Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 11

• 64 272
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Чак последна инстанция не съм.
И все пак ако разчитах и вярвах напълно на ендокринолози, не четях, досега можеше и да съм с диабет.Същото важи и за доста други в тази тема.
И не виждам никакво набиване на канчета. Момичето пита, ние отговаряме. Тя си решава.
Освен да закриваме темата и да не даваме никакви съвети  newsm78

# 631
  • София
Не се е споминал, ама и не е отслабнал при честата им употреба  при наличие на ИР.  Всъщност, зависи колко искаш да оздравееш.

# 632
  • София
Обещавам след година да пиша по темата.

# 633
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте.
Какви изследвания да си "пусна" , за да разбера дали имам ИР? Директно обременяване с глюкоза?
Гликиран Хемоглобин (HbA1c) , HOMA-IR ( индекс за инсулинова резистентност )?
С Хашимото  и много килограми отгоре съм.
Благодаря предварително!

# 634
  • София
Хома индексът се изчислява от глюкоза и инсулин на гладно, които се включват в ОГТТ (обременяването с глюкоза). Гликираният хемоглобин не мисля, че ти е нужен на този етап, той по принцип е за диабетици.

# 635
Най-сигурното е да направиш обременяване, за да се види трикратния профил на кръвна захар и инсулин.

# 636
Момичета, някой да е пил Ресвератрол?
Писали ли сме за него? Не помня, но пише, че е за ИР.
https://bulvit.com/resveratrol-50mg-60-tabletki.html

Мисля да го добавя в първия пост и него. Хубави отзиви чета.

# 637
  • София
Да се запиша и аз.
3х850 мг Метфогама. Откакто разбрах че съм с ИР, свалих някакви мижави 6кг и това е. При мен голяма спънка са дребните неща, така че ако човек иска наистина промяна специално с тази диагноза, трябва да е абсолютно стриктен.

Четох за добавките... Има ли някаква комбинирана формула на пазара, която да събира всичко необходимо - магензий, вит. Д, Вит Б12, Хром?

Освен килограмите основно оплакване ми е безсилието, апатията. Сутрин се будя уморена. Вечер пък не мога да заспя. Липсва ми и всякакво сексуално желание, либидо нула.

# 638
  • В един копнеж!
Ти нали следиш и останалите показатели отнасящи се към ЩЖ, или нямаш Хашимото?

# 639
Трудното заспиване и умората сутрин се свързват и с адренална умора...

# 640
Да се запиша и аз.
3х850 мг Метфогама. Откакто разбрах че съм с ИР, свалих някакви мижави 6кг и това е. При мен голяма спънка са дребните неща, така че ако човек иска наистина промяна специално с тази диагноза, трябва да е абсолютно стриктен.

Четох за добавките... Има ли някаква комбинирана формула на пазара, която да събира всичко необходимо - магензий, вит. Д, Вит Б12, Хром?

Освен килограмите основно оплакване ми е безсилието, апатията. Сутрин се будя уморена. Вечер пък не мога да заспя. Липсва ми и всякакво сексуално желание, либидо нула.

Безсилието, апатията ме придружаваха години. А също се будех уморена като теб, а вечер не мога да заспя и лягах към 2-3. И ставах през седмицата рано. Събираха ми се малко часове сън, само почивните дни уж се наспивах. Но пак ако си навкасвах и почивката спя два пъти по 9 часа, се будех уморена.
Като започнах глюкофажа, това не се промени. Промени се една седмица след като минах на НВ.
На мен подейства, при теб не знам.
Щитовидната как ти е?
За комбинирана формула не знам да има такава, трябва да търсиш. Но количеството комбинирани витамини са с по-малък ефект. Просто защото са в малки дози. Затова е хубаво отделно.
Няма да е лошо да изследваш и витамините. Да не стане да пиеш нещо от което нямаш нужда.
А за дребните неща, какво имаш предвид? И какви са, колко често?

# 641
  • София
Нямам вяра и аз в комбинираните витамини и добавки, защото нито мога да съм сигурна в качеството, нито пък количеството е достатъчно. Избрала съм тези (след дълго четене, какъв вид трябва да е магнезият и К2 ) + Вигантол, който пия от 2 месеца на своя глава по 5 капки вечер или 10 през вечер. Скоро ще си пусна изследване, за да не си направя някоя беля, но предвид, че никога не съм пила, по цял ден съм в офис, а лятото се скъсвам да се пазя от слънцето, да мажа 50 фактор, да ходя с дълги ръкави и панталони и с едни 2 седмици море, надали съм без дефицит. Интересното беше, че още след седмица пиене на Вигантол апатията и лошите мисли взеха да изчезват! Иначе съм на НВ от 6-7 г. и определно единствената промяна беше, че започнах вит. Д3.

На пръв поглед излизат скъпичко, но сметнах, че на месец са към 40 лв.
Вечер - 5к. Вигантол + 1 магнезий (цитрат) + 1 К2 (МК-7)
Сутрин - 1 магнезий + 1 вит. C
По обед - още едно вит C , защото в офиса се скъсаха да идват болни и даже със свински грип се оказаха!
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 12:01 от Franie

# 642
Както вече са казали, най-добре е витамините поотделно да се взимат. Да, не е удобно, но пък така са по-ефикасни.

Franie, мисля, че няма как да предозираш. Вит.Д много бавно се натрупва, а при спирането му бързо пада.

# 643
  • София
Както вече са казали, най-добре е витамините поотделно да се взимат. Да, не е удобно, но пък така са по-ефикасни.

Franie, мисля, че няма как да предозираш. Вит.Д много бавно се натрупва, а при спирането му бързо пада.
Надявам се, но ще съм далеч по-спокойна да го изследвам. А и да знам къде съм Simple Smile
Все пак не мисля, че пия големи дози. Ще търся някакъв пакет витамини за изследване, а искам и калций да видя.
Магнезий можеше ли да се изследва? Забравила съм вече от всичкото четене Flushed
Нямам възможност да ходя често до лаб. и ми се ще наведнъж да пусна повечко неща.
Уф! Време ми е и за натоварване. Не съм го правила от 6 г. Последният път имах перфектни КЗ и Инсулин, но без натоварването. Чувствам, че съм добре. Най-вече си усещам, когато си позволя "вредна" храна и нямам реакции, но и това трябва да проверя как е в действителност.

# 644
Franie, някой са евтини, други са скъпи.
Примерно Д и селена ми бяха по 20 лв. Магнезия го видях и не е скъп - 5 лв, калций - 2 лв, желязо - 3,8, литий -4, натрий - 4, калий - 4. Влез и разгледай. Аз гледам в Рамус. И останалите би трябвало да имат инфо.
Обаче има два вида калций - йонизиран калций и само калций. Каква е разликата? Някой знае ли?

Общи условия

Активация на акаунт