Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 460
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Ако слага много сол в храната или яде солени храни ,това вдига кръвното ..без значение каква е солта морска ,хималайска ,калиева или друга

# 331
Скрит текст:
Скрит текст:
Katerin*, съвсем права си, за това и я накарах да махне дори бавните въглехидрати. Но тя пък започна да вдига кръвно. Опитвам да разбера къде е проблемът и евентуално да го отстраним, защото тя се ошашка, а и аз се притеснявам да не я гътна с моите съвети, затова и реших да питам тук.

Не е била на ниско мазнинна, ядеше си масло всекидневно, обаче намазано на филийка (ако ще да беше пълнозърнеста), но не беше и на високо мазнинна заради липсващата жлъчка.
В общи линии диетата ѝ беше бавни въглехидрати (пшеница, ориз картофи, бобови), плодове ограничено - ябълки от градината, ограничено разнообразие зеленчуци, не много млечни (основно саламурено сирене и кисело мляко), свинско и пилешко месо, краве масло, слънчогледово олио за манджите и рядко колбас като пушено филе, не салами.
Сега смени слънчогледовото олио със свинска мас, махна бавните въглехидрати и добави малко ядки (орехи домашни), махна и плодовете, добави повече риба. Реално нищо подозрително грешно не върши до колкото ми е известно.
Предвид факта, че така се хранят хората от нейното поколение през целия си живот, и именно такова хранене допринася за развитието на болестите, как се очаква това да повлияе на заболяванията й?
Лекарите наистина са за бой.

Точно, а тя имаше и други проблеми преди, миома и кръвоизливи, та поради тази причина и махнаха всички репродуктивни органи, след това ѝ махнаха и жлъчката. Просто всеки път като отиде на лекар и искат нещо да ѝ махат, тъпчат я с лекарства да маскират симптомите и дават малоумни диетични съвети. В другата тема ми се сърдят, че роптая срещу лекарите, но
до сега само я поддържат жива (за сега), с нищо друго не ѝ помагат.
Защото не могат.
Те това са учили, това правят.Знаят как и с какви лекарства да подтиснат симптомите, и до там.
Когато аз започнах да вдигам кръвно и тръгнах по кардиолози, нито един не ми препоръча диета, каквато и да е, въпреки че бях почти 100кг на 166см.Дават ти рецептата и те изпращат по живо, по здраво.
Ако попиташ за причините, отговорът е "Ами, по изследванията нищо не може да се каже, не е физиологично (демек няма физическа причина за високото кръвно, освен кг), но то като почне да се вдига веднъж, така си остава, няма лечение.Пиеш хапчетата до живот и това е!".Това чух и от тримата, които посетих.
Смяната на храненето, движението, промяната изобщо, всичко беше изцяло мое решение и изпълнение.С много четене, търсене, писане тук в темите.....та, сама се излекувах.
Ако разчитах на лекарите и следвах техните препоръки, още щях да си ходя дебела, болна, с високо кръвно, КЗ, инсулин, триглицериди.....

# 332
  • Пловдив
Около 86-87кг е, висока е около 165см. Беше по-дебела, свали малко, но не достатъчно и главно диабетът ѝ не се подобрява както и болките в ставите, а също има затруднения с паметта и научаването на нови неща. Предполага, че проблемите с паметта са заради инсулта, но аз не мисля, че само той е фактор при нея.
Скрит текст:
Не яде особено много яйца, даже май доста рядко. Пенсионерка е, но ходи на работа и ходи пеша. Не може да прави други упражнения заради болките най-вече, а и се уморява бързо.
Възможно е протеинът да ѝ е в повече. Ще се опитам да разбера какво точно яде последните дни. Взела си е глюкомер, който мери и кетони и ще събера повече информация за параметрите.

Високото кръвно не е от скоро, от години е, но не беше чак такъв проблем след първоначалното подобрение което имаше заради махането на добавената захар и го контролираше с лекарства.
Работата ѝ е малко стресова (учителка е) и въпреки че след като се пенсионира ѝ е по-леко, пак се натоварва психически много или малко.

Чета тези дни http://iztok-zapad.eu/books/book/2189
КРАЯТ НА АЛЦХАЙМЕР

Аз също с тази мозъчна мъгла замъглено виждане и т.н си мисля че имам упадък в мозъчните функции
Оказва се че всичко е свързано
Самия Алцхаймер го дават най общо казано три типа
възпалителен /резултат от системни възпаления в тялото
хормонален / хроничен недостиг на някои витамини /вит.Д /и хормони най вече щитовидни
и не на последно място лоша инсулинова чувствителност

Диетата е Кето с прием на лиспващите витамини, хормони и минимум 12 часа между последното и първото хранене  и е доживотна
................

От както спазвам диетата, спортувам и пия метформин нещата значително се подобриха , НО свалих много кг на 168см вече съм 54/аз и не бях дебела бях 63кг / , някъде около 56 реших че ще намаля метформина и ще вдига въглехидратите - Еми не ми се получи продължих да свалям , а като прекаля с въглехидратите получавам разстройство и отново замъглено виждане и замайване  ?

Другото с което мога да се похваля след 6-7 месеца прием на метформин започнах да се събуждам с КЗ-5,4 , а преди беше 6,1

# 333
Скрит текст:
Скрит текст:
Katerin*, съвсем права си, за това и я накарах да махне дори бавните въглехидрати. Но тя пък започна да вдига кръвно. Опитвам да разбера къде е проблемът и евентуално да го отстраним, защото тя се ошашка, а и аз се притеснявам да не я гътна с моите съвети, затова и реших да питам тук.

Не е била на ниско мазнинна, ядеше си масло всекидневно, обаче намазано на филийка (ако ще да беше пълнозърнеста), но не беше и на високо мазнинна заради липсващата жлъчка.
В общи линии диетата ѝ беше бавни въглехидрати (пшеница, ориз картофи, бобови), плодове ограничено - ябълки от градината, ограничено разнообразие зеленчуци, не много млечни (основно саламурено сирене и кисело мляко), свинско и пилешко месо, краве масло, слънчогледово олио за манджите и рядко колбас като пушено филе, не салами.
Сега смени слънчогледовото олио със свинска мас, махна бавните въглехидрати и добави малко ядки (орехи домашни), махна и плодовете, добави повече риба. Реално нищо подозрително грешно не върши до колкото ми е известно.
Предвид факта, че така се хранят хората от нейното поколение през целия си живот, и именно такова хранене допринася за развитието на болестите, как се очаква това да повлияе на заболяванията й?
Лекарите наистина са за бой.

Точно, а тя имаше и други проблеми преди, миома и кръвоизливи, та поради тази причина и махнаха всички репродуктивни органи, след това ѝ махнаха и жлъчката. Просто всеки път като отиде на лекар и искат нещо да ѝ махат, тъпчат я с лекарства да маскират симптомите и дават малоумни диетични съвети. В другата тема ми се сърдят, че роптая срещу лекарите, но
до сега само я поддържат жива (за сега), с нищо друго не ѝ помагат.
Защото не могат.
Те това са учили, това правят.Знаят как и с какви лекарства да подтиснат симптомите, и до там.
Когато аз започнах да вдигам кръвно и тръгнах по кардиолози, нито един не ми препоръча диета, каквато и да е, въпреки че бях почти 100кг на 166см.Дават ти рецептата и те изпращат по живо, по здраво.
Ако попиташ за причините, отговорът е "Ами, по изследванията нищо не може да се каже, не е физиологично (демек няма физическа причина за високото кръвно, освен кг), но то като почне да се вдига веднъж, така си остава, няма лечение.Пиеш хапчетата до живот и това е!".Това чух и от тримата, които посетих.
Смяната на храненето, движението, промяната изобщо, всичко беше изцяло мое решение и изпълнение.С много четене, търсене, писане тук в темите.....та, сама се излекувах.
Ако разчитах на лекарите и следвах техните препоръки, още щях да си ходя дебела, болна, с високо кръвно, КЗ, инсулин, триглицериди.....

То да не мислиш, че тя по лекарска препоръка си въведе маслото в диетата - не, на собствена глава го направи, обаче никой не ѝ каза да махне и хляба, нишестето и олиото, та само на 1/4 си промени навиците и съответно на толкова ѝ се подобри състоянието, което е крайно недостатъчно. Аз още съм боса в този начин на хранене, а и нямам нейните сериозни заболявания и ми е трудно да преценя кое е най-добрият подход, само знам че това е вярната посока.
Чудех се дали липсата на калий може да е причина, четох из нета че е възможна причина както и за хора започнали да приемат Q10 добавка и са имали успех с нормализиране на кръвното, но не знам дали не е съвпадение някакво (особено за Q10).

Miss Whatever, не е променяла количеството сол в храната, даже може да се каже че я е намалила леко, защото не яде вече никакъв хляб и тестени, а в тях има добавена сол. Общо взето яде много ограничено сол, но без да изпада в крайности и да не соли нищо.

MAMA GALQ, да Алцхаймер му казват даже диабет тип 3

# 334
Миоки, някъде бях чела, че : мускулни крампи, камъни в бъбреците, високо кръвно налягане, ...  тези симптоми са свързани с дехидратация. Когато на тялото липсва вода, не да изпитвате жажда.

# 335
Тя има камъни в бъбреците, но по-вероятно са резултат от многогодишното приемане на лекарства + прогресирането на ИР.
Ще пробваме с повече вода да видим дали ще има някакъв ефект. Хапчетата които пиеше за диабета действаха доста диуретично и си мисля, че може да има загуба на електролити.

# 336
задържането на вода качва кръвното
следи отблизо процеса, да не стане наобратно

# 337
Тя има камъни в бъбреците, но по-вероятно са резултат от многогодишното приемане на лекарства + прогресирането на ИР.
Ще пробваме с повече вода да видим дали ще има някакъв ефект. Хапчетата които пиеше за диабета действаха доста диуретично и си мисля, че може да има загуба на електролити.
Миоки, електролитите в кръвта са Na и К. Може да пусне изследване, за да видите стойностите и тогава да предприемане на пиене на допълнително калиев цитрат...
Напиши в интернет дехидратация и високо кръвно. Моите родители са на 70+ и като вдигнат кръвно ги карам да пият вода.

# 338
Благодаря, май най-добре да си направи изследване и след това да пие каквато и да било добавка.
Предполагам и е възможно някое от хапчетата които взима, да объркват работата + промяна в нуждите от течности.

# 339
Благодаря, май най-добре да си направи изследване и след това да пие каквато и да било добавка.
Предполагам и е възможно някое от хапчетата които взима, да объркват работата + промяна в нуждите от течности.
От както съм на тази диета се научих да пия вода, само вода, без сокове, без газирани напитки. Гледам на ден да пия 2л. вода задължително, не включвам кафето сутрин / пия безкофеиново, с масло или сметана заквасена, без захар и подсладители/.

# 340
Да, тя пие едно черно кафе сутрин, останалото е само вода и билков чай без захар и подсладители, но не знам какво количество точно. Отдавна не пие сокове, компоти и газирано.

Посъветвах я да пробва фаст като начало минимум 12, най добре 16 часа. Не знам дали ще се отрази на кръвното това по някакъв начин.

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 14:56 от Миоки

# 341
Миоки, електролитите в кръвта са Na и К. Може да пусне изследване, за да видите стойностите и тогава да предприемане на пиене на допълнително калиев цитрат...
Напиши в интернет дехидратация и високо кръвно. Моите родители са на 70+ и като вдигнат кръвно ги карам да пият вода.

Това има ли ефект? Майка ми е дългогодишна хипертоничка, прави хипертонични кризи с горна граница 200-220 и тогава пие лекарства, които предизвикват изхвърляне на течности.

# 342
  • София
Те вършат, но сами по себе си.
Тя е ядяла 2 вредни неща, сега яде едно вредно. Логиката показва, че трябва да има подобрение в показателите, макар и слабо. А и на Метформин.
Нещо друго се случва тук, но не знам какво. Консултирай се с лекар.
За съжаление, логиката често противоречи на "желанията и възможностите" на тялото.
А и понякога трябва доста време, за да се оправят поразиите, нанасяни десетилетия.
Няма как да се "тровим" години наред, а после да очакваме за 2-3 месеца всичко да е о.к.
При някои може да става, но те са изключение.

Ама тя се е влошила значително Laughing Никой не чака за 2-3 месеца да се оправи или да има страшно подобрение. Но не и да се влоши при подобряване на храненето.
Друго става в тоя организъм и според мен няма общо с въглехидратната обмяна.

Цитратът е химично съединение, както всяка друга добавка. И има вида: C6H6MgO7. В 3 гр има около 420мг елементарен магнезий. 3000/420 си отговаря точно на съотношенията във фомулата, както се вижда.

Последна редакция: пт, 14 дек 2018, 18:10 от The Catcher in the Rye

# 343
  • Бургас

Галчудо, благодаря за идеята Simple Smile. То дали топла вода или чай сутрин едва ли има разлика ..
ПРобиотик включих и аз, но е рано да даде ефект при мен, едва от няколко дни го пия

До колкото знам водата се гледа отделно, всичко друго се води течна храна.Даже е добре и да е с лимон-мисля, че прочиства и бъбреците от камъни по този начин.Сега вместо чай пия водата  Laughing

# 344
Миоки, ето тук можеш да прочетеш за водата и високото кръвно:

http://www.zaveshtavamvizdrave.com/2016/06/vodata-naj-dobriq-diuretik.html

Общи условия

Активация на акаунт