Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 475
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
Моята рецепта я знаете, ама да я повторя. 2 дена в седмицата на варива с повече вода , единия леща а дугия грах и всичко си е на мястото.Вече вкарах и боб с кисело зеле .

# 301
  • София
Да споделя....
лоши резултати....

През юли ме диагностицираха с ИР - при ОГТТ на 60 минута инсулина беше 120 (3-45), на 120 минута - 160(8.7-30), а на гладно -14 (3-17). Глюкозата беше 5.85 на гладно, на 60 мин - 11.88, на 120 мин - 9.37.

От 5 месеца съм на глюкофаж 2х850 и милурит 100 х1/ден и минус 6 кг.
Хранене с намалени или почти изключени бързи въглехидрати.

Кръвта за лабораторното изследване е взета точно 72 часа след хапче глюкофаж, като деня и вечерта за целите на изследването злоупотребих нарочно с повече бързи въглехидрати.
Резултатите са:
Инсулин на гладно 23.77 при лаб.норма <10
Кръвна захар на гладно 5.7 (2.8 - 6.1)
Общ холестерол 6.08 (3.5 - 5.2)
LDL 3.97 (0 - 3.35)
Пикочна киселина 381 (143 - 340)
TSH 3.36 (0.27-4.20)
FT3 2.98 (2-4.4)
FT4 10.84 (9.3-17)
TAT 10 (0-115)
MAT 5.42 (0-34)

Мисля след около месец да изследвам кръвна захар и инсулин на гладно без да прекъсвам глюкофажа.
И да се постарая повече с режима на хранене.

# 302
И аз направих същата грешка като теб. Хвърлих рдни пари на вятъра. Сега ще си правя нови изследвания, без да си нарушавам режима. В крайна сметка ние така си се храним и като не пием хспче и се наядем с въглехидрати, какво да очакваме. Само се отчайваме допълнително след резултата

# 303
Момичета, аз от както съм на диетата съм с разхлабен стомах. Какво ли не пих-дигестивни ензими, даже прибягвам до Лопедиум при нужда. Голям проблем ми е WC-то. Гледам да е по-суха храната. От салатите ли така се разхлабих и аз не знам? От добавките ли? Магнезиев цитрат не взимам. Вече не знам? От мазното ли кафе?
Все съм си така-на подсъзнателно ниво ли е? Хапвам ядки, салати, всеки ден омлет със сирене. На обяд е салата и месо. Вечерта пак зеленчуци и месо. 1 път в месеца готвя леща. Гледам да е режимно винаги. Позволявам си -черен шоколад-1-2 парченца или 1 парченце Тоблерон.  Мазнината е само масло и зехтин.

# 304
Според картинката долу, това значело, че ти липсват фибри, но знам ли...
Скрит текст:

А това тука е с повечко детайли, но пак споменават липса на фибри:
Скрит текст:

Направих бърз опит да намеря подобни картинки и на български, но понеже ключовите думи не са особено приятни за търсене, се спрях доста бързо Grinning

# 305
alpha_beta, преди са ти били много лоши резултатите, и сега са лоши.
Но пишеш - не ядеш бързи въглехидрати. А какви от бавните ядеш?
И бавните почти винаги създават проблеми при хора с нарушена въглехидратна обмяна, каквито сме всички в темата.
А ти си със сериозна инсулинова резистентност и трябва да ограничиш въглехидратите (с изключение на треволяците).

# 306
  • София
Странен е резултатът. Дори да яде бавни въглехидрати, след като е изключила бързите, би трябвало да има подобряване, а не влошаване.

# 307
При доста хора и бавните вършат поразии. Аз при нейните стойности бих оставила само зеленчуците. Всички останали въглехидрати бих махнала. Поне докато не вкарам стойностите в ред.

# 308
  • София
Те вършат, но сами по себе си.
Тя е ядяла 2 вредни неща, сега яде едно вредно. Логиката показва, че трябва да има подобрение в показателите, макар и слабо. А и на Метформин.
Нещо друго се случва тук, но не знам какво. Консултирай се с лекар.

# 309
  • Бургас
Топла вода сутрин и през деня ме посъветва боуен терапевт.И друго си мисля-при такъв тип хранене пробиотика не е ли задължителен или поне пробиотичните храни-трушия, зеле, комбуча или евентуално кефир ако се ядат млечни.
Аз не пия отделно, но във витамините ми има включен.

# 310
  • София
Комбуча в България има ли?

# 311
  • Пловдив
Има комбуча в БГ
Но това което ме притеснява е приготвянето и
#Как да си пригитвим чай Комбуча

За целта са ви необходими:
Култура (гъба) Комбуча
Бяла рафинирана захар, около100 г на литър вода
2 ч.л. черен или зелен чай на литър вода

иначе пише че
"Културата се развива в чаена инфузия и чрез естествения процес на ферментация превръща захарта във въглероден диоксид и органични киселини (глюкуронова, глюконова, млечна, оцетна, маслена, ябълчена), както и във витамини, аминокиселини и ензими"

# 312
  • София
Благодаря момичета.

Може ли който е наясно да ми изкоментира тироидните хормони от поста ми снощи?

# 313
Те вършат, но сами по себе си.
Тя е ядяла 2 вредни неща, сега яде едно вредно. Логиката показва, че трябва да има подобрение в показателите, макар и слабо. А и на Метформин.
Нещо друго се случва тук, но не знам какво. Консултирай се с лекар.
За съжаление, логиката често противоречи на "желанията и възможностите" на тялото.
А и понякога трябва доста време, за да се оправят поразиите, нанасяни десетилетия.
Няма как да се "тровим" години наред, а после да очакваме за 2-3 месеца всичко да е о.к.
При някои може да става, но те са изключение.

# 314
Здравейте дами, имам един въпрос. Мака ми мина на НВ ВМ диета, но започна да вдига кръвно. Тя е с диабет тип 2, подагра, махната жлъчка и доста излишни килограми.
Каза, че устата ѝ е спряла да лепне в момента, в който е започнала, но започна да вдига кръвното. Спряла е хапчетата за диабет, но се налага да върне тези за кръвното, даже са ѝ изписали още някакво допълнително.
Каква може да е причината за това покачване? Иначе сваля см от талията и малко кг, но се притеснява от високото кръвно.

Общи условия

Активация на акаунт