Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 392
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте!
Позволявам си да пиша в групата ви, без да имам ИР, но ви следя, защото обсъждате и други проблеми.
Ако можете да ми помогнете, ще съм ви много благодарна!
Преди около месец направих изследване на витамин Д, който излезе, че е много нисък. Моля да ме насочите към какъв специалист да се обърна за назначаване на лекарства и дозировка? От Пловдив съм. Няма проблем и на лични да ми пишете, ако е проблем тук.
Мисля, че щом витамин Д ми е толкова нисък, верятно и други показатели биха били под минимума. Дайте ми съвет, да изследвам ли друго преди да посетя лекар или да изчакам и ако прецени той, тогава?
Да спомена, че писах  и в темата за витамин Д, но не получих необходимата информация. Много се надявам, да ме насочите тук.
Благодаря ви предварително момичета!
Весели празници!

# 406
Браво. Това е супер. Кз мечта за мен.  Благодаря ви момичета, много ме стимулирате психически да не се отказвам в борбата срещу ИР.Пожелавам ви весели празници и повече дами с такава Кз като на Елора през Новата Година. Благодаря ти Елора, за прекрасната тема и ,че винаги се отзоваваш на въпросите ни.

Ниската кръвна захар също не е добре.

# 407
Може и да сте прави. Сега не знам колко е.
Но се чувствам добре.
Като бях на глюкофаж, кз беше още по-ниска, инсулина също. След спирането, се вдигна.
Според Невена стойностите са наред.
Ще видим как са нещата април или май и ще докладвам.
Точно сега не искам да знам как ми е кз предвид празниците  Joy
Не съм се оливала много, ама пак  Rolling Eyes

# 408
Здравейте!
Позволявам си да пиша в групата ви, без да имам ИР, но ви следя, защото обсъждате и други проблеми.
Преди около месец направих изследване на витамин Д, който излезе, че е много нисък. Моля да ме насочите към какъв специалист да се обърна за назначаване на лекарства и дозировка? От Пловдив съм. Няма проблем и на лични да ми пишете, ако е проблем тук.
Мисля, че щом витамин Д ми е толкова нисък, верятно и други показатели биха били под минимума. Дайте ми съвет, да изследвам ли друго преди да посетя лекар или да изчакам и ако прецени той, тогава?
Да спомена, че писах  и в темата за витамин Д, но не получих необходимата информация. Много се надявам, да ме насочите тук.
Весели празници!

Зравейте Сима Т, относно приема на витамин Д е хубаво да посетите добър ендокринолог, който ще прецени какви допълнителни изследвания да Ви пусне в зависимост от състоянието. Той ще прецени какво да пиете и по колко. Не се самолекувайте.

# 409
Здравейте!
Весели празници!

Зравейте Сима Т, относно приема на витамин Д е хубаво да посетите добър ендокринолог, който ще прецени какви допълнителни изследвания да Ви пусне в зависимост от състоянието. Той ще прецени какво да пиете и по колко. Не се самолекувайте.

Благодаря Savichh! Аз именно за това писах във вашата група, тъй като незная към кой лекар да се обърна. Не съм посещавала до сега ендокринолог и бих искала, ако имате някакви положителни наблюдения към някого, да ме насочите. За самолечение и аз смятам, че не е вариант!

# 410
  • София
 СИМА Т, Много лекари изписват първо Вигантол. Ако не се усвоява се пробват други форми. Проба-грешка е всичко. Та аз бих започнала с по 10 капки на ден, докато стигна до читав лекар  Peace

# 411
СИМА Т, Много лекари изписват първо Вигантол. Ако не се усвоява се пробват други форми. Проба-грешка е всичко. Та аз бих започнала с по 10 капки на ден, докато стигна до читав лекар  Peace

Много благодаря за напътсвията, но основната причина поради която не съм започнала да пия по своя преценка витамин Д е, че кърмя. От вашата групичка разбрах, че при прием от 18 до 44% от приетото количество се усвоява в кърмата. А и на бебето давам Вигантол. Другото ми притеснение е, че паралелно трябва да се приемат и други витамини. Незная как се преценя това, може би отново с изследвания, за да се разбере дали всъщност са нужни на организма. Имам много въпроси около този недостиг на витамин Д, но незная при кой да отида, за да ми отговори.
Ако не кърмех бих била по-смела и може би бих експериментирала, но при такива обстоятелства, не бих могла, колкото и сериозен да е недостигът ми!

# 412

А как може да се разбере, че не се усвоява?
Само с изследвания или има някакви реакции?

# 413
Сима, дъщеря ми също кърми, но в Германия. Имаше гестационен диабет през бременността.
От раждането на нея е предписано 1 табл. вигантол, а на бебо - 1 капка дневно.
Изследвания не са и правени. Тамошните д-ри считат, че е необходимо за здравето и на двамата.
Неусвояването се разбира с повторно изследване.

# 414
    Сима, дъщеря ми също кърми, но в Германия. Имаше гестационен диабет през бременността.
    От раждането на нея е предписано 1 табл. вигантол, а на бебо - 1 капка дневно.
    Изследвания не са и правени. Тамошните д-ри считат, че е необходимо за здравето и на двамата.
    Неусвояването се разбира с повторно изследване.

Това звучи много успокояващо! И все пак, каква трябва да е дозата която трябва да приемам и Вигантол ли да бъде? Тук имам и друг въпрос, необходим ли е приемът на К2 и Магнезий за усвояването на витамин Д? И ако да, каква е дозата, която трябва да се приема? И мога ли да бъда спокойна за бебето си приемайки всичко това?
    Много са въпросите, които ме вълнуват! Мисля, че наистина трябва да посетя лекар!

# 415
    • Милано

Много благодаря за напътсвията, но основната причина поради която не съм започнала да пия по своя преценка витамин Д е, че кърмя. От вашата групичка разбрах, че при прием от 18 до 44% от приетото количество се усвоява в кърмата. А и на бебето давам Вигантол. Другото ми притеснение е, че паралелно трябва да се приемат и други витамини. Незная как се преценя това, може би отново с изследвания, за да се разбере дали всъщност са нужни на организма. Имам много въпроси около този недостиг на витамин Д, но незная при кой да отида, за да ми отговори.
    Ако не кърмех бих била по-смела и може би бих експериментирала, но при такива обстоятелства, не бих могла, колкото и сериозен да е недостигът ми!
    Ако е за Пловдив,доволна съм от д-р Георгиев.

# 416

[/quote]

За да няма грешка, на бул. Христо Ботев е кабинетът му, нали така?

# 417
    • Милано

За да няма грешка, на бул. Христо Ботев е кабинетът му, нали така?
    [/quote]Да,там е кабинета му.

# 418
    Момичета, да Ви е честита новата  2019 година.
    Много здраве ви желая, щастие и свалени килограми, кз и инсулин  Mr. Green
    Лекото освинване за мен приключи. Влизам от днес в строг хранителен тъмничен режим  Laughing
    Но едно маскарпоне е останало в хладилника и ме насилват след седмица да съм спретнала десерт.
    Не го купих аз, честно.

# 419
    Здравейте! Честита нова 2019г и от мен.
    Вчера си взех резултатите от кръвните изследвания. За съжаление, не ми дадоха всичко, тук са доста криви с подаването на цялата информация. Нямам триглицеридите и холестеролът, но ми дадоха Hb1Ac който е 37 mmol/mol или 5,5%. Не съм диабетик и тази стойност се води нормална, но въпреки това, не съм съвсем убедена, че всичко ми е тип-топ и нямам поводи за притеснение за в бъдеще, особено като се имат предвид хипогликемичните ми пристъпи в миналото.
    Сигурна съм, че с промяната на храненето, няма да стигна до диабет, защото смятам да се храня така до края на живота си, но въпреки всичко ми се искаше да чуя вашите мнения по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт