Парфюмни размисли и страсти - 221

• 68 459
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • The Evergreen State
Ех момичета къде ме върнахте с това ретро, сетих се за Anais Anais Cacharel. За мен ретро не е лоша дума, за мен е синоним на винтидж. Обичам винтидж стила, дори и в мебелите и в сградите и обзавеждането.

Всеки си има своите понятия кое какво е което е напълно ок разбира се. Моите разбирания са че всичко новоизлязло е модерно (съвременно) и всичко старо е ретро (кое е старо или съвременно е много относително за всеки). Всичко старо е било някога модерно и всичко старо което се продава до ден днешен е класика (устояло е на времето, колко точно време дефинира класиката пак е относително). Съгласна съм с изказаното мнение да уважаваме класиката дори и да не харесваме всичко от нея но това е въпрос на разбирания и възпитание.
Мисля също че отдавна наложилите се марки парфюми гравитират около нещо тяхно си характерно за марката и дори и новото е в духа на предните парфюми и кимва към старите забравени техни издания, нямам идея дали успявам да изразя точно мислите си но това осезаемо усещам например в Гучи, Живанши, Герлен, Ланком. Аз съм традиционалист и това ми харесва. Не бих се престрашила да нося много стари парфюми точно за да не се почувствам старомодна, но се наслаждавам на новоизлезли с ретро звучене. В тази категория слагам например пудрени, алдехидни, чисто цветни, шипрови, или леко анималистични.
За себе си предпочитам новоизлезли аромати, нямам желание да нося стари.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 13:48 от Athena

# 256
На мен много ми допадна класическото Гучи Блум,ЕДП щом си изпръсках една бутилка без да се насилвам и мислех да отстрелям на сляпо новото,но след коментарите без тест -не бих,май....

# 257

Аз по моя въпрос.

# 258
  • виртуално
mimozata
На шишето има ли надпис от долу ?
Все си мисля, че това е EDP и по неизвестна причина е в кутия на EDT.
Може и да съм пропуснала, но откъде го имаш?

Факт е, че имам EDT, но с прозрачни ръбове. Придобито от размяна, но вече не помня от кого.
Моето със сигурност е добро менте.

# 259
За мен  ретро са ароматите с карамфил, сапунено нероли,  мазна тубероза, циветка и алдехиди.
И за мен така. Особено, ако всички тия неща са наблъскани в един и същ парфюм, както е обичайно за много от тях.
Добавям и мъхове.
Общо взето, 90% от шиприте са ми неприятно ретро и мога спокойна да бъда убита с тях.
Някои обаче харесвах и носих преди 4-5 години, сега не съм на такава вълна. Палома Пикасо ЕДТ, класическият Пойзън /него и сега не бих го върнала/, Идън на Кашарел и Мъст на Картие.
Наскоро се бях напръскала с Органза в един магазин - ами страшно хубава и женствена, но просто не се чувствам себе си.

# 260
Бях се зарекъл да не купувам Диор или Шанел, виждат ми се неоправдано скъпи, но пусти промоции... Не издържах и поръчах Саваж ЕДТ от Елинор, тествах го преди доста време в мола и беше приятен, дано не остана разочарован в последствие.

# 261

Моето мнение за т.н. стари, ретро парфюми на 100% се прикрива с това на Йоан Владимир bouquet, само дето аз нямаше да мога така точно и систематизирано да го формулирам, та няма и да се опитвам.

Аризона, аз съм диаметралната противоположност на твоите усещания. Дай ми на мен шипри, колкото повече алдехиди и мъхове, толкова по-добре. Канелените, карамфилови и плътски парфюми и на мен ми натежават и не мога да нося.
Обичам "бабички", не всичко и всички, но са ми слабост. Носят ми усещане за една особена изисканост, една перфектна простота и класа.
Умирам от кеф, когато се налага да съм облечена строго официално, да се полея с Miss Dior - https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-223.html или Шанел 5, получава се неочаквано добра комбинация, а и никой до сега не е реагирал негативно (или не му стиска Simple Smile).  newsm48
Или на парти, или друг повод, с рокля и обувки на висок ток, да сложа Льо Роа Солей Салвадор Дали и да се чувствам като кралицата на бала.  4470

А от класическият Пойзън и нему подобни бягам като дявол от тамян. Хронически не ги понасям нито върху мен, нито върху друг, способни са да ми обърнат стомаха сама като ги регистрирам от далеч. Не знам какво точно така силно ме дразни, а в базата си са ми направо стряскащи.  newsm43

# 262
mimozata
На шишето има ли надпис от долу ?
Все си мисля, че това е EDP и по неизвестна причина е в кутия на EDT.
Може и да съм пропуснала, но откъде го имаш?

Факт е, че имам EDT, но с прозрачни ръбове. Придобито от размяна, но вече не помня от кого.
Моето със сигурност е добро менте.
Има надписи обаче са в стъклото и не всичко различавам.Подарък мисля,че онлайн е поръчван ,но не от Бг..
Много е траен и познавам от преди аромата той си е ..Както и да е на свършване е и ще поръчам нов.

Вярно за EDEN  леко ретро си е ,много ми беше любим на 22-23 години като бях.

# 263
И аз не си обяснявам еднаквия цвят на кутията и флакона. Има вариант да е парфюмна вода, поставена в такава за тоалетна, да е бил някакво лимитирано издание или за определен пазар. Дали не е купен като тестер, в комплект, откъде е купен и още доста неща могат да са от значение. Щом ти харесва, значи всичко е ок в крайна сметка. Simple Smile

# 264
Докато сме на вълна ретро аромати, да питам😊- някой има ли впечатления от ароматите на Old Spice? Знам, че са класика и в по- старите книги  и филми готиния тип винаги ухае на Old Spice, та реших да питам. Рекламата им е брутално тъпа, ама пък може ароматите да са добри. В нашата дрогерия се намират някой друг Spice, ама никога не съм посягала към тях🤔

# 265
Не знам дали говориш за тези червените серии дезодоранти и шампоани дето го има навсякъде почти. Аз имам впечатления от мъжките дезодоранти само. Мъжа ми си беше купил,брат ми също. И колкото и ретро да са(пак казвам,за мен ретро носи най-положителния смисъл) ми допадат ужасно много. Даже понякога  си отварям дезодоранта на мъжо и си го мириша. Той има класическия. Има и един с ягода, много интересен и много приятен. Няколко вида са.
Някак си не знам, но са ми привличащи и ми допадат.

# 266
  • София
Олд Спайс са си класически афтър шейви (говоря за тези от красивите описания от книгите). Хубави са. Приятни и мъжествени. Старите версии, които не знам дали и къде могат да се намерят в момента, са много хубави. Моят съпруг по едно време си беше купил 2-3 вида, но нямам конкретни спомени, а само като общо усещане. Новите са хубави в качеството си на афтър шейви и дезодоранти. Нямам наблюдения, защото съпругът ми не ги ползва (контрира отвратителните реклами). Не са парфюми и нямат тази функция, но винаги е приятно мъж да ти замирише добре след бръснене. Simple Smile

# 267
Много интересни мнения за ретрото изчетох, впечатли ме Йоан Владимир.  Почти всичко сте казали, единствено допълвам, че освен ретро парфюми обичам и "извратени" съчетания на дреха с парфюм - дънки и бяла фланелка със Шанел 5; секси малка черна рокля, че и на висок ток с нещо мъжко; лятна рокля с Палома Пикасо - такива едни дето да те накарат да подушиш 2 пъти лудото Ленче Grinning От всички тези ретро спомени ми се доноси страшно 24 Faubourg ! Grinning Grinning Grinning

За капак дадени миризими ги свързвам с дадени хора, които или са ми ги подарявали или съм ги носила "по тяхно време", ерго всякакви Issey Miyake'сти и всичко унисекс, което далечно ми напомня за тях е аут, етц., етц.!

... мъжки - трябва да е много свеж и леко мъжествен и подходящ за офис...
За мен точно такъв парфюм е Bvlgari Pour Homme Soir - https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Pour-Homme-Soir-770.html  Peace
Безкрайно благодаря за препоръката, Sympathy! Hug
Вече е закупен (онлайн)... ако ММ не се окажe толкова изискан, колкото го представям  пред вас с огромно удоволствие ще си го нося аз! Wink
Бих посъветвал горещо, да опитате този чудесен парфюм:
Acqua di Parma Colonia Pura  - https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Acqua-di-Parm … a-Pura-45876.html
Скрит текст:

Смятам, че ако изключим по-високата цена, като парфюмни качества ще се впише идеално във Вашето търсене.
Благодаря за препоръката, Deetron (какъв як ник!)! С удоволствие ще го потърся!

Специално мерси и на Етоал за напомнянето за Метресата на АП. Подновен  и той! Доста спомени и любими аромати има в този "спрян от производство" списък, мдаааа.... годините си летят!

След точно 2 поста в тази тема се озовах с 1 подарък за ММ + 4 парфюма за мен + 6-7-8-9 тестера към поръчката! Дали не е добра идея да спра известяванията Grinning

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 19:21 от Agent Provocateur

# 268
Много интересни мнения за ретрото изчетох, впечатли ме Йоан Владимир.  Почти всичко сте казали, единствено допълвам, че обичам "извратени" съчетания на дреха с парфюм - дънки и бяла фланелка със Шанел 5; секси малка черна рокля, че и на висок ток с нещо мъжко; лятна рокля с Палома Пикасо - такива едни дето да те накарат да подушиш 2 пъти лудото Ленче Grinning От всички тези ретро спомени ми се доноси страшно 24 Faubourg ! Grinning Grinning Grinning
О, и аз правя такива комбинации и изобщо не ми пука, зави си как и на какъв акъл се събудя, а много често е точно -  състояние "Лудото Ленче". Мога да нося и три четири парфюма едновременно, един около врата, два различни на китките, и друг където намеря празно място. Лека и ефирна рокличка с мъжки парфюм....и ред други извращения. Simple Smile Имам една комбинация която наричам "шматка", преди да се облека в спалнята се напръскам с един парфюм и точно преди да изляза, забравила, или бързайки без да се замисля, хващам парфюма който е на порт мантото пред огледаното и се поливам отново. Сещам се след свършен факт, но пък се получават интересни комбинации. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
А 24 Faubourg ми се приносва рязко веднъж годишно и точно вчера, ей така спонтанно го водих на работа с дънки и пуловер.  Особен аромат е и след еднократно носене дълго време не се сещам за него.

Последна редакция: ср, 28 ное 2018, 18:07 от Sysly

# 269
  • Boston, MA
За мен най-ретро аромата до който съм се докосвала е Кристал ЕДТ на Шанел.Представям си белокоса баба от 70-те години с червено червило и подредени бели букли,напръскана с него.Улра,мега ретро....

Любимият ми Heart. Обичам шипри много, Мъст, Шанел 19, Кабошар (точно днес го нося),  Ароматикс Еликсир, Палома Пикасо, Дива, старите Есте Лодър-и (Knowing!),  Арте ди Гучи, Соар де Лун и тн и тн...

За мен най-отвратителният тренд от последните 20 години е виждането, че жената трябва да мирише на захарно петле и ягодки докато младее, а после поне на шоколадова торта. Това направи 90% от парфюмерията да e почти еднаква. Аз наистина не разбирам как се усеща някаква разлика между Ла Ви е Бел и последният Мис Диор примерно, или Си на Армани, за мен са крещящо сладки и дотам. Има цяла вселена отвъд сладкарницата и тя явно е ретро Simple Smile

Винтидж, доколкото разбирам, вече се казва всичко от 90те назад. Толкова да не мога да понасям тази квази гурмандщина в магазините в момента, че почнах да харесвам ретро ориенталци, коите преди време не търпях - като Поазон-ите например. Ейнджъл, Лулу, Идън, вече ми се струват богати и многпластови Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт