Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 443
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Хайде да мина и аз да си призная ... Whistling

В неделя имахме поредното семейство на гости, толкова съм режимна, толкова стриктна, то спорт, то ходене, то ядене ..всичко  Grinning И тази неделя -менюто за гости, съобразено изцяло с мен - салата, основно и десерт.
Но откакто съм на режим все чакам момента, когато ще мога да хапна от десерта( чийзкейк- много обичам...)
Направих го максимално кето, блата от орехи и фурми, крема от сметана+Филаделфия+ маскарпоне, но добавих и лъжица и половина мед , черен шоколад за готвене и натурално какао. Ядки за фасон  Laughing

Изядох едно голямо парче, но чувството е все едно съм яла баклава+толумбички и крем карамел наведнъж, още ми е сладко на небцето, като се сетя ... #Crazy
В допълнение на това и незнайно колко чаши вино  Embarassed  Подута съм, заспала съм и ми се яде още ...Докато се изчистя ще е зор

В следващите 7 дни съм на 3 събирания и един банкет ...

# 361
Абе свиркайте си. Ясно е, че декември е месец пълен с грехове. Но гледайте да са малки грехове.
Аз пък на банкета се напих с цяла бутилка вино. За пръв път в живота си пия така  Joy
Няма да повторя. Mr. Green

# 362
Даааа, явно този декември ще бъде запомнен като месеца на кулинарната вакханалия.  Simple Smile  И, аз не му прощавам...

# 363
Абе чак кулинарна вакханлия още нямам, ама защото помня какви неща съм вършила  Laughing
Държа се много прилично. Там бонбон, тух бисквитка, там щрудел.
В събота спретнах щрудел с ябълки. Ама сложих само малка лъжица захар и то кафява. Страхотно беше.
На Бъдни вечер пак ще правя, ама този път без никаква захар.
И аз завивам само с една кора. Все спорим по този въпрос.

# 364
Абе чак кулинарна вакханлия още нямам, ама защото помня какви неща съм вършила  Laughing
Държа се много прилично. Там бонбон, тух бисквитка, там щрудел.
Скрит текст:
В събота спретнах щрудел с ябълки. Ама сложих само малка лъжица захар и то кафява. Страхотно беше.
На Бъдни вечер пак ще правя, ама този път без никаква захар.
И аз завивам само с една кора. Все спорим по този въпрос.
Абе, то и при мен е така...обаче след като преди това се е случвало един бонбон през октомври, бисквитка през ноември, сега всеки ден по хапка нещо сладко идва в повече.
Вчера правих тиквеник.Да си призная ли, че изядох цяло парче и после ми се повръщаше направо ?И от сладост, и от количеството.Мислех, че съм преодоляла подобни "инциденти".
Ама, май не би ......дори след почти 3 години нормално хранене, мозъкът пак може да започне да "прещраква" към боклуците....
Кутиите със коледните бисквити са в детската, да не са ми пред очите.  Smiley  И не припарвам до там...

# 365
  • София
Аз "прещраках" преди два месеца. Доста ми повлия това, че си видях най-после добрите резултати от изследванията. Мислих, че за 6 години борба съм се отучила тотално от "вредните" за нашето състояние храни, но се оказа, че не е баш така. Почнах с малки прегрешения, видях, че не ми се отразяват зле и постепенно станаха ежедневие и количества. Ясно е защо В водят до нужда от още и още и още. Добре, че поне не съм фен на сладкото и то от дете. Някак се успокоих, а и явно за момента метаболизмът ми е заработил нормално, защото преди и една порция паста да хапна моментално ми се залепваше на корема или д-то. Подувах се, получавах сърцебиене и всички екстри. Качвах по кило на ден, което после свалях за месец с кански усилия. И изведнъж О! Чудо! Ям си и нищо ми няма. Спрях да се меря, защото си усещам по дрехите и вида в огледалото. Чак вчера го направих и съм качила 1,5 см. на обиколки, което си е трайно нещо при мен. Веднага ми светна лампата! Само дето не знам как да си бия спирачките, защото като си помисля за яйца и месо и направо ми се сгажда. Пуснах духът от бутилката...

# 366
При мен си е от мързел, не че ми се е прияло чак толкова нещо. Не ми се готви просто напоследък. И така посегнах към хляба. Сладкото не ме влече и мен.

# 367
Скрит текст:
Аз "прещраках" преди два месеца. Доста ми повлия това, че си видях най-после добрите резултати от изследванията. Мислих, че за 6 години борба съм се отучила тотално от "вредните" за нашето състояние храни, но се оказа, че не е баш така. Почнах с малки прегрешения, видях, че не ми се отразяват зле и постепенно станаха ежедневие и количества. Ясно е защо В водят до нужда от още и още и още. Добре, че поне не съм фен на сладкото и то от дете. Някак се успокоих, а и явно за момента метаболизмът ми е заработил нормално, защото преди и една порция паста да хапна моментално ми се залепваше на корема или д-то. Подувах се, получавах сърцебиене и всички екстри. Качвах по кило на ден, което после свалях за месец с кански усилия. И изведнъж О! Чудо! Ям си и нищо ми няма. Спрях да се меря, защото си усещам по дрехите и вида в огледалото. Чак вчера го направих и съм качила 1,5 см. на обиколки, което си е трайно нещо при мен. Веднага ми светна лампата!
Само дето не знам как да си бия спирачките, защото като си помисля за яйца и месо и направо ми се сгажда. Пуснах духът от бутилката...
При мен действа яденето на мазнини.Нахранена ли съм, не мисля за глупости.
Преди малко се върнах от магазина, с 4  заквасени сметани-30% мазнина, сланина, майонеза, патица.Смятам до коледа това да ми е храната, като вид-мазна, мазна, мазна.
Миналата година, около пролетната задушница имах такъв период, така се върнах в правия път.Надявам се и сега да свърши работа.

# 368
  • София
И аз съм така ако се наям с много мазно, но просто в момента не мога да си го представя без да ми стане зле.
Но това със сметаната е супер идея за начало, а и някак по-свежо ми звучи (заквасената ям директно от кофичката).  За обяд хапнах огретен от тиквички, но вътре добавих много мазен, пушен бекон и още кашкавал. Едвам го изядох и факт, че ще огладнея чак към 17-18ч.
Може пък да мина на големи айсберг салати с тежки дресинги и пиле, риба тон, синьо сирене и подобни добавки.

# 369
  • София
Момичета, имам въпрос за приятелка, която кърми. Бебето е на 6 м. Дава му по препоръка на педиатъра по 2 капки Вигантол, но нейните изследвания на витамин D са доста притеснителни:
Референтни стойности 30-100, а резултатът - 11.7.
Ходи днес при личната лекарка и естествено нищо не е могла да й каже.
От мен разбра и за К2. Въпросът е как хем да си възстанови някакви нормални нива на витамина, хем бебето да не предозира? Ако някой има опит или се сеща къде можем да прочетем, ще съм много благодарна!

# 370
Ако майката има дефицит и кърми, и бебето ще е с дефицит. Ако майката си оправи нивата и бебето ще получава достатъчно през кърмата, и няма да има нужда от допълнително, но тъй като майката е с много ниски нива, не мисля, че дори за няколко месеца ще се оправи достатъчно, че да има риск бебето да предозира, ако приема капки.

Дефицитът е много по-опасен от предозирането. Аз като бебе съм била с рахит от прекалени количества вит.Д. След като са коригирали приема, съм се оправила и нямам последвствия.

# 371
  • София

Дефицитът е много по-опасен от предозирането. Аз като бебе съм била с рахит от прекалени количества вит.Д. След като са коригирали приема, съм се оправила и нямам последвствия.
Не се ли визма точно, за да се предотврати рахит?Thinking

# 372
  • София
При предозиране при бебетата се получава изоставане в нарастването на килограмите. Моят номер 3 така си изпати от прехвалена детска лекарка - 4 капки Вигантол и на 8 м. беше поне килограм по-малко от връстниците.

# 373

Не се ли визма точно, за да се предотврати рахит?Thinking
Да, от предозиране също. Проблемът е, че никой не може да каже колко точно вит.Д е необходим. Препоръките са за около 400 UI дневно, но се оказва, че май е доста повече в днешно време, особено за хора които са основно в затворени помещения и/или ползват много слънцезащита и не приемат достатъчно с храната.

Ето една доста интересна лекция по повод вит.Д
На 36:30 минута има за лактацията.

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 16:21 от Миоки

# 374
Не е ли по 1 капка на ден. Поне на моята толкова съм давала. А майката също трябва да започне веднага и тя да пие Вигантол поне 9-10 капки.
(моето вит.Д беше около 30 и ми предписаха по 8 капки на ден)

Общи условия

Активация на акаунт