Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 368
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
И аз мисля, че основно пиенето на витамин Д ме опазва. В офиса няколко човека се тръшнаха от свински грип, но преди да се усетят идваха с много висока температура и кашлица. Бях сигурна, че ще го лепна! Увеличих и драстично пиенето на вит. C

# 436
Natka, малко си ми преначила думите-  някой да ми разправя че не може да порасне толкова с нормално гледане и храна, също не е прав..  Такова нещо не съм казала. И да като се хранят пилетата с зърно и се пускат да пасат трева растат по - бавно отколкото като ги храниш с смески и хормони независимо от породата. Освен това повечето знаем , че пилетата преди да се пуснат за продажба се инжектират допълнително с разни течности , за да тежат. Така че да не се заблуждаваме , че е едно и също да си купиш пиле от магазина или да го вземеш свободно гледано и хранено със зърно от някое село.
 По отношение на хормонални мигрени на жени твърдо съм убедена , че животни тъпкани с хормони влияят изключително много върху хормоналния дисбаланс на организма.

# 437
Мда, така е, по два месеца ги гледа мама преди да ги заколи, в птицеферма май за 40-45 дена някъде и стават. Пак казвам, за бройлери става дума, не за нормалните пилета дето повечето хора си гледат на село за кокошки и петли.
Месото по магазините за съжаление всичкото е напомпано, не само пилешкото... хем да тежи повече, хем да изглежда свежо по-дълго време. Това като минимум, кой знае какво още му слагат.
Хич не съм твърдяла че е едно и също от магазина и от село, основно не се съгласих с това че домашно гледани няма да пораснат така пилетата. Растат си, а колко ще пораснат до голяма степен е и въпрос на порода. И на домашните дават лекарства и какво ли не, просто за там поне си спазват да не ги колят еди колко си време след това, а като са от кланница няма как да знам. Това мен лично ме притеснява повече, защото аз самата антибиотик не съм вземала над 10 години, ама не се знае в меса от магазина колко такива лекарства съм поела.

Относно храни, които влияят на хормоните - соеви продукти гледам да избягвам по тая причина, не виждам какво полезно биха ми донесли дето толкова да ми трябва, а пък ги водят и тях че могат да повлияят. Сигурно има и други, няма да са само месата и соята...

# 438
  • София
Отяде ми се месо за днес.

Истината е, че ако се махнат най- големите боклуци-торти, сокчета, сладкишчета, спагети, пици, баници и т.н., резултатите ще са много добри.
Да, купешкото месо не е супер, да, има нитрати в зеленчуците, но май никой не е стигнал до това дередже от хормонални пилета и кофти краставици. Всички са нагъвали някакви отявлени простотии.
Втелясването не е полезно.

# 439
Определено всичките сме се докарали тука в тази тема  не заради ядене на месо, а заради ядене на торти, вафлички и бял хляб. Но е добре да се внимава какво слагаме в устата, за да не се налага да отскачаме и в други теми с други здравословни проблеми. 

# 440
  • София
Да де, ама не всеки има стринка или учинайка на село. Както и има хора, които са самот и родители с по две деца и работят за неготина заплата. Че да си взинат био пиле.
Всеки трябва да се храни максимално добре за възможностите си, но в дадени моменти темата залита в императивни постове, показващи единственото общовалидно. Което създва впечатление на четящите отстрани, че не можеш да се храниш пълноценно, ако не ползваш точно определени продукти.
Не знам дали се изразявам ясно, но отстрани някой като види толкова наложени изисквания, по- скоро ще се откаже, отколкото да се замисли. В крайна сметка зеленчук от НЕбио щанда е по- добър вариант от торта.
За пилето съм съгласна, но за други неща- не. Това са стратегии за смучене на пари от хората.

# 441
Тук не става въпрос за био и не био зеленчуци, а за  пилета бъкани с хормони, който водят до доста хормонални здравословни проблеми .  За мен животно гледано по този начин е равнозначно на захар. При първото женските хормони скачат до небесата, при второто инсулина. Всеки сам си преценя какво да яде и дава на децата си.  Аз лично нямам кой знае какви финансови възможности да си доставям качествено пилешко и у дома и затова  пилешко не се яде, както и захар.
Съжелявам, че повдигнах темата за пилешкото, но се радвам, че мигрената на Г-ца Дух е минала по-леко.

# 442
  • София
Естрогенната доминантност се получава не просто при нагъване на хормонно пиле. Механизмите са малко по- сложни, но всеки е свободен да води какъвто начин на живот желае.
Не познавам хора с хормонални проблеми, които ядат доста пилешко, но имат балансиран начин на хранене, или да са се излекували след спиране на пилето.
А не всеки има манталитета (да не кажа друга дума) да си коли и дере животни и после да ги яде. Но това е друга тема.

# 443
Не съм сигурна, но ми се струва малко преувеличено това, че всичкото пилешко е бъкано с хормони.  Rolling Eyes
От много години нямаме възможност да ядем домашни пилета и караме на купешки. Никой в семейството няма хормонални проблеми в следствие на това.
Има ли някакви изследвания, проучвания, нещо документирано по темата или са градски легенди?

# 444
Аз пък цял живот ям домашни пилета и пак съм с ИР, ама виж последните 10 год нямах ден без да хапна нещо сладичко!

# 445
Е, то сладкото ти е проблема. Логично е.
Има значение как ги ядеш тия пилета и с какво.

# 446
Някой в темата, ако пие инозитол на прах, как си отмервате дозата? Поръчах си, мислейки си, че ще има и мерителна лъжичка към него, но нямаше. И сега се чудя как да си премеря нужната доза?

# 447
  • София
На кухненската везна отмервам такива неща.
Меря 4 гр, примерно. И разделям на 4 приблизително равни части- после по затварящите се пликчета.
Или имам една мини лъжичка, с която съм свикнала горе- долу до къде пълна е еди- колко си грама. Simple Smile

# 448
А не всеки има манталитета (да не кажа друга дума) да си коли и дере животни и после да ги яде. Но това е друга тема.

Ох, да... При все че обичам месце, ми е много жал за животните Sad Преди няколко месеца купих свински джолан с кожа. Тръгнах да го мия и като напипах тази ти ми кожа, като ми се дорева... прибрах го обратно в хладилника и нито можех да го сготвя, нито да го хвърля. Представих си животното натъпкано с други 100 такива в теснотия, как го колят, почувствах се ужасно. Дълго време ме държа чувството за вина. Не купувах и не поглеждах щанда с месо с магазина. Известно време избягвах да ям месо... А купехме ли, си представях животното преди да го заколят и ми ставаше мъчно и гадно да го ям.

Сега... гледам да прогонвам такива мисли от главата си, но на моменти ми е трудно. Иначе, както казах, обожавам месо, вкусно ми е, но... Cry

# 449
*Stela, вземи си бижутерска везна. Аз си меря други работи, но върши идеална работа за малки грамажи.

Нямам никакви скрупули по отношение на мръвките аз. Даже с годините станах по-толерантна. Едно врем ме беше гнус да пипам сурово месо, вече не. Представи си че животното е тичало наволя по полята, хапвало е, надебеляло е и накрая се е жертвало за да си здрава ти. Актът на изяждане е форма на благодарност към това животно. Не си позволявам да хвърлям мръвки, използвам всичко което купя, нищо не разхищавам.

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 21:35 от Миоки

Общи условия

Активация на акаунт