Фермата 4 - Съединение - тема 11 (19.11. - 25.11.)

• 31 854
  • 799
  •   1
Отговори
# 465
Не че ви е важно, но много грозни неща чета тук. И то за това как някой на някого е споделил скръбта си. И то от хора които доста са се излагали тук.
Както и да е. За мен темата приключи.

# 466
Много тъжно ми стана за Роман.
Млад е да загуби родител, още повече майка. Всеки реагира по различен начин на загубата.
Само ще кажа, че имам личен опит, когато си отиде внезапно баща ми, майка ми се промени коренно, стана гневна и .....абе не може да я познае човек и така вече 10 години

# 467
Голяма грешка от страна на Александра. Винаги съм усещала, че има нещо не както трябва в нея. Прекалено е умна, стратег и схемаджийка. Но да избере Лили беше много груба издънка. Но от друга страна полезна, защото даде шанс на Лили  да я опознае що за приятел-предател е. Много хитро оправдание си измисли: "Само от Лили няма да ме е яд да падна."  Но реално за мен поне извърши непростино предателство и на мястото на Лили щеше да ме загуби завинаги. А Лилето е душа човек и не го заслужава. Разбирам я че не и се връща сама в депресиращото общежитие - минала съм по този път. Лили прави голяма грешка, че се е насочила точно в България да си търси щастието - тя не е българка по природа и скоро горчиво ще се разочарова от българите. Дано все пак един намери щастието, което заслужава, защото е един от най-прекрасните хора, които съм виждала.

# 468
  • София
Все едно чета Митко. Simple Smile
Няма приятелства-предателства. Това е игра. В нея победителят е само един. Просто и ясно. Всеки избира пътя, по който може да мине крачка напред към финала.

А и стана ясно, че Александра е питала преди това Лили дали тя би я извикала на дуел и Лили й е отговорила с “Да”. Тогава защо Александра да не може да направи същото?
Те двете нямат драма с това.

# 469
За разкритието на Роман - по-скоро съм склонна да го приема като пред външен, необременен човек, не като пред член на журито. От друга страна - забелязах, че откакто са влезли Гинчев и Яни, той е като скачен за някой от тях, но пак допускам, че може да е, защото ги приема като свеж въздух на фона на обтегнатите отношения вътре, а не защото са жури. Такъв-онакъв, може да я всякакъв, но не вярвам да е чак такова перде, което би се възползвало от трагедията си, за да докопа имунитета.
Иначе има цялото ми съчувствие за сполетялата го трагедия. Не се наемам да съдя дали е трябвало да излезе нито дали баща му е прав да му се сърди - хора разни, реакции най-различни. Виждам, че е силен вътре, но като излезе, всичко ще му се стовари с пълна сила. Сега е изолиран и сред хора, не остава мегдан да се отпусне. Мисля, че като излезе, ще се сблъска челно с действителността.

На дуела съм за Сашка. Ай, стига с тези предателства. Имам чувството, че за някои потребителки участниците във Фермата са само черни и само бели - никакви други нюанси. На мен пък тази година са ми "най-хора" с добрите и с лошите си страни. Както писах още с началото на сезона (и още няколко пъти след това), тази година най-после продукцията уцели представителната извадка.

И кога най-после ще идва Владоооо? И защо изтеглиха всичко с 1 ден? За да могат да посветят днешния епизод на влизането Владо ли?

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 13:38 от pip4i

# 470
Аз пак ще кажа, че всеки има право да изживява лични драми точно както го чувства и иска. Затова са лични тези драми. Също и да сподели когато и с който пожелае и както пожелае. Не съдя Роман, не го окачествявам на база личната му драма. Всеки човек носи теглото си, кръста си. Всеки близък роднина също носи някакви обременености и си имат лични семейни истории, кой за какво и на кого се сърди.
Но в играта не одобрявам ужасно много неща. Пък те се случват на база лични характеристики освен всичко. Кой колкото може и има в крайна сметка-това и показва. С ясното дирижиране и на опосумите, както на всички ни е ясно предполагам вече.
Не одобрявам фокусирането върху лични драми в продукцията. Нито на Романовите, нито на Миленините, нито на който и да е.
За мен лично е ясно, че аз друг сезон едва ли ще гледам, не бях гледала предходните и не допусках, че толкова лични неща се намесват. Па семейства, па смърти, па любови и какво ли не. Очаквах игра и феърплей в игрите, стратегии, работа. А не "лични драми".

# 471
Да попитам, когато Бети влезе да "кандърдисва" Милена да се обърне към Бог,въпреки тежката и загуба, Роман там ли беше не помня,пак го гледах с паузи. Ако е било така си е жестокост от страна на продуцентите, при положение,че знаят за трагедията на Роман, да се говори по тази тема Sad

# 472
А, това пък допълнително, да. Аз не гледах тези проповеди, четох после за тях.

# 473
На мен ми е мъчно за Роман, но не оправдавам поведението му. Изобщо даже.  Peace
Милена много ме дразни като започне да говори пред камерата важно, важно с едни драматични паузи, сякаш кой знае, какво ще каже.  ooooh!
Скрит текст:
Дори не мога да си представя, че опосумите могат да постъпят толкова несправедливо не само с Лили, но и с който и да е участник.  #Crazy

# 474
Да, нали взела се е много на сериозно, а не е дорасла толкова,че да се вслуша  в мнение и да признае , когато не е права, за извинение и дума не може да става, но се държи все едно е безгрешна богиня

# 475
Скрит текст:
Този спойлер и аз го видях във фб страницата, но нещо не ми се вярва. И по какъв начин ще е съобщено за кого е амулета, ако Алекс знае предварително за какво да се бори и не направи така че Лили да спечели и тя така или иначе ще се върне?

# 476
  • На морето!
Аз не симпатизирам на Роман. С нищо не промени мнението ми снощният епизод.

Иначе гледах Гинчев и си припомних колко е противен. Тази година участниците са страшно работливи и много повече се доближават до идеята на формата, за разлика от миналогодишните драматични скатавки. Изобщо не разбирам смисъла да вкарват Гинчев, особено след като имал лекарска забрана да се натоварва. Опусумите имат чудесен "материал" от участниците но сякаш не знаят как да го оползотворят. Драми-скандали и изтъркани сюжетни линии. Не мога да повярвам, че още не са разгърнали любовната линия.

Относно дуела, Лили трудно ще пребори Александра. Александра е по-издържлива, по-бърза, по-жилава и по-нахъсана и с по-бърза мисъл. Залагам на Александра и то с голяма преднина пред Лили.

# 477
  • Другата България
Човек да не отиде на работа! smile3515 smile3511
Всичко сте казали. Hug
Присъединявам се към повечето от вас, и основно към мненията на smetanapalata. Всъщност съм съгласна с всичко казано от нея, това е и моето мнение. Снощи направо проспах епизода, особено след като започна личната драма на Роман. Съжалявам за него, за трагедията му, но както и при Гошо и Милена не смятам, че в предаването е мястото за такива прекалено лични за мен неща. Така симпатии не се печелят, не, че мисля, че това е била целта на Роман - не, по-скоро смятам, че продукцията си е позволила...ами за мен непозволени неща.
За дуела и спойлера-виждам, че вече не е спойлер, така че ще си кажа мнението - смятам, че това с пазара в Благоевград не е минало и от тук вече е ясен победителя. Доста тъпо от страна на продукция, журналисти и разни такива. Сега другите последващи спойлери няма да коментирам, ще изчакам неделя. Но за игрите останах така  Shocked Crazy doh smile3514. Значи миналата неделя на Митко му дават статични игри, сега тези две слабички момичета ще ги товарят с горящата каруца и намсикво още, силово естествено. Тия хора акъл нямат, чист късмет е, че все още няма някой сериозно контузен и дал ги  под съд за това. След Къртицата и случая с Ивайла Бакалова уж се очакваше да са си взели поука, но като гледам....просто съм шокирана, наистина.
За избора на Сашка - ами нямам проблем с това. Игра е, вече многократно писах, че всички са там за едни пари и високопарни слова за чест, предателство и приятелство са хипермегагига смешни. Избираш този, който смяташ, че можеш да победиш. Това и направи Сашка. Нямам никакво мнение за Лили, но изказването ѝ, че "иска да остане още една седмица, па може и две" ме хвърли в потрес. Така, така, седмица, две, и хоп-финал. И що и другите да не го искат? Играеш, губиш, отиваш си. Или печелиш и оставаш. Факт.
И не мога да пропусна Христина. Значи много е мързеливо това момиче. Освен всичко останало. Мрън, врън, ако може да спи дообяд, да не подхваща нищо, да надига чашката и да се скатава. Ами не съм ок с това.

# 478
Мери, изглежда си назад с един спойлер.  Hug Енджой дет се вика!

Не съм гледала още епизода,после ще ви чета,но се случи нещо странно на страницата във ФБ.
Доста странен СПОЙЛЕР
Скрит текст:
Пишехме си кротко под един пост и един младеж ми отговори,че всъщност Лили печели,но дават амулета на Алекс и тя остава.Това ми се видя пълен абсурд,но администраторите изтриха всички коментари на въпросното момче,хъм...

# 479
  • Другата България
 Hug А, всичко чинно си изчетох, и това го видях, но именно заради него казах, че не желая да коментирам, защото
Скрит текст:
не го вярвам, по мои бегли спомени амулета миналата година го дадоха преди дуел, а не след него, нито е редно, нито е правилно, а и никаква логика няма в това. Така че това за мен си е партенка.

Общи условия

Активация на акаунт