Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 367
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Миоки, много добра идея! Скъпи ли са?

Мишелин, аз лично не мога да ям животни във формата на животни. Все гледам да е филе. Затова и риба не ям често, а много обичам по принцип. И ми трябва. И аз съм ревала за някое крилце или сърчице. С ниско желязо съм, дроб ми трябва, ама още не съм се престрашила да си взема. Иначе, ми е вкусно месото, обичам, ама ей на.

Вчера в темата за добавките, където бях питала преди време нещо видях, че си ме попитала коя е другата тема. Визирах тази за "подобряване на МЦ, ЛФ и ову". Някои от витамините се припокриват, затова и там чета. Simple Smile

# 451
Миоки, много добра идея! Скъпи ли са?

Не, не са скъпи. Аз моята от Амазон съм я взимала, но има и в България, ако трябва по-спешно.
Ето пример http://emsi-bg.com/evtina-precizna-tochna-cifrova-bizhuterska-el … i-vezna-varna.htm

моята е 8-мата от горе надолу. Ползвам я вече 3 години и още не съм ѝ сменяла батериите.

# 452
Catcher, четох преди време, че не можеш да ядеш животно под формата на животно. Много мило ми стана  Blush  Hug

Благодаря за името на темата. Мен тогава ме "досрамя", че питах без да поровя преди това и след това поогледах, попаднах на една, но не беше споменатата от теб. Записах се да я следя, че може скоро да ми се наложи да прилагам някои неща  Laughing

# 453
  • София
Тук не става въпрос за био и не био зеленчуци, а за  пилета бъкани с хормони, който водят до доста хормонални здравословни проблеми .  За мен животно гледано по този начин е равнозначно на захар. При първото женските хормони скачат до небесата, при второто инсулина. Всеки сам си преценя какво да яде и дава на децата си.  Аз лично нямам кой знае какви финансови възможности да си доставям качествено пилешко и у дома и затова  пилешко не се яде, както и захар.
Съжелявам, че повдигнах темата за пилешкото, но се радвам, че мигрената на Г-ца Дух е минала по-леко.

Ако женските хормони скачаха до небесата от пилешко, жените изобщо нямаше да влизат в менопауза.
Само пилешко щяха да нагъват и да пращят от естроген.

# 454
  • Варна
Ох тези хормони....
Момичета, всички сте прави, храната е ужасно обработвана -то вече не знаеш какъв да си -веган, био-еко-милионер, всеяден или просто ,каквото има на пазара ...

Не очаквам да се излекувам от мигрената, но при равни други условия в живота ми ,и намален прием на мръвка -имах много по-малко кризи.

Обаче всички завъртяхте темата, около пилето, а аз под месо визирах повече свинското , включително и мляно на кайма. Телешко рядко консумирам, не се справям с приготвянето му.

Пилешкото месо ми е в края на списъка, преди време ядох в ресторант пиле , имаше ужасно химичен вкус, върнах го, стана патардия, и от тогава с много големи колебания купувам пилешко.

Месото за мен е, като всяка друга храна-като е ежедневие ми омръзва, даже имам желание да се очистя от нея и със седмици не купувам, не ям , после ми се прияжда пак ям пържолите .

Марулите , например, винаги ми предизвикват гадене и повръщане, за мен това не е храна и не купувам.

Еко-био-баби-дядовци, който и да продава на пазара -пропускам. Както казах много време ми отне да включвам и изключвам храни , търсейки кое провокира повече мигрената и покрай това установих и други продукти , как ми влияят зле -на жлъчка, на стомах, киселини и тн ...

Е от марулите не ме боли глава, но няма сила, която да ме убеди, че са по-малко вредни от месото  Simple Smile

# 455
Важното е че си открила кое работи при теб и кое не ти се отразява добре и си знаеш да го избягваш. Другото са подробности, а и за друг човек ще е друго.
Малко ли обсъждахме и тук как на едни млечните продукти са им голям проблем, а на други не им пречат изобщо, същото и с плодовете... пробване му е майката и следене на кое как реагираме.

# 456
  • София
Какво ще кажете за брито, синьото и пармезана?
Тези, които избягвате млечните.

Последна редакция: нд, 06 яну 2019, 00:56 от The Catcher in the Rye

# 457
  • Бургас
Засегнали сте темата за вината...и при мен е така .Още от малка се разстройвах, баба и дядо имаха животни.Освен да благодаря на животното, друго не съм измислила.Да имаше друг начин.Мислила съм си, ако трябваше аз да осигурявам, дали щях.Благодаря, че ми е спестено.

# 458
  • София
Здравейте, имам проблем след хранене се замайвам и забелязах, че се случва след като в менюто има въглехидрати . Дали имам ИР? Казах на личната и ме изпрати на изследвания. Щитовидната е в норма. Кръв ната захар близко до горна граница, но е в норма. Нямало ми нищо било на нервна почва. Иначе имам едно 10 кг за сваляне и съм на 40+.

# 459
Здравейте, имам проблем след хранене се замайвам и забелязах, че се случва след като в менюто има въглехидрати . Дали имам ИР? Казах на личната и ме изпрати на изследвания. Щитовидната е в норма. Кръв ната захар близко до горна граница, но е в норма. Нямало ми нищо било на нервна почва. Иначе имам едно 10 кг за сваляне и съм на 40+.
Трябва да отидеш на натоварване с глюкоза, за да се потвърди или отхвърли ИР. Или поне да пуснат и инслулин, за да се определи HOMA индекс. КЗ и на мен ми е в норма, но инсулина е проблемен.

# 460
А инсулина колко е? Защото КЗ без инсулина нищо не значи... Може да е нормална с нормален инсулин, но може да е нормална заради свръх висок инсулин.

# 461
А бе тия наш`те доктори за инсулинова резистентност май не са чували. Пуснали на жената само кръвна захар. Или нарочно го правят - чакат да стане диабет. И после що парите на Здравната каса не стигали? Ами как ще стигат като няма превенция. Направо съм потресена.

# 462
Да не говорим, че напоследък доста често чуваме "На нервна почва е. По-малко стрес и всичко ще мине".
Аз съм с тревожност и определено имам подобрение на някои симптоми след започване на режима.
Та не всичко е на нервна почва, просто не им се занимава да търсят и се стискат за направления.

# 463
А бе тия наш`те доктори за инсулинова резистентност май не са чували. Пуснали на жената само кръвна захар. Или нарочно го правят - чакат да стане диабет. И после що парите на Здравната каса не стигали? Ами как ще стигат като няма превенция. Направо съм потресена.

Или на ендокринолога. Ходила съм точно при така изглеждаща ендокриноложка  Mr. Green
И тя ми се караше, че съм спряла хляба. И че трябвало да ям въглехидрати въпреки високия инсулин.
И тортички съм можело да ям. Важното е да пия глюкофажа редовно.
При което и казах, че е абсурдно 130 кг-ва "лекарка" да ми казва как да ям. И я попитах с каква съвест си позволява да лекува хората, при нейните кила? Риторичен въпрос беше. Излязох си и не отидох при нея.

# 464
  • София
Благодаря, ще поискам повече изследвания! Като ям месо, яйца, салати няма проблем, но месо с ориз и месо с картофи се замайвам. Сладко не обичам, рядко ям шоколад, но немога цял идва ми в повече.

Общи условия

Активация на акаунт