Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 329
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Аз съвсем случайно попаднах на ендокринолог и то не особено прехвален, който ми диагностицира с ИР .Бях х отишла за щитовидната, но си бях пуснала и един инсулин на гладно , който се оказа 14 , при захар 4,8. Не е известна  и т.н. съвсем случайна докторка , но явно си има представа от работата . Като цяло ми каза какво да ям , да отслабна с 4-5 кг ( според мен 10  трябва) и да пробваме без лекарства. Смятам след 6 месеца пак да пусна изследвания и може би ще направя обременяване ,че не съм правила, ако няма подобрение в инсулина на гладно . Няма проблем с неяденето на хляб , тестени , картофи и ориз ,но умирам за шоколад, в момента съм в цикъл и положението е направо трагично - като стар пушач за цигара съм  Confounded

# 466
  • София
За 6 месеца преспокойно ще свалиш 10кг и ще смъкнеш инсулина без леларства. Правилно ти е казала.
Пишете имената на лекарките, които са ви обърнали внимание Simple Smile
Така и другите няма да си губят времето и нервите, а и парите с некомпетентни лекари.

На една моя приятелка, която е с ИР, Хашимото и СПКЯ лекарката правилно й е казала, ше не трябва да яде въглехидрати, само че от 3x500 й е качила дозата на 3х850 и й е казала, че трябва доживот да го пие :O. Опитах се да й кажа, че инсулиновата чувствителност се възстановява за няколко години, но тя май иска да си яде картофи на корем и не ще да е "тревопасно".
Поканих я и в темата, но не ще. А най- странното е, че не е свалила почти нищо от това, което има да сваля. (Може би едно 20кг), а инсулинът и кръвната й захар са в норма вече (след като е пила година и половина метформин). Не знам какво се случва там.

# 467
На една моя приятелка, която е с ИР, Хашимото и СПКЯ лекарката правилно й е казала, ше не трябва да яде въглехидрати, само че от 3x500 й е качила дозата на 3х850 и й е казала, че трябва доживот да го пие :O. Опитах се да й кажа, че инсулиновата чувствителност се възстановява за няколко години, но тя май иска да си яде картофи на корем и не ще да е "тревопасно".
Поканих я и в темата, но не ще. А най- странното е, че не е свалила почти нищо от това, което има да сваля. (Може би едно 20кг), а инсулинът и кръвната й захар са в норма вече (след като е пила година и половина метформин). Не знам какво се случва там.
Насила добро не може да направиш за съжаление.

# 468
За 6 месеца преспокойно ще свалиш 10кг и ще смъкнеш инсулина без леларства. Правилно ти е казала.
Пишете имената на лекарките, които са ви обърнали внимание Simple Smile
Така и другите няма да си губят времето и нервите, а и парите с некомпетентни лекари.

Мисля, че Невена спомена, че действието на метформиновите лекарства не е завинаги и това уж е в норма, ще и излезе през носа. Мисля, че три години се писа, че имат действие, после организма май привиквал.

Колко и е в норма кз и инсулин не знам. Защото знам и "нормите" на лекарите  Laughing
Такова изкуствено понижаване + ядене на В, ще доведе до проблеми.
Ама тя си е решила.

Имах възрастна съседка. Почина от диабет.
Първо е била на метформин години. Но никога не се ограничавала с В и е яла на корем.
После е минала на тип 1, и ползване на инсулинови инжекции.
Само ми се жалваше как така пила хапчета пък сега се влошила.
И почина от висока КЗ.

# 469
  • София
В адекватна норма, Елора. 5 й е инсулинът, а захарта- под 5.

# 470
А защо трябва да се тъпчем с лекарства и да продължаваме яко с въглехидратите? Трудно ми беше с режима в началото (по тестените съм), но вече свикнах. Не е като да стоиш гладен примерно, ядеш си нормално и намаляш кг/см.

И да попитам за заквасена сметана и маскарпоне - мога ли да ям?
В главата ми се върти заквасена сметана със замразени малини. Simple Smile

# 471
В адекватна норма, Елора. 5 й е инсулинът, а захарта- под 5.

На пръв поглед е добре. Но резултата е изкуствен.
И е временен.

Dara77, такива са съветите на повечето лекари. Дават ти рецепта и буквално ти казват едва ли не от всичко да си ядеш.
Яж си сметана и маскарпоне. В умерено количество.

# 472
  • София
То и с яденето резултатите са временни, ако започнеш пак да ядеш постарому. И са изкуствени по тая логика.

На мен ми е чудно как е успяла да смъкне толкова показателите само с хапче.

# 473
То и с яденето резултатите са временни, ако започнеш пак да ядеш постарому. И са изкуствени по тая логика.

На мен ми е чудно как е успяла да смъкне толкова показателите само с хапче.

Не, не са изкуствени.
Да се тъпчеш като прасе и да пиеш хапчета, колко мислиш, че е здравословно и колко ще изкара.
А качествения хранителен режим, не само ще ти смъкне стойностите, не само ще ти помогне да разкараш хапчетата, но и няма да ти пречи като хапнеш нещо от нережимните храни.
А и тя дори не е отслабнала.
Махането на тлъстинката е от огромно значение за ИР.
И Невена е писала, че вече няма ИР и яде всичко. Оправила се е с правилно хранене.
Сериозно ли сравняваш двата начина на живот  newsm78

# 474
  • София
Сравнявам това, че и в двата случая няма циркулиращ инсулин в тялото, който да уврежда. За мен това не е изкуствено. Лекарствата са за това.
И в двата случая ако си върнее предното хранене/спреш лекарството- нещата ще скочат
Така че като ефект- да. Като цена за органзма и дългосрочен план- не.

# 475
Все едно ми казваш, че като съм алергична към сусам, мога да ям сусам, ама да пия антихистамин  Joy

Питай пак как е приятелката ти след 5 години. После след още пет.

С правилни храни постигаш сваляне на кз и инсулин. Лекуваш тялото, отслабваш, клетките ти стават чувствителни. Решаваш и съпътстващите проблеми.

То и моята съседка години се фукаше, че всичко и е било наред.
Ама после чудно как се появи тоз диабет тип 1.

# 476
Вярно е че насила добро не може да се прави. И аз като Елора обяснявам кое как и защо само ако ме попитат, иначе взех да си трая. Намилам единствено на един приятел от време на време да си направи изследвания, близки сме достатъчно че да не се засягаме от такива разговори. А и се виждаме често и той вижда разликата при мен, той самият има да сваля много. Познава ме и от преди да наддам толкова много тегло, вижда че не ми е трудно и че пак се получава, та там е друго.

И аз не смятам че с метформин и с диета е все изкуствен резултат. Метформина прави нещата "насила", не се знае и за колко дълго ще върши работа. При режим + движение има реална възможност чувствителността да се подобри, ако не и да се възстанови напълно. Дори и комбинация от двете да е, когато има нужда, пак не е същото като само Метформин и с него картофи и пасти на корем...
Всички сме възрастни хора и всеки си решава за себе си, в крайна сметка.

# 477
  • София
Като цена за органзма и дългосрочен план- не.
Е аз това казах. Няма какво да я питам след 5 как е. На всички ни е ясно, че не можеш да ядеш до безкрай глупости и да караш на хапче.
Просто няма нужда всичко да звучи сектантско. За момента е преценила да взима хапче, нека взима. Сигурна съм, че като трябва да ражда, ще размисли. Никой не се фука, излагам фактите, като аз самата й казах някои неща.

# 478
  • Ню Йорк
Здравейте Момичета Simple Smile За много години!
Аз тук съм се вкарала в едни филми и направо почнах да полудявам вече, всеки ден нещо различно ме боли и направо взех да си мисля, че ще мра Sad За сега поне операцията ми се размина и от пазене на червата съм отслабнала близо 10кг от средата на септември. Биогаята се оказа много полезно хапче и ми действа чудесно.
Та да си помрънкам. Първо ми се мотаеше главата - ходих по невролози и нищо не намериха. Проблемите с червата ги знаете. После пък почнаха да ме болят гърдите - проверих се 120 пъти за бучки и подобни, ама нищо не намерих. След това и цикъла ми закъсня доста - изприщих се. От 5 дена подскачам и се чудя какво ми е и преди малко четейки една статия установих, че явно съм се запътила към менопаузата Sad Всичко това, което ми се случва се оказа симптом. Ще ходя на гинеколог тези дни пък да видим какво ще каже. Притеснява ме и факта, че пише че се качва тегло на този етап и направо ме втриса от идеята. Тъкмо почнах да се вкарвам във форма.
А и да не забравя: не съм спирала да правя гимнастика от месеци, не пропускам ден дори и да не се чуствам добре.

# 479
Вярно е че насила добро не може да се прави. И аз като Елора обяснявам кое как и защо само ако ме попитат, иначе взех да си трая. Намилам единствено на един приятел от време на време да си направи изследвания, близки сме достатъчно че да не се засягаме от такива разговори. А и се виждаме често и той вижда разликата при мен, той самият има да сваля много. Познава ме и от преди да наддам толкова много тегло, вижда че не ми е трудно и че пак се получава, та там е друго.

И аз не смятам че с метформин и с диета е все изкуствен резултат. Метформина прави нещата "насила", не се знае и за колко дълго ще върши работа. При режим + движение има реална възможност чувствителността да се подобри, ако не и да се възстанови напълно. Дори и комбинация от двете да е, когато има нужда, пак не е същото като само Метформин и с него картофи и пасти на корем...
Всички сме възрастни хора и всеки си решава за себе си, в крайна сметка.

Хапчето не е нещо естествено.
Няма как да си ядеш по-стария начин, да пиеш хапче и всичко да  ти  на шест.
Не казвам, че е хапчето е вредно. Напротив, при някой по-тежки случаи със сигурност ще помогне. Но трябва и режим.
Аз смятам, че ми е помогнало. Но искам по-естествен начин организма да се справя с този инсулин и да се свалят килата.

Общи условия

Активация на акаунт