НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 126

• 54 971
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
Ети, билката е ужасно горчива, но при аз мога да изпия всеки бълвоч в името на здравето.
Не знам дали от някакво предозиране(защото цялата дневна доза я слагах в голяма чаша и пиех от нея три пъти на ден, както е по схема), но в един момент усетих, че уринирам доста по- оскъдно, бях повишила и кръвното. Спрях я и нещата се нормализираха. И това се случи на два пъти в различни периоди.
За това съм "за" пиене на такива билки в тежки случаи и с проследяване от лекар.

# 61
  • на Мелмак
Благодаря ти, Мари!

# 62
Тежката артилерия, ама като сметна сега колко пари давам за витамини и ми излиза по на сметка да си вземам от тези, дори и без отстъпка. А ефекта при мен е невероятен. Когато го опитах за пръв път имах чувството че мога да изтичам от центъра до вкъщи 😃

# 63
  • София
Ама тези витамини са саше фруктоза с 12 мг витамин С и малко цинк. Ако си купуваше само С-то щеше да ти излезе съвсем евтино и да си спестиш фруктозата.
Само казвам.

# 64
Ама тези витамини са саше фруктоза с 12 мг витамин С и малко цинк. Ако си купуваше само С-то щеше да ти излезе съвсем евтино и да си спестиш фруктозата.
Само казвам.
Аз пък толкова много ги харесах, че изобщо не си направих труда да проверя какво съдържат 😐 Благодаря, че ми обърна внимание 💐 Аз се отказах от вит С заради захарта, която се оказа че съдържа, та за тези ще видим.

# 65
  • Бургас
Здравейте,
На режима съм от юни месец, дълго време се залъгвах че килограмите са от наближаващата менопауза и си продължавах да ям . Края на май месец се върнах от круиз (голямо ядене беше Yum) и установих, че съм ударила дъното бях 70 кг. Т.к. имам мениеров синдром реших да проверя дали този начин на хранене ще ми повлияе на пристъпите. Сега 6 месеца по-късно пристъпи нямам и съм  - 9кг. Качвам снимки преди и сега Wink

Значи болднатото ми дава много кураж. Две вестибулярни кризи имах миналата година, майка ми е с Мениеров синдром, убедена съм, че и аз натам бях тръгнала. Тази година криза не съм получавала, не смеех да се зарадвам. Но вътрешно съм убедена, че това хранене, особено съчетано с тренировки, много помага.

Аз съм - 0,500 кг. от понеделник насам. Млечните май ще се окажат най-големия ми неприятел …

И аз съм пила гръмотрън, няма такава отврат Simple Smile

# 66
Само казвам.
Аз пък толкова много ги харесах, че изобщо не си направих труда да проверя какво съдържат 😐 Благодаря, че ми обърна внимание 💐 Аз се отказах от вит С заради захарта, която се оказа че съдържа, та за тези ще видим.
"Витамините", които си дала, всъщност са основно фруктоза, тя е на първо место като съставка.А фруктозата е по-лошия вариант от чистата захар.
И предвид, че приемаш основно захар, разбиаремо, защо енергията ти е на МАХ.  Smiley  Същия ефект би имала и лъжица чиста захар/шоколад/бисквита....все едно и също.

По-добрия вариант е тази енергия да идва от храната, и то от мазнини.Става, не е трудно и е супер като усещане.

# 67
Амур, напълно съм съгласна! Ето защо имах такъв уау ефект, та аз не съм близвала захар повече от година... Е ще си карам по старата схема - благодаря ви ❤

# 68
  • Бургас

[/quote]

Може би наистина не си била на НВВМХ, а само на НВХ.
Ако мазнините са били достатъчни, едва ли е щяло да има чак такава липса на енергия.

Аз тренирам силово и нямам проблем.
[/quote]
Здравейте, извинете, че нахлувам така изведнъж, но това привлече вниманието ми. Аз започнах да се храня по този начин от 12.11, като преди също съм опитвала, но по различни причини (разбирайте праскови и кайсии) все не успявах. Сега нямам дразнители и ми се иска да опитам отново.
Тренирам вкъщи сутрин на гладно преди работа от около 5 години. Първите два- три дни беше добре, обаче след това стана направо трагично положението. Вчера сутринта се успах и тренирах след работа и определено се справих по-добре. Но тази сутрин едва изкарах заплануваното - наложи се да сменя 5-кг гири с 3-ки, а за финалния ХИИТ- просто да не казвам.  Отделно последните 2 дни много ми се вие свят, аз съм с ниско кръвно, ама чак такова чудо не е било.
Та ако може да ме посъветвате как се храните преди тренировка, правите ли нещо по-специално?
Четох, че е добре да хапна яйце преди тренировка, ама имам алергия към яйцата, та не го пробвах.

# 69
Аз пак да напомня, Четете, Четете, на първа страница всичко е написано.
И за глада, и за прималяването, и за замайването, и от какво се получава, и най-вече, как да го преминете най-"безболезнено".
Трябва си четене, иначе не става.

# 70
  • Бургас
И за глада, и за прималяването, и за замайването, и от какво се получава, и най-вече, как да го преминете най-"безболезнено".

Ами четох, изпих един литър бульон домашен от пиле, слагах и сол, отделно три литра вода, гладна не съм стояла (аз и не го мога това), според ФитПала имам за вчера  66% мазнини в храната от приети 1459 кал. Специално вчера всичко минах през приложението, защото се опасявах, че не ям достатъчно мазнини.

# 71
  • В полите на Пирин планина
Първоначално е добре да се намали интензивността на тренировките, за да се адаптира тялото към горене на мазнини. За виенето на свят на мен много ми помага айрян със сол или само вода със сол. Подпомага електролитния баланс.

# 72
  • Бургас
Нина, по принцип съветват при преминаване на режима тренировките да се намалят, ако трябва и да се спрат, докато организмът се адаптира. Колко време ще отнеме е индивидуално, но сама ще усетиш че имаш достатъчно енергия. Иначе стресът идва прекалено голям. Аз също съм с ниско кръвно, много време ми отне да не ми прилошава.
Аз, с въглехидрати под 50 грама на ден не мога да тренирам. Изчезва ми силата, нямам енергия да ходя, камо ли да тренирам. Мъчих се доста време, ами не става. А съм от година и половина на режима. Най-добре се чувствам при около 80 грама въглехидрати на ден (варират от 60 до 100), но в тези случаи трябва да се внимава с мазнините. На мен обаче и многото мазнини не ми понасят, при 70% и нагоре ми се гади непрекъснато, подувам се и ми е тежко. Най-добре ми е на около 60%. Но това важи за мен. И нямам ИР или други заболявания.

# 73

Ами четох, изпих един литър бульон домашен от пиле, слагах и сол, отделно три литра вода, гладна не съм стояла (аз и не го мога това), според ФитПала имам за вчера  66% мазнини в храната от приети 1459 кал. Специално вчера всичко минах през приложението, защото се опасявах, че не ям достатъчно мазнини.
Явно не достатъчно....там пише и че е добре човек да намали/спре с тежки тренировки (ако тренира така), докато тялото се адаптира и превключи от въглехидратна енергия на мазнинна енергия.
Не се заяждам, ама наистина става досадно едно нещо да се повтаря през страница и никой да не си прави труда да прочете поне основното за режима.
Започвам да разбирам прекрасно защо "старите" се отказаха да пишат...

# 74
  • Бургас
Благодаря на включилите се със съвети!
Ще дам линк за един трениращ, който си е направил експеримент със себе си и който пише много забавно https://borgefagerli.com/the-zero-carb-experience/

Общи условия

Активация на акаунт