавна Simple Smile
Бях писала тогава, ще си кажа пак - лично за мен не е правилно да сложа над век история на парфюмите в една група "ретро", най-малкото защото възприемането и отношението ми е различно. Мога да ги разделя най-малко в три групи (даже и в повече, но нека да не досаждам Simple Smile )
Старомодни - това са за мен стилове отпреди 20-25 години, които дори в някакъв момент съм харесвала, но в момента са ми твърде старомодни. Като обувките на платформи, прилеп ръкавите, подплънките на раменете и ламената нишка Satisfied Техен аналог за мен се явяват хитовите парфюми от 90-те години на миналия и началото на новия век: акватиците като L'eau d'Issey, Cool Water, Acqua di Gio; всичките карамелено-сладкишени потомци на Angel; Coco Mademoiselle и Allure на Шанел, ослепително белоцветни като Амариж. Някои от тях съм обичала и съм носила някога, но вече не бих.
Ретро - лично за мен, за да е стилът ретро, трябва да са минали около 50 години. Това са парфюмите от 60-те и 70-те години, алдехиди и шипри, като Aromatics Elixir, Rive Gauche, Dioressence и разкошния му близнак Amouage Gold, Chanel N°19 и др. Това са аромати, за които веднага си личи, че са от отминало време. Възприемам ги като аналог на късите рокли и прибраните на висок кок коси - изглеждат странно и не отиват на всеки, но са безспорен шик.
Класически - това са парфюмите от времето, когато се е създавала модерната парфюмерия. Това са за мен Mitsouko или Shalimar, Chanel No 5 или Bois des Iles. Те са като дългите вечерни рокли с голи рамене и ръкавиците до лактите или щапките с воалетка - по-миналия век са били всекидневна мода, сега ги носим само при специални случаи. Може да не ги харесваме, да ги мразим като неудобни, но са класика, т.е. образец.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 22:34 от Йоан Владимир

# 236
Има класически ретро аромати които много, много обичам! Guerlain Volt de Nuit extrait е най-красивият и благороден аромат който съм срещала. Имам го и в ЕдТ. Пак го обичам, но няма плътността и нюансите на екстракта.

Rochas Femme, Youth Dew, Оscar, Bandit, Fracas и подобни са ми ужасяващо, агресивно ретро, но Dana Tabu обожавам. Blush Heart Eyes  Имам 2 бутилки за всеки случай. Нося го през студените уикенди, и ми е празнично, подправково, и уютно. И винтидж. Heart Eyes

Всъщност, харесвам доста ретро аромати, особено алдехидни. Дори се обръщам след тях, интересно ми е коя е носителката. Правят много силно впечатление сред масата сухи сладкарски изделия (които нося и аз).
Хаха, миналата есен тръгнах по дирята на Бизанс в метрото, но по погрешка тръгнах в друга посока и я изгубих.  Laughing
Това лято заведох моя Бизанс на море. Много ме радваше там.

Самсара също е фантастична (според мен), и много ретро. Но си я обичам. Heart Eyes
Nahema върху мен се развива като люляци с майонеза. Роза няма.
Шалимар и Жики не са ми ретро....може би носталгично винтидж, но не ретро. Преполагам, заради реформулацията.

Бръснарското нероли и тубероза ми навяват спомени за отдавна отминали времена, и хич не бих ги носила (Фракас - не). Съвременната интерпретация на нероли обаче ми е много по вкуса, и имам доста любимци с тази нота.

Всички горепосочени са си ретро...Кои по-съвременни са ми ретро? Dior Poison, Lancome Poeme, Tresor, Amarige, 24Faubourg  Heart Eyes, Esprit d'Oscar....Харесвам ги всичките, въпреки това.

# 237
  • Франция
Nahema върху мен се развива като люляци с майонеза. Роза няма.
Интересно е как всички възприемаме различно този парфюм Simple Smile
Nahema за мен е предимно зюмбюли! Имам останало доста прилично количество чист парфюм от него (май вече не се произвежда), забутано някъде в къщата на родителите ми. Трябва да си го изровя и да видя дали ще мога да го нося.

# 238
  • София
По отношение на ретрото - Basila вече е написала и моите усещания. Simple Smile
Пудрата не ми е ретро, а я намирам за много уютна. Ретро за мен са алдехидите, белите цветя, карамфилите, циветката. Най-типични ретро аромати за мен са Клин Дойл, Кобако, Глория Вандетбилд, Слънчогледът, Амариж, Шанел 5 и др.

# 239
Искам Ermenegildo Zegna Essenze Haitian Vetiver от както го помирисах за пръв път ми хареса супер много. Като фен на ветивера го намирам за доста добър. Но уви все още го нямам ... Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 03:59 от gordanz

Общи условия

Активация на акаунт