НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 55 316
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
  • В полите на Пирин планина
При това супер ниско тегло, независимо от ниския ръст, аз не виждам какво има да се сваля ...

# 586
lu_lu иска да свали пояса, който се получава при менопауза, но е почти невъзможно първите няколко години.. Успех Hug

# 587
Мдаа, трябва да си поставя реалистични цели - да не ми се увеличава мазнинното поясче. Ма неее, не моА го нося туй нещо, тежи ми. Пак ще пробвам да влизам в кетоза. Лятото 2 седмици въглехидратите  ми бяха само от малко магданоз и половин салата айсберг се стопи поясчето. Но в края на септември бях на една сватба и от тогава неусетно пак се появи пустото му поясче.
Днес в 14 часа около 250гр вратна пържола, едно авокадо и салата от четвърт айсберг със зехтин. Още не съм вечеряла, но ако огладнея ще е същото като на обяд. Не ви ли се струва, че ми е много протеина? Мъж ми яде по-малко от пържолите, но той набива хляб. А пък аз винаги си сипвам допълнително месо, все не ми стига.

# 588
Мдаа, трябва да си поставя реалистични цели - да не ми се увеличава мазнинното поясче. Ма неее, не моА го нося туй нещо, тежи ми. Пак ще пробвам да влизам в кетоза. Лятото 2 седмици въглехидратите  ми бяха само от малко магданоз и половин салата айсберг се стопи поясчето. Но в края на септември бях на една сватба и от тогава неусетно пак се появи пустото му поясче.
Днес в 14 часа около 250гр вратна пържола, едно авокадо и салата от четвърт айсберг със зехтин. Още не съм вечеряла, но ако огладнея ще е същото като на обяд. Не ви ли се струва, че ми е много протеина? Мъж ми яде по-малко от пържолите, но той набива хляб. А пък аз винаги си сипвам допълнително месо, все не ми стига.

Аз не си следя протеините. Отчитам ги за инфо, но не ги съобразявам с останалите макроелементи. Връзват ми се около 50% от мазнините.
Ако не ядеш изкуствени протеини под формата на шейкове и добавки, а се храниш с истинска храна, няма нужда да си ги следиш.

# 589
Благодаря, Миоки. Значи не в големите пържолки ми е проблема, а в минаването ми към по-либерално НВ-ВМХ. Трябва да се стегна. Тиквата свърши,и слава Богу.  Мандаринките и кивито и те. Днес досега ми е стриктно храненето. И не съм гладна още.

# 590
Не, не мисля, че пържолите са ти проблемът, а въглехидратите. Особено фруктозата е много "надебеляваща" и виновна за натрупване на мастни депа около кръста.
Пробвай първо тях да коригираш и ако след известно време няма промяна, поиграй и с протеините, но се съмнявам че ще се наложи, освен ако не си със значително метаболитно заболяване и протеините ти държат инсулина висок.

# 591
  • София
Уупсс

"
Is vegetarian diet healthier?

Researchers from the University of Graz Study, found that adults who consume vegetarian diet, are less healthy (in terms of cancer, allergies, and mental health disorders), have a lower quality of life, and also require more medical treatment.

This study also concluded that vegetarians are more often ill, have cancer and heart attacks more often, and have a lower quality of living than meat-eaters.
The researchers also found that vegetarians were twice as likely to suffer for anxiety or depressions than big meat eaters (9.4% to 4.5%).

The study involved 1320 participants who were divided into 4 groups of 330 persons each. The 4 groups were:
1) Vegetarian
2) Carnivorous diet rich in fruits and vegetables
3) Carnivorous diet less rich in meat
4) Carnivorous diet rich in meat

Цялото изследване.

http://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371%2Fjourn … mp;type=printable

# 592
Ха добър ден. Свински гърди и бекон едно и също ли е?
И още един въпрос - на коя част от прасето му викат осмянка?

# 593
  • София
Осмянка е тлъстините по корема. По него има и малко месца, като се стърже. Жълтеникаво е, абе лой.
А гърди и бекон - да, по нашите магазини е едно и също.
Истинският бекон, като по американските клипове, са реже от специялно гледани по определен начин прасета. У нас такива няма. Тук гърдите са бекон.

# 594
  • Берлин
За много години,момичета!
При мен нищо ново. Няколко залитания по празниците и това е. От утре започвам да готвя по план. Иначе му изпускам края,а нямам нужния опит,за да си го позволя. Бях си 3 седмици в Бг и явно не само видът,но и качеството на храната е от огромно значение. Татко взе от приятел домашно свинско,абе все едно за пръв път опитах такова месо. И каймата ми хареса. При нас е суха и тресчава, нищо не помага да постигна сочно кюфте например.
Кожните ми проблеми отминаха,но пък изобщо не изпитвам потрбност да пия вода. Всичко прочетено по темата е условно и противоречиво,та не знам да се насилвам ли

# 595
Аз започнах да пия малко повече вода, но просто ми се пие, защото не пестя солта както преди, но не се наливам насила и няма да го правя. Пиенето на мнотго вода води до загуба на електролити и ако не се наваксват, последствията не са приятни. Това е поне моят опит.

# 596
PAPURCHE MEHURCHE, от месарницата до вкъщи ми обясниха, че като искам да направя сочна каймата да използвам праз вместо лук. Това беше по повод, че им споделих как децата много харесват тяхната сурова наденица с праз (всичко си е по тяхна рецепта и производство, не слагат добавки, обаче ползват мнооого сол..).

# 597
И тук каймата е доста суха. Свинската е основно 12% мазнини, а телешката 20%. Смесвам 1 пакет телешка с 1 пакет свинска и тук ми дадоха съвет да слагам сметана в смеската. Стават доста добре кефтетата така. Тукашната не е солена.

# 598
Ох, след тези празници ще я започвам и аз тази диета, но ме притеснява следното:
сутрин пия кафе с 1 захарин
а вечер пия чаша червено вино
Мога ли да заменя с нещо тези прегрешения? да ги компенсирам с нещо?
Например да не вземам плодове заради захарина ?
 А виното какво е? въгледират или плод? на какво е еквивалент:)

# 599
gold__, виното е алкохол Stuck Out Tongue Winking Eye Ако е купешко няма шанс да е без захар и все пак, ако не можеш без него, избери чаша сухо червено вино. Захарина и всички подсладители можеш да изхвърлиш в кошчето - отровни са, да знаеш! Вкусовете и навиците се възпитават - ще се научиш и кафе да пиеш без захар/ин, или изобщо да не го пиеш, и виното/алкохола да е по- рядко, или пък никога... Желание, инат, хъс и цел с крайна дата за изпълнение. Малко по-често споделяне тук (за да може да те е срам, като трябва да кажеш какво си омела и заради това да не го направиш), добре дошла и успех.

Общи условия

Активация на акаунт