Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 407
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Честита Коледа на всички, само живи и здрави да сме.
Покрай празниците и аз прегреших с една сърма и една чушка.
Не знам, как сте с храната, ама вече ми се гади от яйца и месо, като че ли се задръстих.
Както беше писала Невена, много салати и все зелени... Въобще не са ми вкусни зелените салати, сега явно са пълни с нитрати, вкуса им е ужасен. Има само кисело зеле и туршии в този сезон.
Момичета, какви салати ядете, за да са режимни?

# 391
Аз ям туршии собствено производство (сурови, с млечно-кисела ферментация) и мариновани в зехтин с подправки сушени домати, също мое производство.
В Пикадили и в Била продават по-едри турски черита (поне до преди няколко дни) на съвсем разумни цени. И изсуших и мариновах над 2 кг.

# 392
И аз се чудя с салатите. За сега съм с айсберг + маслини и дресинг. Но взе и тва да ми писва. Покрай празниците наблегнах  на тестото и сега се чудя как да си свалям КЗ. Давайте идеи за салати, че освен руска нищо друго не ми се яде. Ще правя руска за НГ и няма начин да не си хапна малко. Но до тогава мисля здраво да стържа моркови и ряпа, за друго не се сещам.

# 393
Минавам да се похваля.
От 3 седмици забелязвам, че изключително са ми намалели мустачките.
До преди 5 години направо ако ги оставя бях като мъж. Постепенно обаче са започнали да намаляват.
3 седмици не съм ги махала. Нямах време, не ги оглеждам, ама се сещам, че не съм пипала. И тия дни се загледах. Вече е само почти незабележим мъх. Има и няколко по-дебели косъма. Преди също имаше дебели косми, но бяха в голямо количество, а сега са 3-4 от двете страни и изстънели.
За салатите  -  ям айсберг, маруля, магданоз, краставици.
Примерно на обяд беше салата от настърган морков, малко краставица, маруля, магданоз, замразен пресен лук.
Зеле нещо не ми се яде. Марулоядно съм си.
Не съм фен на туршии и кисело зеле. Предпочитам си пресни.

# 394
Зеле, морков, ряпа, тук-там айсберг и по-рядко някоя маруля... предимно това и аз, зеленчуците дето не им е сезон са ми странни сега и ги отбягвам. Така и не уцелих ни един път да са вкусни, едни такива никакви са ми. И домашни туршии, в тях поне знам че няма слагана захар или консерванти. 
Обичам марули много, обаче са ми най-вкусни в сезона им. Добре че се отучих салатите да са ми големи, поне сега зимата са по-скромни порции там колкото за гарнитура. Лятото сигурно пак ще почна да си ги правя по-внушителни, ама тогава зеленчуците са вкусни, а сега ги ям по навик само.
Гледам да разнообразявам примерно зелето един път с копър, един път с листа целина, един път с магданоз, къде с морков, къде без, там поне да мирише различно. Дали е с лимонов сок или оцет също много ми се променя салатата и се залъгвам някак че не е съвсем същото. Обичам го много ама си омръзва като е все едно и също. И маслините гледам да не вземам все едни и същи, те си се различават и те... и така зимата.
Китайско зеле с лимон и копър ми е много свежо. Ама лимонът не само сока му, ами направо наситнен лимон вътре в салатата. Ако имах вяра на купешките лимони, щях и кората да не му беля, обаче не смея че кой знае с какво ги третират. За който обича авокадо, ми го хвалиха че също се комбинира добре с това, аз така и не го харесах и не слагам.
Много ми харесва и настърган морков, разбъркан с малко заквасена сметана. Може да се овкуси и както Снежанка - с чесън и там копър или аз магданоз и целина му слагам. Тежичко си е де, не за цяла чиния салата да изям, ама в количество за гарнитура става.

# 395
  • София
Моите салати пък са големи- заемат цялата чиния и върху тях слагам основното. Хем то пуска вкус и върху самата салата и става различно. Laughing

За съжаление не обичам суров лук, репички, чушки, праз лул, целина и др. И карам повече на айсберг/маруля, копър, магданоз, маслини, краставици и домати. Което не е оптимално откъм витамини, но ще се опитам да вкарам повече неща, че ми трябват.

# 396
Аз карам на туршии, царска, пълнени камби, кисели краставички... Но повече ям задушени зеленчуци. Днес например правих на фурна патладжани, тиквички, моркови, праз със подправки и зехтин.

# 397
Салата правя с маруля, краставица, домат, авокадо (задължително!).  Понякога настъргвам морков, слагам варено яйце или фета сирене, маслини също.
Последно крутони си направих от черен хляб и слагам по малко.
Празниците и аз съгреших с малко питка на Бъдни вечер и парче торта (свекървата я прави и просто нямаше как да откажа....). Simple Smile
Да ви кажа - с този режим май блокче черен шоколад започнах да си предпочитам. От тортата ми стана тежко и не ми беше толкова вкусно, а я обожавах тази торта.

# 398
Дами, Честита Коледа!
Искам да ви предложа една серия от видеоклипове, която е супер интересна и свързана с темата ИР

Не знам дали сте я гледали. Това е съдебният процес на проф. Тим Нокс

# 399
Момичета, днес си правих изследвания. Кз 5.4 и инсулин на гладно 12. За сравнение преди 2 месеца инсулина ми е бил 18 . Сега е  12 инсулин добре ли е?

# 400
По-добре е разбира се.
Щом спада е хубаво. Но има още.
КЗ ми се струва височка.
Колко ти беше преди с инсулин 18?

# 401
Пак беше 5,4. Твоята колко е сега?

# 402
3,69 последния път.

# 403
Браво. Това е супер. Кз мечта за мен.  Благодаря ви момичета, много ме стимулирате психически да не се отказвам в борбата срещу ИР.Пожелавам ви весели празници и повече дами с такава Кз като на Елора през Новата Година. Благодаря ти Елора, за прекрасната тема и ,че винаги се отзоваваш на въпросите ни.

# 404
  • София
КЗ под 4 не е оптимална. Много ниска. Да не стане беля. Peace

Общи условия

Активация на акаунт