Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 484
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Забравих и Черути 1881. Изпръсках си една бутилчица с кеф, приятен е-доста пудрен и на мен ми хареса,но няма да го подновя,има доста по-интересни аромати.
От сто дни си чакам мострите от нотино...и те ще вземат да ги пратят в централата на офиса, хем съм посочила друг адрес-много ме дразнят.Сега ще чакам 100 дни.
Днес питах за Фентъзито в близката парфюмерия-еми имат сто парфюма,от доста по -висок клас,най-различни,баш този го нямаха.
И да кажа,че разносвам тези дни  Еclat de apredje. И трайността сякаш не е чяк толкова слаба. Усеща се близо до кожата и хубаво ми стои. Обаче си усещам лимона и това е. Почти нищо друго. Никакви люляци, божури-никакви цветя.
Цитрусув ми е. Но ми е приятен за през деня и вчера си го усещах поне 4-5 часа.
Пролетта ще е чуден. Непретенциозен, универсален,ежедневен аромат. И подозрително много взе да ми напомня на 5 Авеню,може би и заради това ми харесва.

# 241
https://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Byzantium-38117.html
Този парфюм наистина ли много прилича на Sweet oriental dreams Montale?

# 242
Много ми хареса класацията на Йоан Владимир. Flowers Hibiscus Наскоро се сдобих с едно ретро Simple Smile Шанел 19- стар любимец. Мирисах , чудих се и накрая взех едт, защото ми се стори че ще го нося повече и че не е толкова променен като че ли. Не сбърках , носи ми голяма радост. Мисля, че когато става въпрос за ретро аромати в темата трябва поне от кумова срама да се демонстрира малко повече уважение.. ако не за друго то поне за това че ретрото е преди модерното. В много постове подмятането е с негативен знак, това не прави пишещите знаещи и модерни.Не визирам сегашната дискусия.  Това си е лично мое мнение, не ангажирам никого с него. Такива аромати носех на младини- Шанел 5, Фобур, Самсара о ужас, Роша Фам.. сега на старини търся модерности SmileySmile Баланс му е майката Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 10:06 от Chocolat_

# 243
  • Sofia
Задушлив ,евтин ,сладък и потлив мускус е   Byzantium.

За мен  ретро са ароматите с карамфил, сапунено нероли,  мазна тубероза, циветка и алдехиди. 24 fouburg hermes, knowing EL, magie noire  ,
Climat lancome .... Поотделно  всяка от нотите  може да е хармонична в модерна  композиция. Пудрените ги обожавам,  за мен са топли и носталгични. Синият час и Самсара нося вкъщи, за околните  са бебешки.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 10:00 от Karen

# 244
  • София
Има прилика в базата, но е твърде химичен и задушлив, докато Монтал е по-нежен и по-премерено агресивен.
При мен всички Тесорита (спрейовете) имат нещо неприятно задушаващо и предизвикващо гадене. За сметка на това, душ-гела от тази серия си го купувам точно заради приликата с един от двата ми най-любими Монтали. След къпане с душ-гела обичам да си сложа Сладкия сън и се чувствам невероятно, когато навън времето е най-неприятно.
Карън го написа точно. За мен Тесоритата (спрейовете) винаги имат една потна нотка.

# 245
Да изпотени са всичките.

Имам и носех доста ретро парфюми, сега обаче не съм на такава вълна и не посягам към тях. Няма да се разделя обаче, защото са си класики и ги харесвам.
За съжаление свързвам някои от по-старите парфюми със силно неприятни личности и това ми влияе да не ги понасям.

# 246
  • Бургас
 Ау,темата гърми:blush:,аз също не свързвам пудреността с ретро,пример Пудрения Нарцисо,обожавам го този парфюм и не ми е ретро.Друг да кажем старомоден парфюм ми е Класик на Готие,подкрепям мнението на Chocolat_също много харесвам Шанел19едп,както и Коко,макар да съм убедена,че ако си купя втория няма да го пръскам често.Интересно само Deziderata отбеляза Поем за ретро,убийте ме,но аз не го усещам ретро или поне не така смазващо ретро като другите изброени в предишния ми пост.Поем бих носила и сега.Heart

# 247
Мис Бингли, щом харесваш пудрени аромати, бих ти препоръчала да пробваш 1881 Edition Blanche Cerruti for Women. Страшно нежен, ненатрапчив и уютен пудрен аромат. Лично аз го харесвам много повече от класическия вариант. На моята кожа ухаеше приказно и с часове, но подарих почти пълна бутилчица. Бях го купила терапевтично в много тежък период от живота си и в последствие установих,  че независимо колко е прекрасен този парфюм, винаги ще го свързвам с онзи момент. Но определено си заслужава✌😊, не е истина  и  колко коплименти отнасях заради него😁!

# 248
 Днес пробвам новото Гучи Блум- Нетари ди Фиори, и тъна в блаженство  Heart Eyes
 Тук туберозата определено не е така мазна и тежка. В самото начало усетих черен чай, подобен на този
 в Червеният чай на Булгари, както и силно забележим цветен букет.

Колкото повече време минава, толкова повече прилича на първообраза, но е в пъти по-носим от него.
 Чаената нотка е тук, долавям и малко червени плодчета. Много интересен, развива се, за разлика от
 оригинала.
 Има и една леко загатната унисекс нотка, мисля че би стоял добре и на мургав мъж, който пуши пури.

# 249
  • Бургас
Да,да,да новото Гучи е самата прелест и според мен е по-носимо от предходното издание и по-хубаво от него поне за мен.Трайността му също е много добра,парфюмът е много добре направен и цената му в нета е съблазняваща за покупка.Stuck Out TongueМисче,почти съм убедена,че Нетари ди Фиори е напълно твой парфюм.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 10:51 от Bright Crystal

# 250
  • София
Много ми хареса и на мен класификацията на Йоан Владимир!

Емоциите ми във връзка ретро ароматите са различни - имам любимци, които толкова ми харесват, че бих искала да са в групата "класически". Такива са например Chanel 19 u Magie Noire. Но имам предвид старите нереформулирани версии. За мен това са аромати, които бих нарекла "вечни"!
Имам и напълно сложни до степен нетърпими ретро аромати, които така силно ме смущават, че не бих си ги причинила. Всъщност истината е, че моментално пред очите ми се появяват два, които направо ме стреснаха като ги тествах. Това са Samsara u Knowing. А уж не се плаша лесно от парфюми. Wink

# 251
Мис Бингли, щом харесваш пудрени аромати, бих ти препоръчала да пробваш 1881 Edition Blanche Cerruti for Women. Страшно нежен, ненатрапчив и уютен пудрен аромат. Лично аз го харесвам много повече от класическия вариант. На моята кожа ухаеше приказно и с часове, но подарих почти пълна бутилчица. Бях го купила терапевтично в много тежък период от живота си и в последствие установих,  че независимо колко е прекрасен този парфюм, винаги ще го свързвам с онзи момент. Но определено си заслужава✌😊, не е истина  и  колко коплименти отнасях заради него😁!
Значи задължително ще го погледна. Благодаря. В класическото Черути имаше една нотка,може би здравецът,която ме дразнеше мъничко. Ще видя сега компоцията на този във Фрагрантика.
Кристалче, много моля за линк към споменатия парфюм?

# 252
# 253
Много благодрая!
Сега ме хвърли в размисли аз кое точно съм тествала-този или класическия,че бутилката е същата. Вероято е класическия обаче. Хич не обърнах внимание.

# 254
  • София
... Всъщност истината е, че моментално пред очите ми се появяват два, които направо ме стреснаха като ги тествах. Това са Samsara u Knowing. А уж не се плаша лесно от парфюми. Wink

Много обичам Самсара. Но аз съм страстна любителка на ретро ароматите. Особено през зимата - все едно ги пия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт