НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 326
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
пречи ли на режима ако вземам куркумин?

# 571
Едва ли.
И аз съм взимала. Скоро- пак.

# 572
  • Бургас
Тина, кореноплодни зеленчуци и малко плодове мисля, че ще са най-доброто решение. В 1 банан има около 22 гр. въглехидрат, така че с прилично количество зеленчуци лесно ще стигнеш 50 грама. Ако имаш и млечни в менюто, даже ще ги и минеш. Обаче нали знаеш, ако искаш да отслабваш, трябва да намалиш малко мазнините. Поздравления за добрата организация с тренировките и храната, сигурна съм, че резултатът ще е чудесен. Б12 е метилкобаламин, нали?
Куркумин не пречи, даже е чудесна добавка.

# 573
  • Пловдив
Тина, кореноплодни зеленчуци и малко плодове мисля, че ще са най-доброто решение. В 1 банан има около 22 гр. въглехидрат, така че с прилично количество зеленчуци лесно ще стигнеш 50 грама. Ако имаш и млечни в менюто, даже ще ги и минеш. Обаче нали знаеш, ако искаш да отслабваш, трябва да намалиш малко мазнините. Поздравления за добрата организация с тренировките и храната, сигурна съм, че резултатът ще е чудесен. Б12 е метилкобаламин, нали?
Куркумин не пречи, даже е чудесна добавка.
това не го разбрах... Thinking

# 574
Можеш да си високомазнинен и без да си свръх високомазнинен.

# 575
  • София
Идеята е в дни с по-високи въглехидрати да се намаляват мазнините, за да не се дебелее.

# 576
ЧНГ! Здрава и успешна да е за всички!

Аз още не съм изчистила напълно качения 1,5кг от празниците. Още 300 гр. ми остават.
Иначе за мен равносметката  за 2018г. е нито положителна, нито отрицателна. На същите кг съм като на 01.01.2018г., сатниметри същите.   На НВ-ВМХ някъде от края на 02.2018г. Е, лятото за морето изчистих 1 кг мазниники по корема, но сега пак си ги имам. Искам да ги разкарам, но не знам какво да променя в храненето си.
Протеините ли са ми много,  плодовете ли съвсем да отрежа, да фаствам 2 пъти в седмицата24 часа ли, в голяма чуденка съм.

# 577
Последното е голям застой. Колко килограма си, височина?

# 578
Аз пък забелязах, че ако не правя упражнения за няколко дни, кг ми тръгват надолу, а в момента, в който започна пак, тръгват нагоре. Нямам промяна в мерките иначе, но панталоните ми определено се усещат по-свободни.
Въглехидратите ми са сведени до минимум - не повече от 20гр тотал, а често са и около 10гр. Няма никакви негативи от това при мен. Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че не ми трябват никакви, а и тялото ми не показва признаци, че му липсват за момента. Също така забелязах липсата на газове .

lu_lu, фастовете са горещо препоръчителни, ако изпаднеш в застой. Три пъти седмично по 24 часа, ако можеш пробвай. Ако не, минимум 16 часа в денонощие трябва да имаш.
Моето мнение е, че плодовете нямат никаква стойност в храненето, а и 100% от тези в магазина са мутанти. Много повече витамини и минерали има в зеленчуците, та ако държиш на витамини от растителен произход, по-добре консумирай тях, отколкото плодове.  Peace

# 579
  • Благоевград
Благодаря за помощта и съветите  Hug
Нямам много за сваляне, 163 см на 65 кг. Целта ми е 60 кг., ако се свалят повече, са само бонус. Не килограмите ме притесняват обаче, а инсулина. Него трябва да намаля.
Лейс ми помогна да си въведа показателите в Кронометър, 140 гр. мазнини, 50 гр. въглехидрати, 80 гр. протеин. Ако мислите, че има нещо за корекция, веднага ще променя.

tanya, Б12 е същият, да. Розова опаковка с жълто слънце, 1000 мг. Ще пробвам с 1 киви или портокал, ядките не са много препоръчителни, тъй като ми дразнят червата, мога евентуално вечер да хапвам. Сега сме почивка и ми е перфектно с храната, обаче от понеделник пак започваме и трябва много да се постарая и всяка вечер да приготвям всичко за следващия ден или да готвя за два дни, ще се организирам.

Започнах с гимнастиката още днес, много съм доволна, 15 мин. с малки гирички, ластици и упражнения със собствено тегло. Утре съм планирала да посетя фитнеса, за да потичам.

# 580
Тичане/кардио не се препоръчва като форма на тренировка. Упражнения с уреди е много по-добър избор. Кратки с висока интензивност.

Ако имаш проблеми с инсулина, съветът ми е да изключиш плодовете. По-добре повече зеленчуци.

# 581
Тичане/кардио не се препоръчва като форма на тренировка. 
Защо?

# 582
Голямо натоварване на сърцето, голямо натоварване на ставите, повишаване на нивата на кортизол, а високият кортизол обърква мозъка по отношение на обработката на глюкоза и предразполага към натрупване на мазнини.
Въобще, препоръките са за кратки силови натоварвания - спринт, упражнения за устойчивост в комбинация с йога и по-продължително ходене с нормална скорост. Не тичане и тръскане.

# 583
Записвам се за редовно следене/постване Simple Smile Четвърти ден засега. Спортът засега са кратки аеробни тренировки у дома, че голям студ навън Flushed В скоро време ще включа интервално бягане, като за начало...Дотук за деня - суфле с тиквички и сирене и едно кафе, нямах време за закуска (от утре поправям грешката). За вечеря мисля омлет от две яйца с малко гъби и бекон. За куркумина, не би следвало да е проблем и според мен.

# 584
Последното е голям застой. Колко килограма си, височина?

155-156см, 40-41 кг. Но  последните 2 години откакто влязох в менопауза започна да се образува едно неприятно мазно пръстенче около корема, което ме дразни. Трудно ще го изчистя заради настъпилите хормонални промени, знам. Но долу горе успях лятото, харесвах се. Ама сега зимата с тая тиква, с тия мандаринки ... уж без захар, трудна работа.

Общи условия

Активация на акаунт