Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 488
  • 744
  •   2
Отговори
# 285
На мен зелето много зле ми влияе на корема.
Млечни ядеш ли?

# 286
  • Пловдив
На мен зелето много зле ми влияе на корема.
Млечни ядеш ли?

зависи кое Зеле
Пробвала ли си червено зеле ?/не бяло /
по точно тъмнолилаво е май

# 287
Пробвала ли си червено зеле ?/не бяло /
по точно тъмнолилаво е май
Да, и от двата вида не ми е ОК, но от бялото е доста силна болката в корема.

# 288
сурово зеле не ям, стомахът ми става като балон, а как боли....
 Г-ца Д., аз от години пия Натуралакс, знам, че не е ок, но по друг начин не става и реших да не се мъча повече
пия по 1 на ден, няма нужда от увеличение на дозата при дълга употреба, няма и страничните ефекти на сена

# 289
  • Варна
Аз изобщо не мога да ям ядки, от тях ме болят и стомаха, и корема, че и излизат несмляни накрая, та и на "митницата" боли. Запекът е една от "екстрите" на Хашимотото. Забелязала съм, че всякаква форма на бяло брашно, хляб  и български чипс (обожавам Доритос, но само от Щатите) ме запичат.
Шарки, да ти кажа, че едно време, като ядях брашно-тесто нямах такъв проблем, е да -тогава и плодове много ядях, както и овесени ядки -всяка сутрин... Сега всичко това е орязано, но аз през всичкото това време -близо 3 месеца съм много нередовна, а днешната болка ме изкара извън релси вече ...

Лактулозата ОК ли е за инсулинки, като мен ? То хубаво пише,ч е няма хранителна стойност , но има фруктоза...
Херцен, трябва да не съм зависима от такива хапчета, а да ги ползвам само при нужда -пътувания и невъзможност за редовно хранене или дълго време навън...Ще ги погледна и тях .. Simple Smile

Dara 77 , да млечни ям, но нямам подуване и дискомфорт от тях, а и съм ги свела до минимум, макар и всеки ден да ям

...и зелето ще махна, то пък едно ядене ...основно зимата си купувам, защото е българско и най-вкусно от всички други пластмасови зеленчуци на пазара

# 290
Да попитам един различен въпрос.. за Сиофор по време на бременност... днес съм на ендокринолог.. ще уточня всичко и с него, но все пак от личен опит някой да сподели ще съм благодарна..
На мен ми изписаха по 500 мг само вечер. Ходя при доцент Тодорова от Плевен.

# 291
Днес пуснах изследвания.. намалила съм кръвната захар с 1 цяла единица в сравнение с от преди 2 месеца, Сиофора го спрях веднага щом видях че имам закъснение, понеже не знаех какво да правя.. вече от почти 3 седмици не го пия..
Утре ще отида с резултатите при ендокринолога, но мисля че ще се опитаме да държим добро състояние с режим на хранене и движение.. май за момента няма да ми започне Сиофора отново..
Благодаря на отговорилите Simple Smile

# 292
Г-ца Д, аз съм така от години.
Натуралакса го пия чат пат, но не винаги се облекчавам напълно. Затова пия зеления чай Сание. Няма сена в него.
Псилиум си взех цели семена, ама няма как да ги меля, та ги кисна цели. Има някакъв ефект. Купила съм ги, ще ги пия.
Пробвай да пиеш топла вода на гладно веднага като ставаш сутрин.
Ама си е факт, че който има проблемна щж, почти винаги има проблем с тоалетната.
Щом зелето не ти харесва и понася, не го яж. Яж маруля, магданоз, моркови.
Вчера страхотна салата от настърган морков, магданоз, лук и маруля спретнах.

# 293
Аз също съм с проблемно изхождане. Лятото се бях притеснила, че ходя до тоалетната през 2-3 дена... Свалих си едно приложение и започнах да си отбелязвам Grinning И... се оказа, че не пропускам. Но понеже малко по-трудно се получават нещата, съм останала с впечатлението, че не съм редовна. Е, редовна съм, но формата на изходното нещо не е много добре. Как по дяволите се говори за тези неща без да звучи гадно, но и да се разбира за какво става въпрос Joy Та, да... имам си приложение за цикъла, приложение за разходите, че и приложение за .... Poop tracker се нарича Grinning

Поръчахме си псилиум на капсули. Пише, че дневният прием е 2 капсули. Не усетих никаква промяна и спрях да ги взимам.

Относно щитовидната жлеза, отдавна се каня да пусна изследвания, но може ли да ме ориентирате в кой ден от цикъла е добре да се изследва?

# 294
  • Варна
Оххх,ясно 🤨 Явно е масов проблем,а сега като не ям често супи и манджи, а сухо,още по-дискомфортно се чувствам.

Елора,обичам прясно зеле и зимата хапвам,защото ми е вкусно. През другите сезони не бих се сетила да си купя
Орязвам го и него 🤔

Мишелин, смея се с глас 😂

Щит. хормони се изследват най-добре на чист ден,т.е.3-4 дви след цикъл. Избягвай да е по време на ову, ПМС и цикъл. Тогава ТСХ се покачва и дава лъжлива стойност, в края пък на МЦ спада и е подвеждащо нисък.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 20:16 от Г-ца Д.

# 295
Има вероятност да е и от ядките.
Спри ги за известно време. Да пробваш.

# 296
Сещате ме с тия размисли за двойка приятели, фармацевти. Те ходят по разни презентации, конференции и други такива, за да са в крак с новостите. Та след едно такова събитие, жената беше много впечатлена от това, което казали по повод употребата на лаксативи, масово от жени. Ами те, видите ли, доста от тях нямали реален проблем, а "завишени очаквания" Grinning
Постът на Мишелин ми припомни този разговор.

Супи и манджи не мога да кажа че съм спряла да ям, просто не готвя с картофи и ориз, фидето в супите е минимум или никак, това не ми пречи на мен. Брашно в сосове избягвам, обаче не се и втелясвам ако сложа една-две лъжици в цялата тенджера от време на време. Че колко въглехидрат е това в една порция?
А храни дето преди съм топила хляб в тях, сега просто си ги ям с лъжица и не ми дреме. Пак ми е вкусно, а и щом това, което е в тенджерата е ок, значи няма какво да се ограничавам. Особено зимата не си давам топлата и по-течна храна, лятно време ми беше ок на "суха храна", но не и сега. Но пък тогава салатите са ми по-големи, просто тогава ми се яде повече такава свежа и сочна храна, та пак  не мога да кажа че храната ми е била точно "суха".
Те сега зеленчуците предимно и не са ми вкусни повечето, наблягам и аз на зеле и/или моркови и домашни туршии за салата. Всичко останало ми е странно, не мога да уцеля хубави.

# 297
  • София
Дневната доза Mg е 400мг. В 1200мг ЦИТРАТ има по- малко от 200мг елементарен магнезий.
За другото- не мога да дам съвет. Аз вече си ям плодове.

# 298
Не мисля, че имаме завишени очаквания.
Това което е влязло през устата, трябва да излезе през другата дупка  Laughing
Абсолютно вредно е да има дни да не се ходи по-голяма нужда.
Аз лично като ми се е случвало се чувствам отпаднала и направо натровена.
Брат ми лежа в болница защото няколко дни не ходеше до тоалетната и после стопли, че трябвало.

# 299
А, той проблемът си е реален при някои, но виж Мишелин какво е писала - мислела си че се случва на няколко дни, а пък то изобщо не било така. Затова се сетих за тия приятели какво ми разказаха, явно не е нещо рядко срещано.
Иначе естествено че е вредно, ако наистина не се случва достатъчно редовно тая работа и че трябва да се търси начин да се разреши проблемът, когато го има.

Общи условия

Активация на акаунт